Flashplayer régi gépen

 ( Tomcsi1987 | 2013. február 18., hétfő - 20:17 )

Üdv mindenkinek
Adott egy p3 666mhzs kisgép, érdekelne hogy 512 mb rammal flash alapú játékok játszhatóak e lennének?
A vga rosszabb integrált riva tnt2 ami 32 mb ot használ a rendszermemóriából.
Esetleg valaki aki kicsi masináról netezik tud mondani pár szót?
Régebbi flashplayerrel esetleg? 9 vagy 10 el gyorsabb lenne a flash?
Előre is köszi a helpet:)
OS: win xp :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem ne reménykedj... Ezek a gépek
a 7-es flasplayer idején még használhatóak
voltak. A 9-es után jöttek a gondok, emlékeim szerint.

ez nagyon karcsú, anyósnál megy egy Tualatin Celeron 1100@1300/512MB, rajta debian sid és valami oldie flashplugin, aminek nem kell sse2. tud vele netezni, youtube-ozni (mérsékelt módon), és mennek a flash-es játékok is. a win xp felejtős, sp3-nak kell min. 1GB RAM (az 512MB tehát nem elég) és még nincs tárrezidens vírusvédelem.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem akarlak elkeseríteni, de ez reménytelen. Rengeteget szenvedtem már, - ezen okból, - öreg gépekkel, de egyszerűen a Flash a WEB-el együtt kinőte ezeket a gépeket. Ha nincs erős processzor (legalább 2 magos, ha nincs legalább 1 de inkább 2 GB RAM, akkor a "youtube"-on böngészés helyett csak kínlódás van, bármilyen szuper "kiserőforrásigényű" és jól optimalizált oprendszert is használsz. Linux v. Windows már mindegy. Legalább korszerű GPU kellene a használható megjelenítéshez, az meg a PIII mellett nem oldható meg. (Az ilyen gépet már csak routernek esetleg. - De annak meg sokat fogyaszt.) Felejtős a multimédia és a WEB szempontjából. Már a sokkal újabb (3-4 éves) integrált VGA-kkal is legtöbbször csak "slide show" megy a folyamatos videolejátszás helyett... Főleg, hogy egyre nagyobb felbontású videoanyagok is vannak a net-en, amelyeket természetesen, - mint mindenki, - meg szeretnél tekinteni.

Próbálj pár éves, (3-4) használt Dell-HP, Fujitsu-Siemens Core 2 -es gépet szerezni, - (Vagy AMD-s is jó, ha kétmagos), - 2 GB RAM-mal, 20 ezerből vagy az alatt is néha már ki lehet hozni. Legyen benne PCI-e a VGA-nak. (AGP-s gépet már ne vegyél meg!) Tudom ez sem kevés pénz. De viszonylagosan talán könnyebben elérhető, mint egy új gép. Nagyobb eséllyel indulsz, hogy legalább pár évig megoldott legyen a net-es "tartalomfogyasztás"....

+1

Példákat alátámasztva:
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/szamitogepek-intel-pentium.html
Ezek nem dupla magosak, de olcsók és még egy jó ideig megy velük a youtube és még ami kell.
Persze azért 1-2Gbyte RAM kell beléjük...

Topikindítónak:
Ha meg új gép nem jó, akkor egy közepes tablet. Lehet egyszerübb is kezelni, mint egy PC-t. Jó, persze nem mindegy milyen felhasználás, mik az elvárások, stb...

Ha meg minden kötél szakad, és ebből kell megoldanod, akkor csak Windows 2000-et javasolok. Nagyon macerás minden javítást hozzátenni. De az elmegy 256 MB-ban, a többi megmarad a működésre. Sajnos csak régi böngésző, Java, Flash. Vírusvédelem szinte megoldhatatlan rajta, de még mindíg a legesélyesebb, a működés szempontjából, valameddig.

Régen, amikor P4 1.5GHz 256 sdramos gépet használtam, az volt az eljárás, hogy rámentem a flashjáték oldalára, valami fájlkezelővel kiszedtem a böngészőcacheből a játékot, és amikor kellett akkor a tárolt változatot nyitottam meg. Jelentősen javult a játékélmény.
Ami jó volt, hogy operában hozzá lehetett ezeket adni a gyorshívóhoz, de akár az ezeket tartalmazó mappát is.
- - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....

Én erre egy Slitaz Linuxot tennék egy 10.3-as Flash Playerrel.
De meg lehet próbálni az itt is reklámozott Kicsi Zsuzsival is.

flash!? 1G RAM és 1GHz CPU alatt?!
távozz tõlem Sántán!

~~~~~~~~
http://www.youtube.com/watch?v=VbUVqODL1nE

Ősrégi flash playerrel lehet próbálkozni, de nem érdemes.
- biztonsági lyukak
- azok a játékok/video playerek amiket nem gyerekkorunk vége felé írtak, elutasítják a régi verziót

--
http://neurogadget.com/

gyerekkorunk :-)

Itt egy megoldás régi gépen viszonylag friss flashplugin futtatására.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én a flash videókat vlc-ben nyitom meg. Youtube-nál ez viszonylag egyszerű, más flash videóknál néha trükközni kell. A flash játékokról nem tudok nyilatkozni. (A flash player az a 10.3, működik de nagyon szaggat.)

--
COMPAQ Evo N600c 1066MHz, 512Mb RAM; lubuntu 12.10