[Mental note] SimCity tuti tippek

- Ha rendezvenykozpontot akarsz lerakni, rakd sarokra, mert ket utkijarata van neki (pontosabban egy ut-negyszog veszi korbe, ellentetben a vonatallomassal, aminek csak egy ut-csikja van)
- A vonatallomasnak mindig hagyj helyet - es amint lehet epitsd meg. Neki szinten van egy utbecsatlakozasa - azonban azzal nem lehet mar meglevo utkeresztezodest boviteni, igy nem jo sarokra rakni, viszont picit beljebb...
- Ha "Alacsony kepzettseg" uzenetekkel traktal a jatek, az 3 dologtol lehet: 1) valami iskola kapacitashataron mukodik 2) nincs eleg ferohely a varosban (kevesebb a beiratkozott gyerekek szama az osszesnel) 3) "Nagyon kene mar ide egy egyetem..."
- A "Munkaerohiany" nem feltetlen jelenti azt, hogy keves a lakossagi epito terulet... inkabb arra utal, hogy keves a $$ vagy $$$ lakosod.
- A tiz evnel regebbi regiok hibak a rendszerben, nem erdemes megnyitni oket, csupa tenger, semmi elfoglalhato...

Erdemes amugy a StackExchange-t is bongeszni, mert ilyesmire is akadhat az emberfia: http://gaming.stackexchange.com/questions/tagged/simcity . A fentiek azonban sajat tapasztalatok.

A Stackie-n peldaul ilyen szosszenetekre is lehet bukkanni: http://gaming.stackexchange.com/a/108926/44405 - es ami csunya, hogy tenyleg igy mukodik. Gyakorlatilag egy nagyobb varosnal erdemes a lakossagi zona ket atellenes vegebe egy-egy alt. es kozepsulit rakni, kozepre meg egy foiskolat/egyetemet. Ha van egyetem a regioban, akkor csak fosulit, ugyanis jelenleg csak ez triggereli meg a HT ipart - viszont ne bovitsuk.

Hozzászólások

Mennyire bugos még? Lehetett hallani rejtélyes összeomlásokról, város eltűnésekről..

Rejtelyes osszeomlasok nincsenek, ha a szerver nagyon sokaig nem erheto el (vagy legalabbis keptelen ertelmes kommunikaciora vele), akkor kilep a fomenube, de ez csak a kapcsolat hianyat jelenti.

Varos eltunesek: ma mar nincsenek, viszont (hu ezt bele is fogom irni a tippbe) ne csatlakozz olyan regiohoz, amit tiz evnel regebben alapitottak (kiirja, hogy mikor lett letrehozva), azok hibasak. Majd valamikor biztos ki fogjak ezeket takaritani.

Bugok vannak meg, de hat hol nincsenek? De folyamatosan dolgoznak a fiuk a banyaban, kihallatszik a kopacsolas, meg neha kigordul par csillenyi szen. Most eppen ketszer is, egy update jott mult hetvegen, egy meg most ilyen szerda-csutortok-pentek magassagaban.

A szervereken folyamatosan dolgoznak, foleg a globalis statisztikak visszakapcsolasan ugykodnek, csak ez terhelesfuggo is. Idonkent lenyomnak 1-1 szervert karbantartas modba par orara, de hamar szoknak vegezni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Annal azert lenyegesen jobb a helyzet, de hat ennyi erovel a Linux is a publikus beta allapotaban van.

Mondom, crashing bugok nincsenek, hibas varosok - mar - nincsenek, amik vannak, azok csontvazak a szekrenyben, takaritani kellene, de ennyi. Tegnap eltoltam 200k populacioig egy varost mire bealudtam rajta.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal