A merenylok

El fogjak nyerni melto buntetesuket: ujja fognak szuletni a sajat tarsadalmukban nokent.

Ezenfelul szeretnem megkoszonni Merkelnek, Junckernek es Hollande-nak, hogy segitett Europaban artatlan embereknek meghalni es hogy "javitottak" az artatlan nok megeroszakolasi statisztikain is.

Hozzászólások

"Angela Merkelt mélyen sokkolta"

Engem az sokkol, hogy Angela Merkel még a helyén van.

--
trey @ gépház

A mieink "csak" korruptak meg kicsit megsegitettek a tolvajokat, nem szep, nem etikus, de messze kevesbe durva offense a sajat nepuk ellen, mint direktben hatni az artatlanok halalozasi aranyara, demografiai adatokra (ez utobbira ugy, hogy velunk "hitetlenekkel" osszeferhetetlen, demokraciara nalunk is sokkal alkalmatlanabb VALLASI csoportokat telepitenek ide). Miert kell ide beengedni olyan interlgralhatatlan faszokat, aki szerint a 21. szazadban is "Isten ugy akarja", hogy artatlanok meghaljanak, meg artatlan noket eroszakoljanak? Valasztom inkabb a sima tolvaj, adohatosagot eszkozkent hasznalo, idonkent dilettans birokat pozicioba helyezo kormanyt, az is szar, de eggyel vallalhatobb.

A foci nem kizárólag EU támogatásokból megy, hanem AFAIK a társasági adóból leírható a hozzá adott támogatás. Innentől valóban nem hazudik a Dakota, amikor azt mondja, hogy nem az adóból építik, mert még nem lett adóként befizetve...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem, az a bjaom, hogy 1) létezik az, hogy sport és 2) hogy egyteljes ország muszáj, hogy beálljon mögé, annak ellenére hogy mint minden másban ebben is utolsó osztálybeli senkik vagyunk, csak azért, mert egy Mélyen Tisztelt Vitya imád paraszt módjára szotyit zabálni a lelátón.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

De hát nem is a közösség pénzéből vette, mert az a pénz még nem lett a közösség pénze, mielőtt elment a bundára. Így már jogos, törvényes és igazságos. Érted, nem? És undorító.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mmint. a felcsúti unokáknak, igaz? Mármint azokban a sportlétesítményekben, ahova civileket nem engednek be, igaz? Mármint azokban a sportlétesítményekben, amiknek az építése a költségek töredéke, a fenntartásuk jóval többe kerül.

Volt szerencsém végighallgatni egy előadást az egyik ilyen stadium építésének gazdasági oldaláról. Kb. 15 percben elmondták, hogy igen, mocsok drága volt és ezután is mocsok drága lesz fenntartani, de HA sikerül kiadniuk rendezvényekre a területet és be tudják táblázni az év talán 60%-át (kb. 10 akkora cég van itthon, aki ki tudná fizetni a bérleti helyet...), akkor 10 év múlva már nullás lesz. Jajdejó.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Angela Merkel szélkakasként változó hozzáállása már a saját népét is zavarja. Egy friss közvéleménykutatás szerint a németek 70% szerint hibás az, amit Merkel csinál. Itthon a 10 emberből 9 helyesli a kormány lépéseit témában.

Nem beszélve arról, hogy biztonságpolitikai __szakemberek__ hónapok óta óva intenek ettől a hozzáállástól és hívják fel a figyelmet a benne rejlő terrorveszélyre.

Hiába.

--
trey @ gépház

Itthon a 10 emberből 9 helyesli a kormány lépéseit témában.

A 10. gondolom az, aki a határon él és nap nap után megtapasztalta a zseniális kormány megaintelligens lépéseit a témában (gyk. ha a humanitárius részt kihagyjuk, csak ilyen teljesen apró faszságokra gondoljatok, mint hogy hónapokig nem tudtál összefüggően 6 órát aludni, mert nyomorult rendőröknek utasításba adták, hogy a gyüjtőhelyekre csak bekapcsolt szirénával vihetnek bárkit (aminek egyébként semmi értelme nincs, és alapesetben köze nincs hozzá)... ami a felvezető és a kísérő autókkal együtt akár egy ember miatt HÁROM szirénázó szar. 10 percenként. Kurva zseniális; viszont nagyon jó marketing fogás, mert így mindenki azt hitte, hogy akkora baj van, hogy állandóan kell a rendőri jelenlét...)

__szakemberek__ hónapok óta óva intenek ettől a hozzáállástól

Van bármi bizonyíték arra, hogy az elkövetők most jutottak be az országba és nem pl. harmadik generációs bevándorlók, mint ahogy az korábban szinte mindig kiderült?

(és továbbra is: az ugye meg van, hogy 1.2 MILLIÁRD muzulmán ember él, ezek között akik bármelyik terror-csoporthoz/cselekményhez köthetőek, valahol a 0.001% nagyságrendben vannak. PONT mint a keresztényeknél... de legalább megint lehet hergelni?)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Először időzzünk el annál a résznél - ha már Merkelről van szó -, hogy a németek 70%-a már nem akarja. Majd ha ezt megfejtettük, akkor rátérhetünk a tükör másik oldalára, ami csak ellenpéndaként szerepel itt.

Egyébként tök mindegy, hogy mikor kerültek be az országba és hányadik generációsok. Abban minden szakember egyetért, hogy ilyen néptömeg ellenőrizetlen beengedése életveszélyes.

Itt semmilyen hergelésről nincs szó. Egy diszkóban is csak akkor van rend, ha megszűrik a közönséget. Nem hogy egy országban.

Azt látom, hogy te mindenáron el akarod a beszélgetés menetét tekerni, de most maradjunk azoknál a politikusoknál, akik az EU jelenlegi hozzáállását meghatározzák. Itt se Magyarországnak, se annak vezetőjének nem nagyon osztanak lapot.

--
trey @ gépház

"Van bármi bizonyíték arra, hogy az elkövetők most jutottak be az országba és nem pl. harmadik generációs bevándorlók, mint ahogy az korábban szinte mindig kiderült?"

Ugye azt azért tudod, hogy a mostani letelepedett migránsok másod, harmad generációs utódai azok második, "harmadik generációs bevándorlók" lesznek"?
----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Azt ugye továbbra is tudod, hogy továbbra is statisztikai hibahatáron alul vannak, és hogy két-három generációval ezelőtt nem is vetették fel az integrációt, nem hogy megcsinálták volna és hogy... de megint találtatok magatoknak valamit (most éppen a vallás), amivel lehet a "mi" vs. "ők" szakadékot ásni, nem foglalkozva a tényekkel. [csak egy kis adalék: emlékszel, amikor pár éve fél Párizs lángolt, mert egy rendőr lelőtt egy fekete gyereket? ja, hogy nem csak vallási okai lehetnek az elégedetlenségnek, hanem az integráció hiánya és negatív diszkrimináció pár generáció után súlyos gondokat szül?]

Az érme másik oldala, hogy nem, nem leznek harmadik generációs bevándorlók, mert a menekültek és a bevándorlók két külön kategória. Utóbbiakat, amint rendeződik az országuk helyzete, egyszerűen el lehet küldeni azzal, hogy visszavonod a menekültstátuszukat.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Igen, lehet igényelni, a határon belül. Ahova nem juthatnak be.

Vagy az anyaország követségén keresztül. Ami meg fel van robbantva. Vagy azoknak a terroristáknak a kezén van, akik elől menekülnek.

Szerk.: A lenti törvényes eszmefuttatásodra pedig: valóban, állítólag vannak regisztrációs pontok (valahol), a törvény viszont arról szól, hogy elbíráljuk. Ami valószínűleg - bár nincs feketén-fehéren leírva, ami tudom, hogy jogászéknál akár fontos is lehet - többé-kevésbé magában kellene hogy foglalja a pozitív elbírálás lehetőségét is. Itthon nem bíráltak el pozitívan egy igénylést sem, mondván, hogy Szerbia/Horvátország/stb. biztonságos és menjenek vissza oda.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Helyes. Aki elért egy biztonságos országot - Görögország, Törökország, Szerbia, Horvátország - az ott adja be a menekült státusz iránti kérelmét. Ja, hogy ott nincs 14 ezer forintos napidíj mint a skandináv országokban?

Egyébként van arról valami adat, hogy hányan kértek legálisan menedéket és abból mennyit utasítottak el?

Nem, nem arról beszélek, hogy bemásztak a kerítésen, majd amikor tetten érték őket (bűncselekmény) és vitték a bíróságra, akkor már regisztrálni akartak. Hanem akik valóban jelentkeztek, hogy itt akarnak élni.

--
trey @ gépház

Hivatalos adat ebben az országban? Jó vicc, több éves pereskedéssel valószínűleg intézhető lenne egy közérdekű adatigénylés erről...

Aki elért egy biztonságos országot - Görögország, Törökország, Szerbia, Horvátország - az ott adja be a menekült státusz iránti kérelmét.

Éljen a strucc-politika. Ha egy problémát nem látunk, akkor az nincs, igaz? A kontinensen nagyjából egy gazdaság van, ami el bírná viselni a tömeges menekülthullámom: az Európai Unió, együtt. Nem Németország, nem a Skandináv országok, az egész EU együtt. Tudom, hogy "mi lenne ha", de annyira kíváncsi lennék a mai állapotokra, ha nincs Vitya és nem prezentálja az összes volt kommunista országnak (többnyire ezek azok, amik 1-1-ben tilatkoznak a menekült-befogadás ellen), hogy egy ilyet meg lehet tenni bármiféle retorzió nélkül (retorzió pl. az EU-s támogatások leállítása, mert hogy megszegtük az EU csatlakozáskor aláírt feltételeket... csak ha ezt eljátszák, akkor nem Vityával csesznek ki, hanem az egész országgal, amit ők tudnak pontosan. Ráadásul ezzel csak még inkább adnák a lovat az EU-ellenes megnyilvánulásokhoz)

Törökország már pl. tele van, több, mint egymillió menekültet szállásolnak el...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nagyjából szó szerint mondta ezt valamelyik magas rangú EU tisztviselő (még keresem a forrást, de előbb-utóbb megtalálom), hogy nem szabad elkezdeni a forrásmegvonást, mert azt az ország sínyli meg, nem Orbán. És Orbán tudja ezt (már mint, hogy az egyetlen tényleges eszköz az EU-parlament kezében atomtámadás nagyságrendű), és visszaél azzal, hogy tudja, hogy nem fogják használni.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Amit a nemzetközi sajtó a hozzád hasonlóan gondolkodó belföldi újságírókkal együtt művel, az valóban nem segíti a megítélésünket. A sajtószabadságnak csúfolt egyoldalú tájékoztatás, a politikai célú örökös lejárató kampány a legalja mindennek.
Emlékszem, amikor megválasztották ezt a bandát a 8 évnyi „demokrata” pusztítás után, a Slashdoton(!) pár nappal a hivatalos eredmények után megjelent egy hír, hogy veszélyben a demokrácia és Putyin rendszerét vizionálta a cikkíró Magyarországra. Nagyon röhejes volt ezt olvasni és ezt úgy mondom, hogy sosem szavaztam rájuk.

Mármint az, hogy a lakosság szívná meg, ha felfüggesztenék az EU-ból az országba érkező pénzeket? Igen, ez igaz. Amikor 2012-ben néhány pályázatnál (ez úgy a teljes EU-s támogatás 5% körül lehet, ha jól rémlik) közölték, hogy akkor amíg nincs rendbe téve a költségvetés, addig ez bukó, a teljes kormány nekiállt azonnal alkudozni és fűt-fát ígérni... Nem ok nélkül.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Yup. Ajánlom a 168 órában (tudom, fúj, liberális lap) a Hogy mi van? c. rovatot, heti egyszer 3-5 égbekiáltó hazugságot (kezdve onnan, hogy amit mondanak az már csak a szervezeti hierarchia miatt sem lehet igaz, odáig, amikor nemes egyszerűséggel hazudnak) cáfolnak meg tényekkel. Feltünően sok benne az EU megítélését rontó "tévedés".

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

tudom, fúj, liberális lap

Hát igen, nem tudod.

Megnéztem pár cikket. Nem érzem az átütőerőt benne. Olykor csak szavakon lovaglás, és félreértelmezése az illető által mondottaknak. Természetesen kiragadott részeket közölnek, nehogy a kontextus megzavarja az olvasót. A közölt számok viszont valószínűleg igazak. Csak a szokásos: vannak tények, félreértelmezések és hazugságok.

:)

Valóban semmit sem segítenek azok az országok akik az „európai szolidaritást” hiányolják. Magyarország álláspontja azonban a kezdetektől nagyon konstruktív. A magyar kormány hónapok óta következetesen a külső határok közös megvédését javasolja. Ennél jobb javaslat még nem született a témában, de ha szerinted igen, nyugodtan linkeld be. Ezt a javaslatot sajnos a destruktív hozzáállású országok azóta is szabotálják.

+1

A liberális szarjancsik csak pofáznak, hogy "európai összefogás kell", meg "szolidaritás" stb., nagy szavak, de valójában nulla koncepció, csak vonatoztatják a migránsokat Európa szerte, körbe-körbe. Összeülnek hetente, ilyen-olyan EU csúcs, most majd jól megoldják, de érdemben semmi se történik.

A kerítés építés volt az első hatékony és látványosan eredményes lépés.

--
ne terelj

Csakhogy ez a koncepció a határok védelmével ellentétben semmit sem oldott volna meg. Ez nem az EU érdekeiről szól, hanem Merkel politikai jövőjéről. Ez a terv csak a németeket tehermentesítette volna, az uniós országok többségének kárára. És nem Orbán miatt nem lett, és nem is lesz belőle semmi. Azért nem fog megvalósulni, mert egy kretén ötlet.

