politikai vicc

Fórumok

a varanuszon olvastam (http://varanus.blog.hu/2013/05/10/fidesz_hazudj_hazudj_hazudj):

- Miért kell a fideszes politikust halála után 10 méter mély sírba temetni?
- Mert ők valahol mélyen jó emberek.

Hozzászólások

Amúgy belegondoltam, hogy milyen lett volna 4 éve egy ilyen trafikmutyi: megkapta volna valamelyik nemzetközi dohányhálózat a dohányárusítás kizárólagos jogát az egész országban, és adókedvezmények sorozatát kapta volna meg mindemellé, mert hogy munkahelyet teremt, stb. (amiket mostanra le is épített volna) :D Emellett a politikusok zsebébe csúsztatott pénzzel még extraprofit is lett volna nekik garantálva, innen jó messzire kivíve.

Igen, gusztustalan volt ez a trafikmutyi ebben a formában is, de legalább magyar kezekben maradtak a dohányboltok végülis. :D Szomorú, hogy ma már ezt is értékelni kell.

Igaz magyar kézbe? Nézd csak:

De lesz két trafikja Szegeden Lekeny György CBA-igazgatósági tagnak is. Haddad Samir pedig öt megyei településen nyithat dohányboltot.

Idézet innen

A listából: Haddad Samir, Haddad Mohammed Nassim, ketten együtt összesen nyolcat nyertek.

Hogy tetszik? :) :) :)

:)
Akkor hogyan mondjam?
A MAGYAROK és hű vazallusaik. De azt nem szokás hozzá tenni.

(de hogy egyértelmű legyen mire akarok célozni, egyesek magyarság definíciójában a hűség a legfontosabb tényező. Ettől még nem lesz feltétlen magyar de a jó oldalon áll, az igaz ügyet szolgálja)

Nem akarlak megsérteni, de szerintem a jó oldalt nem a politikusoknál és baráti körüknél, valamint nem az ő ideológiájukban találod meg.

Az igaz ügyet pedig az szolgálja akinek nem fér bele az erkölcsi normáiba egy olyan egészségkárosító drog árusítása, mint a dohány.

Igen, komolyan gondoltam. Nem vagyok a demokrácia híve, ugyanis a pártok megosztják az embereket, nem pedig összefogják őket.
Nem széthúzás, pártokra szakadás kellene a haladáshoz, hanem összefogás és a problémák közös erővel történő megoldása.

A demokrácia már az ókorban bizonyította, hogy a demagóg és egyébként tehetségtelen politikusok miatt életképtelen. Kár erőltetni, jobbat kell kitalálni. Olyat ahol a politikusok ki vannak iktatva. Csak tehetséges elkötelezett vezetők kellenek, nem politikusok.

Szerintem meg te tévedsz nagyot. Mindkét (vagy mindhárom) oldal egymásra mutogat. Az ő közös művük ez a nagy megosztottság és az az igen rossz helyzet ami kialakult. Demokrácia, kommunizmus vagy bármiféle diktatúra mind egykutya. Tehetségtelen politikusok és követőik (pártok) rendszere...

A legnagyobb nemzetbiztonsági és gazdasági kockázatot maga a pártok létezése és a tehetségtelen emberek vezetői pozícióba kerülése jelenti...

ez azért egy erős túlzás, a pártok mindig egymásra mutogatnak, ez a dolgok rendje, a korrupció, a közvagyon elherdálása mindig, minden rendszerben létezik, az - egyébként normálisan működő - társadalmakban is időnként önkényeskednek az aparatcsikok...
a nem demokráciákban, és nem többpártrendszerekben is. - ami azt illeti, ott csak igazán:) -

a mérték, az ami nem mindegy, ennek meg csak az szab gátat, hogy a sajtó az ellenzék, az állami ellenőrző szervezetek, a civil szervezetek rendben vannak e nagyjából. ez az amit most szétcsesznek, még azelőtt hogy megszilárdulna a rendszerváltás után.

ennek a szétverésére indítottak egy - politikai - polgárháborút kb 2002-ben. és mint minden háborús helyzet, ez is a politika, és a gazdaság hanyatlásához vezet, ami viszont társadalmi és értékválságot okoz.

és amirét csinálják, az a pénz.
mert hogy ez mozgatja a világot.

Te alapjában egyetértesz azokkal amiket írtam, csak valamelyik párt (és így a demokrácia) elvakított híve vagy. Talán majd egyszer csalódni fogsz a pártodban és rádöbbensz, hogy nem is állnak annyira távol a nézeteid az enyémtől. Nem ítéllek el, jogod van azt a pártot és azt a rendszert szeretni ami neked szimpatikus.

