hotspot jel közelebb hozása + továbbítása

 ( gllo | 2013. március 5., kedd - 13:09 )

helló!

milyen eszközre lenne szükségem ahhoz, hogy közelebb hozzak egy harmadik emeleti lakás erkélyére egy 2-300 m-re lévő ingyenes wi-fi szpot jelét, majd az erkélyről az erkélyajtón át az ajtókeret kifúrása nélkül szintén wifi-n továbbítsam be a lakásba egy laptopnak és egy táblagépnek?

azzal tisztában vagyok, hogy a közelebb hozásra esetleg megoldás lehet egy irányított panelantenna (pl. egy pl. TL-ANT2409 vagy egyéb hasonló 9-10-14 dBi körüli) egy usb-s külső antennakimenetes klienssel kombinálva (pl. egy TL-WN7200ND vagy TL-WN722N). de ennél ki kéne fúrni az ajtókeretet vagy mindig nyitva tartani az ajtót a netezéshez amit szeretnék elkerülni ha lehet.

szóval a közelebb hozás után milyen eszközzel lehetne továbbítani rádiósan a jelet, esetleg van olyan készülék ami mindezt egyben tudja? erre jó lehet egy access point?
azt olvastam máshol, hogy a repeater mód csak akkor korrekt megoldás ha nem ugyanabban a csatornában sugároznám a jelet mint kapom. hogy van ez?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

.

[off]
2013-ban nincs pénz internet előfizetésre....?
[on]
Repeater-nek hívják az eszközt, bár vélhetőleg közelebb kellene elhelyezned a forráshoz, mint annak hatókörének "széle".
Esetleg javasolnám abszolválni a WiFi technika dolgait, lehetőségeit, korlátait, előnyeit.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

kösz! nem tartozom magyarázattal, de csak pár hónap időtartamról van szó és alig lenne használva (kis email, cset). kényelmi szempontból lenne telepítve, hogy kiváltsa az amúgy is megtörténő személyes megjelenést a hotspot hatósugarában.
egyébként én is kérdezhetem, hogy a telekom szolgáltatók miért nem tudnak kartell nélkül üzemelve elfogadható áron adni pl. mobilnetet?

Néhány hónapos távlatban a beszerzendő eszközök ára összemérhető (vagy nagyobb) lesz egy kisebb mobilnet csomag árával. Egészen más a helyzet, ha a szükséges eszközökkel már rendelkezel.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

ez igaz, akkor ha csak arra az időtávra tekintjük az eszközbe való befektetést amíg ezalatt a pár hónap alatt ki lesz használva. remélhetőleg azontúl is fog működni, használható lesz. akár el is lehet adni használtan ha mégse kell. de közbe már kiderült, hogy ki van fúrva az ajtókeret egy régi kábelTV miatt, úgyhogy már csak elméletileg érdekel a repeater. külön antennát se biztos, hogy vennem kell, remélem elég lesz a sima 5 dBi-s antenna ami a tp-link WN7200ND cuccán van. majd kiderül.

"hogy a telekom szolgáltatók miért nem tudnak kartell nélkül üzemelve elfogadható áron adni pl. mobilnetet?"
Kartelltörvény hiánya, illetve a jelenlegi jogrendszer-berendezkedésünk meg pont ezt nem bírja előidézni. Csavarodott egy kérdése ez, a lényeg ennyi.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

ja, én ehhez nem értek. szerinted, ha lett volna állami szolgáltató az megbolygatta volna a piacot ilyen szempontból?

Annyiban biztosan, hogy az amúgy is szar piac még szarabbá válik. Az állam ne follyon bele kapitalista dolgokba. Tartsa fenn magát, minden mást eladni a francba (máv,eü,nyugdíj,etc). A manyupot is hagyni kellett volna, 2030 körül már jóval kevesebben lettek volna az "állami" nyugdíjasok, r-go többet lehetett volna az államkasszából nekik adni, amíg ki nem vásik a társaság. Mindenki másnak meg ott a manyup. Egészségbiztosítást ugyanígy, kb másnap helyrejön a költségvetés. Teljesen mindegy hogy a bruttó béred 50%-át viszi el adóba, vagy csak 20-30 körül? Teljesen mindegy hogy a havi 6-8ezer Ft eü hozzájárulásodért kapod amit most, vagy kb 10ezerért magánbiztosítási alapon _szolgáltatást_?
Kérdezzük meg NagyZ-t, meg mindenki mást, aki lelépett külföldön élni és dolgozni, hogy a magánbiztosítós rendszerben mennyi minden másképpen alakul! (lásd a nyereséges eü-ől a nyereséges manyupokig, és fokozható).

