Webfejlesztést vállalok

Fórumok

Back-end és front-end, php, javascript (node.js alkalmazások is) munkákat vállalok, elsősorban távmunkában. Sok éves tapasztalatom van. Számlaképes vagyok. Azonnal tudok kezdeni.
Amit napi szinten használok:
- Prestashop: több áruházat is fejlesztettem (előtte Magentoval)
- Symfony 2: elsősorban ezt szeretem php keretrendszernek, de más, pl. a Laravel sem gond.
- node.js: elsősorban web api készítésére használom, ActionHero a kedvencem erre
- jquery, javascript
- bootstrap
- angular
- mysql
- mongodb, de más nosql-t is használok, most OrientDB-t is node.js alkalmazásban
- git

Képes vagyok rendszergazdai teendőket is ellátni.

Hozzászólások

Ha az utolsó mondat nem lenne ott, akkor rendben is lenne...

A szomszéd Pistike 7.B.-s és fel tud tenni egy windózt 7-et olyan hardverre, aminek mindenét felismeri az oprendszer. Ő is rendszergazdának képzeli már magát, és ha olyan hardver kerül a kezébe, aminél a win nem látja alapban a háló kártyát, azt mondja, hogy rossz a gép...

Én fel tudok telepíteni és driverezni egy windózt, és linux is járt már a kezeim között.
Telepítettem apacsot, php-t mysql-t , tomcat-et és ftp szervert is, de ez még édes kevés ahhoz, hogy bármilyen rendszergazdának mondjam magam, és olyan munkát vállaljak.

Van rendszergazda ismerősöm, aki képes programozni, de nem vállalja, mert nem csinálja napi szinten így nem tudna olyan minőséget adni, mint egy profi, aki minden nap azt keni.
Ő a linux szerverekben van nagyon benne, és windóz szervert nem is vállal, pedig főállású (vállalkozó) rendszergazda.
Ha jó programozó vagy, akkor csináld azt szívvel lélekkel, maximális tudással, hagyd meg a többit a rendszergazdáknak...
Ha sok mindent csinálsz, nem lehetsz profi mindenben, és szét fogsz forgácsolódni.

Én egy informatikai szakbarbár (kontár, infóbuzi) vagyok, nem ebből élek csak hobbizom a magam örömére.

A barátaim között van java programozó, adatbázis guru, linux rendszergazda, php programozó, grafikus,hentes, bádogos, kőműves, stb....
És mind rájöttek már, hogy a saját területükkel kell foglalkozniuk, és azt erősítsék.
Ha én programozónak hirdetem magam, nem írom oda a végére, hogy disznóvágásokon hentes munkát is vállalok, mert az olyan minden lébe kanál érzést ad az egésznek.

Tréfa:
Én (sosem csináltam még, de) „képes vagyok“:
- repülőt vezetni
- ejtőernyőzni
- java-ban programozni
- óvodás csoportot nevelni, és ebédeltetni
- sertéseket mesterségesen megtermékenyíteni
- kacsákat tojásból keltetni
- autót átgumizni
- villamoson jegyeket-bérleteken ellenőrizni

ui.:
Nem megbántani, és lenézni, fikázni, minősíteni akarom a hirdetőt, csak tájékoztatni, hogy az én szememben az ilyen hirdetés semmit nem ér. Ha az utolsó mondat nem lenne, szívesen dolgoztatnék vele, ha ilyen jellegű igényem lenne.
Fogalmam sincs, hogy rendszergazda szakmailag miylen szinten áll, ilyen hirdetés után nem érdekel, ha 50 éve üzemeltet az sem.

"Fogalmam sincs, hogy rendszergazda szakmailag miylen szinten áll, ilyen hirdetés után nem érdekel, ha 50 éve üzemeltet az sem."

Egyéni szociális probléma, attól még nem kell az első hozzászólással beletrollkodni a másik hirdetésébe. Most őszintén, volt valami értelme? Jobban érzed magad tőle?

Egyébként én két cégben látok el vezető fejlesztő szerepet, mellette aktív rendszergazdai tudásom van, amit nap mint nap használok. A logikád szerint ha ezt valahol fel merném tüntetni, akkor az szinte lenullázná a fejlesztői tapasztalataimat?

Szerintem pont fordítva, nem lehetsz polihisztor manapság. Már a web fejlesztés is annyira szerteágazó, hogy az egészet lefedni egy embernek lehetetlen.
Szakbarbár az aki mindenhez ért kb 40-50%-osan és különféle problémákra mindig csak az az 1-2 féle megoldása van, ami néha tökéletesen néha meg ímmel-ámmal működik.

Szerintem jobban illik a szakértő (bár ettől a szótól a hideg kiráz) mint a szakbarbár az idézetre.

Vagyis nem tudást mér, csak valami érdeklődést. Ami lehet szakmai és minden más egyéb.

Még mindig nehéz (inkább lehetetlen, egyre nehezebb) mindent tudni akár egy szakterületről is.
Persze vannak olyan nyitott "lelkek" akiknek tudása felöleli több ember szaktudását, de nem sokáig mert nem tudja folyamatosan karbantartani az. Ha láttad az Őslakó című sci-fit (The Man from Earth) ott a főhős valahogy jobban elmondja ezt.

