Már most feltörték az új iPhone ujjlenyomat-olvasóját

 ( Botond | 2013. szeptember 23., hétfő - 10:13 )

Magyar cikk: http://www.portfolio.hu/vallalatok/mar_feltortek_az_apple_csucsmobiljanak_ujjlenyomat-olvasojat.3.189518.html

Részletesebb angol: http://arstechnica.com/apple/2013/09/chaos-computer-club-hackers-trick-apples-touchid-security-feature/

Nem biztos, hogy nem kamu a dolog, de egy pillanatra tegyük föl, hogy valóban sikerült.
Bár azt írják, hogy nem igazán törés a törés, mert olyan, mint amikor ellpoják az autó kulcsát, és azzal viszik el az autót, de azért ha belegondolunk, elég nagy az esélye annak, hogy valaki ép ujjlenyomatot hagyjon a saját telefonján.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Eleve halott ötlet volt :)
Ugyanaz a szitu, mint a notebookokon. Ha csak nem olyan ujjadat használod, amivel sosem gépelsz...
Bár ennek kicsi az esélye, mert attól még a gép többi részén ott lesz a lenyomat, ha a billentyűkön nem is.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Viszont adott egy ötletet, nyomtatok magamnak ujjlenyomatot, gyártok egy ujjat, és az lesz a hardverkulcs. Bár elismerem, elég hülye megoldás, de vicces :D

:D
--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Legyen akkor a zsebedben majd egy külön szem is a retina szkennerekhez :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu

A cikkből is kiderül, hogy nem az épül meg az ájfón ujjlenyomat-olvasóját törték fel (mármint végeredményben természetesen azt is), hanem úgy általában az ujjlenyomat alapú azonosítás alapvetően nem biztonságos, mi több, háztartási eszközökkel könnyedén cirkumveniálható. Ehe.

A végeredmény kb. az, hogy az iphone ujjlenyomatos védelme épp annyira megbízható mint bármelyik másiké. Azaz nagyjából semennyire, ami azért nem egy megdöbbentő hír. Persze így már nem is olyan érdekes :D

"az iphone ujjlenyomatos védelme épp annyira megbízható mint bármelyik másiké. Azaz nagyjából semennyire, ami azért nem egy megdöbbentő hír."

Hát ebben a korábbi cikkben pont azt írják, hogy az ujjlenyomatolvasókat könnyű becsapni, de az Apple nyilatkozatai azt sejtetik, hogy gondoltak erre, és kijönnek valami újjal.
Meg aztán vannak nem (vagy nem csak?) optikai elven működő ujjlenyomat olvasók, amiket elvileg nehezebb becsapni. De itt azt írják, hogy azok nagyon drágák. Ezek szerint az iPhone 5S ára nem bír el egy ultrahangos ujjlenyomat olvasót?

De most tök kapóra jött, mert lehet fikázni az apple-t

Ilyesmire indokot mindig lehet találni, és nem is kell, hogy a $SUBJ hátulján Hófehérke maradéka legyen, mindenre rá lehet ugrani valamiért :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu

1. http://9gag.com/gag/awrQdRr?ref=fb.s
2. Egy ismerősöm FB posztja iPhone5 kapcsán két médiumból:

Appleblog: "A készülék ugyanis olyan funkciókkal bővült, amik az első perctől kezdve hasznosak, amik tele vannak óriási lehetőségekkel, szemben a konkurens mobilgyártók egyre értelmetlenebb fejlesztéseivel."
Portfolio: "...az elmúlt hetekben látott emelkedés után tegnap 2% feletti esést mutatott az árfolyam, a mai kereskedést pedig közel 5%-os csökkenéssel kezdheti az Apple. A befektetők elkeseredettsége részben érthető: az Apple továbbra sem vesz tudomást az iparági trendekről vagy a versenytársakról..."

"Értelmetlen fejlesztésekhez" meg kéretik ismét megtekinteni az 1-es pontot. (És nem, nem zavar, már jó ideje csak röhögök a jelenségen. Meg azon is, hogy van aki újra meg újra belerúg azokba a szerencsétlenekbe akik képesek hetekkel korábban odatáborozni egy bolt küszöbére.)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az Androiddal kapcsolatos exploitokat csak azért nem kapják fel ennyire, mert a Google azt akarja? Nincs semmi bajom az Androiddal, csak furcsállom.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

Hype vs. valóság - ahol nagy a kontraszt, ott jobban látszik. That's it.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Az Apple létrehozott egy elitista marketing/hype gépezetet. Ez túlnőtt rajtuk és önálló életet kezdett élni. Most úgy áll a helyzet, hogy minden ami Apple az egyben hír is.

dehogynem kapják fel :)

Igazából beépített mellbimbóolvasó van benne csak működik az újjakkal is!

Vagy segglyukolvasó combo :)

--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Hamarosan érkezik a kellemes, légáteresztő anyagból készült Apple gyűszű hat gyönyörű színben. Addig tessék valamelyik ujjal nem fogni a készüléket.

:)