140 ezer migráns elosztásában egyeztek meg az uniós csúcson. Ennyi ember a magyar-szerb határon két hét alatt jött át. És ez csak az egyik útvonal. Állandó kvóta pedig nem lesz, mert egy baromság az egész elképzelés. Ki az aki ebben a pillanatban meg tudja mondani, hány menekültet kellene befogadni az „előre leosztott kvóták szerint”? Szerinted mennyi jön még? Melyik idióta kormány egyezne bele ebbe a rendszerbe felső határ nélkül? Szerinted Magyarországnak le kellene köteleznie magát egy olyan séma mellett, amellyel az ország semmit sem nyer, és jelenleg csak találgatni lehet, hogy mennyit veszít?

A határok megvédéséhez ezzel szemben megvan a szükséges katonai/rendvédelmi erő, és az anyagi háttér is. Ez egy tiszta, emberséges, belátható időn belül megvalósítható, tartósan fenntartható megoldás lenne. És ennek megvalósítását, vagyis a probléma megoldását, nem a magyar kormány szabotálja.

Szerinted Magyarországnak le kellene köteleznie magát egy olyan séma mellett, amellyel az ország semmit sem nyer, és jelenleg csak találgatni lehet, hogy mennyit veszít?

Az egyetlen gond, hogy de, nyer. Mindenki azt mondja, hogy a demográfiai adatok romlása egyedül a bevándorlás elősegítésével állítható meg teljes Európában.

Melyik idióta állam egyezne bele ebbe a rendszerbe felső határ nélkül?

Menekültek számának százalékos kvótája, az adott ország lakosságának figyelembevételével? Vagyis, pl. Mo a menekültek 3%-ért felelős, egészen addig a pontig, amíg a lakosság teszem azt 1%-át (100.000 ember) teszik ki; utána (pontosabban inkább 0.75% környékén, hogy legyen rá idő) újra egyeztetés, hogy mi legyen. És ez átvezet a következőhöz:

Szerinted mennyi jön még?

Sokkal több nem lesz összesen, mint Szíria teljes lakossága (vagy legalábbis nagy baj van, ha több szíriai menekült van az EU-ban, mint ahány szíriai).

Szerk.:

vagyis a probléma megoldását,

Akkor definiáljuk már a problémát. Az a probléma, hogy ITT vannak a menekültek, vagy az a probléma, hogy VANNAK menekültek, gyk. hogy a közelkeleten rohadt nagy bajok vannak. Mert a határvédelem az előbbi probléma definícióval ad "megoldást", vagyis hogy nem a mi problémánk. Oldja meg valaki más.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

„Sokkal több nem lesz összesen, mint Szíria teljes lakossága (vagy legalábbis nagy baj van, ha több szíriai menekült van az EU-ban, mint ahány szíriai).”

Ja, mert eddig csak Szíriából jöttek „menekültek”, ugye?

„Az a probléma, hogy ITT vannak a menekültek, vagy az a probléma, hogy VANNAK menekültek, gyk. hogy a közelkeleten rohadt nagy bajok vannak.”

Az EU problémája az, hogy ide jönnek a migránsok. Ennek nem a háborúkhoz, hanem az itteni jobb életszínvonalhoz van köze.

„Menekültek számának százalékos kvótája, az adott ország lakosságának figyelembevételével? Vagyis, pl. Mo a menekültek 3%-ért felelős, egészen addig a pontig, amíg a lakosság teszem azt 1%-át (100.000 ember) teszik ki; utána (pontosabban inkább 0.75% környékén, hogy legyen rá idő) újra egyeztetés, hogy mi legyen.”

Tehát akkor igaz, hogy senki nem tudja számokban kifejezve mit jelentene a kvótarendszer. És az is igaz, hogy semmit nem old meg. Most komolyan? Egy olyan séma lenne a megoldás amelyről már most tudható, hogy nem tartható néhány évnél tovább a jelenlegi beáramlás mellett, és ezt akarod alternatívaként beállítani a hosszú távon fenntartható, olcsó és a mi biztonságunkat garantáló megoldással szemben?

„Az egyetlen gond, hogy de, nyer. Mindenki azt mondja, hogy a demográfiai adatok romlása egyedül a bevándorlás elősegítésével állítható meg teljes Európában.”

  1. Nem csak a mennyiség, a minőség is számít. A probléma: fogy az európai fehér ember. Az arabok és afrikai négerek beimportálása ezt nem oldja meg.
  2. És az őslakosság népszaporulatának felfuttatása ugye nem lenne olcsóbb és biztonságosabb megoldás?

"Az egyetlen gond, hogy de, nyer. Mindenki azt mondja, hogy a demográfiai adatok romlása egyedül a bevándorlás elősegítésével állítható meg teljes Európában."

Ha választanom kell egy 6 milliós Magyarország és egy 15 milliós sariaország között én a 6 milliósat kérném.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Az a probléma, hogy ITT vannak a menekültek, vagy az a probléma, hogy VANNAK menekültek"

De nem csak menekültek vannak, hanem igen-igen nagy számban migránsok is. És ha otthon nem képesek rendet rakni saját maguk között, miért kellene nekünk befogadni? És sajátunknak tekinthetjük-e az országot, ha nincs jogunk eldönteni, hogy ki jöjjön-e be vagy sem.

(Egyébként kellene nekem egy tároló, mert kezd túl sok cuccom lenni, használnám a lakásod egy részét, köszcsike!)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Itt egész végig menekültekről volt és van szó. Aki migráns, az tényleg menjen végig a bürokratikus procedúrán, a hazai viszonyokat ismerve hatékonyabb, mint bármilyen szögesdrót.

És használhatod a lakásom egy részét, ha a saját lakásodat háborús helynek jelented és mondjuk felgyújtod a felét. (akkor már inkább autós hasonlatot legközelebb ;) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Szerinted Magyarországnak le kellene köteleznie magát egy olyan séma mellett, amellyel az ország semmit sem nyer, és jelenleg csak találgatni lehet, hogy mennyit veszít?"

Magyarország kára még mindig nem ultimate érv. Néha tehet olyat is, ami neki rossz, másnak jó. Mondjuk a görögöknek jó, meg a menekülteknek, meg a bevándorlóknak is.

A magyar választók Magyarország managelésére adtak felhatalmazást a kormánynak, mégpedig a saját, tehát a választók érdekeinek képviseletére, ügyes-bajos dolgaik intézéséhez a legkedvezőbb keretrendszer megalkotására. Nem külföldi cégek érdekeinek képviseletére, nem népvándorlók érdekeinek képviseletére.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha azzal kampányolt volna minden párt, hogy Magyarországnak minél jobb lesz, akkor nagyon talán(!) mondhatnád, hogy erre kaptak felhatalmazást. Ezzel szemben kb egyikük sem tette.

Az egyikük azért jutott be, mert a pártjuk szidta a másikukat, a másikuk azért jutott be, mert pénzt ígért a nyuggereknek. Aztán ott vannak, akik azért jutnak a parlamentbe be, mert azt ígérik, valamilyen ideológia mentén fognak kormányozni, mondjuk a környezetvédelemmel, cigánygyűlölettel, liberalizmussal kampányolnak.
Nekik aztán pláne miért kéne éppen a saját szavazóik véleményét szembeköpni, és az ország érdekét előtérbe helyezni?

Én annyira nem értem ezt. Nem következik semmiből, hogy ezt kéne tenniük. Nem ezt teszik. Nem lenne jó, ha ezt tennék. WTF?

Ez egy rossz koncepció volt és nem azért, mert nem csak a mi kormányunk (és a lakosság jelentős hányada) nem akar befogadni ide érkező közel-keleti embereket, hanem azért is, mert ők sem akarnak itt maradni. Megmondták többször, nyíltan, hogy Németországba/Svédországba akarnak eljutni és pont. Ha kvóták alapján elosztunk x ezer embert az EU 28 tagállama között, akkor azok, akik nem akarnak pl. Magyarországon vagy mondjuk Szlovákiában maradni, fel fognak kerekedni, hogy elmenjenek (megint) Németországba - láttuk, hogy nekik nem akadály, hogy pl. az autópályán kell gyalogolni 2-300 km-t. Ha pedig nem engedjük őket szabadon mozogni (mert pl. menekülttáborokba zárjuk őket, kerítéssel, őrökkel, stb.), akkor hol is vannak a fennen hangoztatott humanitárius megfontolások? Hiszen gyakorlatilag akaratuk ellenére zárunk be embereket - ezt börtönnek hívják, ráadásul egy számukra idegen országban, ahol nem akarnak ott lenni.

Egyébként ha minden kötél szakad, én azzal húznám ki ennek a halva született kvótarendszer méregfogát, hogy "ok, akkor adjatok 100-at első körben a kvótarendszer alapján". Idehoznák őket, adnék nekik a táborban kosztot meg kvártéjt.

Nem kéne két napra főzni, mert másnap ezek már nem lennének itt. Aztán a nagypofájúak is belátnák, hogy ez a faszság NEM MŰKÖDIK. Ezek jó része - 300K ember - már volt itt nálunk. De elmentek.

--
trey @ gépház

Az hol börtön, hogy ő, mint menekült státuszú, választhat, hogy a kijelölt országban (amelytől gyakorlatilag a menekült-státuszt kapta, ami nem jelent állampolgárságot és így EU-állampolgárságot sem) marad vagy kimegy az EU területén kívülre?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem nagyon értelek. Itt sajnálod az illegális bevándorlókat, de közben ki akarsz velük baszni. Vissza akarod őket vinni több ezer kilométerre a céljuktól, hogy újra rá legyenek szegények kényszerülve, hogy télvíz idején kitalálják, hogy hogyan jutnak vissza?

Ilyet senki sem akarhat. Bár, ha jobban belegondolok, az embercsempészek örülnének neki. Szépen lehetne így a bűnözést folyamatosan támogatni.

--
trey @ gépház

Tudom, hogy arra kényszeríteni valakit, hogy magyarisztánban lakjon kibaszás, de azért ennyire direktben még én se merem leírni ;)

Egyébként meg nem: van egy éles határvonal a menekült-státusszal valamely tagállamban tartozkodó és a tagállamok állampolgárai között. Egy éles, jogi határvonal. Ami többek közt azt is tartalmazza, hogy törvénysértés esetén 3 évre kitiltható az EU-ból (tudod, ez az, amiért szept 15-től törvénysértésnek kellett minősíteni az illegális határátlépést). Ha pedig csak egy kicsit tovább megyünk az integrációban, mint a "tessék, itt a papírod, ott meg van egy barátságos aluljára, csinálj, amit akarsz" (pl. minimum kötelező nyelv órák...), akkor ha csúszással is, de midenkiről kiderülne, hogy meglépett. Onnantól kezdve viszlát.
E között és aközött, amit most Mo művel a különbség az, hogy itt legalább egy esélyt kapnának.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Tudom, hogy arra kényszeríteni valakit, hogy magyarisztánban lakjon kibaszás, de azért ennyire direktben még én se merem leírni ;)"

Hagyjuk már a faszságot. Ezek sehol sem akarnak élni, csak Németországban, Svédországban, Finnországban és Norvégiában. Hiába viszed őket Romániába, Lengyelországba, Ausztriába (oda se adtak be néhány száznál menekültstátusz kérelmet) és sorolhatnám. Ne legyél ennyire hazaellenes. Sokunk tud és akar is itt élni. De ezeknek, amit mi tudunk adni - és jegyzem meg, amit mi élünk -, nem felel meg. Nevezhetném ezt a lenézésünknek is. Azokkal pedig, akik miket lenéznek, nem nagyon akarok együtt élni. Sajnálom.

"tessék, itt a papírod, ott meg van egy barátságos aluljára, csinálj, amit akarsz" (pl. minimum kötelező nyelv órák...), akkor ha csúszással is, de midenkiről kiderülne, hogy meglépett. Onnantól kezdve viszlát."

Jaj, ne.... Németországban szerinted miben laknak? Sportcsarnokban meg sátrakban.

"E között és aközött, amit most Mo művel a különbség az, hogy itt legalább egy esélyt kapnának."

Meg a V4-ek, Szlovénia, lassan Ausztria. De azért csak nyomatod a Magyarországozást. Svédország napi 1500 embert fogadott be nem olyan rég óta, aztán kitette a "megtelt" táblát. Ha a jóléti Svédország ennyire képes, akkor mire fel invitál importál Merkel több százezer embert? Mit tervez velük tenni?

--
trey @ gépház

Sportcsarnokban meg sátrakban.

És igen, rohadt visszatetsző, de náci munkatáborban is kénytelenek voltak elszállásolni menekülteket (az osztrákok). Még mindig egy sportcsarnokkal, sátrakkal és egy munkatáborral több, mint amit mi ajánlottunk fel.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Felajánlottunk az én szótáramban azt jelenti, hogy kiépítettük az infrastruktúrát, hogy törvényesen és szabályosan beléphessenek az országba.

Ha szerinted ebbe belefér az, hogy képtelenek voltunk erre, inkább megvártuk, amíg tömegesen szöknek át a határon, hogy onnantól kezdve ez egy minket felkészületlenül (dehogy felkészületlenül, voltak plakátjaink!) ért helyzetként találjon, az más kérdés.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

„Felajánlottunk az én szótáramban azt jelenti, hogy kiépítettük az infrastruktúrát, hogy törvényesen és szabályosan beléphessenek az országba.”

Ki léphessen be az országba? Bárki, aki be akar? A menedékstátuszt megkapók törvényesen és szabályosan beléphettek.

„Ha szerinted ebbe belefér az, hogy képtelenek voltunk erre, inkább megvártuk, amíg tömegesen szöknek át a határon...”

... és ezzel megmutatják, hogy Magyarország törvényeit teljesen semmibe veszik. Ezután nem tudom, milyen épeszű magyar állampolgár akarna velük együtt élni.