Azért létezik jobb politikai kultúra. Ne a magyarból indulj ki. Elkeserítő és kilátástalan a helyzet, és nyilván sokak "radikális változást akarnak".(ugye ismerős a duma) De az csak úgy működik hogy valamilyen úr-szolga hierarchiát építünk fel, és úgy már ugye nézőpont kérdése hogy mi a jó.(ilyen szempontból a relativizmus híve vagyok)

Én nem leszek soha semmiféle úr szolgája. Legfeljebb elfogadok egy vezetőt, aki a tehetségével már bizonyított.

Nézd csak meg hány polgármester vagy egykori polgármester ül most a parlamentben. Nem sokat találsz köztük, aki a rá bízott települést úgy vezette, hogy annak nincs adóssága. Nos, ezek akik még egy település vezetésére is alkalmatlannak bizonyultak mit keresnek ott a parlamentben?

Azért legyen már valami minimális előkövetelménye annak, hogy valaki vezető lehessen...

Gondolkozz kicsit, ha van egy céged akkor kb öngyilkosság a cégedet olyanra bíznod, aki még nem bizonyított, csak a dolgozók megszavazzák az illetőt a két szép szeméért meg a szép szavaiért... Ha el akarod kerülni a csődöt, akkor csakis tehetséges, sokat bizonyított emberre bízod a cégedet.

Igen, úgy is lehet mondani hogy a politikus csupán teljesíti azt ami a választók igénye. Nekünk ez az igényünk. Korrupt politikusokra és nagy szavakra áhítozunk. A fejlődés lehetősége magukban a választókban van, hiszen ők döntik el hogy ki a "tehetséges". Amúgy szerinted kinek kéne ezt eldönteni?

Neem. Nem kell szimpátia meg érzelmek. Ezek pont hogy a "rossz" választó ismérvei.
A demokráciának vannak bizonyos keretei amik között működik:
-A kielégítő tájékoztatás, hogy a választónak legyen mi alapján dönteni
-Nagyobb fokú érdeklődés a választók részéről
-Racionális választói hozzáállás
Ezeket kell megteremteni, de demokratikus módszerekkel.

Ne haragudj, de szerintem a legtöbb "választó" szellemi képességei nem ütik meg azt a szintet, hogy képes legyen eldönteni ki alkalmas és ki alkalmatlan vezető. De egyébként is, az hogy egy területen alkalmas nem jelenti azt hogy a másikon is az.
A demokrácia egyik nagy átka, hogy olyanoknak is joga van bizonyos kérdésekben "szavazni", amikről halvány lila gőzük sincs. ezért fordulnak elő olyan esetek, hogy egy kórház sorsáról olyanok döntenek akik talán még vendégként se látogattak meg egy kórházat sosem, vagy olyan dönt a felsőokatás sorsáról, aki sohasem vezetett egyetemet/főiskolát, ha mégis, akkor meg nagy valószínűséggel katasztrofálisan vezette....

Tudtommal nem tartozom a butább emberek közzé, de még én se lennék igazán jó "választó". Ne haragudj, de nem kívánok választani, inkább olyan vezetőkre bíznám a döntéseket, akik az adott területen bizonyították tehetségüket. Azt pedig az adott szakterületen tevékenykedő emberek minden bizonnyal jobban tudják mint én. Én nem kívánok egy kórház sorsáról dönteni, mivel sose vezettem kórházat és még csak nem is dolgoztam ott, ugyanígy nem akarom, hogy hozzám hasonlóan tehetségtelen, hozzá nem értő emberek döntsenek róla. Épp ezért nem szavazok senkire se... Döntsenek a legtehetségesebb kórházi vezetők a kórházak sorsáról!

Ez a tipikus tyúk-tojás probléma. Nem lehet varázsütésre megteremteni egyszerre a jó demokráciát, és a szakmai alapú kinevezéseket. A dolgok összefüggnek egymással kölcsönösen, bonyolultak. A jó szakmaisághoz stabil politikai háttér kell. Lehetek én akármilyen jó szakember, ha nem neveznek ki a megfelelő helyre, hanem helyettem az öcsikét/húgicát.

A választók jelentős része meg, akik nem alkalmasak arra hogy önálló döntést hozzanak, általában hallgatnak mások véleményére. Tehát egyrészt felelőssége van annak aki politikailag térít másokat, másrészt annak aki eldönti hogy mennyire tűnik racionálisnak az akire hallgat. Általában nem kell sok ész ahhoz hogy megkülönböztessük a nagyon szűk látókörű embereket a tájékozottaktól. Ehhez kell bizonyos kultúra.

