Adatbiztos havi 25 ezerért?

Hozzászólások

klassz

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

mar latom is az adatvedelmi szakerto nevu okj-s kepzes felfutasat. Egyebkent ettol fuggetlenul lehet, hogy nem hulyeseg egy ilyet papirt beszerezni...

Diktatorok kezikonyve

pl. a hup.hu -t tobb mint 500 regisztralt reklamot(x) is olvaso felhasznalo latogatja.

Vonatkozik -e ez a hup.hu jellegu oldalak uzumeltetoire ?

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

"A szabályozás a jogszabálytervezet szerint az évente 500 főnél több érintettel kapcsolatban személyes adatokat feldolgozó vállalkozásra vonatkozik, ami igen tág határnak tűnik, hiszen ehhez csupán annyi kell, hogy egy adott cég napi két új ügyféltől kérjen el
bármilyen személyes adatot. Erre jellemzően az áfás számla igénylésekor vagy a bankkártyás fizetésnél kerül sor” – mondta lapunknak Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakjogász.

Tolem sosem kert a HUP szemelyes adatot, meg csak arra sem volt kivancsi, hogy fiu vagyok-e vagy lany. Szoval amig nincs mogotte bankkartyaszam / cim / teljes nev / szuletesi ev, stb... szemelyes adat, addig nem kell foglalkozni ezzel.

az onmagaban meg nem jelent semmit. Az masnak elvileg nem is latszik, illetve, ha ezen kivul mas nem kell, csak arra szolgal, hogy hitelesitsd, hogy elmultal 18, akkor nem szemelyes adat. (plusz nem kell bizonyitanod, akarmit beirhatsz). szuletesi ev + teljes nev az mar szemelyes adat. Vagy szuletesi ev + lakcim. Igy be tudnak azonositani vele.

Egyrészt:
A személyes adatokat tárgyaló törvény kb. úgy fogalmaz, hogy személyes adat az, ami alapján egy személy közvetlenül, vagy közvetetten beazonosítható. Az adatvédelmi biztosnak van egy állásfoglalása, miszerint az email cím személyes adat. Mivel közvetetten beazonosítható a személy. Ebből a szempontból nem számít, hogy milyen bonyolult „útvonalon” lehet eljutni a címtől a konkrét személyig.

Másrészt:
Ha jól látom, akkor eddig kb. két hozzászóló ment át a szövegértési teszten (vagy a nyelvi érettségin :-) ). Ugyanis nem magánszemélyekről, hanem vállalkozásokról van szó. Sőt, egyelőre még csak tervezet.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Kerj hivatalos allasfoglalast treytol, hogy mit gyujt rolad. Ha tarol szemelyes adatot, koteles reszletesen kiadnia szamodra azokat.
Ha ezeket fel is hasznalja a tudtod es beleegyezesed nelkul, akkor pedig beperelheted. Az ajanlas tovabbra sem szemelyes adat. Ez netto hulyeseg.

Persze, ha be kellene szkennelni az utlevelem egy ajanlashoz es meg aktfotot is kellene csatolnom, akkor en lennek az elso, aki felallna es tovabballna innen. Nyilvan kurva nagy veszteseg lenne, lol.

szerintem
OFF
Ezt a linket nem igazan ertem, marmint, hogy hogy jon ide.

Ha en azt akarom, hogy kuldd el a labmereted meg, hogy milyen szinu polot szeretsz hordani, mielott beengedlek a hazamba, akkor azok az en szabalyaim. Aki elfogadja, az bejohet, aki nem, az meg igy jart. Persze lehet jonni a baszodjon meg a haz tulaja a szabalyaval egyutt hozzaallassal, de igazabol az a sajat haza, azt csinal, amit akar.

Szerintem a legtobb ember ossze tudna rakni egy ilyen oldalt viszonylag rovid ido alatt... hajra, legyen verseny. De megsem teszik meg. Miert? Pedig csinalhatnanak sajat hazat, sajat szabalyokkal. Vagyok azok teljes nelkulozesevel.

Amig alul "Logo and hup.hu content copyright © 2000-2013 by Gabor Micsko" ez van, es nem az, hogy "hup members and their well-respected entourage", addig semmi beleszolasunk nincs.
/OFF

hat pl. egy recurring tipusu billing eseteben siman eltarolhatsz bankkartyaadatot, vagy feldolgozza a szervered, mert tovabbkuldi egy apin... ott ezt ertik ez alatt. Ezert van nalunk inkabb az "atiranyitalak az otp/cib/akarmi bank weboldalara" tipusu fizetes elterjedve. Mashol viszont siman eltarolhatsz ilyen adatot, hogy havonta levonhass osszegeket. Vagy ad-hoc. Lasd: itunes, stb...

Ó B+. Innentől kezdve pl. az a magánvállalkozó (izé Bt-s) nyelvtanár (infotanár, stb tanár), aki alvállalkozóként dolgozik egy méretesebb neylviskolának, az fizessen meg egy ilyet? Vagy hogy?
Szerk: vagy nem is tudom, végül is lehet, hogy a kedves tanár klienseinek a száma nem a tanítvány, hanem a cégek?

Személyes kedvenc az a vágóhídnál az egyik eszköz:
EU-s szabályzat: "ha fém, akkor rozsdamentesnek kell lennie, pl. rozsdamentes acél"
Magyar szabály az EU-s lefordítása után: "csak rozsdamentes acél lehet"

Dobhatta ki mindenki egy felelőtlen, halmazelméletből is igen gyenge tudású barom miatt a fából készült eszközét. :(

Ezt nem lehetne úgy kikerülni, hogy az ügyviteli szoftver nem ment ügyféltörzsbe. A számla kiállításra után kizárólag a számla újranyomtatásával lenne lehetséges a "kényes" adatok megtekintése . Így szerintem adatkezelésről sem nagyon beszélhetünk, hiszen nincs ügyféltörzs amiben turkálni lehetne.