Társat keresek kísérleti projekthez

Sziasztok,

Megterveztem nagyjából egy webes szoftver kereteit. Célom a minimális munka befektetéssel megvalósított kísérlet egy addiktív játékra.

Körvonalaztam a kliens és szerver oldal technológiáját és technológiai limitjeit és hogy milyen pszichés szempontok fontosak a felhasználó szemszögéből. Részben meg van az üzleti modell is. Egyedül is meg valósíthatnám a projektet, de a tervezési fázis nagyon hosszúra nyúlna, illetve nyilván több szempont minőségibb kimenetet eredményezhet.

Kérdésem hozzátok, hogy van-e kedve valakinek brainstorming jelleggel részt venni a projektemben (logika, grafika, hang vagy felület)? Lehet hogy én csinálok mindent 100%-ban és csak ötletelés kell, lehet hogy nem.

Minimális, tehát max 1-2 hét munkát szánok a dologra. Többet nem ér. Ebből fogok több fajtát futtatni egymás után, sikerességétől függően. 50%-ok ajánlok a folyamatos nyereségből ha megoszlik a munka, és 25%-ot ha csak ötletelés volt a közreműködés.

Egyetlenegy dolog a legfontosabb: lojalitás és bizalom. Ezért emailt írjatok a kapcsolati felületen vagy az alábbi címre a következő tartalommal nagyjából (tegeződhetünk?):

  • hány éves vagy?
  • mivel foglalkoztál eddig?
  • milyen területen van legnagyobb tapasztalatod?
  • mit dolgozol jelenleg

Megjegyzés: drága az időm és ezért lehet hogy nem mindenkinek válaszolok érdemben. Ezt köszönöm előre is ha megértitek, mert véges az idő és energia erőforrásom és sok dolgot futtattok egyszerre.

Köszönönettel:
Horváth András, Pápa
(00 36) 70 535 1772
mail@log69.com

Hozzászólások

Szerintem mutasd be az otleted itt a forumban, lesz majd ott brainstorming! Lehetnek sokan, akik nem fognak most emilben jelentkezni, de egy forumtemaba bekapcsolodnanak hasznos otletekkel...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Van valami komolyabb referenciád (a log69.com és az onnan kivezető linkek eléggé komolytalanok)? Csak mert nekem is drága az időm...

Emlékszem te írtál egy mobil játékot. Talán 1-2 éve postoltad itt valahol. Sikerült nagyobb user bázist elérned?

Nincs komolyabb referenciám. Amivel foglalkozok az az itteni blogból látszik. Legfeljebb pontosítsd kérlek hogy milyen ref-re gondolsz. Szoftver projekt amin dolgoztam? Igazából nem vagyok hajlandó másnak megbízásos alapon fejleszteni. Csak saját projekteken dolgozok.

Amiben jónak tartom magam, az a nolimit brainstorm. Képes vagyok szerintem álmok kergetése nélkül, rendkívül racionálisan több szempontból vizsgálni egy dolgot és nem ragaszkodni hozzá, hanem kidobni ha nem jó vagy nem működik. Nagyon nyitott ember vagyok - nem tartanak egoistának. Emellett kitartó vagyok. Rengeteg ötletem van és tolni fogom. Csak egyedül uncsi és nincs jó feedback.

Adminként a megbízhatóságomból élek 15+ éve (38 vagyok).

Ha érdekel a dolog, nem is akarok nagyon írogatni, hanem szívesen megosztom veled az ötletem amely korántsem teljes. Megelőlegezem a bizalmat mivel ismerem nagyjából mivel foglalkozol és a munkásságod ami itt kitűnt. Főleg Java és szerverek.

MInden nap reggel 9 és este 9 között kereshető vagyok - hétvégén is.

"Emlékszem te írtál egy mobil játékot. Talán 1-2 éve postoltad itt valahol."

Ahja... nagyjából másfél éve kezdtem és még mindig tart a fejlesztés.

"Sikerült nagyobb user bázist elérned?"