Én meg akkor befejeztem ezt a vitát, mert elkezdtél személyeskedni. Egyébként ha a kérelmek számában __két nagyságrendi__ változás van, az elbírált kérelmek számában pedig nincs érdemi változás, akkor de, igen, a menekülthullámban egész pontosan senki nem kapott státuszt.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

látom hülye vagy

És pont te linkeled azokat az adatokat, amik alátámasztják, hogy a menekültek közül SENKI nem kapott menekültstátuszt. Hasonlítsd össze 2014 Jl-Sz és az egy évvel később beadott (8711 és 109 175 - nagyságrendnyi különbség) és elbírált számait (ami azt illeti, itt az oltalmazottat leszámítva mindenhol csökkent). Ha csak ugyanabban az elbírálásban részesültek volna, mint az egy évvel korábbi menekültkérők, akkor valahogy így kéne kinéznie:


Jl–Sz 	8711 	58 	44 	1
Jl–Sz 	109175 	729 (34) 	551 (57)	12 (1)

És akkor ez tényleg egyszerű arányokkal számolás.

Attól, hogy egy cellában nem nulla van, még lehet, hogy senkit nem engedtek be a menekültek közül, értelmezni is kéne.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A megnövekedett menedékkérők számának miért is kellene alátámasztania azt, hogy arányaiban annyival több valódi menekült érkezett?

Nem pont arról szól az egész probléma, hogy ebben az évben elkezdtek nem valódi menekültek nagy számban bevándorolni (ráadásul illegálisan), akik nem háborús övezetből érkeznek, csupán a jobb élet reményében akarnak EU-ba jönni?

Igen, többen írták, hogy a menekültek között vannak nem Szíriaiak is. Igen, lehetséges.

De akkor csak hogy tisztázzuk: azt akarod mondani, hogy a több százezres tömegben SENKI nem Szíriából / egyéb háborús helyről jött, hanem KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEGYIK "gazdasági bevándorló" (hogy a jobber szójárást használjam)?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"egyéb háborús helyről jött"

Lemaradtam valamiről, ismételten háború van a Balkánon? Esetleg Magyarország és Ausztria épp újravívja 1848-at? Egyedül Germoney^WNémetország és Svédország a mentes a háborútól?

/* Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ha egy IS vezető lennék, tutira az EU legerősebb államába - megjegyzem Németország a mai napig eléggé keresztény - irányítanám a migránsokat, azt gyengíteni.

Persze, gondolom most azzal fogsz jönni, hogy biiiiiztosan azt gondolom, hogy minden egyes embert az IS vezetők személyesen küldtek Németországba, de megelőzöm: nyilván nem, de ettől még egy tömeget lehet irányítani, manipulálni. Médiával meg elég jól bánik az IS. */

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Akkor először is: ezek az adatok egyértelműen cáfolják a másik hazugságot amivel előálltál, nevezetesen hogy Magyarország nem is adott volna lehetőséget menedékkérelem benyújtására a kezdetektől. Mint láthatod, Magyarország időtlen idők óta fogad be menekülteket.

Másodszor: ahogy Hunger is leírta, itt nincs semmiféle egyenes arányosság, a jobb élet reményében, Merkel meghívására és az európai töketlenkedést látva indult be a tömeg. Az meg ordas nagy baromság. hogy minden szíriainak automatikusan menedékjogot kellene adni:

  1. Ezek az emberek biztonságos országból jönnek.
  2. Semmilyen akceptálható okuk nincs arra, hogy ne nyújtsanak be menedékkérelmet az útba eső biztonságos országokban, pl. Szerbiában.
  3. Jelen pillanatban is hétmillió szír él belső, kormányterületen fekvő menekülttáborokban. Ezeken a területeken az emberek továbbra is élik a hétköznapi életüket.

nevezetesen hogy Magyarország nem is adott volna lehetőséget menedékkérelem benyújtására a kezdetektől.

Szept. 15 előtti állapot: aki szabálytsértve átlépte a határt, az az ország területén belül regisztrálhatta magát. Vagyis magyarország nem adott legális lehetőséget a regisztrációra.
Szept. 15 utáni állapot: a határon kiépítettek egy rendszert, ahol mindenkivel aláíratták, hogy illegálisan érkezett az országba, így már törvénysértést követett el és három évre kizárhatták az EU-ból. Vagyis magyarország nem adott legális lehetőséget a regisztrációra.

Átfogalmazva: ha magyarország adott volna lehetőséget a regisztrációra, akkor nagyságrendnyi új igény beadása mellett nem CSÖKKENNIE kellett volna a pozitív bírálatoknak.

A többire: olvasd el a Helsinki bizottság vonatkozó jelentéseit is (pl. http://helsinki.hu/en/new-asylum-rules-endanger-access-to-protection). Semelyik másik tagállamban nem szerepel Szerbia, mint biztonságos ország. De jobban belegondolva, igazából mondhatjuk azt is, hogy Szíria is biztonságos állam, úgyhogy takarodjanak, nem?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha abból indulunk ki, hogy ezeknek az embereknek egy igen nagy része valóban az életéért menekül, akkor mondhatjuk, hogy igazad van, de ezek az emberek az első biztonságos országban (ami legyen mondjuk Görögország illetve Olaszország, függően attól, hogy melyik irányból érkeznek) már kérhetnének menekültstátuszt, mégsem teszik. Ez az egyik dolog.

A másik, hogy ha az elgondolásod nyomán több tíz vagy százezer embert akarata ellenére próbálna az EU kitoloncolni (főleg, ha már tudják, mi vár rájuk), olyan logisztikát és erőszakszervezeteket igényel (hiszen láttuk a görög-macedón határon, mi várható, ha nem az lesz, amit akarnak), amire szerintem sem ember, sem eszköz, sem politikai akarat nincs ma Európában.

Az EU csatlakozáskor.

Na jó, nem értelmezem szándékosan félre: az EU szabályozási (amelyeket elfogadtunk) érintik többek közt a háborús menekültek befogadását.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

De mond már meg, hogy Magyarország konkrétan mégis mely lépésével nem tett eleget a kötelezettségeinek, mert az új magyar szabályozás tökéletes összhangban van az idevágó genfi konvencióval:

Article 31.
Refugees unlawfully in the country of refuge
1. The Contracting States shall not impose penalties, on account of their illegal entry or presence, on refugees who, coming directly from a territory where their life or freedom was threatened in the sense of article 1, enter or are present in their territory without authorization, provided they present themselves without delay to the authorities and show good cause for their illegal entry or presence.

Tehát csak azokat a menekülteket illeti felmentés az illegális határátlépéssel kapcsolatos büntetőeljárás alól, akik közvetlenül háborús zónából érkeztek. Őket is csak abban az esetben, ha haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és alávetik magukat a törvényes eljárásnak.

Magyarország pedig ahogy eddig is, továbbra is biztosít törvényes kereteket a menedékkérelem beadására.

Magyarország a beadásra biztosított (ráadásul azt is túl későn, korábban csak regisztráltak), amit garantált elutasítás követett (amit utólag szept 15-tel törvényesítettek azzal, hogy mindenkivel aláíratták, hogy illegálisan lépett az országba, azokkal is, akik nem).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ez hazugság. Magyarország 1989-ben csatlakozott a fent idézett konvencióhoz, tehát már jóval a mostani hullám előtt volt lehetőség menedékkérelem törvényes keretek közötti beadására.

Ezen felül hazugság továbbá az is, hogy mindenki kérelmét elutasították volna: Magyarországra érkezett menedékkérők és a nemzetközi védelemben részesülők száma.

De persze nyugodtan ignoráld csak továbbra is tényeket, ez a te döntésed.

"Éljen a strucc-politika. "

- Charlie Hebdo, második generációsok
- Még több migráns jön
- Terrortámadás törétnik (ismételten)

"A kontinensen nagyjából egy gazdaság van, ami el bírná viselni a tömeges menekülthullámom: az Európai Unió, együtt."

Áruld már el, hogy mégis mi a retkes faszomért kellene az EU-nak egy halom beözönlő embert ellátni, jóllakatni, mikor jelenleg még az európai emberek között se sikerült ezt megoldani teljesen? Mi a tökömért kellene nekünk őket befogadni?

És még inkább: miért gondolod azt, hogy mindaz, aki bejön európaiként fog gondolkodni és viselkedni?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A persze nem része ennek a minimumnak, hogy a magyarországi hajléktalannak legyen hol laknia, akinek adóssága van, azt ne lakoltassák ki, valamint egy egészségügyi dolgozó emberhez méltó életet éljen, és akkora nyugdíjat kapjon, hogy normálisan meg tudjon élni? Az viszont része ennek a minimumnak, hogy egy közép-afrikait, egy közel-keletit vagy egy ázsiait ellásunk. Jó veled beszélgetni, csak nem érdemes.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A legyen hol laknia egyébként teljesen korrekt és elfogadható cél lenne. Csak nálunk ugye inkább az a megoldás a divat, hogy kilakoltatjuk a hajléktalanokat azokról a területekről, ahol a politikusok találkozhatnak velük, hogy ne találkozzanak a problémával, ami így nincs. Ugye ismerős az elv?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem arra gondoltam, hogy az aluljáró, mint lakás. Csak te, mint magánember nem tudod ezt megoldani. Én, mint magánember szintén nem tudom megoldani. A 199 ember, akinek te, mint magánember, én, mint magánember és az országban még sokan mások, mint magánember bizalmat "szavaztunk" (idézőjelben, mert nekik én pont nem) tudná megoldani, csak nekik kényelmesebb, hogy kitessékelik őket a városból, mert amit nem látnak, az nem zavarja őket.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A már itt élő, például magyar anyanyelvű és állampolgárságú emberek gondjai meg vannak oldva? Teszem azt, nincs egyetlen hajléktalanunk sem? Rezsit mindenki tudja fizetni, mindenki európai életszínvonalon él? Mert amíg ez nincs megoldva, addig nincsenek arra erőforrásaink, hogy idegeneket lássunk el.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Azt ugye továbbra is tudod, hogy továbbra is statisztikai hibahatáron alul vannak"

Idéznék egy hozzáértőbbtől:

És igen, én is ismerem a bon mot-t, amivel úgy ezer éve minden titkosszolgálati vezető takarózik, amikor szar kerül a palacsintába és meg kell magyarázniuk a kudarcot: „Nekünk száz esetből egyszer sem szabad hibáznunk, az ellenségnek belefér, ha százból 99-szer nem jön össze; nekik az is siker, ha 1%-os eredményességgel dolgoznak”.

http://tiboru.blogrepublik.eu/2015/01/11/charlie-hebdo-nehany-gondolat/

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Van bármi bizonyíték arra, hogy az elkövetők most jutottak be az országba és nem pl. harmadik generációs bevándorlók, mint ahogy az korábban szinte mindig kiderült?"

" PONT mint a keresztényeknél... "

Tehát akkor most keresztények vagy bevándorolt muszlimok követték el a terrortámadásokat _ismét_?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

nem kell mindent beszopni. En olyan cikket is olvastam (jo, nem a nogradi alszakerto irta), ami amellett ervel, hogy a terroristak aligha felfujt IFA-belsokon probalnak meg a tengeren atjutni (nem is embercsempeszekkel dolgoznak), ill. a nyugati vilagban akcioba lendulo terroristak jo resze helyben levo, 2. vagy 3. generacios bevandorlo, aki nem integralodott...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Ez is egy vélemény. Az enyém (meg szerencsére ebben a kérdésben a többségé) az, hogy jobb félni mint megijedni. Aki be akar jönni, az adjon ujjlenyomatot, DNS mintát, biometrikus adatot. Ennyi.

Egyébként valószínűleg senki sem gondolta (itt az élő példa, hogy rosszul) ezeknek a 2.-3. generációs trógereknek az anyjáról és apjáról, hogy egyszer a beilleszkedésre képtelen kölke terrorista lesz. Most majd mi gondolunk.

--
trey @ gépház

Megnéztem a dátumot - nah jó, gondoltam magamban - és egy kicsit mégis továbbhaladtam. Aztán eljutottam idáig "Korábbi tanulmányomban már kifejtettem azon nézeteimet"
Oké. Elolvastam az összegzőt: igen, jelenleg tényleg nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot, viszont integrálódás nélkül az lesz a vége, integrálódni meg nem akarnak.
El is olvastad vagy csak linkelni szoktad?

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Bár csak annyi húszezresem lenne, ahányszor a szakértők már tévedtek. BTW: valami olyasmit is olvastam, hogy "viszont integrálódás nélkül az lesz a vége, integrálódni meg nem akarnak."

Azt hittem eddig, hogy egy terroresemény topikjában vagyunk, tényekről és nem elméletekről beszélgetünk.

--
trey @ gépház

Egy olyan terrorcselekményről, amit nem azok követtek el, akikre mutogattok.

Azoknak az esetleges integrálására (amire nem biztos, hogy szükség lesz, ha megoldódik a szíriai helyzet), akire mutogattok van két generációi időnk.

A "nem akarnak integrálódni" pedig a cigánysággal szemben is gyakran felhozott érv, az egyetlen gond, hogy minden integrálási kísérlet pont ennek ellenkezőjét mutatja. Csak egyszerűbb (és valóban olcsóbb) a másik oldalról állítani, hogy nem akarnak csinálni valamit és aztán nem foglalkozni vele.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Én nem beszélek más nevében. Én nem tudom kik követték el (de neked sem lehet sok fogalmad erről), de én az esélyét sem akarom megadni annak, hogy milliós tömegbe rejtőzve terroristák jöjjenek az országba. Proaktív védelem híve vagyok, nem a tűzoltásnak.

--
trey @ gépház

Lényegében mindegy, hogy ők nem akarnak integrálódni, vagy mi nem akarjuk őket integrálni, mert a végeredmény hasonlóan rossz lesz. Ha nem teljesen biztos, hogy ők integrálódni akarnak _és_ mi integrálni akarjuk őket, akkor mindannyiunk számára az a legjobb megoldás, ha nem próbálunk sem integrálni, sem ugyanazon a területen együtt élni. Hiába van két generációnyi idő az integrálásukra, ha a helyiek nem akarnak velük élni.

