Békéscsabán informatikusi, rendszergazda, programozó, webfejlesztő állást keresek

 ( machobymb | 2013. február 27., szerda - 1:41 )

Tisztelt fórumtársak!

Muszashi kollégával hasonló cipőben járok, és szintén a tanári pálya szépségeit megunva, annak elhagyására készülök. Informatikusi, rendszergazdai, illetve programozói irányba, szakirányú végzettséggel, több éves iskolai rendszergazdai (Linux és Win. egyaránt) és hálózatépítői tapasztalattal (vezetékes és vezeték nélküli). Lehetőleg békéscsabai munkahelyben gondolkodom. Most hívnak vissza volt munkahelyemre státuszüresedés miatt egy informatikai szakközépiskolába programozást, hálózati ismereteket és hardverismereteket elméletben és gyakorlatban is tanítani, de más jobban érdekelne (ha nem lesz más, azt fogadom el).

Végzettségeim: programtervező matematikus, fizika tanár, informatika tanár, matematika tanár (mindegyik egyetemi végzettség, első kettőt még nappalin nyomtam párhuzamosan).

Ha bárki hall valamit, vagy tud ajánlani, megkérem, hogy jelezze felém.
Kérésre CV-t küldök.

Amit eddig csináltam a tanításon kívül:

  • hálózatot építettem (épületen belül vezetékes, épületek közti és azon belüli vezeték nélküli)
  • rendszergazda (50+ számítógép: szerver és kliensek, heterogén hálózat: Win, Linux)
  • eszközök (tápegységek, alaplapok) javítása, karbantartás
  • weboldalkészítés (statikus, dinamikus, Joomla alapú is)

Amihez értek:

  • Programozási ismeretek: JAVA (SE, ME, Servlet programozás), C/C++, MFC, assembly, Pascal, PHP, Javascript, HTML, XML, VRML, OpenGL, Flash, shell programozás, FreePascal, Delphi, Visual Basic
  • Operációs rendszerek: Windows (8 - 3.1), Linux (debian, ubuntu, OpenSUSE, Arch), Unix, DOS
  • Adatbázis ismeretek: mysql, PostgreSQL, Oracle
  • Szerver szolgáltatások: apache, samba, syslog-ng, iptables, squid, bind9, vpn
  • Felhasználói programok: Microsoft Office és Libre/OpenOffice (makróprogramozásuk is), Photoshop, GIMP, ...
  • Joomla egyéni template és modulfejlesztéssel

Próbálom magam autodidakta módon folyamatosan képezni, fejlődni.

Előre is köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Álláskeresésre fel!

Még mindíg keresek.

Kar, hogy lokalizacioban roghozkototted magad.

Nagyvaros nem palya ?

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Család miatt egyenlőre itt gondolkodom júniusig (akkor jár le a szerződésem és akkorra akarok egy biztos helyet találni magamnak). Mennyire lenne nagyváros? Gödöllőn még van is rokonság, ott is gondolkodtunk volna, vagy Győrben vannak ismerősök, a környéken pedig Gyula. Szarvason már lett volna, de sajnos az már nálunk messze van (Bp-en kiröhögnének, ha naponta 2 órát autóznék a munkhelyig meg vissza).

Ki nem röhögnének. Bár hülyének néznének valószínűleg. Sajnos ez tény hogy Budapesten kívül nehéz elhelyezkedni, rendes fizetésért még inkább. Neked kell mérlegelned hogy mi fontosabb számodra, Békéscsabán lakni vagy rendes pénzt keresni.

A kiröhögést arra értem, hogy amiatt nyavajognék. Ismerősőm minden reggel 5-kor kel a gyerekkel Biatorbágyon, hogy bemenjen Pestre dolgozni és letegye az ódodába a kislányt, este meg 7 óra mire hazaérnek és együtt a család. Ők szerintem örülnének a napi 2 órás utazásnak.

Gödöllőről már simán lehet ingázni.

Pest nagy része és észak Buda (köszönhetően az új M0-s hídnak) simán elérhető fél-egy órai utazással, ha tudsz kocsit vezetni és van is. Kocsi nélkül már kicsit roszabb, gyakorlatilag a piros metró (M2) vonala környéki dolgok (gyak belváros) ami jól elérhető a közvetlen hév csatlakozás miatt.

Napi 1-2 óra utazástól meg nem kell megilletődni, a Pesten dolgozók nagy része utazik ennyit (sok olyan is, aki Bp-n lakik és dolgozik is).

Szóval sok sikert a kereséshez és ne hagy ki Pestet csak az utazás miatt.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Ezt alátámaszthatom. Minimum 2 órát utazok egy nap, de volt olyan melóhelyem is, ahol ez 3 volt. Mindezt Bp-Bp vonalon...

Én három hónapig minden nap vonattal jártam Győrből Budapestre dolgozni (napi nettó 3-4 óra), igaz gyakornokként. Senki sem röhögött ki, inkább értékelték.
Téged sem fog senki kiröhögni de azért mérlegelj hogy az autós ingázás költségeit ki fogja fedezni illetve a napi több óra minusz a családdal hol fog visszacsapni.
Én is mérlegeltem és miután úgy láttuk kölcsönösen a munkaadómmal hogy hosszú távon együttműködünk, felköltöztem.