Épp most indult egy új szerver, tele vagyok oroszokkal:
https://www.facebook.com/gacivs/photos/a.544825628980012.1073741827.544…

:)

Szóval sikerült akkora bázis elérnem, hogy van bőven tesztelő, de nem viszi el az erőmet a túlzott support. De lassan a felhasználóbázis növekedésére kell koncentrálnom, mert nemsokára elérem azt a feature szintet, amivel már érdemes nagyobb közönség elé állni, de még nem értem el kritikus pontot.

"Ha érdekel a dolog, nem is akarok nagyon írogatni, hanem szívesen megosztom veled az ötletem amely korántsem teljes."

Hm...

"[...] Rengeteg ötletem van és tolni fogom. Csak egyedül uncsi és nincs jó feedback. [...] de ugye mivel minimál munkával akarok hatásos kimentet (több szempontból) ahol maga az ötlet lesz a lényeg [...]"

Publikáld az ötletet, mondd el másoknak, ezzel validálod, hogy valóban jó ötlet-e... mert az ötlet soha nem a lényeg... az ötlet olyan, mint a fing: mindenkinek van naponta több is...

...nekem is volt két éve egy ötletem, hogy csinálok egy olyan MMO stratégiai játékot, amilyen még nem volt, le is írtam, hogy milyen alapokon működik, aztán azóta találtam több hegynyi problémát, amelyet kínkeserves munkával és tanulással átlapátoltam sok apró dombbá, megküzdöttem egy csomó akadállyal, szoptam, mint még soha, és még mindig nincs kész...

...szóval az ötlet semmi, a megtett út a lényeg.

--
https://us.gacivs.info

Szimpi a felülete, biztos sok érdekes problémát megoldottál.

Félig értek egyet veled: ha nagy falatról van szó, azt nyugodtan publikálhatod, nyilván a megoldásban lesz a 90% érték. A kő egyszerű dolgokat mindenki száz fajta képen meg tudja csinálni gyorsan, ott más az arány szerintem.

Nálam nincs meg az egész ötlet. Körvonalaztam hogy minek kell megfelelnie, és zárom ki a sok száz irányt hogy merre nem szabad menni. Tehát fordítva közelítem.

Üzletileg tudom (sejtem) mi a jó irány, van hozzá tapasztalatom de nem fél munkát akarok végezni pongyola ötletekkel - hanem elsőre frappáns tetszetős dolgot.

Na mindegy, természetesen mindenki ugyanazt akarja. Én csupán jelenleg egy konkrét irányt vázoltam fel magamnak amely fenn tartja üzletileg. Hogy pontosan mi legyen a játék lényege, még keresem - pontosítom (ami jelenleg van ötletem, nem elég jó, ezt tudom).

Kutatok.

"ötlet olyan, mint a fing: mindenkinek van naponta több is..."

Semmi közöm hozzá, de van jó és rossz ötlet.
Az utóbbi lehet publikus, mert úgysem harapnak rá! :)
A jó ötletből szoktak mások hasznot húzni, ellopják, lemásolják, stb
és legfeljebb tehetetlenül nézheted hogy mások milyen jól jártak az ötletedből. :)

Nincs ötletem! :)

szerk:
Van erről vicc is, nem pontos idétzet:
A szellentést nem szabad visszatartani, mert a gerinben feljut az agyba és
ebből lesznek a szar ötletek: :)

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

"A jó ötletből szoktak mások hasznot húzni, ellopják, lemásolják, stb"

Mutatnál példát egy esetre, amikor egy (eléggé szakbarbár) fórumon megbeszélésre került egy ilyen jó ötlet, aztán lenyúlták és meggazdagodtak?

Valószínűleg van ilyen, de a gyakorlat pont az ellenkezőjét szokta igazolni, lásd: http://startupdate.hu/ket-startup-naplo/

És igen: jól látszik ez a mentalitásbeli különbség. :/

--
https://us.gacivs.info

Nem annyira bullshit... csak meg kell érteni.

