Vajon a hupper miért nem magyar?

Csupán egy kis elmélkedés, nem komoly kérdés, nem is igényel annyit, mint amit írtam róla :)

Aki nem ismerné a hupper kiegészítőt, ajánlom hogy nézze meg közelebbről, érdemes. Az már egy ideje feltűnt, hogy a hupper nem magyarul szól hozzám, és ez meglepő.

Háde' mé?

Vannak emberek akik angolmániások (kellene ide egy jobb kifejezés azokra, akik angolul szeretnek látni mindent). Én is ilyen vagyok, a kütyüim angolra állítva, a weboldalak amiket használok szintén, a filmeket/sorozatokat is angol nyelven/felirattal nézem. Viszont nem értem mi ez a hupper esetében. Ugye ez egy kiegészítő a hup.hu-hoz, ami egy kizárólag magyar nyelvű, magyaroknak szóló weboldal, semmi angol nincs benne. Úgyhogy erősen fejvakarásra kényszerített, amikor először láttam hogy bizony az a néhány plusz funkció amit az oldalba rak angol nyelven van megszövegezve.

Nem mint ha nagy jelentősége lenne, de azért elgondolkodtatott annyira, hogy leírjam ezt mind :)

// Van egy 9gag-et klónozó és onnan lopkodó viccoldal. Magyar, annyira hogy a képeken lévő szöveget is lefordítják rendesen. Mégis a képek alatt a címkék angolul tömörülnek. Sose értettem azt sem.

Ideje aludnom erre...

Hozzászólások

Talán azé', mer' a böngésződ angol nye'vűre van ál'ítva?

:)

Pontosan ezért. :)

Viszont nyitott vagyok rá, hogy kitaláljunk valami jó megoldást.
Egyrészt vannak szövegek (beállítások), amiknek szerintem a böngésző nyelvén kell megjelennie, viszont vannak az oldalra beágyazódó szövegek, amik talán jobban mutatnának magyarul.
Van valami jó javaslatotok esetleg? :)
--
HUP Firefox extension

Én a napokban kezdtem el használni chromiumhoz(40.0.2214.114), 1.2.4-est a chrome webstore-ból. Azt vettem észre, hogy nem működik a troll filter, ha hide-ra állítom. A troll commitje megmarad. Ha beállítom a válaszok rejtését is, akkor a troll commitje megmarad, utána a hozzászólásokat elrejti. Ha kiemelésre állítom be akkor szépen kiemeli az összes troll commitot.

Szerk: ill csak akkor nem rejti el, ha az az első commit a topikban...

Egy legördülő lista a választható nyelvekkel a beállítások közé.

A Mozilla kötelezővé tehetné ezt az összes kiegészítő számára, 1. mert jó néhány kiegészítő fordítása tulajdonképpen nem nevezhető fordításnak, 2. mert állandóan valami szabad választással kapcsolatos bullshitet nyomnak a weboldalukon.

:)

Ez igaz, csak az kiegészítő készítője lustább annál, minthogy ilyenekkel bajlódjon. ;)

Én két opciót látok elfogadhatónak:

  • Az oldalba beillesztett szövegek, mint a következő/előző hozzászólásra mutató linkek legyenek magyarul mindig, hiszen így illeszkedik a honlapba.
    Azonban a beállításokban megjelenő szövegek nyelve már a böngésző nyelvétől függ, hiszen így illeszkedik a böngészőbe.
  • Második lehetőségként, mind a beillesztett szövegek, mind a beállítások nyelve a böngésző nyelvétől függ, hiszen így lenne egységes.

Az, hogy mind a beillesztett szövegek, mint a beállítások magyarul jelenjen meg, szerintem nem megfelelő. Ekkor egy olyan bugreport születne, hogy ugyan miért jelennek meg magyar szövegek az angol nyelvű böngészőben és ezt is meg tudom érteni.

Nekem az első megoldás tűnik a legelfogadhatóbbnak. Vélemény?
--
HUP Firefox extension

Ez reszben nem kivanalom kerdese. A Firefox keretrendszere egeszen okosan megoldja a lokalizaciot, mindig azt a nyelvet kivalasztva, amit a bongeszoben amugy is kivalasztanal. Ha ezt neki ujra kellene implementalni, csak azert, mert van mondjuk ketto vagy harom darab olyan ember (oke, fo, hat fo, hetfo, kedd...), aki angol bongeszoben magyarul vagy magyar bongeszoben angolul hasznalja, az ugy nagyon nem megeros jatek. Raadasul en is egyetertek azzal, hogy a bongeszooldali GUI igenis legyen a bongeszo nyelve - hiszen minden mas bongeszovel kapcsolatos beallitas nyelve is a bongeszo nyelvetol fugg. Nincs pl. a titkositas fulnek kulon nyelvi beallitasa - pedig hat akar lehetne is.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

"semmi angol nincs benne"

Hogy ne volna, nézd meg david23 ubuntus spamjait.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

>kizárólag magyar nyelvű

david23 kedveli ezt

>Vannak emberek akik angolmániások (kellene ide egy jobb kifejezés

íme egy: számítástechnikus

--
added

Ne keverjuk a programolot meg a programozot. A legtobb programozasi doksi kizarolag angolul erheto el, raadasul az osszes programozasban relevans kifejezesnek az angol verzioja terjedt el (ha valahol el kezdesz egykezni meg sablonozni, enyhen szolva fognak idiotanak nezni) szoval vagy megbekelsz vele, vagy palyat valtasz, mas nincs.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nálam Firefoxon magyar, Chrome-on angol, de nem gond. Ajnasz, ezúton is köszönet érte, hasznos!
---
| Dropbox | Copy | Yandex |