Itthon még mindenkinek szoci berögződése van, ezért az ilyen "elemzések" alkalmával általában késsel, villával, kaszával és hasonlóval támadnak, hogy juj ez fuj, meg juj nem lesz, meg tönkreteszik meg stb....
Ezeknek szoktam mondani, hogy abba a rohadt mocskos halálra ítélt kapitalizmusba, ott bezzeg működik....

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

jól bedobtál ide mindenféle témát, ezek szerteágazó, szövevényes problémakörök. én arra gondoltam, voltam kíváncsi, hogy egy újabb szolgáltató a piacon érdemi versenyt produkált-e volna. azt olvastam valahol, ami a létrejötte ellen érvelt, hogy ugyan esetleg rövid távon letörheti az árakat, piacélénkítő hatása lehet, de ugyanakkor aztán könnyen politikai harcok áldozatául is eshet egy ilyen szolgáltató. pl. választási fogásként jól leviszik az áraikat, aztán utána hamar be is csődölnek vagy máris támogatásra szorulnak.

Nagy igazság van ebben, de én azt mondom, hogy mivel állami tulajdonrész, így a kapitalizmus termelő érvei soha nem valósulnak meg (lásd jelenleg elkényelmesedett állami apparátus), így hamar menne a levesbe minőség és gazdaság terén.
Hogy az árak letörése átmeneti lenne vagy sem, nem ez a lényeg. Alapjaiban a szolgáltatások beárazása, a díjcsomagok kialakítása (a szolgáltató javára 95%-ban) a probléma -szerintem-.
Elvégre olcsóbban mindenki tud dolgozni, másik kérdés hogy az így elaprózódás után bírod-e egyedül tolni a szekeret, merthogy nem tudsz alkalmazottat fizetni, az is biztos.
A kettő között kell megtalálni az az utat, amivel az ügyfélnél nyerő vagy a másik hárommal szemben.

Pl vodafone-nál van a "gyere hozzánk, havi 17ezerér' nincs percdíj" szolgáltatása: országos szinten csak párezer ember ment át hozzájuk ezért. A többit köti a hűség, a minimálbér, a háromszorosára dagasztott lakáshitele, etc.
Ezekhez az átlagfizetésekhez a három szolgáltató is sok, főleg hogy nincs helyi, mindenkitől független, magyar tulajdonú telekomtársaság, tehát nincs konkurencia.
(egész euban számos országban kartell van e három és egy olasz cég között, ahol az adott országban nincs ilyen civil ellenfél és kartelltörvény)

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

úgy tudom a közszférában dolgozókat beterelték volna a negyedik szolgáltatóhoz (vagy 500k embert) de lehet rosszul emlékszem erre.
azzal egyetértek, hogyha a mesterségesen létrehozott negyedik versenytényező állami támogatással ki is kényszerítette volna az általános árcsökkenést, az valóban nem piaci alapon történt volna, nem valós versenyelőnyből, akkor az ahhoz hasonlatos mintha egyik kezével ugyan betömne egy lyukat, de úgy, hogy közben elveszi azt egy másikról. mert végül az adófizetők fizették volna meg ennek az árát. én mint végfelhasználó szempontjából változás nem történt volna, a profitból viszont többet itthon lehetett volna tartani.

üregrezonátor ???

http://dorkbotsf.wordpress.com/?s=home+made+antenna&searchbutton=go!
van szabásminta ... , rálátás kell, üvegen keresztül m1
//biztos van hazai oldal is erről//
finnlandia vodkás dobozzal, (83mm belső átmárő, mint a tüzérségi lőszeré ... és most jöhetnek az összeesküvés elméletek, hogy méééér :) ) és usb-s wi-fi kártyával működik, kb 5 fok a nyílásszöge
a doboz hosszanti illesztési csíkjával tudsz célozni :):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

:) biztos okosan tervezték a gépsoraikat, lehet rajta gyártani ezt is azt is, amazt is.
ez úgy néz ki mint a cantenna csak más a neve, szemezgettem már ilyesmikkel. a pozícionálás, beállítás nehézkesnek tűnik egy kicsit de barkácsolásra jó prodzsekt. nincs rálátás a szobából egyből a szpotra, csak erkélyről mert ugyanazon a házsoron van mint ahol a lakás. az erkélyről épp egy kicsit lehet látni a sarkát az épületnek. úgyhogy kell valami árboc, antennatartó