One man show esetén nincs az az ötlet, amit titkolnod kellene... egyszerűen csak annyit érsz el, hogy nem az elején, hanem az első release után nyúlják le és egy nappal később letarolják a piacodat: többet dolgoztál hiába.

Ha egyedül futsz neki egy projektnek, akkor nem az óriásokkal versenyzel, hanem a többiekkel, akik egyedül futnak neki a projektnek... ha lenyúlható az ötleted és kevés befektetett munkával implementálható, akkor úgyis meg fogja tenni ezt valaki, és ha nincs szerencséd, akkor még javít is rajta annyit, hogy letarolja a piacodat: többet dolgoztál hiába.

Nem az ötlet a lényeg, hanem a megtett út, a megszerzett tapasztalat és az elégedett ügyfelek. Ezeket pedig nem tudják olyan egyszerűen lenyúlni. A legelső dolog, hogy potenciális ügyfeleket kell szerezni és bevonni őket a fejlesztésbe...

...de felőlem mindenki azt csinál, amit akar. :)

--
https://us.gacivs.info

Te nem erted. Van, hogy az otlet, van hogy a megvalositas kepvisel erteket. A legtobbszor viszont a ketto egyutt, nem leteznek egymas nelkul.
Tokmind1, h one man show, vagy dolgozik rajta tizen, akkor is ez a helyzet.

A bullshitet leginkabb arra irtam egyebkent, amit belinkeltel. Sarkitott, szelsoseges, onkenyes, oncelu alapon.

Mondj már egy példát egy olyan ötletre, amit _egyedül_ meg tudsz valósítani belátható időn belül reális költségvetéssel a tartalékaidból élve és nem tudja egy nagy cég a release utáni nap lemásolni és lenyomni Téged, mint a rajzszöget, mert neki van már pár tucat millió potenciális felhasználója, neked meg egy sincs, mert titokban tartottad a nagy ötletet...

--
https://us.gacivs.info

Ne legy szelsoseges. Ki beszelt arrol, hogy _egyedul_?
Eppenseggel arrol irtam, hogy az otletnek es a megvalositasnak ossze kell talalkoznia, kulonben egyik sem er semmit.

Arrol beszeltem, hogy koran a nagykozonseg ele tarni, publikalni nem eri meg mindig.
Es nem is arrol van szo, hogy a nagy cegek lenyuljak, hanem akarki.

Amugy ha lenne ilyen peldam, szerinted elmondanam? OMG
De legyen itt megis egy pelda. Nem tudom, mennyire eletszeru, de annyira biztos, mint amit belinkeltel:

User bedobja a kozosbe a dolgat, jol kitalalja a community. Az egyik egy beszivargo dzsihadista troll es levedi (jelenleg megteheti). A user megcsinalja, felfuttatja, hujere keresi magat. A troll pedig szinre lep. a HUP-ra kikerul hirkent, lehet csamcsogni.

UPDATE:
Meg vmi, ahhoz, amit belinkeltel.
Amennyire kivettem, epp egy proof of conceptet akar osszerakni es nem az altalad belinkelt oldalon lathato gorcsolest akarja lekovetni.

"Ne legy szelsoseges. Ki beszelt arrol, hogy _egyedul_?"

Akkor ketten vagy hárman. Változtat a lényegen?

"Arrol beszeltem, hogy koran a nagykozonseg ele tarni, publikalni nem eri meg mindig."

Ok, akkor dolgozz rajta titokban és soha ne add ki, mert akkor ellopják.

"Amugy ha lenne ilyen peldam, szerinted elmondanam? OMG"

Nem azt kértem, hogy saját még nem publikált ötletet dobj be, hanem mutass tömeges példát arra, hogy egy fórumon valaki közzétette az ötletét és azt lenyúlták még az implementáció előtt, mert ugye ettől van a nagy frász...

...attól valahogy nincs, hogy a release után nyúlják le, amivel bukod a teljes befektetett időt és pénzt.

Mindegy, hagyjuk: a fekete billentyűk hangosabbak és a vizilófuttatásokat minden második kedd este tartanak a Kings Cross-on...

