Udemy - vélemény

 ( BetterCallMe | 2016. január 9., szombat - 17:44 )

Mi a véleményetek az Udemy oldalról?
Mennyire tud jó dolgokat mutatni?

Esetleg egy kurzus elvégzésével a kapott certificate "mennyit ér"?

Most rengeteg kurzus le van akciózva és nagyon gondolkodom egy páron.

A legjobban ez és ez érdekel.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

subs

meddig van az akció, nem írják?

Jump start your resolutions with over 17,000 courses for 12 € each! Offer expires Jan. 11, 2016, 11:59PM PST.

Köszönöm!
--
blogom

12 €
222 €
95% off
Coupon valid until Jan 12th, 2016

------------------------------------------------------------------------------
http://www.kmooc.uni-obuda.hu/
http://www.hbone.hu/hu/hirek/hbone_workshop
http://videotorium.hu/hu/channels/details/814,BME_Villamosmernoki_es_Informatikai_Kar

roviden: negativ

bovebben: csak it temaban neztem, abbol is a kozepkategoriat (nem expert anyagokat). egy se volt ahol atgondoltsagot, szerkesztettseget, pedagogiai hozzaertest lattam volna. a programozas nem kotes, vagy photoshop trukkozes, elmeleti oldal, elvek megertetese nelkul mindegy mit probalkoznak.

sokat elmond az, ha egy oktato oooo-zik kozben, eloben gepeli a kodot nekem es a hibajavitasait se vagja ki a videobol (kosz de ne az en idombol vedd ezt el), kb egy lepcsovel jobbak mint a youtube, de meg mindig amator

megoldas: lynda.com, amiket neztem kurzusokat volt lyndas megfeleloje, muterem, megirt anyagok, tapasztalt oktatok, es a havidij kb annyi egy honapra mint egy altalam felvett kurzus ara darabonkent (ezt meg pontositom, de egy nagysagrend voltak)

köszönöm a választ! Majd mindenképp megnézem!
most megvettem ezt a kurzust, kíváncsi leszek rá.

mindenképp szólj, ha mást tapasztalsz, mint amit leírtam, fenntartom, tévedhetek, de elég sokat próbálkoztam. ajánlom próbáld ki a lynda.com 10 napos próbaidejét is ha van rá időd

Szerintem az említett két szolgáltatást különböző szemléletű vagy célú emberek veszik igénybe.

Segíts mire gondolsz, mert elsőre én is ezzel tudtam csak magyarázni azt, hogy mindkettő létezik. Egy biztos, a lynda.com-on 9 fő téma van, és pont. Nincs lifestyle és egyebek, nincs videó arról, hogy hogy kell kötni, de ezen kívül?

Merthogy, most meg is néztem, lynda.com havi 25 dollártól indul (legyen 35 és akkor vannak fájlok is csatolva), udemy-n nem találtam 40 euro alatt tanfolyamot, de inkább 100 körül mozognak, és most megnézve nem ritka a 222 euro ár se. Tényleg nem látom miért érné meg nekem 3x annyit fizetni azért, hogy egy tanfolyam "örökké" meglegyen, inkább kifizetek 25 dollárt egy hétre, amikor végigcsinálok két tanfolyamot. Azt el tudom képzelni, hogy valaki egy 200 euroért vett tanfolyamot 3-4 hónap alatt csinál meg, mert akkora mennyiség, és hobbiból, ésatöbbi, de még így se jön ki (35 dollárral számolva 5-6 hónap).

Megintcsak: nem minden van a lynda.com-on, de IT-ban szerintem elég jó. (Többi témájukra megint nincs rálátásom, nem teszteltem, hogy pl. marketing témában jók-e.)

(Kieg.: nekem az android app-ban nézhetőség, ami lynda-n feláras, nem kritérium, de el tudom fogadni különbségnek.)

Az Udemy szerintem kezdőbb szinten álló, nem feltétlenül professional embereknek is megfelelő. A Lynda egy más stílust képvisel. A jelenlegi kedvezménnyel pedig ugye árban is komoly különbség van.

részben látom amire gondolsz, de jelenlegi akcióval is konkrétan két tanfolyam árával egyenlő egy hónap ára (ok, mi van ha nem tudom egy hónap alatt elvégezni a kettőt, stb.), és a lynda.com-on is elég sok kezdő anyagot láttam. tény, egyik se ígéri, hogy "24 órán belül webfejlesztő leszel", de nem is leszel az :)