Azért rémisztő, hogy senki se ért egyet velem. :D

Na mindegy, szeressétek csak a demokráciát és a hasonló eszetlen diktatúrákat. Ha ez kell nektek, akkor ezt kapjátok. De innentől felesleges sírnotok és a másik párt híveire mutogatni a bajaitok miatt.

Részemről én nem kérek ebből az egész színjátékból, amit demokráciának neveztek. De ez van, csendben tűröm és legfeljebb nem szavazok :)

Majd talán akkor felébred az emberiség, ha már senki se fog szavazni hozzám hasonló okból.

És bizonyíték alatt kézzel fogható pozitív alsóbb szintű vezetési eredményt kell érteni. Ez sajnos a jelenleg parlamentben ülő emberekről nem mondható el...

A polgármesterek, kórházi vezetők, egyetemi vezetők megválasztásáig még rendben is van a szavazósdi. Ha azon a szinten tehetségtelenek, akkor csak lokális problémát okoznak, ami még gyors felismeréssel és külső beavatkozással időben orvosolható. A gond akkor van, ha ezek a már lokális szinten tökéletesen alkalmatlannak bizonyult emberek az ország vezetésébe is beleszólhatnak. Jelenleg ez a helyzet sajnos, erre a demokrácia maga ad lehetőséget.

Pedig egyszerű a megoldás. Összefogni és egy általam leírt a tehetségen alapuló rendszert alkotni. Lehet fájna az informatikus kollégáknak, hogy nem szólhatnak bele az egészségügy dolgaiba, de legalább egy orvos se szavazna meg értelmetlen informatikai témájú beszerzéseket. (Pl.: fizetős szoftver külföldi multitól 1 millió példányban aranyárban, miközben van olcsóbb hazai vagy ingyenes alternatíva)

Sok ilyen értelmetlenséget szavaznak/szavaztak meg a hozzá nem értő vezetőink. Ezer helyen úszik el a pénz értelmetlenségekre. Mindez csak azért, mert akik értenek hozzá azok nincsenek döntési pozícióban, ellenben rengeteg alkalmatlannak van joga dönteni.

ami azt illeti, a politikán kívűl, minden a te rendszered szerint működik. már amennyire működik. a politikára azonban nem húzható rá. az az anomália, hogy a politika meg lassan a takarítónőt is lecseréli kormányváltásnál az állami hivatalokban, meg a te hibád... - meg az enyém... :) -

Ennek az alapvető fogalomnak több mint 2 évezrede volt bizonyítani, hogy mennyire jó. A puszta tények azt mutatják, hogy nem vált be. Nem oldotta meg azokat a problémákat amikre azt gondolták, hogy megoldást jelent.

Egyébként már Platón is bírálta amiatt, ahová fajult ez az egész. Szóval a működésképtelensége már korán meglátszott.

nehéz lehet az életed, mert aki nem pék, annak is kell választania kenyeret a boltban, aki nem fejőnő, annak is kell tejet választani a boltban, aki csak egyszerűen élni akar, annak minden nap ezer választás között kell döntenie, anélkül, hogy a legtöbb dologhoz értene.

namost pont ez az egy az ami problémás? ráadásul ez esetben a döntésed csak befolyásolja az eseményeket, és nem közvetlenül hat rád vissza.

Azért a megvásárlandó kenyerem típusáról való döntés messze nem olyan súlyú mint az országom irányításáról való döntés.

Mellesleg én mint nem pék szerintem jobb, ha nem szavazom meg hogy hogyan, miből milyen eszközökkel és kik süssék meg azt a kenyeret, mert jó eséllyel rossz lenne a kenyér vagy éhen maradnék... :D

nos ez nem igaz. a kenyér amit megveszel, befolyásolja, hogy melyik bolt, melyik pék, melyik malom, melyig gabonatermesztő, melyik műtrágyagyártó, melyik sóbánya, melyik élesztőgyártó... marad meg a gazdasági versenyben. de talán még azt is hogy melyik koldus kap aznap egy százast a kalapjába.

mint ahogy ezt jelenleg tapasztaljuk a belső fogyasztás visszaesésében.

ehhez képest, hogy épp ki a miniszterelnök/király... , hiszen a választókat nem lehet lecserélni, ha épp nem OV-nek hívják akkor máshogy, de nagyjából hasonló beállítottságú/meggyőződésű ember lenne...

No, épp ezért nem szavazok a ti pártjaitokra. Nem kívánom a demokrácia nevű versenyben látni őket, sőt magát a demokrácia nevű diktatúrát se kívánom még a halálos ellenségeimnek se... :)

Hogy miért is diktatúra?

