Aszonták elmentek otthonról...

Minap eszembe ötlött a gondolat, rég extrémkedtem. Gondoltam, hogy kéne egy Pripjaty-i kiruccanás, körbenézve a hírhedt zónában, s a szarkofág körül szimatolni stb. Gyorsan néztem egy útvonalat, Kiev-en keresztül laza 1300 km. Hmm... Bringával kicsit sok lesz.
Természetesen a környezetem nagy része "túl értékes, hogy ott rongálja az egészségét"... khömmm, anyád... főleg, hogy lassan Bp.-en nagyobb lesz az átlag háttérsugárzás, mint Pripjaty főterén.

Szóval várom olyanok jelentkezését, aki van annyira őrült, mint jómagam, és bekapcsolódna. Ha magadra ismersz, jelezz itt és tervezgetek tovább. :)
Amire gondoltam: legalább 4-5 fő, egy erre alkalmas autó, megfelelő számú (legalább 2) jogosítvánnyal rendelkező személy. Meg valaki aki tud is ott kommunikálni (Angolul, vagy Oroszul. Bocs, Ukránul (azt hiszem erre még most is kiakadnak). Elindulnánk Bp-ről, majd ~14 óra Kiev-ig, ahol az éjszakát eltöltenék valami hotel szerűben, majd irány a zóna. Ott elhepajkodunk egy napot, majd Go haza. Visszafele ahogy jól esik, újabb éjszaka Kievben, vagy útközben döntünk. Persze spórolás lehet, ha folyamatosan haladunk és a sofőrök felváltva alszanak, vagy ha alkalmas rá az autó, akkor benne alszunk mindnyájan...

A költségeken osztoznánk (üzemanyag, szállás). Kaját külön állja mindenki magának.

Szerk:
Természetesen várom olyanok hozzászólását is, akik voltak már, vagy tervezték, és tudják milyen fisz-faszok kellenek a belépéshez. Ezek mennyi többletköltséget hordoznak stb...

Mégvalami: Csak kb. augusztus-szeptember környékén tervezném az utat. (főleg, mert melegben nem szeretek utazni, és egy vasam sincs most erre...)

Hozzászólások

és egy vasam sincs most erre...

Akkor csak marad a bicikli :)

(sub)

Csak szervezet út keretében mehetsz be a zónába, az még mindig lezárt terület.

Úgy tudom már megnyílt a "nagyközönség" számára. Tehát, hogy bemehetsz, engedéllyel és kapsz egy kísérőt. Vagy mit takar a szervezett út? Nem elég szervezés, hogy aszondom, "félév múlva mennék" ?

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Megnyilni megnyilt, es nem, egyedul nem mehetsz be, csak is kiserovel (azoknak az embereknek van igazolvanyuk).
A szervezett ut az, hogy megkersz egy engedelyel rendelkezo vezetot aki vegigvisz azokon a helyeken (tumultus van naluk, elore kell foglalni idopontot), ahol szabad lenned. Pripyat nagy terulet es az hogy a foteren egy betonplacc kozepen a normalis hattersugarzas 4-5x tapasztalhato, csak tegyel meg 1000 metert eszakra es megvaltozik a helyzet;). Szinten nem tanacsos a voros erdoben boklaszni, mert khm, mondjuk ugy, nem teljesen egeszseges.

Szerintem mielott jobban belemerulsz a szervezosdibe, olvass utana es csak akkor kezd el.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Pont a kísérőt írtam, hogy azt adnak, hogy be lehessen menni. Kísérő nélkül bóklászni az épületekben kissé veszélyes lehet. Nem csak azért, mert világítasz utána, hanem mert több mint 20 éve senki sem tartott ott karban egy fűszálat sem. Bármikor összedőlhet bármi...
A vörös erdőben nem állt szándékomban sétálni. Annak ellenére, hogy lecseréltek ott mindent, még mindig csak védőruhában érdemes arra járni. (baze, pedig ott akartam piknikezni, és a lágy szellőbe a fűben ... khöm ... :p)

(az a 4-5x, mára inkább 2-3x)

Próbálkozom utána nézni, csak értelmes infó nem sok van, ezért kértem, hogy írjon valaki valós tapasztalatot is a dologról.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

A polgárháborút se hagyd figyelmen kívül.
Bár ez az igazi "extrémkedés".

Be vallom, nem követem az ottani eseményeket nagyon. Be vannak rágva, gondolom joggal. Ezt kéne ennek a birka magyar népnek is. De most nem erről van szó. Fél vállról nem veszem, 2 eshetőség van, vagy fél év alatt lecsillapodnak a dolgok, vagy másfele megyek.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Nem azt mondtam. Lebirkázod a "magyar népet", viszont gyakorlatilag te se csinálsz semmit. Csak erre próbáltam rávilágítani.

Egyébként valóban nem tartozik ide, csak rühellem, hogy fotelból, névtelenül néhány személynek nagy szája van, lebirkázza a másikat, miközben ő sem jobb a lebirkázottnál.

Azert ott nem csak a forradalomrol van szo, kavarnak az oroszok is rendesen. Ha en fel ev mulva keszulnek egy olyan helyre, ahol most problemak vannak, akkor mar most elkezdenem figyelni az ottani hireket, hogy meg idejeben tudjam, hogy esetleg pofaraesek.

Arrol nem is beszelve, hogy akarhova keszul is az ember, erdemes tajekozodni a helyi politikai/kulturalis helyzetrol. Csak mert sokkal konnyebbe teszi az ott-tartozkodast.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Szerintem nem lesz ott semmi. Kicsit acsarkodnak még egymással, opcionálisan újrarajzolnak 1-2 térképet, a többit meg úgy is leosztja egymás között a világpolitika. Putyin sem olyan hülye, hogy indít egy háborút, ha az eszkalálódik, akkor mindenki szop. (Meg az Ukránok ellen minek? Megrogyasztja őket bármikor gazdaságilag sokkal olcsóbban, mint egy háborúval.)

Related:

http://katpol.blog.hu/2014/03/02/az_ukran_krizisrol_roviden

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Benne lennek, de bizonytalan, hogy raerek-e. Terjunk ra vissza kesobb.

Hazi feladat elolvasni Elena Filatova oldalat, rengeteg info van rajta. Ritkan frissul altalaban (bar a tuntetesek miatt most gyakrabban).
Ha kicsit tobbet tudsz, akar irhatsz is neki.

http://elenafilatova.com
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/

Par eve a BME fizikusai voltak ott szervezett turan, arrafele is erdeklodhetsz.

Egyebkent erdekel a tema, de a fokozott politikai helyzet miatt jelenleg nem aktualis.
Tobb szaz halott/eltunt szemely, Krim koruli bizonytalansag (ukran mar nem lesz, vagy orosz, vagy fuggetlen), a nyugati reszen a rendorseg hianya miatti kozbiztonsagi gondok, stb.. oroszul beszelo szobatarsam eleg meredek dolgokat mond mindig, ha szoba kerul a tema.

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.