Cloud security awareness day

Általában a cloud mellett szoktam kampányolni, de a pár nappal ezelőtti eset bebizonyítja, hogy mint mindent, ezt is ésszel érdemes csak csinálni.

Hogy mennyire, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az iCloudot a közelmúltban sikerült valakinek rommá törnie, és lemásolni onnan cuccokat. Egészen pontosan erősen 18+ képeket az alábbi ismert hölgyekről:

Ali Michael
Ariana Grande
Bar Rafaeli
Becca Tobin
Brie Larson
Hope Solo
Jennifer Lawrence
Jessica Brown Findlay
Kate Upton
Kirsten Dunst
Krysten Ritter
Lea Michele
Mary Elizabeth Winstead
McKayla Maroney
Melissa Benoist
Olivia Munn
Selena Gomez
Teresa Palmer
Victoria Justice
Yvonne Strahovski

Ciki.

Hozzászólások

Ne terelj, hol van a komplett mentés az összes képről?!

:)

Az egyik cikk szerint te is érintett vagy:
http://www.examiner.com/article/100-celebrities-hacked-with-their-nude-…

"Jennifer Lawrence got the brunt of this hack with the culprits claiming they have 60 pictures and a two minute risque video of the “Hunger Games”"

Szóval ne terelj, mi ez a hunger games Lőrinc kisasszonnyal? :)
--
zsebHUP-ot használok!

Egyébként csak erről cikkeznek. Azt sehol nem kérdezik meg h vajon mi más került még ki onnan.

Két gondolat hozzá.

Apple security (legendary). A hírességek is csak emberek.

--
trey @ gépház

El vagyok maradva. 3 olyan nevet találtam, amit felismertem :-( Nekem ezzel kapcsolatban a velvetnek az a cikkecskéje tetszett, amiben azt magyarázzák, h "rendkívül elitéljük, és a következő hölgyeket szeretnék még kérni a listára" :-)

Nem biztos, hogy az iCloud-ot tortek fel.
Az is lehet, hogy az Emmy dijatadon a hotel wifi routerein keresztul tortek meg az okostelefonokat es szedtek le a kepeket.
Ott minden A-listas szineszno ott volt.

--
Live free, or I f'ing kill you.

+1
Eleve ha már valaki önmagáról pucérkodó képet/filmet/akármit készít, nem hinném, hogy ezt kizárólag saját használatra teszi, hiszen arra ott a tükör :). Ha az anyagot meg ki is adja bármilyen módon a kezéből, akkor meg végképp nem csodálkozzon, ha elterjed.

Ne kattints ide!

Igazad volt, tényleg nehéz :) - szóval jöhet a segítség. Mivel nem tudom mi a gond, előre pár infó a gondolkodásmódomról:

1. Saját használat alatt a tényleges saját használatot értem. Az, hogy elküldöm az aktuális barát/barátnőnek akármilyen céllal már nem saját használat. (hanem kib***** hülyeség, akarom mondani: kockázati tényező, mert mi van a jövő héten már szakítunk... ugyanígy feltölteni bárhova, telefonon tárolni stb. mind magában hordozza a nyilvánosságra kerülés kockázatát.)
2. Ha a tükör zavar, ott :) - (de csak félig viccesen)
3. Én nagyjából végigfutottam, hogy valaki miért is készít vagy készíttet magáról akt/prooon felvételt. Szerintem a legutolsó helyen van a saját használat (esetleg nosztalgia, hogy ilyen is voltam valamikor - vagy lásd. 2. pont, bár az már beteges...). Azaz szinte kizárólag olyan céllal készülhet, hogy villogjon vele az illető, másnak elküldje, vagy éppen pénzt keressen vele, stb. Nekem pld. eszembe nem jutna semmilyen céllal ilyesmit csinálni, hacsak nem fizet érte valaki egy rakat lóvét, de akkor meg az is benne van a pakliban, hogy a kép eleve a nyilvánosság számára készül. Ha egy ilyen kép kerül akaratom ellenére nyilvánosságra (tehát nem a playgirl címlapján van, amiért lóvét kaptam, hanem pld. valami torrent oldalon), akkor max. amiatt pampoghatok, hogy nem kaptam plusz lóvét értük, de amiatt sírni, hogy jaj most meglátják a hónaljszörzetemet, álszenteskedés. De mivel magamból indultam ki, így jöhet a kiigazítás.

Egészen más a helyzet a lesipuskás fotókról van szó, de ha jól sejtem (FIXME!) most nem erről van szó.

Ne kattints ide!