Nos, az a rendszer, amely nem engedi meg, hogy változtassanak rajta amennyiben működésképtelennek bizonyul, az bizony a diktatúra. A diktátorok foggal körömmel ragaszkodnak a rendszerükhöz és a hatalomhoz. Ez elmondható a demokráciáról? Sajnos igen...

Szólásszabadság. Nos, nem kerülhetek hátrányba azért amiket most leírtam? Mert "rendszerellenes" vagyok? De igen. A diktatúrákban nem túlzottan rajonganak érte, ha valakinek nem egyezik meg a véleménye a hatalom véleményével. Ez sajna igaz a demokráciára.

A demokrácia a buta tömeg diktatúrája...

csakhogy valahogy csak ki kell találni hogy mi mennyit "ér"

a tőzsdén a az alkuszok megbízói alkudoznak, elvesztik, vagy fialtatják a megbízóik pénzét, a megbízók egyenként mind mind 'buták' csak nagyon kevesen nyernek hosszú távon, az is inkább a szerencséje, mint a tudása okán. együtt a tömeg mégis jó hatásfokkal állapítja meg egy adott cég, termék, pénznem stb pillanatnyi értékét, érzékenyen reagál a változásokra, a felesleges többletre, a hiányra, a válságokra...
és persze az olyan elhibázott gazdasági döntésekre is, mint amilyen a lehman brothers esete volt.

ez a tömeg ereje, és persze a hátrány pont az, ami az előnye. az egyes ember.

Nos, ki a jobb vezető, aki tartozást halmoz fel, vagy aki fellendíti a rá bízott település gazdaságát? Ennyire egyszerű. Aki negatív eredményeket mutat fel az ne jusson fentebb, sőt minél hamarabb el kell távolítani az adott pozícióból. Ellenben aki sorra halmozza a pozitív eredményeket a saját területén annak legyen csak joga az ország vezetéséhez.

na és mi van az alkohollal, a pirítóssal, a kávával, stb. mert hogy ezek is egészségkárosítóak, nem beszélve a benzingőzzel teli levegővel, ...

a benzin árusítása vajon hogy fér bele, az egy igaz ember igaz ügyébe?

vagyis cigarettát, alkoholt, kávét, cukorkát, benzint, gázolajat, sósperecet, fehér-kenyeret csak káderek árulhatnak, mert káros az egészségre?

Jaja, ismerem a logikát :)

Négergyűlölő focirajongók, de a kedvenc csapatban játszó néger jó néger, mert az a mi négerünk.
Vagy ugyanez az antiszemitizmusra: utáljuk a zsidókat, de aki a kedvenc pártunkban van, az jó zsidó, őt nem kell utálni.
Meg persze a komcsik: összes komcsi akasztófára való, de akik a mi pártunkban vannak, azok jó komcsik.

Még az olyan egyszerű dologban, mint "a mindent átfogó" gyűlölet, sincs logika és következetesség :) :) :)
Bár inkább mégis: mindenki egyenlő(en utálok), de vannak egyenlőbbek (akiket nem utálok).

fyi: a magyarorszagi bagoboltok donto tobbsege magyar vallalkozok kezen volt eddig is. A maradek kulfoldinel (pl. hipermarket) meg max. a boltvezeto kulfoldi, de jellemzoen meg az sem.

de legalább magyar kezekben maradtak a dohányboltok végülis. :D Szomorú, hogy ma már ezt is értékelni kell.

Mondjuk a szokasos eleslatasod ezuttal is csak a lenyegtol fosztott meg, de ez talan tulzott elvaras is lett volna egy magadfajta cof/bekemenet pozitivtol. Mert a gondolkodni nem csak szereto, de tudo is embereknek (nem neked) valoszinuleg atjott, hogy ha az a gaz, amikor (allitolag) a kulfoldiek kizsigerelik a cof/bekemenet pozitiv szittyamagyarokat, akkor az meg gazabb, ha a magyar oligarcha / magyar lobbista (continental rulez?) / kolomparek csokosai / magyar egyeb seggnyalok aljas modon kicsinaljak a masik magyar vallalkozot. De olyan jolatni, hogy meg mindig van par hulye, aki ennek lattan besza-behu, es meg tapsikolni kepes...

Diktatorok kezikonyve

néhai Antal Imrét idézem a politikai vicc kapcsán - sajnos megint aktuális:

Ez jó! Ez tetszik! Ha megengedi, felírom!
Neve?

