Találjon ránk a HR-es...

 ( kovacsakos | 2015. szeptember 29., kedd - 8:25 )

A profession.hu-t és a Linkedin-t leszámítva milyen egyéb webes felületekre érdemes CV-t küldeni, hogy a HR-esek látókörébe kerülhessek? Egy átfogóbb képet szeretnék kapni a lehetőségekről/lehetőségeimről.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Karakterkódolás gondokat leszámítva, persze.
Update - UTF-8-ként jelent meg az ISO-8859-2. Valszeg nálam volt a gond.
--
Coding for fun. ;)

Ha kulfoldi melo is erdekel, akkor Monster, nemet nyelvteruleten Xing.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT

Szia,
Izé, lehet, hogy egyszerű, ámde laikus a megközelítésem: Esetleg a cég HR-ének, ahova szeretnéd, hogy felvegyenek?
Tudom, régi módi, nem web 2.0, de sokszor mégis működő megoldás :)
Üdv,
LuiseX

Valószínűleg mert
> Egy átfogóbb képet szeretnék kapni a lehetőségekről/lehetőségeimről.

Így elég sok helyre ként beküldeni a cuccot. :)

2 soros posztot végigolvasni olyan web 2.0 tudod.

Szia,
Bár a lényeget elkaptad, de nem trollkodásnak szántam ezt, csak manapság annyira divatos karrier portálokra támaszkodni. Amolyan, irónia szerűség akart lenni, de látom kissé mellé ment :)
( Amúgy, 1 soros a poszt, amire reagáltam, ha nekem szólt :) )
Üdv,
LuiseX

Egy lehetséges megfejtés:
Talán létezik olyan is, h. fizet a cég a profession.hu-nak v. valami random HR-kiszervező cégnek, akik fogadják a CV-k százait, megszűrik amennyire tudják, és a helyi HR-es 1 db embernek már csak azokat küldik át, akik SZERINTÜK jók lennének. Ha te fogod és kinyomozod a cégek HR címeit és oda küldöd közvetlenül a CV-det, akkor kikerülted a cég által válaszott/preferált útvonalat, ezzel plussz munkát csinálva a helyi 1db HR-es embernek. Aki -mivel van épp elég más dolga, ezért lett kiszervezve a fejvadászkodás 1. köre külsősökhöz- ezt majd ált. azzal fogja honorálni h. SHIFT+DEL.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Szia,
Ez természetesen jól hangzik, de eddig az összes nagyobb cégnél, ahol érdemben fejvadászkodást láttam, nem kerültem ilyen helyzetbe.
Általában ott azoknál a cégeknél azért szervezték ki a fejvadászkodást, mert az 1db HR-esnek nem volt kapacitása önmagában 1-2 ezer önéletrajzot átfutni, de az 1-1 mellette beesőre érdemben még tudott reagálni :)
És, a legtöbb cégnél a honlapon (ebben a szakmában általában, természetesen) kínálnak elérhetőséget a HR vonal felé, misztikusan "Karrier"/"Karrier lehetőség"/"Jelentkezz hozzánk" fedőnevekkel, vagy rokon értelmű kulcsszavak mögé elrejtve.
Persze, mint említtem korábban is, lehet az én mintáim tévesek és eddig szerencsés helyeken próbálkoztam csak :)
Üdv,
LuiseX
Szerk.: Azt mellékesen meg sem jegyzem, hogy a nem fejvadászon keresztül érkező páciensnél nem is jelentkezik a fejvadásznak járó jutattás...

Szia,
Ez igaz, de körbe nézhet ő is, milyen munkákat kínálnak jelenleg, s lehet talál majd olyan munkát, ahova alkalmasnak érzi magát, és megpróbálhatja.
Értem, hogy kellemes az egónak hogy a fejvadászok őt keresik, és mennyivel "jobb körképet ad", stb., stb., de szerintem jobb ha saját magát tudja felmérni.
Mellékesen, keresett már meg engem is fejvadász elborult ötletekkel ( DB admin, miközben közelében sem jártam még komoly DB rendszereknek, se papíron, se élőben), ami miatt nem feltétlenül érzem optimális megoldásnak valódi körképet felmutatni.
Persze, lehet az én "önéletrajzom" - amit inkább csak kirakott profilnak neveznék - félrevezető, és emiatt rossz a tapasztalatom csak :)
Üdv,
LuiseX

Egyszer megkerdeztem egy fejvadaszt, mi alapjan talalt meg. GitHub, StackOverflow, Planet Debian, kulonbozo konferenciak eloadolistaja, bug trackerek, stb. Fognak egy aggergalo rendszert, ami kulonbozo forrasokbol gyujt profilokat, szepen osszemossa oket, es azt lehet kerdezgetni kulcsszavak alapjan.

Picit fura volt, de erdekes, amikor megosztotta a dumpot, hogy mit dobott ki a rendszer rolam. (Mondjuk hogy abbol hogy szurte le, hogy en jatek frontend fejlesztonek jo lennek, azt nem tudom, de az mar egy masik tortenet.)

Szoval kulonbozo helyeken, kulonbozo infok alapjan keresnek, valoszinuleg, aggregalva. Tehat ha GitHubon van nyoma az ember F/OSS fejleszteseinek, LinkedIn-en a karrierutja lathato, SO-on a kerdesei/valaszai, Planet * -on a blogja, hobbijai, stb, az a legjobb, mert akkor atfogo kepet kap a fejvadasz, es hatekonyabban tud megtalalni.

--
|8]

LinkedIn-en elég HR-es megtalál; belföldi és külföldi is. Küldenek mindenfélét hogy csak most, csak nekem milyen jó lesz / lehetne.

Fene tudja, nekem LinkedIn-rol mindig jonnek a megkeresesek, ugyhogy mashova nem is raktam fel semmit, boven eleg szerintem.
Bar, bevallottan attol is fugg, hogy milyen cegek erdekelnek, magyar kisebb kkv-k ritkan fognak onnan megtalani, de ilyenre is volt mar pelda.

+1