Én amondó vagyok, hogy ha már elhatároztad a váltást, akkor irány Budapest. Informatikai területen vannak szórványosan "vidéken" (utálom ezt a kifejezést de sajnos elterjedt) állások, de kár rá alapozni. Győr egy picit kivétel, van egypár nagyobb üzem illetve startup, de közel sincs a Budapesten elérhető lehetőségekhez. Az általad leirtak alapján meglehetősen sok tapasztalattal / IQ-val rendelkezel, ne hagyd elkallódni.

--
http://neurogadget.com/

az lokacio lesz, amire te gondolsz, de ha nem vagy tisztaban az idegen szavakkal, mondd inkabb csak siman ugy: helyileg

t

Még mindig aktuális:(

Gondolom kezd körvonalazódni benned, hogy vidéken (értsd minden ami nem Budapest) nem fogsz munkát találni egy könnyel. Ja de, mehetsz csikket szedni, mert árkot gazolni.
-------------------------
I'm not sure he is handicapped or "special".

/grammarnazi on
*egykönnyen
:)

Próbáltam már 1-2 helyen, de visszautasítottak, hogy nem akarnak bővíteni, megvan a létszám, meg elhagyni sem készül senki.:(
Bp-n kívül is van élet, még ha nehéz is, de próbálkozok.

ezek honnan jönnek...

--

A topic nyitónak sok sikert -és kitartást-, ilyen képesítésekkel kétlem, hogy nehéz lesz egy ideális melót találni!

udv
letix
-----------------------------------------
Linux alapparancsok, kezdőknek

de amint az - mint "egyeb szempont" - felmerult, nem mindegy a hely...

Diktatorok kezikonyve

A "hely nem mindegy" abból gyökeredzik, hogy békési vagyok, gyerekek Békéscsabán járnak oviba és iskolába, mivel én is Békéscsabán dolgozok. Feleségem viszont Békésen délutános tanítónő. A békési óvodák és iskolák színvonala miatt döntöttünk úgy, hogy a gyerekek Békéscsabára járjanak, így én viszem reggel őket és délután én szedem őket össze (tanári fizetésből egy kocsira futja, így néha ő is átjön velünk, de kb. délre át kell érnie Békésre). Ha itt hagynám őket, nem látok lehetőséget erre a megoldásra. Ha látnék, akkor a szarvasi járási hivatalban elfogadtam volna egy informatikusi állást (pedig az csak kb. 1 óra autóút tőlünk).

Egy tipp: mivel a tanítást leszámítva totál pályakezdőnek számítasz, esetleg megpróbálkozhatsz a pályán maradni, de a közoktatáson kívül elhelyezkedni (például: érettségi utáni szakképzések, speciális szaktanfolyamok, stb.). Én tanítottam így a Számalknál egy-két évig (még jó régen, >10 éve), akkor igen jól fizetett, és én is sokat tanultam belőle.

A mostani oktatási piacot nem ismerem, de könnyen el tudom képzelni, hogy egy jobb helyen heti egy-két nap tanítással többet kereshetsz, mint most teljes munkaidőben. Ez esetleg kompenzálhatja, hogy ilyen típusú munka valószínűleg Pesten van, esetleg a nagyobb, egyetemi városokban (Szeged, Miskolc, Győr...) - akár el sem kell költöznöd, csak arra a heti pár napra szállást keresni. Érdemes lehet körülnézni azoknál a cégeknél is, akik tartanak oktatást itthon (pl. Oracle) - nyilván nem alkalmaznak azonnal, de relatíve rövid idő alatt fel tudod magad szívni annyira, hogy komolyan vegyenek. Használd ki, hogy tanárként legalább annyira fontos, hogyan adsz elő, mint az, hogy mit.

Tudom, hogy az 5 év aktív rendszergazdai, informatikusi tapasztalat nem sok (pláne, hogy iskolában volt, azóta meg csak otthoni tesztlaborral játszadozok), de a fizetésem nem lenne kevesebb, mint 10 év tanítással, az idegeimet pedig jobban kímélné. Felnőttképzésben már dolgoztam esti gimnáziumban illetve érettségi utáni szakképzésben. Az jó, csak időszakos. De a szakközépiskola ... (inkább nem írom le).

Nekem gyakorlótanításom volt csak szakközépben, ez jelentős szerepet játszott abbéli elhatározásom betonná történő szilárdításában, hogy a tanári pálya nem nekem való... :-)

Ami miatt én váltani akarok, hogy olyan "műszaki" iskolába tanítok negyedik éve, amiben a kölykök 90%-ának szintje a szakiskolást is alig üti. Az idegeimet nem akarom tönkretenni miattuk, meg azt az energiát sem érik meg, amit belefektetek, pedig próbálja az ember felkelteni az érdeklődésüket. Két évig fél állásban egy gépészettel és informatikával foglalkozó iskolában is tanítottam, de megtakarítás miatt megszüntette az önkormányzat az akkor nyugdíjba menő kolléganő pozícióját. Ha maradhattam volna, most nem keresnék állást (programozást, hálózati és hardverismereteket tanítottam).

esetleg tavmunka nem jatszik?

Diktatorok kezikonyve

A MattaKis Consulting KFT-het most küldtem CV-t. Nem zárkózok el tőle.