:)

+1

Demonstrálom:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken azt közölte: a nyomozás során beszerzett bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, és a rendőrség intézkedett a nő adatainak törléséről.

http://index.hu/belfold/2015/11/13/eves_berletet_kuldott_a_bkk-vezer_a_…

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Látom feladta a leckét az, hogy nem az "integrálódás" szót használták rá:
"A legális migránsok nagy része nem tud a befogadó állam társadalmi rendjébe beilleszkedni, hiszen nem veszi fel vallását, nem használja a nyelvét. "
Mert nem akarja és ennek pont a saját vallása az oka. A nem legális migránsok (akik azóta jöttek) esetében, még csekélyebb az esély hogy integrálódni akarnak. Ha egy kicsit jobban ismered az iszlámot mint vallást, akkor értenéd ennek a gyökerét is. A vallásuk teljes egészében "inkompatibilis" a nyugati világgal és pont ez a dolog ad okot a félelmünknek az egész jelenséggel kapcsolatban.
Sajnos az, hogy valakit integrálni szeretnél, az nem jelenti azt hogy integrálni tudod. Ők a hitükből eredendően nem fognak integrálódni és pont a hitük jelenti a veszélyforrást is ránk nézve.
Mielőtt viszont rám kened hogy rasszista vagyok: ha nyugodt tibeti szerzetesek jönnének millió számra, jó esély van rá hogy ők sem próbálnának meg beilleszkedni, vagy csak minimális szinten. De velük pl semmi bajom

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Remélem nem haragszol meg, de nem győzött meg az érvelésed. Valószínűleg nem ugyanazt értjük integrálódás alatt. Az a sok millió arab, török,... aki Franciaországban, Németországban,... békésen él, dolgozik, adózik, használja az adott ország nyelvét stb-stb. szerintem integrálódott, függetlenül attól, hogy megőrizte és gyakorolja is a vallását. Mint ahogy a sokkal régebb óta itt élő zsidók is integrálódtak már. Persze biztosan van olyan is, aki nem akar integrálódni, vagy éppen terrorista lesz, de ne legyünk már olyanok, mint amikor az osztrák boltos, aki x eset után kijelenti, hogy a magyarok lopnak.
--
♙♘♗♖♕♔

használja az adott ország nyelvét [...] szerintem integrálódott

Az általad hivatkozott szakértő véleményét idézte, amelyben az áll, hogy ezek a migránsok nem illeszkednek be a társadalomba, nem használják a befogadó állam nyelvét. Most akkor mégse értesz egyet az általad hivatkozott szakértővel?

Biztosan tudod mi az a madárijesztő. Ez is olyan dolog. Ha tudják, hogy nálunk szigorúak a szabályok, akkor nem erre jönnek, mert félnek, hogy még azelőtt lebuknak, hogy felrobbanthatnák magukat. Ők a paradicsomba akarnak kerülni azonnal, nem magyar börtönben rohadni 100 évig.

Nekem tök mindegy, hogy a terrorista miért nem jön ide.

--
trey @ gépház

sok év után, a kerítés felhúzása közben keletkezett egy olyan érzésem - annak ellenére hogy szétlopják az országot és mindenhova saját érdekeltségeiket telepítik - örülök hogy ezen gerinctelen politikusaink vannak ott, ahol. Ezt egyetlen egy dologgal tudom indokolni: Nem csak itthon, de Európában is kevés olyan tökös (vagy elmebeteg, részletkérdés) politikus van, akik ezt végigcsinálták volna mint a mostani bagázst. Az itthoni politikusok közül egy sem mert volna szembemenni senkivel (nem hogy kerítést építeni) és ezrével járkálnának szabadon a bevándorlók az autópályákon még mindig.
Ha ez a 7+ év töménytelen szopás kellett ahhoz, hogy végre egy cselekvőképes ember legyen ott ahol, akkor vállalom a 7 év következményeit mert még mindig eltörpül az egész azon dolgok mellett, amik várnak ránk

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Semmi sem történt, mint betartottuk a szabályokat. Megépítettük a regisztrációs pontokat, ahol a menekültek (a menekültek, nem az illegális bevándorlók, akiknek nyilvánvalóan Magyarország nem pálya, de láttuk már, hogy Svédország, Németország sem elég jó) legálisan menedéket kérhetnének. Ahol felvennék az adataikat, ahol kiszűrhetnénk (vagy legalábbis esélyünk lenne kiszűrni) a kétes elemeket.

"Érdekes", hogy __senki__ sem akar ott menedéket kérni. Az egyetlen ország, aki betartja jelenleg a törvényt - ami Merkel szerint is hatályban van (persze hétfőn hatályban van szerinte, kedden nem, szerdán megint) - az Magyarország.

--
trey @ gépház

Persze, de az elején csak mi akartuk betartani a törvényeket... Kopogtattak is végig a fejünkön, hogy milyen gonosz dolog kerítést húzni, ez barbárság és hogy milyen már hogy EU-s országként ezt tesszük. Azóta már az a legnagyobb hangadók is felhúzták a kerítéseiket (oh, mégsem, mert az osztrákok ajtócskákat építenek oldalelemekkel). Nem mernék megtenni ezeket a lépéseket azért, hogy a törvényeket betartsák, hanem a töketlen bagázs pedig azt csinálná mint a Németek: persze skacok, gyertek, nyitva a kapu, hova is szeretnétek menni? Nem gond, majd valahogy átfuvarozunk

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

akkor meseld el mi lett a sorsuk azoknak akik hivatalosan kertek a menekult statuszt! (mert a hazugsagok ellenere voltak ilyenek)

az orbanmaffia meg annyira betartotta az eu.s szabalyokat (egyedul! rotfl) hogy a horvatokkal pariban vonatoztattak ellenorzes nelkul ausztriaba a menekulteket tizezerszam..

hat ezeket a hazugsagokat szoptad be.

Vonatoztatták kemény pénzekért Németország vendégeit, akiket Merkel hívott szelfizni. Akiket ide senki sem hívott. Merkel küldte a meghívót, mi meg elvégeztük a fuvarozást jobb híján, amíg más _megoldás_ nem állt rendelkezésre. Szerencsére nem szoptuk be a tóbiásszart, hogy a kerítés nem állítja meg az illegális bevándorlást.

Ha én a habonyszart szoptam be, te meg beszoptad a manipulált, német kormány által felülvezérelt (de már a kijózanodás jeleit mutató) német média szarát.

--
trey @ gépház

Kemény pénz alatt azt érted, hogy felültették őket azokra a máv vonatokra, amik leginkább csak azért mennek, mert benne van a menetrendben, mert ember már nem ül fel rájuk, annyira vállalhatatlanul szar a "szolgáltatás" "minősége"? Rengeteg extra kidobott péz, valóba'.

Egyébként péz és a Vityaszar: emlékszel, amikor azt mondta, hogy 200 millióval támogatták a civil szervezeteket, amelyek ételt adtak a menekülteknek? Biztos, mert minden médium azonnal lehozta. Emlékszel az ÖSSZES civil szervezet tiltakozására, hogy ugyan tételesen sorolják már fel, hogy melyinek, mert nekünk ugyan nem? Nem, mert valamiért ez nem kapott sajtóvisszhangot. Azt se szabad elhinni, amit kérdeznek.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ezeken a MÁV vonatokon nekem egy Győr-Budapest súlyos ezrekbe kerül

És mégis felülsz rá akár csak akkor is, ha végképp nincs más választásod? Az baj :)

És nincs milliárdokról szó, az a vonat akkor is elindul, ha egy ember ül rajta, és akkor is elindul, ha menekültekkel meg tudnak tölteni egy-két erre kijelölt kocsit.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Hat en tenyleg nem ertem, hoyg hogyan gondolod azt, hogy van olyan univerzum, ahol a vonatok ingyen kozlekednek, es a szetszaggatott uleseket szinten ingyen cserelik.

En lattam olyan videofelvetelt(!), ahol a MAV vonat vezetoje megserult, mert kovel dobaltak meg a vonatot. Tobb ablak be is tort.
Ez mind-mind koltseggel jar. Mint ahogy az is koltseggel jar, hogy visszareptessuk a 90%-ukat oda, ahonnan jottek.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem csak te. Győrtől 12 kilométerre van a Vámosszabadi menekültállomás. A helyközi buszon _nem tudtak_ közlekedni a helyi falusi lakosok Vámosszabadi és Győr közt dolgozni, mert tele volt állandóan "menekültekkel". Azok, akik a) fizettek ezért b) azért indultak el minden reggel, mert _nekik_ csak pénzért adnak kenyeret a boltban és meg kell keresniük a rávalót.

--
trey @ gépház

Nem, hanem azért, mert többek tiltakoztak (ahogy te is teszed most ezt), hogy egy kocsiban kell velük ülniük.

Nem akarom kijátszani a rasszizmus kártyát, de kicsit Rosa Parksos feelingem volt attól az egésztől...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha mar egyedul utaztak a "menekultek", akkor minek kellett a rendori kiseret?
Szerinted a rendori oraber is ingyen van?

Azt vedd eszre, hogy ennek az egesz nyaraltatasi cirkusznak sulyos vonzata van. Aki le is telepedik, az netto veszteseg a tarsadalomnak 100bol egy kivetelevel, aki pl. konyvet fog irni szenvedeseirol.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem. Azért kellett "koszlott" vonatokra ültetni őket, mert megbénították egy ország életét:

- autópályákon masíroztak (osztrákoknál már Nato-dróttal tartják őket távol az autópályától - persze a "menekültek" érdekében... LOL)
- színjátékot adtak elő a külföldi médiának (a sínek közé vetem magam az asszonnyal és a gyerekkel)
- fenyegetőztek

Nem maradt más utánuk mint retek, dzsuva, húgy és szar. Mint a sáskajárás után, olyan volt az ország. Ezen kellett segíteni.

Arról hallottál, hogy a határ menti falvak mint éltek át? Budapestre ez feljutott? Haver, ami nálatok a Keletinél volt az lófasz!

--
trey @ gépház

Mindenki bűnös, aki prekoncepcióval közelít egy másik emberhez. Igen, az is, aki arra készül, hogy az újságostól újságot vehet, és az is, aki azt hiszi, hogy nincs esélye lejátszani a pályáról egy fekete kosarast. Hogy ez az emberekbe plántált állandó bűntudat kiknek és miért jó, nem tudom..., de konteók szerint a kedvezményezettek felmenői már a Biblia létrehozásában is benne voltak. :D

:)

Igen, kevesebbet ér. Mert ha azt gondolod valakiről, hogy gyökér, csak azért mert [X], az egy feltételezés, és ha ezért utálod az baj. Ha tudod kifejezetten Béláról, hogy gyökér, és ezért utálod, az rendben van. (a másik megoldás, hogy kivételezés nélkül mindenkit utálsz is működik, de akkor pozitívan se diszkriminálj)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az összes fentire együtt: valóban, mindig elfelejtem, hogy június elsejével újabb több ezer rendőr nőtt csak úgy ki a fődbő' egyik napról a másikra. A rendőrök esetében legfeljebb a túlórapénzekről beszélhetünk, de gondolom az is pont annyira jól működik, mint minden más (az étkeztetésük? Emlékeztek milyen gyorsan cáfolta a BRFK, hogy nem kapnak enni? Merthogy nem kaptak. De legalább azután a balhé után utasításba kapták, hogy a civilektől se fogadhatnak el még egy kávét sem... úgy tűnik a belügy nem csak a távcső védő sapkájától nem látott, de a saját szemétől sem...), úgyhogy gyakorlatban az sincs.

A széttépett vagonos videóra, egy linket please. Valamiért az a gyanúm, hogy ez pont ugyanolyan lesz, mint amikor főcímként hozta a fél sajtó, hogy a szemét bevándorlók nem becsülik meg a szendvicseket, amiket kapnak, és hánytatják magukat. Csak azt nem írják bele, hogy ja, mert hogy disznó hús volt azokban a szendvicsekben, amit a vallásuk tilt, hogy megegyenek. (az ilyennek kívánom, hogy egyszer menekülnie kelljen mondjuk egy olyan országban, ahol mindenféle bogarakat esznek, és róla is cikkezzenek, hogy mekkora egy rohadék, hogy nem értékeli a helyi konyha csúcsát...)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A vagont nem találom. De hogy az analógiád mentén haladjak, ez a busz széttépte magát:
http://www.aktual24.ro/wp-content/uploads/2015/09/gunoaie4.jpg

Meg ez a másik busz is:
https://kuruc.info/j/480/2012/migransbusz15090601.jpg

Itt pedig azt láthatod hogy mennyire félt a busz a rendőröktől:
http://static.keptelenseg.hu/p/00290c22e99fbd81d1366b9be9ec00a7.jpg

Ezt a szemetet pedig a szomszéd államok hordták ide, igaz, került közéjük egy kevés migráns is:
http://www.elkepeszto.net/static/userfiles/editor/2015/08/1440593276.jpg

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Az első két kép ugyanaz a busz, csak a másik oldalról fotózva (nézd meg milyen szögben állnak a párnák). Nincs széttépve (nézd meg az ülések mintáját és a földre "letépett" párnák mintáját - vagy ha mégis a buszról származtak, akkor korábban valaki egyszer már széttépte...), csak szeméttel teli. Egyébként pedig az elrendezése alapján ez nekem leginkább helyi közlekedési eszköznek tűnik (legalábbis még nem láttam helyközit ilyen elrendezéssel), amin nem nagyon fordultak elő menekültek, de lehet. Akár még bele is fér.

