D-SUB csatlakoztatása újabb TV-kre

Fórumok

A korábbi LCD TV-ken volt D-SUB csatlakozó is, az újakról szeretik ezt elhagyni. Van helyette HDMI, SCART, komponens, valamint sima A/V RCA csatlakozókkal. Van egy laptopom (T400), egy 3m-es D-SUB csatlakozós kábelem és egy ilyen TV-m.

Úgy látom 2-3E Ft-ért lehet kapni D-SUB->SCART vagy D-SUB->komponens RCA átalakítókat. Mik a tapasztalatok, melyiket érdemes választani? Vagy van ennél jobb megoldás is?

Hozzászólások

A D-SUB -> Scart rossz ötlet, mert lecsökkented a kép felbontását, inkább D-SUB -> HDMI átalakítót keress.

D-SUB -> HDMI (passziv, par ezer forintos) nem biztos, hogy letezik mert az egyik analog, R+G+B+HSync+VSync a masik meg digitalis differencialis (3 data + clock) + egyeb jelek. Gondolom van, csak n*10kHUF kategoria.

Az viszont igaz, hogy normalis minoseget a SCART, RCA nem fog adni, mert ezek 625/576p-re lettek kitalalva (ezeken a bemeneteken ennyit fog tudni a FullHD-s TV is), raadasul valtott-soros megoldassal.

/sza2

T400 dokkoló + DVI-HDMI kábel, és tolhatod natívan, digitálisan, full HD-ben...

A T400-hoz való dokkolót "ThinkPad Advanced Dock"-nak hívják, és ezekkel a konkrét típusokkal kompatibilis:

- ThinkPad R60, R61, R61i (some models), R400, R500
- ThinkPad T60, T60p, T61, T61p, T61u, T400, T500
- ThinkPad W500
- ThinkPad Z60m, Z60t, Z61m, Z61p, Z61t

Lásd még: http://www.thinkwiki.org/wiki/Docking_Port

Az újabb notebookokhoz (pl. T410) már másfajta, 8. generációs dokkoló kell.

Ahogy előttem is írták, a T400-as után volt dokkoló generáció váltás. Viszont ha veszel újabb laptopot, a VGA->HDMI átalakítot sem fogod semmire használni, mert mindegyik újabb cuccon van vagy HDMI, vagy DisplayPort.
Úgyhogy kompatibilitás szempontból mindegy melyiket veszed, a T400-assal fog sírba szállni mindkettő.

Amúgy a dokkolóra szavaznék, azon van pluszba még pár USB, ethernet csati, stb. Ha vinned kell a gépet, 1 mozdulattal kiveszed, és nem kopnak a laptop oldalán levő csatik, és nem kell folyton újradugdosni az egészet.