Az embereket motiválni kell, különben nem fizetnek.
Sok ember mond magáról sokfélét. :)

de itt még certificate-et is kap, amit fel lehet mutatni az ügyfélnek, illetve magának, hogy ért hozzá...nem vagyok ellenzője az ilyen tanulásnak, de a udemy anyagok úgy látom az a bizonyos szívonal alatt vannak

(megjegyzem: lehet más témában máshogy van, bár kétlem, youtube-on is ez volt a tanulság, kis pénz kis üzlet)

Amúgy nem így van ez minden papírral?! :D

de :)

(hú ezen mennyit gondolkodtam kb. fél éve amikor a udemy-vel foglalkoztam, hogy vajon hol van az a pont, ahol azt mondhatja valaki, hogy na, értek hozzá, vagy még fontosabb, hogy "tudom tanítani")

Udemy Pentester kepzese nagyon lightos raadasul az oktato nekem inkabb bekepzeltnek tunik mint valkinek aki tudja mit csinal. Tobbi Udemy kurzusrol nincsen velemenyem tapasztalat hianyaban. SZVSZ Security focusban a CBT Nuggets a legjobb ilyesmi trainig oldal, azon bellul is minden ami Keith Barker. https://www.cbtnuggets.com/trainers/keith-barker Valahogy nagyon fekszik nekem Keith oktatasa (persze mindenkinek mas jon be)

Security Tube-on is van nehany jo kurzus bar a koraiknal az oktatonak nagyon eros az akcentusa es sokat kell hasznalni a video gyorsit funkciot. Ezeken fellul a GNS3 Projekt oldalan kb 2 honapja indult meg a lehetoseg online kurzusokra regelni es szerintem a tananyag minosege eddig nagyon jo abbol amit lattam (Complete SDN Training)

sub

Van még 1 Pluralsight nevű banda is (nekik volt vmi más nevük pár éve már nem emlékszem v. megvettek vkit és azok neveződtek át pluralsight-ra, már nem bírom ezeket a corporate szarságokat követni)

Ja megvan, a Trainsignal-ra gondoltam. Szóval őket is megvette kilóra a pluralsight. Szerintem ezeknél a felzabálócégeknél nagyjából azon múlik az adott tanfolyam minösége h. melyik felzabált cég készítette az anyagot ott házon belül. Hiába kívülre ugyanaz az 1 cégnév látszik, nincs ezeknél homogenitás a színfalak mögött.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Udemy-n szerintem még senki nem vett teljes áron képzést, ha fel vagy iratkozva nem telik el úgy hét, hogy ne legyen akció...
A reális ár nagyjából a 9 EUR / képzés...

szerintem akkor már inkább: https://www.coursera.org/ vagy https://www.udacity.com/, ahol külföldi egyetemek oktatói tartanak képzést és még "papírt" is lehet szerezni, ami jobban mutat egy CV-ben, mint egy Udemy-s.

neked a coursera.org bejött?

OpenCourseWare-t is érdemes megnéznie annak aki keresgél, amennyire néztem ezek egyetemi (nagyrészt amerikai) előadások egy az egyben, MIT ésatöbbi, tematikában viszont nem tudom mennyire van mélyebb része

A Udemyre kb. mindenki feltölthet tananyagot. Ennél fogva a színvonal és a témaválaszték is rendkívül vegyes. Láttam olyan tanfolyamot ahol egy indiai makogott miközben ide oda kapcsolgatott az ablakok között, de úgy hogy nem lehetett követni még ha értetted az akcentusát akkor se. De van olyan is ahol profi, még számomra is érthető módon magyarázta az ürge a Javascript működését.
A tanfolyamok többsége normális, angol anyanyelvű előadóval. Van 5 perces előnézeti lehetőség, javaslom, hogy használd ki.

A kiírt árakkal ne törődj. A Udemyn állandóan akció van. Márpedig ha állandóan akció van akkor az az ár.

Az általam látogatott oktató oldalak között itt a leggyakoribb, hogy frissítik a tananyagot. Nem egyszer előfordult, hogy egy már befejezett tanfolyamhoz még hozzáadtak valamit a hallgatói visszajelzés alapján.
Ugyan ebben is vegyes a színvonal, de a tanárok többsége elérhető és válaszol ha kérdezel. Próbáld ezt meg a Coursera-n.

Az itt szerzett bizonyítvány szerintem nem sokat ér a vegyes színvonal miatt. Legfeljebb bizonyíthatod, hogy szabadidődben is képzed magad. Eleve csak arra szolgál, hogy bizonyítsa végig nézted a tananyagot.

a legjobb udemy tanfolyam, a "hogyan csinalj es tolts fel tanfolyamot az udemyre" cimu. :DDD
nah, ennyit errol...