A harmadik képnél: igen, sajnos előfordul. Vagy az állítod, hogy még nem láttál összehányt/összehugyozott/összeszart buszt? (egyszer szállj fel az utolsó járatra újévkor... ez semmi ahhoz képest)

Mind a négy egyben: ne állítsd be a magyarokat szenteknek, mintha néha nem nézne ki ugyanígy (sőt) az egész ország...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

omg /o\
Egyébként nem csak helyközi buszokkal szállították őket, hanem BKV járatokkal is (a keletitől a határig). Erre a termésre igaz csak 1 órájuk volt, de irányodba szerintem kár érvelni, mert ahogy látom ezeket mind megrendeztek, szerinted

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Nem kellett megrendezniük. Teljesen belefér és elfogadható. Ugyanis láttam, hogy hogyan működtek a dolgok: 24/48 órás fogva tartás (WC nincs), utána szélnek eresztették őket, be a mávhoz, ahol közölték, hogy nem használhatják a WC-ket/várótermeket, mert csak, aztán fel a vonatra. Ilyen peremfeltételek mellett UTÁNAD hogy nézne ki az a busz, közterület, akármi?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Igen, miután kitörtek a táborból, mert egyértelmű lett, hogy mindenkivel aláíratnak egy elutasító határozatot, ami - még a szept. 15 előtt beérkezetteknél is - tartalmazta, hogy illegálisan lépte át a határt, amivel három évre zárja ki magát az EU-ból. Törvénytelenségre volt törvénytelenség a válasz.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Kitörtek? Pl.: A keleti aluljáró mint tábor? Ahol egyébként szabadon sétálgathattak ide oda? (Ezért nem jártam jó ideig a kedvenc kajáldámba a keleti környékén)

Ne viccelj már, ugyan azon országról beszélünk?

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Akkor két külön autópályáról beszélünk, én spec. az M5-ről. (ahol a röszkei táborból törtek ki és indultak el)

A pesti autópályás sétálásnak pedig szintén volt előzménye: az a bizonyos "megnyitjuk a vonalakat" ígéret, amiből annyi lett, hogy félúton megállították a vonatot és mindenkit, aki rajta ült egy táborba vittek...

Szerk.: Az meg szomorú, hogy egy fél ország ennyire fél mindentől, ami kicsit is más, mint ő, hogy nem mer elmenni mellettük...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Szerk.: Az meg szomorú, hogy egy fél ország ennyire fél mindentől, ami kicsit is más, mint ő, hogy nem mer elmenni mellettük..."
Én nem attól félek ami más és nem ismerem, ezt valahol itt már kifejtettem. Én attól félek amiről tudom hogy nagyon más és az értékrendjüktől félek, ami inkompatibilis az európai eszmékkel és nem megváltoztatható hanem jön velük.
Aki ezek ellenére továbbra is "elfogadás párti", az szerintem nem ismeri a helyzetet eléggé. Ha ismerné, nem próbálná megkérdőjelezni. Te is egy egészen más vonalon közelíted meg a problémánkat, aminek igazából semmi köze az egészhez amiről beszélünk

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Nagyon autentikus. Tudod mit, inkább a személyes tapasztalataimnak hiszek. Mert párszor voltam kinn a városban, a pályaudvaron, igazítottam útba menekülteket a pályaudvarhoz (mert tudtam, hogy ott vannak a CIVILEK, akik tudják, hogy hova kell őket irányítani attól függően, hogy már regisztrálva voltak-e vagy sem). Valamiért engem soha nem támadtam meg, de biztos csak szerencsém volt.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Miféle első hét? Te valamit nagyon beszoptál, a Kelebia-Budapest vonalon már januárban hallottam szentségelni a kalauzt, hogy ha szóltak volna neki előre, hogy ennyi migráns jön, lezárt volna nekik egy fél kocsit.

Reggel 8-as vonat, általában 3 kocsival jött akkor, Budapestig meg szokott telni álló utasokkal.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

> a máv vonatokra, amik leginkább csak azért mennek, mert benne van a menetrendben, mert ember már nem ül fel rájuk, annyira vállalhatatlanul szar a "szolgáltatás" "minősége"

1) Sokszor ülőhely sincs a vonatokon, olyan sokan vannak - nyilván ez függ attól, hogy mikor és merre utazol, de azt mondani, hogy nem vonatoznak az emberek, hülyeség.
2) Mi a baj a szolgáltatással? Néha késnek a vonatok, de nekem eddig a legnagyobb tömegközlekedéses késésem repülővel volt - akkor most "vállalhatatlanul szar" a légitársaságok szolgáltatása is?

Késnek, mocskosak, büdösek a vonatok, a teljes személyzetben nagyítóval kell keresni azt, aki nem paraszt módjára nyit meg egy beszélgetést, urambocsá' segítőkész, ennek ellenére arányaiban rohadt drága (és nem csak a jegy, azt is számítsd hozzá, amit az adódból kap a MÁV függetlenül attól, hogy igénybe veszed-e a szolgáltatásaikat vagy nem, csak azért, mert ők egy állami monopólium).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Késnek": sajnos van, amikor. Bár az elmúlt 5 év legnagyobb vonatkésését az ÖBB-vel a Railjeten sikerült abszolválni Bécsben, mialatt a migránsokat kergették le a rendőrök. És 10 perc késést még a német Nürnberg-München ICE-n is sikerült összeszednem, majdnem lekésve vele a csatlakozást. ;)

"Mocskosak, büdösek": azért remélem feltételezhetjük, hogy nem a MÁV koszolja összes szándékosan a vonatokat. Egyébként ameddig nem a régi Bhv vagy Bo kocsikat kapja az ember, addig egész jó a helyzet. A vonalak sebességével már mondjuk lehet vitatkozni.

"aki nem paraszt módjára nyit meg egy beszélgetést, ": mondjuk nekem ellentétes a tapasztalatom, bár biztos én baszok el valamit és megpróbálom a MÁV-osokat is emberszámba venni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Késnek": sajnos van, amikor. Bár az elmúlt 5 év legnagyobb vonatkésését az ÖBB-vel a Railjeten sikerült abszolválni Bécsben, mialatt a migránsokat kergették le a rendőrök. És 10 perc késést még a német Nürnberg-München ICE-n is sikerült összeszednem, majdnem lekésve vele a csatlakozást. ;)

Szerencsére jó pár éve mindig sikerül megoldanom, hogy még véletlenül se kelljen vonatra ülnöm (egyébként az egyetlen szóba jövő vonalon a tippre még a második világháborúból ránkmaradt fülkés kocsik vannak, nem tudom, mi a kódnevük...), de az egyik utolsó utamon a két és fél órás úton sikerült három óra késést (!) összeszednie a MÁV-nak. Amit télen el is fogadok, mert lefagynak a sínek (mert ez még mindig nem megoldott...), meg a váltók (szintén). De ez nyár volt.

"aki nem paraszt módjára nyit meg egy beszélgetést, ": mondjuk nekem ellentétes a tapasztalatom, bár biztos én baszok el valamit és megpróbálom a MÁV-osokat is emberszámba venni.

Én is mindenkit emberszámba veszek, aki úgy közelít hozzám, de aki nem képes köszönni, amikor belép valahova ("Jó napot kívánok!", még ha 10 különböző beszédhibája is van, 15 másodperc kimondani), az azonnal leírja magát nálam (és igen, ennek ellenére én köszönök neki, megköszönöm, hogy érvényesítette a jegyem, ha kérdésem van, akkor illedelmesen kérdezek stb.)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"mert benne van a menetrendben, mert ember már nem ül fel rájuk, annyira vállalhatatlanul szar a "szolgáltatás" "minősége"?"

Mert a Railjet is szar máv vonat ugye.

De semmi gond, utaztam már Bo kocsiban (olyan, mint a régi szar műbőrüléses Bhv, csak gyorsabban mehet) egy 3 kocsiból álló szerelvényen (az eredeti hét helyett), mialatt az első osztályú kocsikból fényképzeték a migránsokat... (Megjegyzem, tele volt az menekültek nélkül is.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Sokan nem tudták hivatalosan kérni, mert Szerbián át léptek be Magyarországra. A görög/török nagykövetségen adhattak volna be hivatalos kérelmet.

Az Ausztriába vonatoztatás közös megállapodás alapján történt. Lényegében az osztrákok kérték, mert a magyarok barbár nácik.

:)

LOL, tökös politikus, aki csinált valamit? Magyarországon? Mit, plakátokat ragasztottak és rendőrökkel óvták azokat? Az elkapott határsértőket információ és felügyelet nélkül küldték tovább a határról? Építettek egy olyan keritést, ami csak az embereknek nem jelent akadályt? Tényleg kurva jó politikusaink vannak, akik még egy - amúgy felesleges - kerítésépítésben is megtalálták a pénzlopás lehetőségét. Megvan a 10+ KHUF-os órabér?

Ave, Saabi.

> Megvan a 10+ KHUF-os órabér?

Felolem 100+ KHUF-ert is epithettek, mert meg ugy is olcsobban fog kijonni, mint amennyibe ez az egesz Nemetorszagnak es Franciaorszagnak fog kerulni.

Es az a legszomorubb az egeszben, hogy nem nekunk kellett volna keritest epiteni, hanem Szerbiának, Macedóniának, Bulgáriának, Görögországnak, stb.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Gorogorszagnak hova?
Azert hazasodott ossze egy csomo orszag Europa sziveben, mondtak hogy egyutt lesznek joban/rosszban; mert ugy gondoltak, hogy osszessegeben igy kifizetodobb, vagymi. (IMHO ez lenyegeben igaz is).

(mondjuk, ha mergesedik a helyzet, akkor lehet hogy Europa deli reszet at kell adni az mozlimoknak, (ha hajon jonnek, nem lehet oket nem fogadni, mert megfulladnak, ugye), de talan ennyien osszesen nem elnek Eszak-Afrikaban (kinaiak meg nem jonnek, me'g jo).)

Nem igazán látom hogyan "segitett Europaban artatlan embereknek meghalni". Ha a merénylők tényleg x-edik generációs bevándorlók, akkor azok őseit nem ő engedte be Európába. Nem? Vagy te most a 20 év múlva "várható" merényleteket kéred rajta számon előre?
--
♙♘♗♖♕♔

Elég baj, hogy úgy fogadtak be tömegeket a múltban, aminek ilyen következménye lett.
Erre szerinted az a megfelelő javaslat, hogy hagyjuk hadd kövessen el a jelenlegi vezető egy nagyságrenddel súlyosabb hibát?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/2005/51552.htm
5-6 millió muzulmán él Franciaországban.

Idén összesen olyan 1 millióra tették a bevándorlók számát (pontosat ugye csak akkor tudnánk, ha a határokon regisztrálták volna őket, de hát...). Egy másik 27 országot tartalmazó teljes unióra.

Nagyságrenddel súlyosabb hiba.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Milyen egzakt bizonyíték van arra, hogy a problémát a bevándorlók okozták? Továbbmegyek, milyen bizonyíték arra, hogy épp a mostani menekülthullámból? Jó érzés ilyet kimondani?

Abban biztosak lehetünk, hogy nem keresztény vagy éppen buddhista volt az egyik támadó:

"""The gunmen shouted "Allahu akbar" as they attacked."""

forrás: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11995541/Paris-…

Persze ez még nem bizonyíték semmire...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Tényleg, erre nem is gondoltam! A francia kormány német bankárokat és svéd fogorvosokat fedez, miközben a saját népéből néhányat (kizárólag statisztikai hibahatáron alul) feláldoz, hogy a terrorizmus elől menekülők megítélését javítsa.
Egy könnycseppet kellett eldörzsölnöm, annyira meghatódtam ezen a nemzetközi összefogáson...

s/szblacky/BlackY/

Hogy a hírhedt magyar költő, Petőfi János szavaival éljek: "idézni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes".

BlackY
ui.: case sensitive a nickem, az Sz prefix meg csak azért kellett, mert már foglalt volt.
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Komolyan beáldoztál 344 karaktert azért, mert valaki kisbetűvel írta a nicked?

Yup. És nem most először és valszeg nem is utoljára.

Ezt meg nyilván mindenkinek tudnia kellett volna... ;)

Tekintve, hogy minden hozzászólásomat aláírom... meh.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ritka, hogy egyetertek teljes mertekben valakivel, de most trey az aki jobban latja ezt a dolgot.
Ezen nepek, csak ujra fogjak termelni a nyomorukat itt europaban, es 25-50 even belul az lesz itt ami most van ott.
Sokkal nagyobb game megy most a vilagban, aminek ez a cirkusz csak egy kis oldalesemenye.
Tehetelen, es gyonge, nagy liberalizmusban elsuppedt europa nem fogja ezt atveszelni veszteseg nelkul.
Polgarok akik betartjak a szabalyokat meg tobb mint kiszolgaltatottak, mert ha fel mernek allni, akkor mehetnek a balettbe ugralni a sajat orszaguk szerencses szabalyai miatt.
Pont az a kontinens, ahol a legtobb haboru zajlott es okozott pusztitast ott nem tudja a polgar vedeni magat, mondjuk az okos fegyvertartasi torvenyek miatt, vagy a legalapvetobb kikepzes hianyaban.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Nem polkorrektségre, hanem őszinteségre van szükség. Ugyanakkor, amikor nem polkorrektségről beszélek, az nem azt jelenti, hogy szabad a vásár kifejezetten sértegetni öncélúan, mint például a Charlie Hebdo tette. Tehát a polgárpukkasztás sincs rendjén. Egy dolog elfogadható. Belső indíttatásból szerényen, alázatosan viselkedni másokkal, de szükség esetén a problémákról nyíltan, világosan, őszintén beszélni. Ez nem polkorrekt, s nem polgárpukkasztó.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szolas es minden egyeb az egyen szabadsagat barmilyen modon korlatozo dolog, egy valamire jo, kontroll alatt tartani. Minden alkalommal amikor lemondasz egy apro reszleterol a szabadsagodnak, a rezsimet segitet a totalis kontroll es ezaltal az onkenyuralom fele. Szerinted ezt nem lehetett volna megallitani, mire vannak a titkos szolgalatok es az egyeb szakmonopol eroszakszervezetek az allam kezeben ? Itt egyszeruen nehany parasztaldozattal raktak egy adag felelmet a paraszt nyakaba es az onkent es boldogan fog lemondani ujabb adag szabadsag es szemelyi jogarol, hogy egy fals alomban nevezetesen a biztonsag hiteben erezhesse magat.
Lasd azt a faszsagot ami elkezdett mar magyarul is terjedni a facebookon, hogy "en mint x allampolgar hozzajarulok, hogy az allami szervezetek barmikor barhol engem atkutassanak ellenorizzenek barmilyen kulon jogositvany nelkul." - szerinted ezek tudjak, felfogjak, hogy ez mihez vezet vezethet ? Ezek az igazan eletkeptelenek akik egy fuszaltol is igenyelnek "vedelmet"...

