Európa-vándornak milyen telefonos előfizetést?

 ( jassbg | 2015. augusztus 27., csütörtök - 22:01 )

Üdv!
Az történt, hogy munkahelyet váltottam, kamionos vagyok-leszek. Melyik szolgáltatónál van esélyem olyan előfizetést találni, ami tartalmaz ROAMING min. 2 giga netet, és 2-300 perc lebeszélhetőséget?
A Vodafonenak van egy csomagja, de ha nem használom Mo-n, büntet, napi 1000 ft minden ilyen nap után. Így akár 31000 Ft is lehet a havidíj, mert nem garantált, hogy egyáltalán megfordulok Mo-n havonta. Ez még a kisebb baj, hogy keményen számláz, de ha egy hónap alatt nem járok Mo-n, visszafordithatatlanul megszuntetheti a roaming-ot. Úgyhogy egyelőre gondolkodom, hogy szerződjek-e a Vodafone-nal.
Egyéb szolgáltatókra is kíváncsi vagyok, vagy észrevételre, ha valami felett elsiklottam. Kösz

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sub, ilyen érdekelne engem is, eddig olvastam erről, de még nem próbáltam.

Konkret szolgaltatot nem tudok, de van egy olyan gyanum, hogy nem hazai szolgaltato lesz a befuto. (ha egyebkent is sok helyen megfordulsz, megoldod a szerzodeskotest)

--
Hi, welcome to Fight Club.
First of all, how did you hear about us?

Pl. az EE (UK) szolgáltatónál feltöltőkártyás SIM-mel (tehát bármilyen jöttmentnek odaadják): https://explore.ee.co.uk/roaming/ee/hungary oldalon nézd meg a data részt.

Az Euro roamingot úgy kell értelmezni (ha nem tévedek nagyon), hogy bármelyik EU-s országban megveheted és bármelyik másikban is használhatod. A havi 2 giga 100 GBP-ből jön ki, ami nem kevés. Viszont korrekt, kiszámítható megoldás.

A telefonálás ugyanitt baromi olcsó, szinte olcsóbb innen hazatelefonálni, mint otthonról volt, az a tippem, hogy a háttérben VOIP-pal trükköznek.

Ezt azért írom, mert szerintem nagyságrendekkel olcsóbb ettől nem lesz. Én inkább azt nézném meg, hogy minden útbaeső országban lehetne venni egy helyi SIM-et, és csak annyi a macera, hogy cserélgetni kell őket.

--

Az angol Three-nel nagyon sok EU-s orszagban nincs egyaltalan roaming dij (es magyar mobilt is viszonylag normalis aron lehet rola hivni)

--
http://blog.htmm.hu/

Előfizetéses tarifákról nem találtam hasonló tudásbázist, de kifejezetten (kártyás/prepaid) mobilinternetre kihegyezett oldal ez:

http://prepaid-data-sim-card.wikia.com

Nagyon nagyban függ az optimális megoldás attól, hogy mely országokban van szükséged mobil internet szolgáltatásra, milyen az adatfelhasználás megoszlása napokra lebontva, és hogy mekkora szünetek lehetségesek, amikor egyáltalán nem használnál külföldön adatszolgáltatást.

A helyi SIM kártyák vásárlása csak néhány országban adhat megoldást, mert sok helyen csak regisztráció után tudsz (igazolvánnyal, a szolgáltató irodájában pl.) SIM kártyát venni. (Érthető, hiszen rettenetesen veszélyes emberek azok, akik mobilnetet használnak. Borzalmasan. Olaszország ilyen pl.)

Az EU-szerte vándorlóknak valószínűleg ezek a legérdekesebbek:

http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/European_Union

Megj.: természetesen nem lehetnek teljesen frissek az információik, túl gyorsan változnak a szolgáltatói ajánlatok.

A magyar T-Mobile-nal letezik az EU Plusz opcio, amit meg augusztus 31-ig lehet megrendelni. Ha alairsz egy evet a kiegeszito csomagra, akkor 590.- Ft havidijert korlatlan beszedet kapsz, ha legalabb Next M dijcsomagban vagy:

http://www.telekom.hu/mobil/lakossagi/mobil_szelessav/tarifak/eu-plusz-eu-100-roaming-opciok

Az ASZF-ben benne van ugyan, hogy havonta egyszer Magyarorszagrol kell hivast inditani, de szankciorol vagy extra napidijrol nincs benne szo.

--
L

kulfoldi szolgaltato lesz a befuto sztem is
brit vagy nemet szolgaltatoknal nezz korul pay&go monthly csomagoknal

Erdemes lehet megnezni meg a Lebara-t az pont ilyenekre van kihegyezve. Csomo EU-s orszagba szinte gombokert lehet telefonalni vele...

Inkább a 2 giga roaming adat lesz a kritikus szerintem, és nem a 200-300 perc beszélgetés.

A next m amúgy alapban 11k 2 év hűséggel (hűség nélkül 14k), ennyiből már kijön havi 300 perc beszélgetés ha többnyire őt hívják, a maximális roaming díjjal is (természetesen az összes magyar szolgáltató a maximum árat használja).

Dobj erre is egy sast: http://airbalticcard.com/

ChatSim is jó lehet neked...
--
Debian Linux rulez... :D

Up

------------------------------------------
No God, no peace. Know God, know peace!

Up

Vodafone Red Medium EU

Esetleg ha veszel egy olyan Kindle-t amihez van "free 3G" opcio?
Kb. 100 orszagban mukodik, ingyenes, persze az e-ink kijelzon nem nagy elmeny bongeszni.
A telefonalast meg valamilyen feltoltos kartyaval megoldod (pl. lebara) vagy ahol van wifi ott voip/skype/whatsapp/fbchat/googlevoice.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Veszel egy 25000 ft-os dual sim telefont, pl Doogee X5 pro. Veszel egy magyar prepaid sim kártyát.
Körbenézel a külföldi szolgáltatók közt, melyik ad jó áron eu-rooming opciókat, és veszel tőle előfizetést/kártyát.
Mindkét sim a telefonodban, és hívásindítás előtt kiválasztod a sim kártyát, a nethez meg beállítod melyik sim-ről menjen.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

A Meteor Ireland elkezdett egy kártyás előfizetést forgalmazni, ahol 1GB EU-adatroaming 15€. Alapdíj nincs, regisztráció nélkül hozzáférhető, euróban fizethetsz, sőt még az EEA országokban is működik.

http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Euro6

All EU/EEA countries are included, English website and support, no registration necessary, no base rate, different roaming options available, easy to top-up and long card validity terms.

Jenő

Tök jó lenne, ha postáznák Írországon kívülre :(

ebay

Köszönöm, be is rendeltem :D

nekunk ceges T mobile van, korlatlan telefonalas kulfoldon es romaingbn is, ugyanis korlatlan adathasznalat belfpldon es roamingbn is.
igaz csak EU-ban.

Most fizettem elő az 1&1 –nál van Ausland szolgáltatásai is. kb 30 euróra jön ki a dolog de ezt át kell olvasni pontosan. Van hűség idő is ellenkező esetben ködbér.

Mindent webes felületen lehet intézni.

Ja a percdíjak az lehet borsos, de a netjük az fasza azon keresztül lehet nyomulni.

„Van hűség idő is ellenkező esetben ködbér.”

Hmmm. Időjárásfüggő bünti? :-)

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-