Vajon a hupper miért nem magyar?

 ( Anonymous | 2015. február 23., hétfő - 1:16 )

Csupán egy kis elmélkedés, nem komoly kérdés, nem is igényel annyit, mint amit írtam róla :)

Aki nem ismerné a hupper kiegészítőt, ajánlom hogy nézze meg közelebbről, érdemes. Az már egy ideje feltűnt, hogy a hupper nem magyarul szól hozzám, és ez meglepő.

Háde' mé?

Vannak emberek akik angolmániások (kellene ide egy jobb kifejezés azokra, akik angolul szeretnek látni mindent). Én is ilyen vagyok, a kütyüim angolra állítva, a weboldalak amiket használok szintén, a filmeket/sorozatokat is angol nyelven/felirattal nézem. Viszont nem értem mi ez a hupper esetében. Ugye ez egy kiegészítő a hup.hu-hoz, ami egy kizárólag magyar nyelvű, magyaroknak szóló weboldal, semmi angol nincs benne. Úgyhogy erősen fejvakarásra kényszerített, amikor először láttam hogy bizony az a néhány plusz funkció amit az oldalba rak angol nyelven van megszövegezve.

Nem mint ha nagy jelentősége lenne, de azért elgondolkodtatott annyira, hogy leírjam ezt mind :)

// Van egy 9gag-et klónozó és onnan lopkodó viccoldal. Magyar, annyira hogy a képeken lévő szöveget is lefordítják rendesen. Mégis a képek alatt a címkék angolul tömörülnek. Sose értettem azt sem.

Ideje aludnom erre...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Talán azé', mer' a böngésződ angol nye'vűre van ál'ítva?

:)

Pontosan ezért. :)

Viszont nyitott vagyok rá, hogy kitaláljunk valami jó megoldást.
Egyrészt vannak szövegek (beállítások), amiknek szerintem a böngésző nyelvén kell megjelennie, viszont vannak az oldalra beágyazódó szövegek, amik talán jobban mutatnának magyarul.
Van valami jó javaslatotok esetleg? :)
--
HUP Firefox extension

Én a napokban kezdtem el használni chromiumhoz(40.0.2214.114), 1.2.4-est a chrome webstore-ból. Azt vettem észre, hogy nem működik a troll filter, ha hide-ra állítom. A troll commitje megmarad. Ha beállítom a válaszok rejtését is, akkor a troll commitje megmarad, utána a hozzászólásokat elrejti. Ha kiemelésre állítom be akkor szépen kiemeli az összes troll commitot.

Szerk: ill csak akkor nem rejti el, ha az az első commit a topikban...

Köszönöm a hibajelentést, igyekszem mihamarabb javítani.
--
HUP Firefox extension

Tudom kicsit off, de van lehetőség a hupper trollszűrőjét szinkronizálni a Mozilla sync-el? :)

Erre nem találtam semmilyen doksit. :(
--
HUP Firefox extension

Tényleg azért. Igazából nem is gondoltam erre, pedig logikusnak tűnik. Szerintem az egyszerű megoldás ha nincs egyáltalán angol szövegezés, ahogy írtam is: Minek. A hup úgyis magyar, magyarok használják magyarul.

Szerintem meg legyen angol szovegezes is. Senkit nem bant az, es egy informatikus tudjon mar egyutt elni egy angol ccuccal, ha amugy magyarul kommunikal a kieg (helyes bongeszobeallitasok eseten).
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Úgy látom nem jött át az értetlenkedésem oka. Engem ugyan nem zavar az angol szöveg, sőt, ahogy írtam, preferálom. Egyszerűen nem értem, hogy a csak magyarul tudó weboldal kiegészítője miért tud angolul. Ez se igazán zavar, csak furcsa volt

Egy legördülő lista a választható nyelvekkel a beállítások közé.

A Mozilla kötelezővé tehetné ezt az összes kiegészítő számára, 1. mert jó néhány kiegészítő fordítása tulajdonképpen nem nevezhető fordításnak, 2. mert állandóan valami szabad választással kapcsolatos bullshitet nyomnak a weboldalukon.