Magánvélemény:
Az a baj, hogy a vicc a fideszes szó nélkül működik igazán.
Minden politikus valahol mélyen jó.
Az sem jó aki dohánymutyizik, és az sem aki bérbloggerekkel mondatja meg a tutit...
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

egyszer beszelgettem egy (magyar) fazonnal, aki vegignyaralta Kanada-USA hatarat, es elmondta, hogy amikor Toronto(?) polgarmestere lekoszont, akkor emberek szinte a konnyukkel kuszkodve (minden pejorativ felhang nelkul) koszontek meg neki, amit a varosert tett. Mondtam is emberunknek, hogy (magyar viszonyokon) edzett zuzam a jelenseget sem birja hova tenni, de ugy tunik, a jelenseg (ha valoszinuleg meg ott sem szignifikansan is, de) letezik.

Az meg hogy a varanusz berblogger lenne - egyelore csak ures szo.

Diktatorok kezikonyve

"egyszer beszelgettem egy (magyar) fazonnal"

Ne nyilatkozz elhamarkodottan bárki magyarságáról, amíg ki nem kérted a kérdésben dönteni hivatottak álláspontját!

Nem erről jut eszembe: "Az emberek két csoportba oszthatók: az erkölcsösek és az erkölcstelenek csoportjába - s a felosztást az erkölcsösek végzik."

Csak egy kicsit egészíteném ki. Számomra a következő személyek (és leszármazottaik) számítanak magyarnak:
-magyar állampolgárságú
-kettős államolgár, egyik állampolgársága magyar, a másik valamelyik szomszédos országhoz tartozik
-valamelyik szomszédos ország állampolgára, de magyarul beszél és magyarnak tartja magát

nem lehet, hogy magyar az, aki magyarnak vallja magát?

vagy esetleg van egy megmondó hivatal amelyik kötelez mindenkit a nemzetiségére, v. származására?

ismerek olyan csajt, aki káromkodáson kívűl egy kukkot nem beszél magyarul, mégis magyarnak mondja magát. mit csináljunk vele? tiltsuk meg neki hogy magyar legyen? v. csak egyszerűen kövezzük meg?

A kérdés hogy mennyire, és hogyan.
A vesztes németek emelt fővel túlléptek a 2. vh-n. Mi meg ragozzuk a Trianont ész nélkül.
Aki mindig hátranéz, előbb-utóbb orra bukik.
Sajnos ez van itt is.
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

Trianon, és a holocaust is fájdalmas történelmi dolog. Senki nem mondta, hogy ne emlékezz meg.
Engem az zavar (és igen mindkét esetnél) hogy ennyi idő után is átszövi egyes csoportok napi tetteit, illetve hogy egyes érdekcsoportok kisajátítják a történelmi eseményeket a napi politikájukhoz. (Volt olyan év, amikor ez annyira intenzív volt, hogy a környékünkön pártállástól (vagy annak ismert hiányától függetlenül) leszélsőjobbozták azt aki 3/15 alkalmából kokákárdát hordott)

- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

Egyszerű a képlet. A "Trianon" az olyan régen volt, hogy azt kár felemlegetni. Holokauszt megemlékezés pedig hetente illendő. Akinek Trianon fáj, az náci. Vagy mi. Nem emléxem pontosan, de valami ilyesmi a mainstream "magyar" hozzáállás mostanság.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Azért a vesztes németek mekkora területet is vesztettek el? Azon hány százalékban éltek németek? A vesztes osztrákok miért is kaptak egy darabot Magyarországból? A vesztes olaszoktól mit vettek el? Min kellene túllépni? Hogy volt két világháború, amibe gyakorlatilag belerángattak minket és az ezt követő területi változások jelentős része csak minket érintett maradandóan?
Trianont nem szabad elfelejteni! Az, hogy ezzel -jelenleg- nincs mit tenni (területileg gondolom), tény.
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

es ha valakinek van pofaja, es ha valaki nem all be az arpadavos-nagymadzsarorszagos madzsarkodo diliflepnisek koze, es ha valaki nem fogadja el ezt a tukmalt, beteg, pszichiatriai eset madzsar onmeghatarozast, akkor mi van? Kisirod magad a mama szoknyajanal? Mert kb. ez az opciod van. Ja, nem, meg rinyalhatsz is :-) Lehet, egyszer kiprobalom magam a standup mufajban. Nyitok is egy uj topikot az anyaggyujteshez "Mekkora az IQ-ja / iskolazottsaga a Trianon miatt kesergoknek, avagy ha kihagytad a tori orakat, akkor cof/bekemenet-pozitivva valsz" cimmel. LOL...