Poltkorrektseg nalam nem letezik, mert amig ram mondhatjak, hogy feher, es vagy magyar vagyok, addig en nem ciganyozhatok, zsidozhatok ? Igenis kovetelem, hogy a feher helyett nevezzenek pigmentaltsagban hatranyos helyzetu polgarnak, es adofizetesileg es szabalybetartasilag kotelezett, ovedelmileg hatranyos helyzetbe hozott marhanak.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Lényegében egyetértek azzal, amit mondasz, bár talán nem ennyire sarkosan. Nevezetesen arra gondolok, hogy belső indittatásból lemondhatok mások zaklatásáról, mert az nem a szabadságról, hanem a bunkóságról szól, ha másogat sértegetek vallásában, vagy bármiben. Viszont valóban egyetértek abban, hogy ez a saját döntésem legyen, ne törvénnyel kényszerítsék ki, mert az érzékenységgel vissza is lehet élni, mint ahogyan teszik is, és így válnak egyébként fontos kérdések tabutémává.

Ahhoz valóban nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki már-már lassan maga kérje a testüregi motozását. Gyanítom, ezek nem civilektől jönnek, hanem olyanoktól, akik éppen a polgárok szabadságjogainak nyirbálásában érdekeltek, s szondáztatják a közösséget. Aztán, ahogy írod is, többen benyalják.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Görögországon át érkezhettek a szíriai útlevéllel

Görögországon át érkezhetett annak az útlevélnek a tulajdonosa, amit az egyik feltételezett támadó holttestének a közelében találtak a Stade de France-nál. Egy görög miniszter a Reutersnek azt mondta, hogy a megtalált útlevél tulajdonosát október 3-án Lérosz szigetén regisztrálták."

http://index.hu/kulfold/2015/11/13/lovoldozesek_parizsban_meccs_kozben_…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

“Szíriai útlevelet találtak a párizsi Stade de France stadion közelében elkövetett robbantások egyik öngyilkos merénylőjének holtteste közelében – közölték szombaton rendőrségi források.”

direkt magával vitt az öngyilkos merénylő egy szír útlevelet, hogy félrevezesse a nyomozást
oh wait

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Korábban szóltak arról hírek, hogy az egyik támadó mellett talált szíriai útlevél tulajdonosát október elején regisztrálták Görögországban. A Reuters most görög kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja: nagyon valószínűnek tűnik, hogy egy másik feltételezett támadó is Görögországon keresztül érkezett."

http://live.reuters.com/Event/Paris_attacks_2

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

Kérlek, legalább egy aprócska kis érvet írj már az állításod mellett! A DNS megsemmisülését hagyjuk, tegyük fel, nincs is DNS kerek e világon. Az öngyilkos merénylő ujjlenyomatát tartalmazó ujjdarabkák teljes megsemmisülését indokló érvszerűséget ossz már meg velünk!

:)

Segítek, mert láthatóan gyenge az angolod. Abból indultunk ki, amit fentebb linkeltek:

"The holder of a Syrian passport found near the body of one of the gunmen who died in Friday night's attacks in Paris was registered as a refugee in several European countries last month, authorities said."

Magyarul: az egyik fegyveres teste mellett. A bombát honnan haluztad?

Egyébként azért kellhet neki legitim papír, mert ha igazoltatják a tetthelyre utazás közben, akkor kell, hogy valamivel igazolja magát, elkerülendő az idejekorán rendőrsége, táborba stb. kerülést. Itt időre összehangolt akcióról volt szó. Akár egy hosszabb rendőrségi igazoltatás is bekavarhatott volna. Ezeknek az embereknek az utolsó percig úgy kell kinézniük mint egy átlagos ember, menekült akármi.

Ha meg kellett az utazáshoz, onnantól kezdve meg tök mindegy, hogy a kocsiban hagyja vagy magánál tartja. Ha lebukik és marad belőle valami, 100%, hogy azonosítani fogják.

Ha meg felrobban és szerinted egy cafat sem marad belőle, akkor nem tök mindegy, hogy van-e útlevél? Abból sem marad semmi.

--
trey @ gépház

ongyilkos merenylo..kapisi? vagy megmagyarazzam?

http://www.hirado.hu/2015/11/14/sziriai-utlevelet-talaltak-az-egyik-ong…

---

aham..szoval azert kell az utlevel, hogy egy rendorsegi ellenorzesnel ne bukjanak le a kocsiban levo fegyverekkel, robbanoanyagokkal.. :DDDDD

meselj meg mert itt fetrengek a rohogestol..

Mert általában a fegyverek már rég el vannak dugva, amit más vitt oda. Nem gondolod, hogy egy autóban ül 10 ember egy rakás csúzlival, C4-es mellénnyel és utazik a helyszínre, amit rendőrök biztosítanak? Nem gondolod, hogy egy csoportra bíznak egy több helyszínen egyszerre elkövetett, jól megszervezett terrorakciót? Hogy egyszerre bukjon le mindenki?

Ilyen csak a rossz amerikai akciófilmekben van.

De ne:

"Vasárnap délutánra hivatalossá vált, hogy a pénteki, párizsi merénylet elkövetői között akadtak olyanok, akik magukat menekülteknek álcázva érkeztek Európába. A Stade de France mellett robbantó férfi Ahmad Al-Mohammad néven jutott be Európába egy szír útlevéllel a kezében. Valószínűleg Görögországon, Szerbián, Magyarországon és Ausztrián keresztül. Állítólag még a görög kompjegyét is megtalálták."

Jaj.

"A férfit végül csak a Stade De France éber biztonsági emberei állították meg, és emiatt végül a stadionon kívül robbantotta fel magát pénteken. A CNN francia politikusoktól származó információi szerint az útlevélen talált ujjlenyomat megegyezett az önmagát felrobbantó férfi ujjlenyomatával."

Na nézd már. Bomba és az ujjlenyomat, amin eddig is fetrengve röhögtél.

"A stadionnál robbantó másik két támadónál hamis török útlevelek voltak."

Nézd már, ezek is elvitték, bazmeg. Ennyi hülyét!

--
trey @ gépház

teljesen igazad van, meghajlok az ervek es a bizonyitekok elott.
a terroristakat kiskanallal szedik ossze de az utleveleik teljes epsegben a rajtalevo ujjlenyomatokkal, sot meg egy kompjegyet is talalnak nala.

igazatok van, minden menekult terrorista!!!!
hol lehet alairni a fidesz kampanyat?

Na nézd már, ha tények vannak, akkor csűrjük-csavarjuk? Senki sem állította, hogy minden illegális bevándorló terrorista. A félelme sok embernek az, hogy az ellenőrizetlenül beözönlő néptömegben szépen megbújnak ezek az emberek.

És ez az elmélet úgy fest, hogy bizonyítást is nyer.

--
trey @ gépház

te csursz-csavarsz.. az azonositott terroristat (aki francia allampolgar) 10 eve figyeli a francia titkosszolgalat.

sokakban olyan felelmek is vannak, hogy a vonattal, repulovel, hajoval es hamis utlevellel erkezok kozott is sok terrorista van.
most lezarjuk a hatarokat?

te es haverjaid uraljak a topikot, hogy mi megmondtuk.
pedig eddig 1 max 2 allitolag a menekultek kozott jott terroristarol van szo.
ennel meg a kozel-keletrol erkezo repulokon is tobb terrorista erkezik..naponta.

nekem eddig azt hazudtamondta orban minden nap, hogy egyedul Mo jar el torvenyesen.

azt mondod hogy orban megint hazudott es ugy engedett at az orszagon tobbszazezer menekultet (es kozte a tobb millio terroristat), hogy nem is vettek ujjlenyomatot toluk? es a TEK es az AVH nem is ellenorizte oket?
most egy vilag omlott ossze bennem.

egyebkent arrol szol az egesz topik, hogy "ugyehogynaugye"?
es a menekultek a hibasak a parizsi terrorert.
es koszonjuk miniszterelno kúr, hogy megvedte a plakatjaival magyarorszagot.

Ugye te se gondolod komolyan, hogy az a terrorista aki nem tud bejönni a menekültek között, mert mindenki kerítést húz, majd nem fog bejönni máshogy? Ezt a logikát követve hermetikusan le kellene zárni földön-vízen-levegőben az EU-t, nehogy _bárki_ is bejöhessen.
Persze a terrorizmust ez se szüntetné meg, mert mint az a mostani esetről is tudható, a terroristák egy része EU-s állampolgár. Ne legyenek illúzióink, a menekültekkel besurranók nélkül is képesek robbantgatni.
--
♙♘♗♖♕♔

Ez továbbra is hamis dilemma / végletekben való gondolkodásmód... Azért mert vannak EU-n belül is terroristák, ezért már ne is próbáljuk ellenőrzötté tenni a határainkat?! (Amiket egyébként a schengeni egyezmény határvédelmi kódexe is előír, mint jogi kötelezettség, de ez már messzire vezetne...)

+1

Már a kezdetektől nem térek magamhoz, hogy csak úgy ellenőrizetlenül jöhetnek befele. A minimum az, hogy aki nem hajlandó igazolni magát pl. ujjlenyomat, annak semmi keresnivalója Európában. A fajgyűlölet árnyéka sincs bennem, de Európára így rászabadítani ennyi muzulmánt kurva nagy kibaszás az őslakosokkal.

Lehet, hogy mégis csak jobban járnánk ezzel.

Ellenőrizetlenül?
"A francia hatóságok által lekérdezett illető személyazonosságát megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy október 8-án az opatovaci sátortáborban nyilvántartásba vették. A biztonsági vizsgálatok megállapították, hogy nincs rendőrségi priusza és nem áll nemzetközi körözés alatt. A személyt Horvátországban regisztráltuk, majd folytatta útját a schengeni országok felé, elhagyta Opatovacot és Magyarországra, majd Ausztriába távozott" - mondta a szóvivő.
--
♙♘♗♖♕♔

Egy esetleges "idős házaspár" rablógyilkosságához tartozó ujjlenyomathoz milyen jó lenne egy fényképet is társítani, hogy ki lehessen adni a körözést, ugye? Nem csak a terrorizmus miatt aggasztó az, hogy százezer számra zúdulnak be olyan emberek akikről semmit sem tudunk.

"így az általuk tartalmazott terroristák lehetőségével nem kell számolni"
De számolni kell. Ha nem velük jönnek be, akkor
a) legálisan jönnek be tetszőleges határátkelőn, ha még semmilyen nyilvántartásban nem szerepeltek
b) hamis útlevéllel jönnek be tetszőleges határátkelőn, ha igen
c) útlevél nélkül jönnek be illegálisan, mert az egész EU-t fizikailag lehetetlen teljesen lezárni
d) ...
--
♙♘♗♖♕♔

Zavarba hozol :)
Kezdjük az elején. Legyen mondjuk Mohamed egy arab országban élő terrorista. Be akar jutni az EU-ba robbantani. Eddig egyesek szerint könnyű dolga volt, mert csak el kellett vegyülnie a menekültek között és könnyedén eljutott Párizsig. Ha viszont mindenütt kerítés épülne, akkor a menekültáradat megszűnne, Mohamed meg otthon maradna.
Jól látom a logikátokat?
--
♙♘♗♖♕♔

A terrorfenyegetettség nem az elfogott vagy be nem engedett terroristák számával arányos dolog. Inkább függ attól, hogy az adott ország mondjuk háborúzik e a közel keleten, vagy intoleráns a muszlimokkal szemben, vagy éppen a külpolitikája arab ellenes e.
Lehet hogy a zöld határ lezárása miatt nem utazik át Magyarországon 2 terrorista a népvándorlókkal, aztán meg repülővel, legálisan jön majd 2, aki robbantani fog.
--
♙♘♗♖♕♔

Akkor lecsukják a kedves migránst, majd jobban vagy rosszabbul kezelik a problémát:
"A megelőzés része lehetne például az, hogy a hatóságok nyomon követik, mi történik a francia börtönökbe kerülő muszlimokkal. A brit Telegraph egyik friss cikkében arról ír, hogy a francia börtönökben az elítéltek 70 százaléka muszlim a becslések szerint. Összehasonlításképpen: Angliában és Walesben ugyanez az arány 14 százalék a Belügyminisztérium statisztikái szerint, míg a teljes népességre vetítve pedig 5 százalék.

A Charlie Hebdo elleni támadás után éppen a Telegrapgh számolt be a francia börtönök iszlám rabjairól. Arról, hogy miközben a fent látható százalékok mutatják, mennyivel több muszlim rab van az országban, mint amennyi Angliában, mégis sokkal kevesebb imám látogatja a börtönöket, mint Angliában. Ahogy azok a programok is hiányoznak Franciaországban, amelyek megelőznék a börtönben ülő muszlimok radikalizálódását. "
--
♙♘♗♖♕♔

Igaz, csak ettől még nem lesz hirtelen elfogadható szélesebb kontextusban vizsgálva az érv akár a kormány döntései ellen, ha a topik címe miatt csak a merénylők bejutásának szempontjait vizsgáljuk. Mégpedig azért, mert a kerítés nem kizárólag a merénylők feltartóztatására épült. Mi több, a kormány a kerítés építésekor sajnálatos módon nem tudta figyelembe venni, hogy a HUP-on lesz egy „A merenylok” című topik. Lehet, ha idejekorán nyílt volna ez a topik, ma nem lenne kerítés. Ezt nem tudom. :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Innen:

Én annyit mondtam, hogy a kerítés miatt nem kell olyan mennyiségű erőforrás a határra (azaz az ott érkező emberekkel kapcsolatosan), mint nélküle.

