Kamera DVD lemezről mentés

Sziasztok!

Kaptam egy 1.4Gb-os DVD-RW kameralemezt, amire Sony kamerával vettek föl videót. A kamera a legutolsó felvételkor nem vett fel semmit, majd a szerviz után, ahol optikai meghajtót cseréltek benne - azt írja ki a lemez berakásakor, hogy hibás a lemez. Erről kéne lementeni a felvételeket. A lemezen látom a DVD_rtav mappát a TC-ben. Próbáltam Nero7-ben a Nero Recode-al DVD-vé átalakítani, de azt írja, hogy nem támogatott a DVD VR formátum. Pedig a google szerint elvben vinnie kéne. A második kapufa: TMPGenc 5 DVD authoring szoftvernek is kéne tudnia importálnia a VR formátumban megírt DVD-t. A nagy fenét importálja. Igaz, hogy trial verzióm van csak. Próbáltam még az ISO Bustert is, ott látom mind a 39 snittet, ami a lemezen van, de ez minden, ameddig eljutottam, mert meg kéne venni. Mivel nem az enyém a lemez, ezen a ponton most nem venném meg.

Kérdésem: van még valami ingyenes program, amivel le tudom a felvételeket szedni erről a lemezről? Vagy valamit be kell külön állítani a Nero-ban vagy a TMPGenc-ben, hogy tegye a dolgát? Ha valaki futott már ilyenbe megköszönöm, ha segít, mert pillanatnyilag kifogytam az ötletekből.

Hozzászólások

Köszönöm szépen!

De sajnos csak annyival jutottam közelebb, hogy a Nero7 Show Time-al már le tudom játszani a lemezt, de egyik linkelt program sem tudja a*.vro file-t megnyitni, hogy mpeg-be, vagy avi-ba konvertálja. És azok sem jutottak semmire amit googlizás közben találtam. pl: total video converter, mpeg video vizard, AVS video converter, dvd ripper... :(

Eddig félsiker. Másolható a lemez, tehát nem hibás, lejátszható, (csak a Nero Show Time-al)de nem konvertálható.

Hát ez az, ami sajnos nem megy. Nem tudom a vob-okat kicsomagolni a stream-ból, mert az isobuster trial verziós. Na majd elválik mi lesz. Lehet, hogy az is elég, hogy lejátszható a lemez spécibb lejátszóprogrammal.