Diktatorok kezikonyve

Á! '48 nem fáj, a török pusztítás nem fáj, a tatár pusztítás nem fáj? a 895-es mészárlás a vereckei szorosban nem fáj, csak az a trianon, az az egy a gond?

népnemzeti istencsapása.

az persze teljesen rendben van, hogy kizavarták az embereket a donhoz megdögleni, a dicső nagy magyar vezéreink. az nem baj. csak az a trianon.

És persze a szépapa sem fáj, akit azon értelmetlen szuronyrohamok egyikére hajtottak ki, amelynek a végeredménye Trianon lett.

Árpád, nagy Magyarország, kuruc, Petőfi, Trianon, árvalányhaj, Szent Korona, Nobel-díjak, Puskás Öcsi, kokárda, emútnyócév - ha valaki ezen nemzeti összefoglaló után sem tart igaz magyarnak, akkor leírom visszafelé is, merő magyarságteljesítményből.

elnezest, de a Nobel-dijak kakukktojas a listaban, mert a mainstream iranyzat nem komalja a legutobbi magyar Nobel dijast (Kertesz Imre).

Btw. ez az impressziv lista egy katyvasz, amiben mindenki megtalalhatja a hitvany kis alkatanak megfelelo hivoszot. A legcukibb az, hogy eme peldakepek jellemzoen hanynanak azoktol, akik a neveiket a szajukra veszik...

Diktatorok kezikonyve

kar, hogy Matyas kiraly nem volt magyar. De pl. Szechenyi vagy Kossuth tenyleg nem...

Mondjuk Trianon valoban egy brutalis buntetes, egy aljas politikai jatszma vegeredmenye. Na de aki meg mindig egy majd szazeves dolog miatt sopankodik, erre "magyarkodik", raadasul ugy, hogy a szemelyes erintettsege kb. zero? Szoval nincs igazad abban, hogy ez nem serto: mert akire illik a leirasod (="faj neki Trianon", hu b+, van erre antidepresszans), az az orbitalis agymosott balfaszok bandajaba pozicionalta magat...

Diktatorok kezikonyve

De-de működik ez pontosan és szépen, és nincs benne semmi sértő. Hidd el Nálad rátermettebbek is próbáltak már ellene ágálni, pl. az legkártékonyabb és ostobább közéleti szereplők egyike Bauer [körmös] Tamás: http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=72861:kueloenvelemeny-jeles-napokon&catid=9:vendegek&Itemid=66

valamit nagyon benezhettel. A definicio, amit bemutattal tavolrol sem egy axioma, egy teny, sokkal inkabb egy kisebbrendusegi erzesbol fakado kompenzalni vagyas. Szoval ez nem (egy hiabavalo) agalas a megvaltoztathatatlan ellen (ahogyan azt megprobalod feltuntetni), hanem finom utalas arra, hogy mennyire szanalmas az, akinek a beteges magyarsagtudata Trianonban gyokerezik.

Nem tisztem Bauert vedeni, es oszinten szolva a cikke sem igazan erdekel. De amit itt eloadtal, az netto orvosi eset, igazi pszichiatriai csemege: hogyan tartsuk ossze a frusztralt es tehetetlen kisemberek tomeget ugy, hogy ne igazan torodjenek a fontos dolgokkal? A fidesz valasza: egy atlatszo gumicsonttal (ebben a konkret esetben: Trianon) + egy markans ellensegkeppel (az idegenszivuek, akik kozottunk jarnak - magyar szemelyi igazolvannyal).

De ha szerinted az ember nem sertheti meg onmagat (a labonloves koncepciojarol hallottal mar?), akkor semmi gond. En nagyon egyetertek Simon Phoenix elmes megjegyezesevel a Demolition Man-bol: "You cannot take away people's right to be assholes." Ugyhogy en sem veszem el senki jogat, hogy balfasz lehessen. Kell ez az A/B split teszt, LOL...

Diktatorok kezikonyve

„valamit nagyon benezhettel. A definicio, amit bemutattal tavolrol sem egy axioma, egy teny,”

Aki itt „benézett” valamit az te vagy. Senki nem állította, hogy itt racionális kérdésről lenne szó. Ellenkezőleg, a definíció megközelítése emocionális.