--
https://us.gacivs.info

"Napokig gondolkodtam rajta, de ma beugrott: Minecraft."

Hát... szerintem nem ugrott volna az ötletre senki, ha az alapötletről az első perctől beszélgettek volna bármilyen szakmai fórumon...

...ilyenkor emlékezz arra, hogy Lucas-t hány stúdióból hajították ki, amikor a Star Wars ötletével házalt és mi lett belőle... :)

> Hát... szerintem nem ugrott volna az ötletre senki,

Lehet...

> ...ilyenkor emlékezz arra, hogy Lucas-t hány stúdióból hajították ki,
> amikor a Star Wars ötletével házalt és mi lett belőle... :)

Banyek, jo hogy mondod, dec 17, ugye? Meg kellene venni nagyon a jegyeket, mert foglalni nem lehet, aztan meg a vegen lemaradok ... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azt azert vegyuk eszre, hogy te egy jatekot, azon belul egy strategiai jatekot keszitesz.
Jatekbol volt is es lesz is. Ez tipikusan az a terulet, ahol nincs egy korszakalkoto 5let az elejen, hanem folyamatos munka van es sok apro kis 5let van, amitol egy jatek elvezheto vagy elvezhetetlen (plusz egy raklapnyi *grafikai* munka).

Van millio ellenpelda ahol az ido === marketshare. Az Excel egy tok jo pelda, de, hogy egy mostanit is mondjak, ott van a mailchimp.com.
Az elso mukodo valtozatot egy programozonak nagyjabol 3-4 honap megcsinalnia (tudom, mert en is megirtam), de latod, ok voltak az elsok, es megy a szeker.

De ha a mailchimp kiragadott lenne, ott van a doodle is. Baromi egyszeru 5let, hasznalhato, es hasznaljak is.

A jovo en szerintem ebbe az iranyba megy. A programok attranszformalodnak online weboldalak szovevenyeve. Mindegyik csak egy adott kis feladatot csinal, de azt jol. Az elsok nepszeruek lesznek, a tobbi csak halodik.

Ott a facebook, annak az elso valtozatat se nagy wasistdas osszerakni. Ma mar vert izzadna egy megamulti, hogy megcsinalja ugyanazt, es *atcsabitsa* az embereket onnan.

Es meg sorolhatnam. Szerintem a te konkret helyzetedet vetitetted ki a vilagra. Ettol persze a te munkadat semmi esetre se akarom lekicsinyelni, technikailag nagyon szep amit csinalsz, remelem egyszer anyagilag is behozza a befektetett munkat. Csak nem mind ilyen jellegu feladat.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

igaz-igaz, meaculpa.
En mindig a mostani csucsgrafikai jatekokhoz merem a jatekok szintjet (Black Ops 3).

De jatekokban nem vagyok otthon, tenyleg megfogtal.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"de latod, ok voltak az elsok, es megy a szeker"

Lófaszt voltak elsők. Jobban és olcsóbban csinálták, mint a többiek. Lásd például Disqus.

"Ott a facebook, annak az elso valtozatat se nagy wasistdas osszerakni."

És titokban tartották? A lófaszt.

Másrészt már rég nem az, aminek indult. Nem azért lett elsődleges az FB, mert ők voltak az elsők. Azért lett az, mert jól csinálták és jó időben voltak jó helyen. Az ötlet már rég ismert volt.

Kevered az ötlet korai publikálását és az implementáció sikerességét.

"Es meg sorolhatnam. Szerintem a te konkret helyzetedet vetitetted ki a vilagra."

Én egy teljesen általános startup naplót linkeltem, messze nem az én helyzetemről értekezek, hanem arról, hogy az ötletet minél előbb validálni kell és ha meg akarsz élni belőle, akkor el kell kezdened felhasználókat gyűjteni minél hamarabb.

--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

>> "Ott a facebook, annak az elso valtozatat se nagy wasistdas osszerakni."

> És titokban tartották? A lófaszt.

