Email Archiving Solutions Comparison

Kulonfele megoldasok (pl. szoftver, appliance, hibrid, cloud) osszehasonlitasa koltseg, deployment, tervezesi igeny, stb. szempontok alapjan. Kulon kiemelve az egyes megoldasok capex ill. opex igenyet.

A cikkben egy 200 fos ceg archivalasanak koltsegei is szerepelnek 5 eves viszonylatban. A legolcsobb (a cikk szerint) a hw appliance lett ($17k), mig a legdragabb a felho alapu megoldas ($65k). Ennel azonban meg dragabb ($72k) a nativ email archivalas, amikor maga a mail szerver vegzi az archivalas funckiot (pl. az exchange ujabb verzoi).

Forras: http://www.orcaarchiver.com/email-archiving-solutions-comparison/

Hozzászólások

The two giants in this industry are Microsoft and Google. Both of them provide email hosting services to the business and email archiving is an optional line item. The price is between $2 and $6 per user.

Nézd, ez nettó tévedés, a valósághoz köze nincs.
A cikk egyéb részei is hemzsegnek a komolytalanságtól, foglalkozni is kár vele.
Kár, hogy ajánlottad, pár percem fölöslegesen elment.

Üdv,
Marci

kerestem, hogy megis hogy jonnek ki a cikk szamai, es $5-nel kb. kijon. De igazad van, a http://products.office.com/hu-hu/business/compare-office-365-for-busine… szerint ~$4.2 / user / mon, es nem $5 az o365 legolcsobb vallalati plan.

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Nade ez nem az archiválás ára!
Ez az email szolgáltatás darabonkénti, utcai ára!
Ami tartalmazza - a cikk állításával szemben - a korlátlan archiválást.
Külön Online szolgáltatáshoz való archive-ról a cikk állításával szemben, nem tudok.
Légyszi, tényleg hagyjuk. Teljesen komolytalan.

Üdv,
Marci

Nade ez nem az archiválás ára!
Ez az email szolgáltatás darabonkénti, utcai ára!

a cikk is ezt mondja: "you already have capabilities to archive your email from the email server solution."

Légyszi, tényleg hagyjuk. Teljesen komolytalan.

nem gondoltam, hogy ennyire felizgatod magad egy cikken

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

"Külön Online szolgáltatáshoz való archive-ról a cikk állításával szemben, nem tudok."

Ez nem tudom mennyire vonatkozott a kettő hozzászólásoddal előtte említett google-re is, de ott van ilyen, Google Apps Vaultnak hívják, és 5$ havonta az email szolgálatáson felül. (ami szintén 5$)

Nem értem. A 200 fős cégnek semmilyen IT embere nincs? Egy kompetens rendszergazda 1 nap alatt összetákol egy adatbázist az emailekből, egy kompetens enterprise fejlesztő 1 hét alatt fejleszt webes megjelenítőt és keresőt hozzá. 65k...

arra kovetkeztetek, hogy a problema vagy nem oldhato meg 1 nap + 1 het alatt, vagy nem olyan cegrol van szo, amelyik eltart egy kompetens enterprise fejlesztot. Vagy az egesz egy kicsit komplikaltabb, mint amilyennek te latod...

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Te mindig bekapod a legyet, ha jon egy troll, hogy felcukkoljon?:)

Tudom, hogy off, de már rossz nézni, mi folyik itt...

A sok sj-t fikázónak üzenem, hogy kezdjenek el dolgozni, és tegyenek le valamit az asztalra, mielőtt bárkibe belekötnek. Ha pedig te is valami hasznosat csinálsz, akkor ne mások piszkálásával töltsd az időt, hanem legfeljebb legyél konstruktív.
Tudod, lehet szeretni, vagy nem szeretni ezt az embert, lehet, hogy van, aki nála ügyesebb, jobb, szebb, stb, de egy dolgot ne felejts el, barátom: ez az ember kitalált valamit, amin dolgozik folyamatosan. Le a kalappal előtte!

Kezd elegem lenni a sok vitézgyerekből, akik billentyűzet mögül nagyon erősek... :(
--
Coding for fun. ;)

Azt tudod, hogy sosem* sj személye miatt megy a fikázás? (* na jó, általában nem)

Kezdd például itt az olvasást: annyira jóképességű gyerek volt a cikk írója, hogy sikerült az összehasonlításba egy teljes email & csoportmunka megoldás árát is belevenni, ami (nyilván) így a legdrágább lett. Real szakmai, very professzionális, much hozzáértés, wow. Egy ilyen színvonalú cikket én is bármikor leteszek az asztalra - már feltéve hogy reggel megiszom egy felest a munkába menet, mert anélkül nem tudnék ilyen magas szakmaisággal alkotni. Nekem például az a kedvencem a cikkből, hogy egy cloud megoldás bevezetésének megtervezése kevesebb, mint egy óra.

Ha ezt valaki szóvá teszi, az nem személyeskedés. Én legalábbis nem annak szántam.

"Tudod, lehet szeretni, vagy nem szeretni ezt az embert, lehet, hogy van, aki nála ügyesebb, jobb, szebb, stb, de egy dolgot ne felejts el, barátom: ez az ember kitalált valamit, amin dolgozik folyamatosan. Le a kalappal előtte!"

Poliverzum is mindig ügyködött valamin. Hol programnyelv, hol disztró, hol a regényei. Attól, hogy valaki még csinál valamit, az nem lesz se jó, se hasznos.

Nézd már meg kérlek, sj építő hozzászólásait : ))))