Csak egy ostoba poén : http://www.google.com/trends/explore#q=devops&geo=HU

Es a hyperszakosodas eredmenye:
Ha megszunik a munkahelyed, ahol mar 10 eve hypernagyonszornyen pengen programozol elavultize 1.0-ba, akkor nagyon csunyan racsodalkozol a vilagra, hogy lehet, hogy megiscsak van ertelme a tobb labon allasnak?
Foleg, ha olyan specialis az, mint a emlitett programozo - böllér.
Szerintem nem olyan nagy baj az, ha az ember tobb dologhoz is ert olyan szinten, hogy ne haljon ehen.
(Persze, vannak, akik szamara a munkajuk a onkiterjedesuk csucsa, naluk erthetoenk tartom, hogy "a programozas a muveszetuk", es csak azon kattognak. De az ilyen szerintem csak akkor elfogadhato, ha az ember poliverzum. Defekt nelkuli embernel az egyetlen dologhoz ertek, mindent azon keresztul nezek hozzaallas zavaro, talan szanalmas is.)

Szerintem manapság már más szakmákban sem, de az IT-ban meg aztán sosem volt az működőképes, hogy valaki egész életében egyetlen egy szakterületre fókuszáljon csak végig. Az a minimum, hogy rokon területekbe is bele kell ásnia magát az embernek, itt ráadásul annyira gyors a fejlődés, hogy reálisan a ~40 év alatt simán többször is kell kicsit irányt váltani (vagy nem is kicsit).

A kolléga azt írta, hogy képes rendszergazdai teendőket is ellátni. Semmi olyat nem állított, hogy ő profi rendszergazda, és minden rendszergazdai teendőt el tud látni. Nagyon valószínű, hogy arra gondolt, hogy ha fejleszt egy webalkalmazást, akkor még az apache-ot is be tudja hozzá lőni. Szerintem emiatt nem kéne leszólni.

Hogyhogy ismeretlenül? Abból az utolsó mindatból rekonstruálta a hirdetés feladó életének komolyabb fordulópontjait, analizálta a témabeli tudását, megtalálva a hiányosságokat és szinte teljes pszichológiai profilt épített fel róla. Abból meg azért már ki lehet indulni, nem?

Fórumtársak,
Sürgősen be kéne csajozni vagy ha az nem megy akkor rárántani egyet
Túlteng a tesztoszteron
Amúgy kellemes karácsonyt..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Nem hiszem, hogy bármiféle tesztoszterontúltengés lenne itt a közfelháborodás oka, engem is felháborít, hogy valaki felrak egy
_teljesen normális_ hirdetést, és a _legelső_ hozzászóló összetrollkodja a témát, ami a elriasztja a normális érdeklődőket, és további táptalajt ad a trollkodásnak.
Alapvetően miért kellett r2d2joda-nak hozzászólnia, ha számára egyáltalán nem releváns a hirdetés? Egyáltalán ki ő, hogy ilyen jellegű véleményt alkosson egy számára ismeretlen emberről?

Elnézést kérek, senkit nem szerettem volna megbánta, vagy agyilag fel*aszni.

Én ha már azt hallom, hogy valaki mellékesen megjegyzi, hogy rendszergazdasághoz is ért, akkor a szomszéd Pistike jut eszembe a 7.B.-be jár, mert ő is mindig ezt mondja.

Ha részletesebben írt volna arról is, hogy miket tud, akkor nem szúrja ki a szemem az a mondat.

Mivel itt sok hozzászólótól azt láttam, hogy itt ilyen stílusban kell írni, és osztani az eszet, így én is megpróbáltam, de nem jött össze.
Én egy bunkó utolsó senki vagyok, infó suliba jártam, az érettségit sem sikerült megcsináljam, mert a haverokkal szétittuk az agyunkat a tanulás helyett. Egy elmaradott régióban lakok, ahol sok az idős, és a falu kezd kihalni, mert mindenki elmegy innen. Munkahelyem nincs, alkalmilag mindent vállalok ami jön. Lehet az irigység is beszélt belőlem, mert én is szeretném elmondani, hogy van az életnek olyan területe, amiben én hirdethetném magam, de sajnos nem tudok ilyet. Szeretem az informatikát, és szeretném én is elmondani, hogy rendszergazda vagyok, de ahhoz valami iskolát is el kellene végeznem, és jobban érteni mindenhez...

Van egy bérelt VPS amit egy ismerősömnek üzemeltetek, tettem rá neki webszervert levelezést, és ott megy a weboldaluk. Szeretném azt hinni, hogy ettől én is rendszergazda vagyok de nem. Én azt érzem, hogy az ismerősöm rendszergazdája vagyok, de tudom, hogy ettől ugyanolyan kis szürke pont vagyok a szürke papíron.
A postfix beüzemelésével is több hetet töltöttem, mert nem találtam megoldást pár apróságra.

Még egyszer elnézést kérek mindenkitől, legközelebb megválogatom a szavaimat, és vigyázok a stílusommal.

Kérek mindenkit, hogy szellemüljön át, készüljön fel lelkileg a Karácsonyra, és élje meg minden másodpercét.

Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Joda

ha ... valaki mellékesen megjegyzi, hogy rendszergazdasághoz is ért, akkor a szomszéd Pistike jut eszembe a 7.B.-be jár

+1

Van egy bérelt VPS amit egy ismerősömnek üzemeltetek, tettem rá neki webszervert levelezést, és ott megy a weboldaluk. Szeretném azt hinni, hogy ettől én is rendszergazda vagyok de nem

+1

szoval +1-eztem, de azt is el kell mondanom, hogy imho nincs egy eles atmenet a 7/B-s Pistike es egy profi rendszergazda kozott. Az ido+tapasztalat, amiben az is benne van, hogy az ember sokat lat, sokfele problemaval talalkozik, teszi a mestert. Szepen, fokozatosan. Aztan hogy ehhez iskola kell, vagy valami mas, az mar reszletkerdes...

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

Referenciák, mit csináltál konkrétan?