Van olyan emlekem, hogy epp mintha a facebooknal lett volna ilyen vad, hogy lopta az otletet. De lehet, h csak vmi filmben volt.
Azt nem tudom, a facebook miert lett sikeres, sosem ertettem meg, mi a vonzo benne.

> Én egy teljesen általános startup naplót linkeltem, messze nem az én
> helyzetemről értekezek, hanem arról, hogy az ötletet minél előbb validálni
> kell és ha meg akarsz élni belőle, akkor el kell kezdened felhasználókat
> gyűjteni minél hamarabb.

En pedig ugy gondoltam, hogy a te sajat helyzetedet (strategiai jatek irasa), amibol nem te vagy az elso, es rengeteg munkat kell beletolni, altalanositasz.

Szerintem rengeteg sikeres oldal nem egy nagy kunszt programozoi szemszogbol (mailchimp, doodle, optimonk), es bizony az elso mukodo (nem vegleges!) valtozatig titokban kell maradni, hogyha tenyleg egy igazan jo 5let. Bar a fentiek egyike se az :( Es most hirtelen nem tudok olyat, ami igazan jo 5let miatt lett sikeres...

A startup blogot jo hogy linkelted, elolvastam. Sarkitott es szindarabnak is elmenne:) Ugyanakkor tenyleg tanulsagos.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

-1

az otletet nem lehet lemasolni. Lemasolni valami letezot lehet csak. Masfelol mibol gondolod te vagy log69, hogy egy adott egyszeru otlet nem juthat masnak is az eszebe? Ill. ha mar a 'lemasolastol' felsz, akkor pont az validalja az otletet, hogy masik szerint is van benne fantazia. Ha senkit nem erdekel, senki nem akarja 'masolni', akkor konnyen lehet, hogy halott / meddo otletrol van szo.

Vegul ha mar 'otlet masolas', akkor hadd emlitsem meg a facebook peldajat: elotte is voltak, most is vannak kozossegi oldalak, de vagy eltuntek a sullyesztoben, vagy marginalis pozicioban vannak. Pedig nem az FB indult elsonek.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

> az otletet nem lehet lemasolni. Lemasolni valami letezot lehet csak.

Szerintem le lehet. Nekem van egy programom:) Csak en hasznalom, kb. a munkaidom felet megnyerem vele (amit masra forditok). Ha publikalnam a programot *vagy* az 5letet, annyit ernek el vele, hogy lenyomnam a piaci arat a beka segge ala, es ugyanott lennek mint elotte.

Nem celom abbol meggazdagodni, es tuti ezerszer jobb *programot* lehetne irni. Csak az 5let ertek benne. Szerintem olyan 40 evig meg tuti nem veszi a faradtsagot senki, hogy programot irjon ra. Tul retegteruletre lett fejlesztve (hint-hint, van olyan labor ahol fortranban fejlesztenek a mai napig).

Szerintem a mai vilagban tisztan programozonak lenni nem kulonleges. De erteni valamihez *ES* programozonak lenni (atlagos vagy eppen szar), ami a szakteruleteden *megold* egy problemat, arra mindig is lesz igeny.
Es igen, valahol egy 5leten mulik, hogy hasznalhato-e vagy egyszerubb papir+ceruzaval szamolgatni meg mindig.

De befejeztem az eszosztast. Csak arnyalni probaltam a kepet.

En szerintem, ha az 5let a lenyeg (az eredeti kerdezonel), akkor ra kell szanni 2 honapot az ember eletebol (akar ejszakaibol) es megnezni, hogy meddig jut el, es van-e benne jovo, vagy nincs.

Barminek a megvalositasa valagnyi idobe kerul. Szoval mar tegnap el kellett volna kezdened stackoverflow-t olvasni.
Munka-munka-munka. Csak ezt tudom javasolni:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Illetve manapság mindig másolunk és csak tovább fejlesztünk már létező gondolatokat. Az informatikában ma ritka a teljesen önálló innováció érthető okok miatt - szerintem. Illetve a nagyon új dolognak meg ki sincs építve a piaca, ott meg az is nehézség lehet.

Egyetértünk nagyjából.