[Update] A haldokló c64.hardwired.hu tükrözése

Nemrég, úgy egy hónapja kiderült, hogy a Hardwired csapata feladta, és a maradék pár soros szöveg is lassan megszűnik. Viszont a http://c64.hardwired.hu/ egyelőre még elérhető.

Gondolom azért van pár C64 retrofan akit érdekelhet, és remélem akad köztük olyan is aki le tudná tükrözni az egészet. Sokat nem foglalhat, nekem sajnos nincs erre erőforrásom.
Nem tudom hogy pl. httrackkel leszedve működne-e, de felrakni azután sem tudnám sehova.

Egyébként jelenleg (még) ez a legnagyobb online C64 proggyűjtemény.

Update:

Dohi, az oldal szerkesztője válaszolt nekem.
Úgy tűnik a hardwired aloldalai még működnek, de azt nem tudni még mennyi ideig. Ebben ugye benne van a C64hq is.
A teljes mentés nála is megvan, és valóban másfél gigányi. Egyszerű HTML zipekkel.

Egyelőre tervszinten van egy designváltás, motor(?) frissítés is, de szerinte jelentősen nem növelné a helyigényt. Pont emiatt nem frissült már jó ideje az oldal.
–Szerintem– ha a jelenlegi marad, az csak növelné a retrofeelinget, tehát ennek a tükrözése is jó lenne.

Próbál még kérdezősködni a hostolóktól hátha reagálnak, én erre sok esélyt nem látok.

Úgyhogy szabad az út, ha valaki segíteni akar a dologban.
Ha megvan az új, ideiglenesen kiírja a mostani helyre azt a címet is.

Eddig ennyi.
Köszönöm.

Hozzászólások

Mekkora terület kell neki?
Mail-ezd le velük, és ha ideadják a stuff-ot, adok egy VPS-t neki. (VU-ban)

kösz a jelzést, már csurog is (httrack). nem értem miért ne működne, tök jól működik. biztos ami biztos, jó lesz helyben is: majd felmásolom a nas-ra :)

ui rettenetesen lassan jön és (érzésre) nagy helyigénye lesz.

--
Vége a dalnak, háború lesz...
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ugyan N900-on próbáltam meg most, de megy.
Az STA verziót szedtem le, abban benne van mind a két oldal.
Drive ->Attach disk image to drive 8 aztán ha eljutsz a „fordítsd meg a lemezhez”, ki a menübe, és megint csatold, de most a másodikat. Utána nyomj entert (returnt). Ha előtte teszed nem fog menni.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Most alaposan utánanéztem. Állítólag még mindig fejlesztik, és lehet, hogy nem csak C64 emus dolog lesz belőle, bár semmi hivatalos infó nincs. Amúgy van egy facebook oldaluk, ami eléggé aktívnak tűnik rajongói oldalról.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ha jol emlekszem, azon nyarra igertetek.

Nem gond, ha csuszik, csak legalabb valami info legyen.

Mitn a MAV: idegesito, ha mar negyedoraja ott allsz ket allomas kozott, de engem az idegesit igazan, ha keptelenek annyit kinyogni, hoyg "felsovezetek-szakadas, bizonytalan ideig allunk"

Jo, tudom, Newcomer nonprofit vallalkozas, csak rajongoi cucc, nincs jogom felelossegre vonni senkit, hoyg miert nem jelent meg vagy miert nincs info, de megis....en infonak orulnek azert.

Aham, linket koszi. Olvasom (na pl. ezt is ki lehetne rakni a projekt odlalara, mert nem is hallottam rola es sztem nem en vagyok csak iyg elzarva a vilagtol)
--
http://www.micros~1

Arra én is, mert olyan nem létezett.
A Giana Sisters volt a C64-esek Marioja, ami kicsit komorabb, és sokak szerint jobb is volt mint a Nintendo csőszerelője. A zene mindenképp.
Egyébként két éve portolták a platformra a Prince of Persiát (magyarok), az az ami igazán érdekes. Ha akkor jelenik meg...
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Akkor rosszul emlékeztem.
Amúgy itt van. D64 és crt file-ban is.
Szerk:

Most nézem itt leírtad.
Egyébiránt; Valami infót a fentebb említett Newcomerről tudnál adni? Ha jól nézem te igencsak tűzközelben vagy.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Hali !

letükrözve 1.4G

annyira lassan nem jött: Downloaded: 31028 files, 1.4G in 2m 13s (11.0 MB/s)

Mega.co.za szóba jöhet mint a zip fájlok tárolója?