Válaszod:

Ezekben egyetértünk.

Úgy látom, egyről beszélünk, mert én is gyakorlatilag ezt magyarázom, amit aztán csak sikerült megértened (úgy látom, bolondot jobban szereted, mert vele egyetértesz, velem meg ugyanabban a dologban nem).

Egyébként válaszolva: nem, valószínűleg nem terrorelhárítok. Viszont ők nem feltétlen azért vannak ott, hogy a "gyanús alakokat" kiszűrják, hanem azért, hogy az emberáradat ne ellenőrizetlenül áramoljon be az ország (ill. az EU) területére. Ha az emberáradatot esetleg tudjuk ellenőrizni, nagyobb az esély (nem, nem 100%) a terror elhárítására. Minél több információval rendelkezünk, annál esélyesebbek vagyunk.

Mivel a használt bomba ismeretlen számunkra (és nem is értünk hozzá, viszont valamiért léteznek a világban bombaszakértők és orvosszakértők), nincs okunk feltételezni, hogy a robbanás ereje és karakterisztikája okán meg _kellett_ semmisülnie a robbantó ujjlenyomatát hordozó szöveteknek, és a robbantónál lévő összes tárgynak.

:)

Szerintem nézz utána a repeszgránátnak és a repeszhatásnak, mint fogalomnak. Élőerő ellen sokkal nagyobb kárt tud okozni a puskagolyóként szétrepülő repesz, mint maga a robbanás, mivel a szétrepülő repeszek sokkal kevésbé vesztenek az erejükből, mint az Δr^3/2-vel táguló tűzgömb.

Másrészt attól meg, hogy valami felrobban, nem porlasztja el semmivé instant a körülötte lévő tárgyakat, hanem ahogy elkezd tágulni a robbanás, úgy veti szét a szélrózsa minden irányába. Ezért van az, hogy nem ritkán megtalálják a "kedves" öngyilkos merénylő fejét-kezét-lábát néhány(tíz) méterre a robbanás helyszínétől.

Szerk.: itt konkrétan az öngyi robbantó fél felsőteste megmaradt és élt(!). (Nyilván már csak egy darabig.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

így van

"A police source told Reuters that one of the three suspects had been identified because his identity card was left in the getaway car."

www.independent.co.uk/news/world/europe/charlie-hebdo-attack-hunt-conti…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Szerbiában és Horvátországban is regisztrálták az Ahmed Al-Mohamed névre kiállított, az egyik párizsi merénylő holttesténél megtalált szíriai útlevél gazdáját, aki mintegy hetven másik menedékkérővel együtt október 3-án a tengeren át érkezett meg egy görög szigetre. Jó eséllyel egy másik terrorista is Görögországon át érkezett Európába, egy társuk pedig Párizs külvárosában élő francia állampolgár volt."

http://mandiner.hu/cikk/20151115_az_egesz_balkanon_es_magyarorszagon_is…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Negyvenegy nap. Jelenlegi tudásunk szerint ennyi idő telt el az egyik öngyilkos merénylő görögországi partraszállása, és a párizsi bevetése között (a Görögországban az ideiglenes útleveléhez levett ujjlenyomat egyezik az egyik elkövetőével, ezért lehetünk viszonylag abban, hogy az információ helytálló). Ha valaki a péntek éjjeli dzsihádteljesítménytől kedvet kapott egy újabb magányos akcióra a hitetlenek ellen, vagy kiadták neki a parancsot, hogy indulni kell, karácsonyra már Párizsban lehet. Vagy Londonban, Berlinben, esetleg Budapesten – gyakorlatilag akadálytalanul, minimális kockázatot vállalva.
...
És eközben a nyilvánosságban sokan még mindig nem képesek leszállni a refugees welcome-rollerről."

http://mandiner.blog.hu/2015/11/15/europa_kollektiv_ongyilkos_merenylete

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

http://444.hu/2015/11/16/mi-az-amit-a-parizsi-terroristakrol-biztosan-t…

A Stade de France-nál az egyik öngyilkos merénylő holtteste közelében egy szír útlevelet találtak, ami Ahmed Almuhamed nevére volt kiállítva. Ezzel az útlevéllel lépett be valaki október 3-án Görögországba Lerosz szigetén, aztán Szerbián át valószínűleg Horvátországban léphetett újra az EU területére. De az útlevéllel kapcsolatban komoly kételyek merültek fel. Amerikai titkosszolgálati és francia rendőrségi források szerint az útlevél szinte biztosan hamisítvány - nem stimmel a sorszáma, és a fénykép sem azé, akinek a nevére ki van állítva.

A szakértők szerint egyelőre semmilyen konkrét következtetést nem lehet levonni a tényből, hogy megtalálták az útlevelet, még az sem biztos, hogy a robbantó valóban Görögországon át érkezett Szíriából, ugyanis a szír útlevelek nagyon kelendők a migránsok körében, mert a szíriai menekülteknek jobb esélyük van rá, hogy menekültstátust kapjanak.
Ezért komoly feketepiaca alakult ki a hamis és lopott szíriai útleveleknek, több menekült számolt be arról, hogy ellopták vagy erőszakkal elvették tőlük útlevelüket.
Egy másik támadóról is feltételezik, hogy szír útlevéllel érkezett, de ennek egyelőre nem találják nyomát a görög nyilvántartásokban.

A Stade de France-nál egy egyiptomi útlevelet is találtak, ezért egy ideig arra gyanakodtak, hogy az egyik merénylő egyiptomi lehetett, de mostanra kiderült, hogy az útlevél nem terroristáé, hanem a támadások egyik sérültjéé volt.

Az lehetetlen! Akkor megdőlne az a fantasztikus gondolat, hogy a menekülteket/bevándorlókat _azért_ kell már az EU külső határainál feltartóztatni (ami egyébként teljesen jogos), mert azzal még a terrorfenyegetettség is csökken!
Vagy az mégsem?
--
♙♘♗♖♕♔

Arról van szó, hogy a magát felrobbantott ember és az útlevélhez adott ujjlenyomat mintája valószínűleg különbözik. Most már hirtelen megmarad az a fránya ujjlenyomat, igaz? LOL

Egyébként utcai igazoltatásnál nem fogják ellenőrizni az ujjlenyomatot, így ha az illető kora és arca eléggé hasonlít az útlevélben lévő emberéhez, továbbengedik.

:)

Az a helyzet, hogy nincs igazából túl nagy jelentősége, hogy milyen útvonalon jött.

A régebben betelepült muszlimoknál is az látszik, hogy gyakran a gyerekeik, vagy unokáik lesznek terroristák, mert a megfelelő integrálódás hiányában elveszettnek érzik magukat a továbbra is meglévő kultúrális különbségek és az azokból származó frusztrációik miatt, ezért a származásuk, eredetük keresésekor olyan radikális csoportokban találják magukat, amelyek az új társadalmat hibáztatják a saját sikertelenségük okán.

Az ilyet nagyon nehéz kormányzati oldalról kezelni. Először a muszlimoknál is végbe kellene, hogy menjen a felvilágosodás...

Egyszerubb lenne, ha szimplan otthonmaradnanak. Nem kiirtani akarom oket, de menjenek mar haza, ha itt nem tetszik nekik, ne a tobbseg kulturajat gyilkolasszak. Pedig en sokmindenkit beengednek (keresztenyeket, ateistakat, stb. elsosorban), de aki ilyen szinten bizonyitottan alkalmatlan vallasi okokbol a demokraciara, es akinek a vallasa neveben embereket fejeznek le, azokkal csak a baj lesz mindigis.

Az állítólag keresztény európa az elmúlt 100 évben nem népírtott vallási alapon, jogos. Az állítólag keresztény alapokon (amik láthatóan pont olyan gránitszilárdságúka, mint az alkotmány alaptörvény...) nyugvó Magyarisztán meg nem segédkezett ebben kitörő örömmel.

Valóban.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Hagyjad, o szeretne, ha az osszes nonemu rokonat buzulmanyok eroszakolgatnak, mert neki panaszkodnak, hogy nem kapnak eleg dakot. Mas indokot emogott nem tudok elkepzelni. Na jo, de: szivesen latna, ha a "szelsojobbosok" (szerinte, valojaban egeszseges nemzeti erzelmekkel rendelkezo emberek) terrortamadas halalos aldozatai lennenek. Akinek ilyen gondolatai vannak, es aki azzal vedekezik, hogy itt szulettek tobbnyire a terroristak az EU-ban, de megis "majd integraljuk oket, de jo lesz nekunk", azzal kar vitatkozni, mert hulye es kesz. Vagy eleve rosszat akar. Nem tudom melyik a jobb eset.

A demokraciaban hiszunk, nem vehetjuk el a szolasszabadsag es a szavazas jogat csak azert, mert tobb nemi eroszakot akar es rosszabb kozbiztonsagot.

Ritkan kepviselnek tenylegesen minket sajat vezetoink. De meg mindig tobbszor, mint barki mas. Eszak Koreat se rohannak megmenteni kulso erok, hogy "jaj szegeny nep szenved a diktaturaban", pedig ott durvabb dolgok tortennek sokkal. Csak senki nem tud nyerni azon hogy segit nekik --> Nincs segitseg. Marpedig mi mason tudna egy kulso ero nyerni, mint rajtunk, a nepen?

Szerintem a probléma forrása pontosan az, hogy az emberek nem várják el a vezetőktől, hogy őket képviseljék (apropó vezetők, errefele mintha használnák a képviselő szót is), illetve, hogy ezt nem hajtják be rajtuk keményen.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

+1

3 utcaval arrebb annyit balhezott egy lako, hetente tobbszor beirt meg bement a polgarmesterhez mindenfele kreativ modokon, hogy vegul muszaj volt a "hangos" buszmegallot eltenni a haza elol 30 meterrel arrebbra, csak kussoljon mar (mindez kb 3 eve). Pedig egy fillert sem fizetett. Ha mindenki tudna, hogy ilyen modon lehet exploitalni a rendszert, kaosz lenne. Raadasul ennek szerintem igaza se volt, 10x hangosabb tomegesebb buszmegallo folott laktam es meg elveztem is. Nos kilvadi szerintem azt hiszi, hogy ha o ezt tenne, elvinne a "titkos rendsorseg" meg a "diktatura szelleme", ugy tudom szanni az ilyeneket.

Ennek ellenere a frakciofegyelem/partfegyelem vs kepviselo vita egy erdekes ideologiai kerdes, de talan Svajc az egyetlen, ahol ezzel szembemennek idonkent, nem magyar sajatossag, hogy a demokracia kepviseloi valojaban nem kepviselnek.

Azt állítod, hogy ha hetente többször bemegyek a parlamentbe, és elmondom, hogy de én igenis akarok vasárnap is vásárolni, akkor van esély arra, hogy visszavonják a boltbezárást?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A Parlamentbe nem engednek be, de van a kepviselodnek fogadooraja peldaul (hozzateszem, az esetek 99%-aban disznek, de kotelessege ott lenni).

Ugyanakkor sokan nem megfelelo helyen es nem eleg hatekonyan hisztiznek a vasarnapi boltbezaras miatt, ha eleg hatekonyak lennetek, mar vissza lenne csinalva. Az internetado ellen tudta mindenki, hogy hol es hogy kell hisztizni, vissza is lett vonva (oke, allitolag eleve figyelemeltereles volt, lehet rossz pelda mert eleve visszavontak volna, de ilyen alapon nem talalnek jo peldat, mert sosem tudhatjuk). Szerintem a "fel kell vennie az ujsagiroknak titkos rendort" tervezet is azert lett visszavonva, mert elindult az amugy teljesen jogos hiszti a mediaban. De lehet ugy gondolni, hogy az is temporary figyelemeltereles volt.

Ugyanakkor sokan nem megfelelo helyen es nem eleg hatekonyan hisztiznek a vasarnapi boltbezaras miatt

Tüntetések, felvonulások, szakmai előrejelzések, utólagos szakmai elemzések, gyakorlatilag mindenhol előkerült a boltbezárás. És soha, senki egy szóval se mondta, hogy bármi pozitívum lenne benne; mégis a mai napig van.

A képviselőm fogadóórájával meg tippre annyira megyek, hogy pár hét után kapnék egy távoltartási végzést (ha valakit idegesíteni akarok, akkor az észreveszi ;) ), oszt jónapot... A képviselőnk egyébként is ellenzéki, tehát semmit nem tud tenni, de még ha kormánypárti lenne is, szerinted sima mezei képviselő tudna bármit intézni? Tudom, hogy papíron úgy kéne lennie, és nagyon elégedett lennék, ha tényleg úgy lenne, de nagyon nem ez az érzésem...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Másképp kérdezem, mert valóban nem voltam még képviselő fogadóóráján. Kizárólag a lakóhely szerint lehet képviselő elé járulni? Nem lehet bármelyikhez, akár kormánypártihoz időpontot kérni? Már függetlenül attól, hogy esetleg utálod őket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nagyjából így kellene kinéznie. Persze, nem árt, ha nem csak egyedül mész, hanem viszel magaddal még néhány embert, aki hasonlóan gondolkodik.

Viccet félretéve: igen, választás elé állítod a képviselődet: vagy téged képvisel és azt teszi, amire a szavazatoddal te felhatalmaztad, vagy keresel helyette mást. (Beleértve azt is, hogy te magad próbálsz meg indulni helyette.)

Nem mondom, hogy tök egyszerű, de a demokrácia már csak ilyen közösségi játék.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nyilván nem mindegyik bevándorló terrorista és nem jókedvükből hagyják el otthonaikat, de én is szivesebben költeném az itteni segélyezésük és regisztrációjuk költségeit el inkább arra, hogy a hazájukban rendeződjenek a dolgok és az otthonaikban maradhassanak. Ez azt gondolom, hogy erkölcsileg sem kifogásolható, mert nekik is jobb lenne és nekünk is.

