Felajánlás kérése

Sziasztok!
Magánemberként 20 éve autizmussal élőkkel dolgozó gyógypedagógus vagyok...az autizmus ügyével foglalatoskodó , azért dolgozó közösségünk egyik tagja technikai segítségre, felajánlásra szorul, hogy folytatni tudja mindennapi munkáját..aki tud segíteni kérem jelezzen felém..

http://autizmuslive.blog.hu/2015/08/19/a_technika_ordoge_128

Hozzászólások

Beírsz ide egy 7 hetes nick-kel, és linkelsz egy 2 hete létező blog.hu blogot 6 bejegyzéssel, amiből az utolsóban valaki leírta, hogy elhalt a notija (gazdasági totálkár), szóval valaki segítsen már...

Én szívesen segítenék (már amiben tudok), csak ez így baromira nem hiteles, sőt. Ez első ránézésre lehúzás feeling...

Nem rosszindulatú vagyok, csak realista.
Szóval ki ez a Dóri, és hol lehet leinformálni, hogy tényleg az-e, és hogy mit csinál?

Na odáig nem jutottam el az utánanézésben. Akkor mondjuk ez rendben van.

Szóval kedves topicindító: pontosan hogyan tudnánk segíteni? (Gondolom nem csak én állok úgy, hogy nincs egy működő, nélkülözhető notim, szóval ezt az irányt hagyjuk inkább.)

Mi a régi noti baja és milyen típusú? (A szervízes GTK véleményen kívül.)
Ha az tényleg nem javítható, akkor milyen notira van szüksége Dórinak? Egyáltalán: noti kell-e, vagy elég lenne pl. egy asztali PC? Mert azt szerintem könnyebb lenne "összeadakozni".

Ez most komoly?
Segítséget kért, leírta mire lenne szüksége. Az egy dolog, hogy nem tudsz segíteni, én sem tudok, de ez az egész hozzáállás elég arrogáns részedről.
Amúgy mennyire életszerű, hogy asztali géphez ültetve foglalkoznak a gyerekekkel, merthogy erről is lenne szó, felszínes olvasásból kiderül. (Tudom, valaki mindjárt megaszondja, hogy ez nagyon is életszerű)
Egy kis empátia jót tenne.

Szerintem nézz utána az arrogáns és az empátia szavaknak, mert láthatóan nem vagy tisztában ezek jelentésével.

Más: felszínes futottam át, valóban. Ide basix fórumtárs linkelte be az problémát, remélem olvassa is a hup-ot és tud válaszolni néhány kérdésre. Nekem van más dolgom pont elég, ezért nem szeretnék bővebben utánaolvasni a hölgy tevékenységének (amit egyébként maximálisan tisztelek), egyszerűen csak segíteni szeretnék neki.

És tényleg nem tudom, hogy a gépet használja-e amikor a gyerekekkel foglalkozik, vagy csak blogírásra, kommunikációra, saját maga továbbfejlesztésére használja-e. Ha ez utóbbi, akkor elég lehet a desktop gép is, amibe kb. egy fél konfigot fel tudok ajánlani, illetve egy - viszonylag gyenge, de kompett - konfigot kölcsön tudok adni, ha ezzel előrébb van.

Ha noti kell, akkor abba csak egy vinyót tudok beleadni ha szükséges. Illetve utánanézhetek, hogy a szervízes szerint gazdaságosan nem javítható notihoz pl. bontott alaplapot lehet-e venni valahol aprópénzért (valszeg az a baj), ha olcsón meg lehet venni akkor akár meg is veszem és ki is cserélem.

Ha pedig tényleg nem éri meg javítani, akkor kisker bruttó 30 körültől lehet venni használt notit, ebbe némi pénzzel be tudok szállni.

"Egy kis empátia jót tenne."

Szerintem meg teljesen jogos a hozzáállása.

Én magam is számtalanszor találkoztam már jótékonyságra és empátiára alapozott lehúzási kísérlettel. Egyszer egy nő telefonon próbált meggyőzni arról, hogy adjak pénzt egy süket, vak, szellemi fogyatékos kislány gyomorszondájára. Arra a kérdésre, hogy minek neki gyomorszonda, illetve ha kell, akkor ezt a TB miért nem támogatja, természetesen nem tudott válaszolni.

Mellesleg egy nem túl régi felmérés szerint az adománygyűjtő szervezetek által összeszedett pénznek jó, ha a 10 %-a eljut a rászorulókhoz. Ez egy ilyen világ.

---
Science for fun...

Sziasztok,

Természetesen olvasom az oldalt és olvastam a hozzászólásokat is...az hogy a regisztrációm ilyen friss és a hozzám érkezett kérés most érkezett és, hogy azt itt kiposztoltam, mert hiszem hogy jó helyen van itt, az véletlen egybeesés....
Mind a magam és mind a hölgy hetelességét illetően kezeskedem, kérésre bővebb információkat is küldök.
Természetesen én is ebben a világban élek és én is találkozom nem hitelesnek tűnő kérésekkel és tisztában vagyok az eljuttatott adományok "nem megfelelő helyre kerülésének" nagy százalékával is.
És azzal is tisztában vagyok hogy legtöbbünknek nem áll módjában, esetlegesen több tízezres terméket felajánlani, csak úgy ismeretlenül. sőt azt kell mondjam bár sokan érintettek az autizmus ügyében akár szakemberek, akár családok, rokonok - országosan azért többé-kevésbé ismerjük egymás tevékenységét akár intézményi, akár szemályesebb, virtuálisabb szinten is...és ha beérkezik hozzám egy másik városból érkező kérés, nem kérdőjelezhetem meg a hitelességét és látom is az esetek 99% százalékában a hitelességét...ez egy szegmense a problémákkal élő, segítségre szoruló emberek, gyermekek világának...és hisze, mert kell hogy higgyem a közös gond baj jó közösséget kovácsol, ahol a segítségre szorulónak igyekszünk segíteni...
tisztában vagyok a hölgy és családja anyagi helyzetével és nem kérdőjelezem meg az ha azt mondja nekem, hogy neki laptopra van szüksége, nem asztali gépre....sajnálom ha még mindig jóhiszemű vagyok ebben a világban...ezen a téren legalábbis.....
És tényleg nem lehúzni, lenyúlni akarunk senkit és minden kérdésre szívesen válaszolok akár itt akár privátban az autizmus ügyét, vagy a konkrét kérést illetően is....

Sziasztok, adós maradtam eleddi azzal, hogy beszámoljak az ügy fejleményeiről...nos voltak segítőkész emberek és érkeztek felajánlások is...és bár nem voltunk napi kapcsolatban azt tudtam hogy lett gép, a blogolás, mentorálás és agyermekek kommunikációja ment....és most olvasom a hölgy új bejegyzését a fészbukon...
https://www.facebook.com/autizmuslive/photos/a.1465776626969259.1073741…