:)

A kieg azon a nyelven jelenik meg, amin a bongeszo megjelenik. Nem tudom, mit kellene ezen meg tuningolni, szabadon eldontheted, milyen nyelven hasznalod a bongeszodet.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A kiegészítő készítője olyan karakterláncokat rendel egy nyelvhez, amilyet akar. Gyk. magyar nyelvű böngészőbeállítás esetén kínait vagy Google Fordítóval angolból ferdített magyart. A kínai és az angolból ferdített magyar karakterláncok nem magyar nyelvűek.

:)

Ez igaz, csak az kiegészítő készítője lustább annál, minthogy ilyenekkel bajlódjon. ;)

Én két opciót látok elfogadhatónak:

  • Az oldalba beillesztett szövegek, mint a következő/előző hozzászólásra mutató linkek legyenek magyarul mindig, hiszen így illeszkedik a honlapba.
    Azonban a beállításokban megjelenő szövegek nyelve már a böngésző nyelvétől függ, hiszen így illeszkedik a böngészőbe.
  • Második lehetőségként, mind a beillesztett szövegek, mind a beállítások nyelve a böngésző nyelvétől függ, hiszen így lenne egységes.

Az, hogy mind a beillesztett szövegek, mint a beállítások magyarul jelenjen meg, szerintem nem megfelelő. Ekkor egy olyan bugreport születne, hogy ugyan miért jelennek meg magyar szövegek az angol nyelvű böngészőben és ezt is meg tudom érteni.

Nekem az első megoldás tűnik a legelfogadhatóbbnak. Vélemény?
--
HUP Firefox extension

A Hupper esetében az első megfelelő (amennyiben nem kívánod lehetővé tenni a felhasználók számára, hogy a weboldalon és a beállítófelületen megjelenő nyelvet külön-külön kiválaszthassák).

:)

Ez reszben nem kivanalom kerdese. A Firefox keretrendszere egeszen okosan megoldja a lokalizaciot, mindig azt a nyelvet kivalasztva, amit a bongeszoben amugy is kivalasztanal. Ha ezt neki ujra kellene implementalni, csak azert, mert van mondjuk ketto vagy harom darab olyan ember (oke, fo, hat fo, hetfo, kedd...), aki angol bongeszoben magyarul vagy magyar bongeszoben angolul hasznalja, az ugy nagyon nem megeros jatek. Raadasul en is egyetertek azzal, hogy a bongeszooldali GUI igenis legyen a bongeszo nyelve - hiszen minden mas bongeszovel kapcsolatos beallitas nyelve is a bongeszo nyelvetol fugg. Nincs pl. a titkositas fulnek kulon nyelvi beallitasa - pedig hat akar lehetne is.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Pár napra átkapcsolhatnál read-only módba, így lenne időd és késztetésed a kimeneted a pszichológusod bemenetére tolni. Lehet, hogy segítene.

:)

Ohm, en nem vagyok olyan... en a pszichologusommal legfeljebb beszelgetni szoktam, de egymas ki/bemeneteit nem szoktuk bantani... azt massal csinalom. :D
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

(amennyiben nem kívánod lehetővé tenni a felhasználók számára, hogy a weboldalon és a beállítófelületen megjelenő nyelvet külön-külön kiválaszthassák).

Teljesen kizárt. :)
--
HUP Firefox extension

"semmi angol nincs benne"

Hogy ne volna, nézd meg david23 ubuntus spamjait.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Valahogy sejtettem, hogy előjön :D Hát igen :D Touché

>kizárólag magyar nyelvű

david23 kedveli ezt

>Vannak emberek akik angolmániások (kellene ide egy jobb kifejezés

íme egy: számítástechnikus

--
added

Ebben igazad van :D Van egy ismerősöm, programozó, ő pont az ellentéte, magyarul szeret filmeket nézni, utálja az angol doksikat... én pedig mindig furán nézek rá :)

Ne keverjuk a programolot meg a programozot. A legtobb programozasi doksi kizarolag angolul erheto el, raadasul az osszes programozasban relevans kifejezesnek az angol verzioja terjedt el (ha valahol el kezdesz egykezni meg sablonozni, enyhen szolva fognak idiotanak nezni) szoval vagy megbekelsz vele, vagy palyat valtasz, mas nincs.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nálam Firefoxon magyar, Chrome-on angol, de nem gond. Ajnasz, ezúton is köszönet érte, hasznos!
---
| Dropbox | Copy | Yandex |