""Fiatalemberek tízezrei pattannak be felfújható csónakjaikba, kezükben az iPadjükkel, és ahelyett, hogy elsőként inni vagy enni kérnének, azt kérdezik, hogy hol tölthetnék fel a mobiltelefonjukat. Harcba kéne menniük, hogy a segítségünkkel felszabadítsák a hazájukat" – tette hozzá a hivatalosan hétfőn kinevezésre kerülő új, konzervatív kormány tagja.

A lengyel diplomácia új vezetője úgy véli: el kellene kerülni azt a helyzetet, amelyben "mi Szíriába küldjük harcolni a katonáinkat, miközben szíriaiak százezrei a kávéjukat iszogatják az Unter den Lindenen" (Berlin központjának egy főutcáján) vagy Európa más városaiban."

http://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/a-kijelolt-lengyel-kulugyminisz…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"A múlt heti párizsi merényletek két újabb elkövetőjét azonosították a francia hatóságok, köztük azt is, akinél Görögországban regisztrált szíriai útlevelet találtak - közölte hétfőn Francois Molins párizsi főügyész. A Stade de France nemzeti stadion közelében meghalt terrorista ujjlenyomata megegyezik annak az embernek az ujjlenyomatával, akit Görögországban regisztráltak az útlevél tulajdonosaként, de a dokumentum hitelességét a főügyész továbbra sem tudta megerősíteni.

A férfi Szerbiában menedékkérelmet nyújtott be, Horvátországban is regisztrálták, utána nyoma veszett. Az útlevélben szereplő név ismeretlen a terrorelhárítási szervek számára, a terrorista valódi nevét és állampolgárságát egyelőre nem közölték. Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter francia újságíróknak azt mondta, hogy hamis a párizsi merényletek egyik helyszínén talált szíriai útlevél – írta a Twitter közösségi oldalon a Le Monde című napilap egyik munkatársa és a slate.fr hírportál.
A másik férfi, Samy Amimour francia állampolgár, 28 éves, és Párizs közelében, Drancyban született."

http://mandiner.hu/cikk/20151116_terror_parizsban_ujabb_ket_merenylot_a…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

„Európának azonnal le kellene zárnia a határait, különben a szélsőjobb eluralkodik a kontinensen” – Anne Applebaum, történész, újságíró

„Azzal törődjünk, hogy a szír keresztény menekülteket fogadjuk be, ne a muszlimokat” – Jeb Bush, republikánus elnökjelölt.

"Ben Carson [republikánus elnökjelölt] szerint óriási hiba lenne, ha az Egyesült Államok a Közel-Keletről engedne be menekülteket a területére.

Miért ne szivároghatnának közéjük (terroristák), akik ideológiai ellentétben állnak velünk? Ilyen körülmények közt idehozni őket az értelem hiányát jelentené– jelentette ki Carson."

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

Kedves újságíró, történész nem azon aggódik, hogy a belépők nem kompatibilisek kultúránkkal, hanem, hogy a szélsőjobb. Meg sem lepődöm.

Másfelől ugyanazok a gondolatok az USA-ban helyénvalók, amelyek az EU-ban álfelháborodást keltenek. Nincs új a nap alatt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Jeb Bush republikánus elnökjelölt-aspiráns szerint a keresztény szíreknek menekültstátuszt kell kapniuk, a párizsi terrortámadások után pedig minden korábbinál alaposabb biztonsági vizsgálatot kell alkalmazni a Szíriából érkező migránsokkal szemben.

A republikánus politikus a CNN hírtelevíziónak adott hétfői nyilatkozatában elmondta, hogy Szírián belül kellene biztonsági zónákat kialakítani, nem pedig Európában vagy az Egyesült Államokban, ahol átvilágításuk idején komoly kockázatot jelenthetnek."

http://888.hu/article-bush-csak-keresztenyeket-engedne-be

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"az USA 50 szövetségi tagállamából 26 jelentette be hétfő estig, hogy a párizsi terrortámadások nyomán nem kíván szíriai migránsokat befogadni.
...
A kormányzók egyike, a Texas élén álló Greg Abbott egy Twitter-üzenetben azt követelte, hogy az Egyesült Államok is tagadja meg a szíriai migránsok befogadását, az elnökhöz írott levelében pedig arra figyelmeztetett, hogy "az amerikaiak együttérzését ki lehet használni, hogy az amerikaiakat (a párizsihoz) hasonló halálos fenyegetésnek tegyék ki"."

http://valasz.hu/vilag/menekultek-az-usa-kimutatta-a-foga-feherjet-1160…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Donald Trump, aki szintén republikánus színekben pályázik a Fehér Házra, őrültségnek nevezte a szíriai migránsok befogadását. A szintén republikánus aspiráns Ben Carson aláírásgyűjtést indított a kormányzat befogadási tervével szemben. Peter King New York-i republikánus képviselő a Fox News adón hétfőn bírálta Ben Rhodes helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó NBC televíziónak adott egyik nyilatkozatát, amely szerint a szíriai menekülteket alapos átvilágítási eljárásnak veti alá a hírszerzés, a Nemzeti Terrorelhárítási Központ és a belbiztonsági minisztérium. King szerint ez nem igaz, gyakorlatilag nincs szűrés, mert Szíriában nincsenek adatbázisok.

Közben Kanadában Kathleen Weil, a túlnyomórészt francia ajkú Québec tartomány bevándorlásügyi minisztere hétfőn felszólította az ország nemrég megválasztott kormányfőjét, Justin Trudeaut: a biztonsági aggályok miatt tegyen le arról a tervéről, hogy még az év végéig 25 ezer szíriai menekültet fogad be. Brad Wall, Saskatchewan tartomány miniszterelnöke sürgette Trudeaut, hogy a Párizsban történtek fényében vizsgálja felül a tervét, mert nem kizárt, hogy így terroristákat enged be az országba."

http://mandiner.hu/cikk/20151117_az_usa_allamainak_fele_nem_fogadna_szi…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Rég nem megfelelők a szabályaink a terrorizmus megelőzésére, a Kouachi fivéreket pedig kifejezetten amatőr hiba miatt tévesztette szem elől a hatóság – mondja Alain Chouet, a francia hírszerzés veteránja. Szerinte a párizsi mészárlás után fel kellene lépni a szélsőséges muszlimokat pénzelő olajmonarchiák ellen."

http://valasz.hu/vilag/hihetetlen-aprosagon-mulott-a-parizsi-merenylet-…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Manuel Valls francia kormányfő szerint az Iszlám Állam a merényletet Szíriából tervezte és szervezte meg. Ezt látszik megerősíteni a Breitbartnak interjút adó, Iszlám Álamba beépült újságíró, aki hónapokkal korábban hallotta, ahogy dzsihádisták egy párizsi támadássorozatról beszélnek az Iszlám Állam által elfoglalt egyik szíriai városban.
...
Valls megállapítását látszik megerősíteni egy riport, amely szerint hónapokkal korábban párizsi támadást terveztek a dzsihádisták Szíriában. A Breitbart írása szerint a Tim Ramadan kódnevet használó, Iszlám Államba korábban beépült aktivista/újságíró a terrorszervezet irányítása alatt álló Deir ez-Zor városában, egy internetkávézóban csípett el egy beszélgetést az év első felében: két dzsihádista arról beszélt, hogyan fognak beszivárogni Párizsba."

http://mandiner.hu/cikk/20151116_breitbart_a_kozel_keleten_tervezhettek…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Végső soron minden eddiginél nagyobb figyelmeztetés azonban a párizsi tragédia: az „insiderek” és az „outsiderek” elleni harc különböző eszköztárral, de összehangoltan kell történjen. A muszlim országokból történő tömeges bevándorlást mint a legfontosabb biztonsági kockázatot meg kell állítani és meg kell szüntetni, a már megérkezett menedékkérők valódi nemzetbiztonsági átvilágításának feltételeit akár az érintett jogainak korlátozásával is meg kell teremteni, valamint a kitoloncolásokat fel kell gyorsítani. Egyértelműen ki kell mondani, hogy a korábban érkezettek integrációja kudarcot vallott, ezért a további bevándorlás nem lehet az európai gazdasági szükségletek által diktált helyes megoldás. Ehelyett a már itt lévő, többedik generációs bevándorlók általi biztonságpolitikai kockázatok csökkentésére kell az eddigieknél jóval komolyabb erőforrásokat allokálni."

http://www.migraciokutato.hu/2015/11/16/az-onkentes-vaksag-ara-gyorsele…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Mert a „szakma” működési rendje világos és egyszerű. Információkat gyűjt, elemez és javasatokat készít a mindenkori kormányoknak. A témától függően gyakran A, B, esetleg C variációs formában. Persze nem kizárt, hogy a mindent jobban tudó politika és politikus fölülbírálja ezen tételeket, és döntésekor a D – nem szakmai – elképzelést valósítja meg. Ilyen esetekben a titkosszolgálat megpróbálja támogatni a D variációt olyan korrekciós háttérmunkával, amely esélyt ad arra, hogy a katasztrófa elkerülhető legyen. Példák bizonyítják, hogy ez nem mindig sikerül. Ahogy nem sikerült most Párizsban sem.

Különösen akkor nehéz a baj megelőzése, ha a döntéseket még csak nem is az adott országban hozzák. De a szolgálatok azt is tudomásul veszik, ha a stratégiai cél érdekében – a győzelem reménye mellett – őket nevezik meg bűnbaknak, függetlenül attól, hogy pontosan jelezték a tragédiák lehetőségeit."

http://magyaridok.hu/velemeny/omnipotent-148357/

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Úgy tűnhet, hogy Brüsszel és a terrorizmus összefonódása valami új keletű dolog lehet, pedig nem az: az unió ütőere az elmúlt évtizedben látványosan vált az európai terrorizmus darázsfészkévé, és sem az európai bürokraták, sem a belga állami vezetők nem gördítettek akadályt az elé, hogy a méhkas egyre csak dagadjon."

http://index.hu/kulfold/2015/11/16/parizsi_meszarlas_belgium_brusszel_t…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Miközben az Iszlám Állam a Facebookon és a Twitteren is nagy erőkkel végzi az online toborzást, a terroristák egy ezeknél jóval nehezebben lehallgatható csatornán kommunikálnak egymással – mondta éppen a párizsi események előtt két nappal a belga belügyminiszter. A Politico szerint Jan Jambon úgy fogalmazott: terrortámadások kitervelése közben – a játékosok körében kifejezetten népszerű – PlayStation 4 konzolokat használhatnak a terroristák."

http://hvg.hu/tudomany/20151116_parizsi_terrortamadasok_playstation4

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Totális háborút hirdetett az Iszlám Állammal szemben az Anonymous hackercsoport a múlt heti párizsi terrortámadás-sorozat után.
...
A Foreign Policy gyűjtése szerint a hackercsoport tagjai eddig 149 Iszlám Államhoz köthető honlapot tettek elérhetetlenné, 101 ezer Twitter-fiókot jelentettek és 5900 propagandavideót töröltettek. Mindez természetesen nem számolja fel a terrorszervezetet, de hozzájárul ahhoz, hogy valamivel nehezebben terjedjenek a szélsőséges iszlamista nézetek."

http://hvg.hu/tudomany/20151116_parizsi_terror_iszlam_allam_anonymous

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

"Az Egyesült Államok politikai elitje sem szalad Nyugat-Európáig, hogy képmutatásból példát vegyen.

A 8-ason is foglalkoztunk azzal, hogy John Brennan, a CIA igazgatója egy hétfői washingtoni biztonságpolitikai tanácskozáson nem csupán azt vázolta, szerinte lesznek még terrorcselemények, hanem azt is kifejtette, hogy a további terroristaakciók ellenére sem szabad megengedni azt, hogy Európában hermetikusan lezárják a határokat, mert az „lehetetlen” és „igazságtalan”, valamint aláássa a nyugati értékeket.

Ha már így megkapta Európa a szentenciát, megmutatjuk, hogyan ássák alá a mindennapokban a nyugati értékeket az Egyesült Államokban. A helyszín az USA déli része, a kerítésépítés, és a védelem oka a mexikói gazdasági bevándorlók elriasztása."

http://888.hu/article-usa-kepmutato-kettos-merce-mesterfokon

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

Nem lehetne olyat játszani, hogy aki az OV féle szigorúan belpolitikai célokra használt plakátokat felemlegeti, az automatikusan diszkvalifikálja magát a vitából? Jussunk már túl a dedós szinten és tanuljuk már meg ignorálni a nem oda tartozó dolgokat.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Oké, de egy picit is értelmesebb ember felfogja, hogy az egésznek annyi volt a célja/funkciója, hogy a Fidesz kifogja a Jobbik vitorlájából a szelet és ne ők legyenek "hazai terepen" migránsügyben.
Nem több, nem kevesebb.

(Feltűnt már valakinek, hogy mennyire csendben van az összes párt a Keleti Közel-Keletiesítése óta? Ok, Fecó szerencsétlenkedett még egy keveset, de azzal is inkább csak - még jobban - bohócot csinált magából.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

hiszen nem a merkel csalad kezeben van a rendorsegtol a birosagig az adohatosagig minden ellenorzo szerv, mint itthon

Nem is tudtam, hogy nálunk ilyen sok minden a Merkel család kezében van. Alá tudod ezt támasztani bizonyítékokkal?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Anélkül, hogy megerőltettem volna magam és különösebben foglalkoztatna Németország (semennyire se) Boris Becker tenisz adócsaló jut eszembe, meg a német botrány a svájciak DVD-jével, aminek hatására talicskázták haza az "optimalizált" eurómillióikat.

--
trey @ gépház

az hogy vmi nem divat, az nem jelenti hogy nem probalkoznak meg vele.
lebuktak? le. ahogy a hamis diplomakkal is, hiaba miniszter az elkoveto.
feljelentettek oket? volt targyalas? fel, volt.
itthon mi van? don pinter rendorsege bizonyitekot tuntet el, polpot peti megtagadja az eljarast, a birosag pedig figyelmenkivul hagyja a bizonyitekokat (ha esetleg eljutna odaig egy ugy).