A megan keresztül működik, mert ennek a sitenak a zip fájljai könyvtárakba vannak szedve betűrendben. Ahhoz, hogy ne csak a mega fájlkezelőjén keresztül lásd a zip-eket (ami egyébként úgy is használható) át kell írni a html oldalakon a linkeket megasokra és valahol hostolni kell csak a html fájlokat, amik így viszont sokkal kevesebb helyet foglalnak.

B lehetőség
http://web.archive.org/-on egyébként már most megvan az anyag nagy része. Scripttel végig kellene ellenőrizni, hogy hiányzik-e valami és azt még most kézzel beetetni web.archive.org-ra. Ott utána biztosan megmarad.

Ha lenne domaint azt is relatív linkekké alakítanák a normálisabb mirror szoftverek. A Mega nem kezeli html-ként az oldalakat. Sima fájl minden és akként lehet letölteni őket.
Szóval a Megas megoldáshoz kellene átírni a linkeket. A Mega saját, egyedi linkeket használ de legalább jó sok hely van. Ha van mellette egy hely valahol máshol ahova fel lehet tenni a html fájlokat htmlként akkor azokban kellene módosítani a zipek linkjeit megásokra.

Lehet hogy a legnagyobb, de eddig nem is ismertem. Világ életemben ([régi] C64-esként) a c64.com -on kerestem és találtam meg a játékokat amit esetleg szerettem volna. Azzal összefésülni, összefésültetni nem lenne érdemes? Azt legalább gyakran frissítik tudomásom szerint.

Ahogy észrevettem ott sokszor változik, tűnik el pár progi, no meg itt általában több féle töréssel is fent vannak (még), így biztosan jó lesz valamelyik a különböző emulátorokkal. A c64-com-os image-ek nem mindig mennek mindegyikkel. Akkoriban néhányat trainer nélkül sokszor maga a készítő sem tudott végigvinni, ezek többsége pedig azzal van felrakva.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Uh, ez a Dohi-fele? :( Nagy kar erte :(
Mondjuk, emlekszem meg a mittomenmelyik jogvedo csapatra, amelyik rajott, hoyg fent van ket olyan jatek, aminek van windows megfeleloje is es ejnye-bejnye. Az persze nem tunt fel, hoyg csak a nev ugyanaz, a c64 es a win verzio egesz mas (a keszito is, a stilus is, anyamtuykja is)

Anno emlekszem, Dohi megvette az F19 es a Kastely jatekaimat, amik megvoltak eredetiben. Meg sokat toltottem le innen. Nagyon jo volt.

--
http://www.micros~1

C= [SUB]

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én szívesen elhelyezem a egy aldomain alatt. Ha még aktuális akkor szóljatok. :)

Mivel most levelezgetek Dohival (ő az oldal gazdája), erről is folytattunk egy eszmecserét, és igaza van. A c64.comnak más a célja, ahogy a legtöbb C64-es oldalnak is. Ő elsősorban magának gyűjtötte össze a progikat szinte minden elérhető verzióban, hogy minden emuval menjen, és benne legyenek az olyan traineres törések amik pl. pont a c64.com-nál egyáltalán nincsenek. Fentebb kifejtettem, hogy sokszor maga a fejlesztő sem tudta ezeket cheat nélkül tesztelni, nem is akarták. Konkrét példa a Platoon, aminek az FPS részéhez eljutni...
Most épp várunk a hardwired hosztolóinak válaszára (marad-e még az oldal), és próbálom meggyőzni, hogy nem baj ha több helyen is megvan. Egyelőre kevés sikerrel.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)