IT szektor a KKV szférában

A KKV szférában keresek IT területen tevékenykedő vállalkozásokat. Csupán pár, rövid információra lenne szükségem, ellenben a potenciális vállalatok megtalálása problémásnak bizonyult.
Valami hasonló "listát" keresnék, mint a Golden List, persze valamivel jutányosabb áron: http://goldenlist.hu/a-kiadvanyrol/

Hozzászólások

he? Céget keresel aki tippeket ad hogy találj megbizókat?
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Keress álláshirdetéseket :)

--

FB. Csinálsz egy kérdéssort (valami free netes quiz site-on pl.), és elkezded terjeszteni a fb ismerőseid között.

Miért van az az érzésem, hogy az egész nem más, mint egy ügyesen álcázott üzleti adatbázis építés későbbi felhasználás céljából? Vagy csak én vagyok túlságosan gyanakvó?
(ha én tanulmányhoz keresnék alanyokat, akkor leírnám, hogy milyen alanyokat keresnek, a tanulmány milyen céllal készül, mikorra készül el, hol és mikor lesz publikálva)

Ha ilyet akarnék csinálni, és nem tudnám, hogy merre induljak, akkor:
- megpróbálnék címlistát szerezni, és azt megfelelően leszűrni. A szűrésen fennmaradó cégeket megkeresni,
- megkeresnék 1-2 cégügyekkel foglalkozó ügyvédet, hogy tud-e segíteni, hol és hogyan találhatnék ilyen cégeket,
- megkérdezném a cégbíróságon, hogy tudnak-e segíteni (na jó, ez csak poén, de elméletben ez is lehetőség lenne)
- felkeresném a területileg illetékes kamrát, hogy tanulmányt készítek, és tudnak-e listát adni számomra potenciális cégekről.

Hát nekem is van egy ilyen érzésem.

De tegyük fel, hogy tényleg igaz: van néhány cég, amelyik adatbázisokkal foglalkozik, de bruttó 30k alatt tőlük se fog semmit kapni. Talán még "spammer" adatbázist se vesz ettől olcsóbban, ami tele van info@ címekkel.
A "KKV szférában keresek IT területen tevékenykedő vállalkozás" pedig, hát izé. Definíció szerint KKV a középvállalat is, ahol 50 millió EUR árbevétel és 250 fő foglalkoztatott a felső határ. Hány magyar IT-s cég van, amelyik kiesik ebből? 10? 20?

A válaszadási arány is romantikus lesz amúgy, mert nem kevesen próbálkoznak ilyen "csak szánjon rá 10-15 percet a kitöltésre" dolgokkal. Persze, szívesen szánok rá akár többet is, megkezdett óránként 8500 Ft +ÁFA áron, természetesen számlával és előre fizetve...

Úgy tűnik, hogy akitől korábban kaptam visszajelzést most megszakította velem a kapcsolatot... (vagy talán "megszűnt", mert a weboldaluk sem tölt be) tehát UP!