[KERES] A3-as multifunkcionális mono lézer nyomtató

Fórumok

Megbíztak, hogy nézzek utána a címben szereplő eszköznek. Tehát egy ilyen eszközt kellene vásárolnunk:-TCO-ja a lehető legjobb, belekalkulálva az utángyártott tonereket is. Abban az esetben lesz csak benne eredeti, ha olcsó, max. 10000 Ft. egy 8000-10000 oldalas toner. (Egy hasonló, Canon IR2018 üzemel az intézményben, kb. 7 éves, elég szervizigényes, évente legalább 3-4 alkalommal kell hozzá szerelőt hívni, ez kerülendő lenne az újnál.)
-A4, A4 book, A3 formátumban fog másolni legtöbbet
-duplex másolás
-ADF-fel rendelkezik (Reverse, vagy Duplex sem hátrány, pl. az RADF-ről csak most olvastam először, de ha a zárójelben szereplőek aránytalanul megdobják az árat, akkor felesleges, elég a sima ADF)
-elfogadható sebesség
-új
-hálózatra csatlakoztatható
-Windows XP-től 8.1-ig (32-64 bit) lesznek a kliensek, ezekhez szükséges driver és felhasználóbarát kezelőszoftver, szkennelni PDF-be és az OCR követelmény. (Linux és egyebek mellőzve).
-ár max. 1,2 millió Ft

Van egy másik üzemelő másoló is (Minolta CsPro EP1054), annak az az előnye az említett Canon-nal szemben, hogy bár egy papírtálcája van, amiben jellemzően A4 lakik, oldalról lehet neki beilleszteni papírt bármilyen méretben, minden egyéb állítgatás nélkül automatikusan másolja, ami az üvegen van, ez hasznos akkor is, ha az éppen kijött papír másik oldalára is kell másolni. Jó lenne, ha ezek a dolgok egyszerűek lennének az újjal is, ha nem is ugyanígy.

Bérlés nem opció, mert kisváros, ha szervizre szorul, nem engedhető meg 1-2 nap késés, plusz a kiszállási költség annyival megnöveli a szervizköltséget, ami már szintén kellemetlen.

Néztem használtakat, már 130000 Ft körül vannak, de nem tudom, a bevallott 250-300000 nyomtatott oldal riasztó-e, vagy vonzó.

Még, ha fontos, megemlítem azt is, hogy Romániáról van szó. Az eredeti és utángyártott toner árak kb. ugyanazon a szintem mozognak itt is, gondolom, a gépek is beszerezhetőek itt is, ha már került konkrét típus, vagy márka, ami a tapasztalatok szerint megbízható.

Remélem, nem írtam irgalmatlan nagy hülyeségeket.

Mivel vannak itt a témának elég jó ismerői, bízom abban, hogy szűk látóköröm tágulhat és a tapasztalatok segítenek, hogy kevesebb eséllyel fussunk zátonyra. Köszi!

Hozzászólások

Régebben egy Ricoh 2015-ös volt, az nagyon gagyi, a végén (kb. 350 000 oldal után) már 10-15 ezer oldalanként javítani, tisztítani kellett. Most van egy Xerox 5525-ös, na az egy álom. Mindenféle dolgot tud, duplex, ADF, két tálca meg kézi adagoló. Hálózati szkennelés, email küldés smtp szerveren beállítva, címjegyzék. 156 000 oldal van benne (szkennelés, nyomtatás, fax, másolás) egyszer volt egy komolyabb hibája, mikor gyűrte a lapokat, kijöttek, megcsinálták, azóta megy. Üzemeltetési szerződésünk van rá, időnként küldenek dobot, tonert, 1,80 Ft/lap a költség. Igaz qrva drága, 600 000 Ft.

Még mindig.

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Mai up

--
No God, no peace. Know God, know peace!