„sokkal inkabb egy kisebbrendusegi erzesbol fakado kompenzalni vagyas. Szoval ez nem (egy hiabavalo) agalas a megvaltoztathatatlan ellen (ahogyan azt megprobalod feltuntetni), hanem finom utalas arra, hogy mennyire szanalmas az, akinek a beteges magyarsagtudata Trianonban gyokerezik.
Nem tisztem Bauert vedeni, es oszinten szolva a cikke sem igazan erdekel. De amit itt eloadtal, az netto orvosi eset, igazi pszichiatriai csemege: hogyan tartsuk ossze a frusztralt es tehetetlen kisemberek tomeget ugy, hogy ne igazan torodjenek a fontos dolgokkal? A fidesz valasza: egy atlatszo gumicsonttal (ebben a konkret esetben: Trianon) + egy markans ellensegkeppel (az idegenszivuek, akik kozottunk jarnak - magyar szemelyi igazolvannyal).”

Én a genetikailag determinált véleményt tartom szánalmasnak, és egyben vitaképtelennek. Szerintem gyomorforgatóan undorító kisebbrendűségi érzésről és kisemberekről, beteges és egészséges magyarságtudatról zagyválni Trianon kapcsán. Ilyen típusú „érvelést” csak fajemberi pszichével képes valaki elkövetni, akinek nemzettudata racionálisan meghatározott.

Karinthy kortárssága idején persze, hogy tökéletesen működött, számára az egyik állapot volt a megszokott, a természetes, a másik az elképzelhetetlen (számára is csak azért volt az, mert egy ideje (de nem a világ kezdete óta) csak az Európától messzi gyarmatokon volt egy háború kimenetelétől függő a mindenkori zászló).

Lehet magyartalant kiáltani arra, aki számára Trianon már alig több, mint pár vastagbetűs sor a törikönyvben, és egy rakás önkifejezésre máshogy képtelen papagáj örökös hőbörgése -- valamivel el kell ütni az időt.

Száz év múlva majd valamelyik mai esemény legy epedő keblekbe zárva romok ormán, mások meg hatnak, alkotnak, gyarapítanak. Rációt? Meg a lófüttyöt! Iterációt!

Bizony Karinthy kortárssága óta van ennek más aspektusa is. Fájdalmas az, hogy magyarságról már inkább csak gúnyhatáron túl beszélhetünk, kultúrális értelemben mindenképp. Emblematikus és tragikus megnyilvánulása volt ennek, amikor az egyik kereskedelmi tv riporternője hatva, alkotva és gyarapítva kérdezte meg az erdélyi énekest, hogy "mi is volt június 4 -én?": http://www.youtube.com/watch?v=IGVd4OydYkU

ja, bar a valasz se gyenge: "hat, a Sors (nagybetuvel) akarta, hogy igy legyen. Es legyunk egyutt nadzsmadzsarorszag, es szavazzunk, meg egy sms-sel..."

Mentsegere legyen mondva, meg gyerek.

Mondjuk ez a szerencsetlen szekely himnusz a masik, ami allatorvosi lo mintajara szemlelteti, hogy mi az alapveto baj ezzel a madzsarkodassal: A Karpatia eloadasaban (http://www.youtube.com/watch?v=m5jdb9lIFgQ) 0:21-nel megjelenik egy zaszlo/molino/whatever, rajta a (Nagy)Magyarorszag terkeppel, egy ortodox kereszttel, benne a fekete datum: 1920.06.04. Eddig meg szodaval elmegy, hanem ami megbotrankoztato az az, hogy az (nagy)orszag folott ez all: "Amit Isten osszekotott, ember ne valassza el!!"

Ezzel csak annyi a gond, hogy ez elegge ordas csusztatas, mert egyreszt ezt Jezus mondta, de nem azert, hogy klemanszonak nem szabad ~1900 evvel kesobb feldarabolni ezt az orszagot buntibol, hanem hogy az emberek ne torjenek hazassagot. Persze ki az a magyarkodok kozul, akiknek szamit az hogy mit mond az az Isten akire hivatkoznak? Ezert is mondom, hogy ez csak egy keresztyen kulseju, de valojaban rothado, istentelen maz csak, amit a mai teljes jobboldal kepvisel. Ez pont egy olyan hivoszo, amit fentebb irtam: amikor a kutyanak kiadjak a "Torokra!" uszitast, akkor az nem kerdez, nem merlegel, hanem szo es gondolkodas nelkul ugrik torokra.

Btw. meg kell mondjam, azt valoban jol erzik, hogy Istennek volt valami koze Trianonhoz. Mert a Biblia egyenesen megmondja, hogy Isten emel fel es taszit le kiralyokat. O az, aki birodalmakat tamaszt, es pusztit el. Tehat - felteve, hogy a profetak nem kamuztak - akkor azt kell mondanunk: Isten buntetese volt az, hogy a gonosztevok felszabdaltak ezt az orszagot.

Diktatorok kezikonyve

Ez a kijelentés azért működött a középkorban is, mert mindent meg lehetett vele magyarázni :) ("Isten buntetese volt az, hogy a gonosztevok felszabdaltak ezt az orszagot.") Hiszen akkor Isten büntetése volt az is, hogy ártatlan embereket mészároltak le. Tehát ha Isten igazságos, akkor azok nem voltak ártatlanok. Ha nem voltak ártatlanok, akkor nem is volt mészárlás? (Bár ez jelenleg - igazolva hogy Isten mindig a győztesek oldalán áll :) - igaz Drezdára, Katynra, Recskre, az összes szibériai lágerre, stb. - a kakukkfióka talán csak Katyn, de biztos volt valami bűnük a lengyeleknek is. Talán a túl sok közös múlt Magyarországgal...)
Amúgy -szerény véleményem- mi még így jártunk a legjobban. Ha ellenálltunk volna, nem engedünk a kényszerítésnek és kimaradunk a 2. VH-ból, akkor valószínűleg sokkal több magyar ember halt volna meg itthon is és a fronton is. Mert miután a románok, rácok, tótok között komplett felosztották volna az országot, biztos elvitték volna őket. És abban is biztos vagyok, hogy ekkor nem kaptunk volna semmit vissza Trianon után.
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

ehát ha Isten igazságos, akkor azok nem voltak ártatlanok.

a dare devil-ben azt mondta a kingpin, hogy egy dolgot megtanult az uzletben: nincsenek artatlanok. Azt hiszem, nem ismer(het)ted annyira a meghaltakat, hogy kijelenthesd roluk: artatlanok. De meg ha ismerted is volna oket annyira, akkor is ott lenne, hogy kit hat meg az, hogy szerinted ki az artatlan?

Isten mindigIsten mindig a győztesek oldalán áll :)

en inkabb ugy mondanam, hogy Isten egyik gonosztevovel (is) bunteti a masikat. Btw. Isten a sajat oldalan all, meltatlan lenne hozza, ha az olyan pitianer balhekban (mint pl. a II. VH) barmelyik gonosz oldalra allna.

Amúgy -szerény véleményem- mi még így jártunk a legjobban. Ha ellenálltunk volna, nem engedünk a kényszerítésnek és kimaradunk a 2. VH-ból, akkor valószínűleg sokkal több magyar ember halt volna meg itthon is és a fronton is. Mert miután a románok, rácok, tótok között komplett felosztották volna az országot, biztos elvitték volna őket. És abban is biztos vagyok, hogy ekkor nem kaptunk volna semmit vissza Trianon után.

Fikcio. Btw. azt kevesen veszik szamba a trianon-hivok kozul, hogy (amennyire en tudom) abban a bizonyos nagymagyarorszagban a magyar nemzet kisebbsegben (<50%) volt. Aligha meglepo, hogy nem maradhatott egyben az a katyvasz. Mondjuk ettol fuggetlenul egy brutalis csonkolas volt.

Diktatorok kezikonyve

Ha Karinthy és a ki a magyar relációban létezik egyáltalán említésre méltó momentum, akkor az az, hogy óriási szerencséje, hogy időben meghalt, így nem kellett a magyarságdefiniáláshoz még Karinthynál is jobban értők keze vagy közreműködése által, nemzetidegenként meghalnia, mind pl. ex-feleségének, Böhm Arankának.

+1

A magyar ember szabad ember. Én nem azt fogadom el vezetőmnek akit megszavaznak, hanem aki bizonyítja, hogy jó vezető. Sajnos eddigi életem során nem találkoztam még olyan politikussal aki bizonyított volna, hogy ő bizony alkalmas vezetőnek.

Aki ennyire rajong a tehetségtelen vezetőkért és ideológiáikért, mint sj az meg is érdemli őket :)

Látom, sokan sikeresen túlteljesítették a napi két perc gyűlöletet. :)

Továbbá, a /p/ arra van -->

Na ne nevettessetek.Vannak itt még olyanok akik hisznek a politikusoknak? :D

Én inkább bíznám programokra a vezetést, döntéshozást, mint politikusnak nevezett gazemberekre. Amúgyis csak parancsra nyomják a gombokat ezek a szavazógépek, így nem mindegy lenne, ha lecserélnénk őket robotokra?

ROBOTOKAT A PARLAMENTBE! :D

"Na ne nevettessetek.Vannak itt még olyanok akik hisznek a politikusoknak? :D"
Jézus! Miért, szerinted vannak??? :D

Akkor lenne a három csapás helyett a a robotika három törvénye. :)
Amit azért majd valahogy meg lehetne kerülni :D
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt