Ubuntu - TVHeadend - XBMC - MindigTV Extra

Fórumok

Adva van egy gép, amin Ubuntu 12.04 fut GUI nélkül. Telepítve az XBMC, TvHeadend és egy dupla tuneres Alchor USB DVB-T vevő. Szépen stream-eli is a szabadon fogható csatornákat az A és C Multiplexből. Szeretnék viszont fizetős csatornákat is nézni. Ezért arra gondoltam, hogy megvennék egy Alchor DTV Conax USB-s vevőt, ami tud fogadni előfizetéses kártyát.

Valakinek van infója róla, hogy ez mennyire működőképes konstrukció lehet?
Esetleg más hasonló vevővel tapasztalata?

Hozzászólások

sub. illetve annyit tudok hozzatenni, hogy igaz dvb-s, de fizetos csatornakat nem tudtam fogni a tvheadend-del. (kaffeine latja oket, nem a kartyaolvaso es elofizetessel van a gond) Ha valaki tud megoldast, engem is erdekelne.

Nos egy info alapján megrendeltem egy USB-s kártyaolvasót. Elméletileg a bankkártyák chip részének olvasására ajánlották, de olvassa a mindigtv extra kártya chipjét is.
Aztán kell hozzá egy program, amit kezel a TVHeadend. Ez vagy a newcs vagy az oscam lehet. Előbbi zárt és állítólag picit bugos, de működik. Utóbbi pedig nyílt és szintén működik a TVHeadend-el.
Egyetlen kártyával képes több tuner/multiplex egyidejű dekódolására a szoftver.
video
Sok minden nem derül ki a videóból, de az igen, hogy egy laptop elég a decrypthez.
Ez jó számomra, mivel egy E-350 APU alapú gépet használok TV/video megtekintésre XBMC frontend-el.
Mivel külföldről rendeltem az olvasót és itt a karácsony, sejthetőleg január elején fog megérkezni. Akkor veszek majd egy 1éves kártyát (nem havi előfizetéses) és nekiállok a dolognak. Ha közben valakinek van észrevétele a dologgal kapcsolatban, azt szívesen fogadom.

Különösebb probléma nélkül beüzemelhető, ha az eszközöket támogatja a linux :) Most ubuntu 12.10 alatt fut egy ilyen rendszerem (mert 3.4-es kernel kell legalább a most elterjedt kínai it9135rev2 chipsetes 8 dolláros tunerekhez). De persze régebbi kernel mellé is feltehető a friss media tree, csak akkor a kernel frissítésekkor is újra fel kell telepíteni ez utóbbit.

Lényegében a következők kellenek hozzá:

 1. smartcard / bankkártya olvasó, linux támogatással, például
  - Alcor micro AU9540 [link], 10 usd, ccid driver támogatja, próbáltam
  - Castles Ez100pu , 12 usd, zárt driver, próbáltam
  - Omnikey 3121, ccid driver támogatja, próbáltam
  - további ccid kompatibilis olvasók: [link]
 2. Mindigtv extra előfizetői kártya, antenna....
 3. dvb tuner(ek). Ha 3 mux tetszőleges kombinációjú rögzítése/nézése kell, akkor 3 tuner. Mivel 8 dolcsi körül kapni dvb-t tunereket, így ez nem probléma. Például:
  - it9135 rev2 tuner,
  - af9015 tuner, már nem igazán kapni, kár mert nagyon kiforrott a támogatása
  - rtl2832u chipsetes tunerek, itt a driver telepítése lehet nem teljesen sima ügy, a friss media tree-ben elvileg van, de nekem nem ment vele. Most terjednek 10 usd körül a dizájnos fekete burkolatos rtl2832u+r820t chipsetesek (fm rádió és dab+ támogatást is tudnak, software defined radió képességük is van, lásd rtl sdr youtube-on).
 4. Szoftver a kártya kezeléséhez:
  - newcs 1.67rc1 (MALLOC_CHECK_=0 ./newcs,i686.pcsc -vel indul), bugos, zárt, de működik, helyette inkább
  - oscam, nyilt forráskódú softcam: [link], newcamd protokollt kell bekonfigolni rajta, a neten található egy érdekes blog a témában: blasto blogja
 5. backend az adások kezeléséhez:
  - tvheadend, a friss git repósat használom [link], nagyon felgyorsult a fejlesztése mostanában. Ez kezeli a tunereket, kapcsolódik a kártyakezelő programhoz, dekódolja és streameli az adást
 6. Lejátszó felület:
  - XBMC PVR, egész jól együttműködik a tvheadend-del.
  - de akár vlc player is lehet, csak az időnként köhög lejátszáskor

Például egy régebbi noti, vagy kisebb fogyasztású gép tökéletesen képes kiszolgálni ezt a feladatot. Működés közben így néz ki például: [video]
Most raspberry pi alapon próbálok összeállítani egy ilyen set top boxot. Persze ez nem feltétlen költséghatékonyabb, mint egy pécét használni, inkább szakmai kíváncsiság és hobbi gyanánt foglalkozom vele. A hardver már megvan: [video], [kép], teljes hardver lista.

A fizikai cam modul maga végzi a dekódolást is, ott a stream bemegy a cam-ba, majd az a kártya segítségével dekódolt streamet kiadja magából a készüléknek, amennyire tudom. A cam modul egyébként maga is egy kis beágyazott számítógép, szoktak szoftverfrissítéseket is kiadni rá.

Itt a tvheadend foglalkozik a streammel, az adással sugárzott kulcsot átadja az oscam-nek, ami a kártyától elkéri a kulcs párját, amit visszaad és a tvheadend-ben lévő dekódoló felnyitja az adást. Maga a kódolás nem titok egyébént, a videolan-osoknak is van libjük erre: http://www.videolan.org/developers/libdvbcsa.html
Az újabb tvheadend is képes használni ezt, de alapból még a vele mellékelt FFdecsa-vel megy.

Az oscam-et ajánlom inkább már a newcs helyett, nagyon jól dokumentált a wiki oldalukon. Ezeket a kódolásokat támogatja: http://www.streamboard.tv/wiki/OSCam/en/AU
Persze, ha készülékhez kötött a kártya, akkor nem feltétlen megy vele. Az itthoni dvb-t esetén bármivel lehet használni a kártyákat.
A napokan üzemeltem be a teljes rendszert a raspbery pi-n, még itt-ott kell csiszolni, mert az xbmc még nem tökéletes rajta. Simán tévéhez kliensnek lehet, hogy valami androidos stick is megteszi, azt hiszem van amelyikre elérhető az xbmc.

Köszi, kezd kicsit tisztulni a kép. Közben a vaterán sikerült lőnöm egy omnikey 3121-est 3K-ért, annyit hirtelen megért szerintem:-). Elkezdek lassan játszani a dologgal meg belemélyedni kicsit az oscam témába. Lehet, hogy még zargatnálak majd, ha elakadok:-)

UPDATE:
Még nagyon kézzel vezérelt deszkamodell és a configokban kevesebb a tudatosság, mint a copy paste a netes leírásokból, de úgy tűnik lesz belőle valami. Mplayer-rel a desktop gépemen már látom a NAS-ban lévő tvheadend dekódolt UPC dvb-s streamet:-)

ami hátra van:
- átnézni a confokat, pontosabban tudni, mi miért van, esetleges szemeteket kiszedni, ami hiányzik, beletenni
- init scripteket rendbe tenni, valami miatt oscam restart után nem enged visszacsatlakozni, valszeg beragad valami process
- kideríteni, tvheadend-ben hogyan lehet újra mappelni a csatornákat, hogy berakja már azokat is, amit ki tud kódolni
- ezután kezdhetek xbmc-vel játszani kliens oldalon

UPDATE2:
A millió beállítási lehetőségek miatt kicsit macerás mindenre rájönni, de feltettem a HTPC-re az XBMCbuntu Frodo RC3-ast, most már egész jól működik a livetv nézése:-).

Szivások, amibe belefutottam:
- 4GB-os SSD van a HTPC-ben, az automatikus particionálásnál 2GB normal és 2GB-os swap-et csinált. A 2GB-ra nem tudta magát feltenni, kevés neki, kézzel particionáltam másodszorra az egészet egybe.
- kézzel kell telepíteni külön parancssorból az xbmc-pvr-tvheadend-pts csomag, újraindítás után már be lehet kapcsolni. (virt terminálra nem tudtam váltani, szerencsére ssh van rajta alapból, így távolról be tudtam lépni csomgatelepítéshez)
- ion alaplapon nem volt hang hdmi-n, hiába állítottam be a mindent arra a felületen. konzolból alsamixert indítva az S/PDIF D -ről le kell szedni a mute-ot
- kellet kis idő, mire rájöttem, hogy az OSD-ben van csatornánkénti video beállítás, ott lehet bekapcsolni a deinterlaceing-et, illetve a külön audio beállításoknál lehet hang csatornát váltani a többnyelvű stream-eknél és lekapcsolni a külföldi feliratokat.

Nemrég másik fórumon írtam hosszabban pc ubuntu / raspberry pi raspbmc alatt körülbelül hogyan kell a tvheadend-et és az oscam-et feltenni forrásból, példa konfiggal.
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_12060-1…

Persze nem muszáj mindenből a legfrissebbet használni, ha van bevált kész csomag a rendszerre, az is hasonló.

Ööö, ez mind szép és jó, de miért nem jó hozzá pl. egy célhardver?
Úgy hívják, hogy tévé bazmeg. :)
Persze kicsit többe kerül, de nincs szívás driverekkel.
Trolling off.
Más: TV-ben van olyan tartalom, ami miatt érdemes akár a kisujjunkat is mozdítani? Ízlések és pofonok, de szerintem nincs.
Cinizmus off.

Akkor ez nem a te topicod :) vettem iden egy 2012-es szeriaju pana plazmat. De meg az is csak egy adast tud egyszerre kezelni. Szoval nincs olyan, hogy nezel egy adast es egy masikat meg epp akkor felveszel. Nekem egyebkent is van egy atomos ionos htpc-m, abban van egy tuner. Ami tudja rogziteni az adast, es ha ez meg nem lenne eleg, tudja streamelni is. Gyakorlatilag egy elofizetessel es egy topicnyito altal is birtokolt tunerrel el lehet latni tvadassal akar egy egesz haztombot is. De maradjunk csak egy csaladnal, a manapsag elterjedt 2-4 tv keszulek melle berak az ember 1-1 raspberry pit, es van mivel nezni a kozponti szerverben levo tuner, neadjisten hattertaron levo filmtartalmakat, stb.

A dvb-t havidíjas előfizetéshez relatíve olcsó a második (+300huf) és harmadik kártya (+400huf), viszont ha valaki számítógépet használ egyébként is, akkor lényegesen jobb képességű felvevős "készüléke" lesz pár ingyenes szoftver segítségével. Ahol meg eleve több gép vagy egy háztartásban simán tudják egyszerre többen is nézni a különböző műsorokat. Szappanopera, sport és filmek miatt nincs konfliktus ;)

No, pont ezért van nálunk még mindig analóg előfizetés UPC-nél... semmi szükség n db. szükségtelen dobozbérletre, hogy esetleg TV-t nézzen az ember... Bár itt meg ugye eléggé leredukálták a csatornaszámot.

Ez a TVHeadend + dekóderkártya dolog viszont tetszik - elég bekapcsolni a gépet és lehet nézni a műsort... ha erre van igény. Akár háztartáson belül több gépen is.

A free csatornák TVHeadend-del működnek, de elgondolkoztató egy dekóderkártya igénylése is... hmm.

Attól is függ milyen minőségű az analóg adás.Albérletbe elég gyatra szal én simán váltanék digitálisra ha adnánank normális csomagot.
fél-off:Az UPC ezt ugy óldja meg hogy settopboxot tesz a analóg vonal elejére.VICC:)(Multkor elkezdte váltogatni csatornát lent meg ment műsorujság..)

Alapvetően nem rossz az analóg adás minősége, csak a választék kicsi és azokon is hülyeség megy. :)

settopbox: azért csak nem szimpla settopbox-okat pakol be digitális-analóg konverzió címén... bár éppen az is lehet, csak én komolyabb készülékre gondoltam volna. :)

Lassan a MindigTV valóban jobb válaszás lesz az UPC analóg kínálatánál. - alkalmas gépen még HD adás is van így.

Ma reggel valamiért megszüntek az előfizetéses csatornák. MindigTV kártyát látja a TVHeadend, de mégis az xbmc no access üzenettel fogad. Mi történhetett? Elképzelhető, hogy letiltásra került valamiért?

Bepipáltad a tvheadendben, a cwc fülnél ahol a kártyakezelő progira kapcsolódást lehet beállítani, hogy update card engedélyezett legyen?

A kártyakezelő progiban (oscam.user -ben au = 1) engedélyezted arra a felhasználóra hogy írhatja a kártyát?

Ha a fenti két dolog rendben van, akkor próbálj egy újraindítást.

A közben kapott privát üzenetre:
Máskor mielőtt újrarakod az egész gépet, nézd meg a logokat, hogy mire panaszkodik, aztán annak fényében olvasd át újra a korábbi beszélgetéseket. Ha nem tud az oscam-re csatlakozni és a webes felület sem jön be a 8888 porton, akkor nem fut az oscam. Ugye magától nem fog futni: vagy el kell kézzel indítani, vagy az upstart scriptet kéne elhelyezni az /etc/init -ben. Mindig nézd a logokat, ha problémád van.

Tegnap láttam az üzenetedet, de ezek szerint nem jutott át a válaszom, mert megszakadt a netkapcsolat / lemerült a telefonom közben. A tanulság az, hogy kihelyezett csapatépítő disznóvágásra érdemes pót akkut is vinni ;) Btw a 30 infós vs Dezső küzdelemben csak egy veszteség volt, de ő finom volt :D

Ahogy eddig használtam nem volt log fájl. Furcsállottam, de tényleg nem volt.
Most viszont user error volt és tényleg nem indult el. Ugyanis a config-ba véletlen egy előző sort is bemásoltam :)
Ugyanazt másoltam be, de most van log is. Még nincs kódolt adás, de remélem frissül a kártya. Engedtem TVHeadend-ben és a configban is.

TVHeadend log: Will not forward EMMs (not allowed by server)

oscam.user: au = 1 # 1 emm fogadas

oscam log:
2013/01/26 18:43:27 15595E0 c client connected to 15050 port
2013/01/26 18:43:27 15595E0 c encrypted newcamd:15050-client 127.0.0.1 granted (media, au=off)
2013/01/26 18:43:27 15595E0 c user media authenticated successfully (Tvheadend)
2013/01/26 18:43:27 15595E0 c AU disabled for user media

Ehh, restart kellhetett mert most a webfelület már jelzi, hogy AU - ACTIVE :)
Nem tudom mi lehett a gond, de most végre van log, van webfelület és ha gond van tudom merre keressem.
Na, akkor most várom, h működjenek az extra csomag csatornái :)
Valahol látom, hogy mikor írja a kártyát vagy csak próbálgassam a csatornákat frissíteni a TVHeadend-el?

update: Frissült és már működik, de véget ért a HBO beetetés. Gondolom azért kellett volna frissülni a kártyának csak nem tudott.

Ma újratelepítettem egy gépemet és szerettem volna beüzemelni a fizetős csatornákat is. Nem sikerült.
A tvheadend-ben beállítottam az oscam user-t, de ezt írta:
Will not forward EMMs (not allowed by server)

Oscam logban:
2013/05/17 17:51:37 130DAB0 c client connected to 15050 port
2013/05/17 17:51:37 130DAB0 c encrypted newcamd:15050-client 127.0.0.1 granted (xxx, au=off)
2013/05/17 17:51:37 130DAB0 c user media authenticated successfully (Tvheadend)
2013/05/17 17:51:37 130DAB0 c AU disabled for user xxx

Pedig oscam.user:

[account]
user = xxx
pwd = xxx
uniq = 0
au = 1
Group = 1
keepalive = 1
caid = 0B00

Gondolom emiatt nem frissítette a kártyát és nem működnek a fizetős csatornák. Ötlet esetleg?

Én tegnap este kaptam egy MindigTV kártyát, ami pár nap múlva lejár... így muszáj volt ma összeraknom a rendszert, hogy kipróbáljam. :)

Ilyen a kártyaolvasóm:
08e6:3437 Gemplus GemPC Twin SmartCard Reader

Ehhez kellett a pcsc-tools és pcscd csomag, ami a kártyaolvasómat kezelni tudja.
(pcsc_scan megtalálja, kiírja az azonosítót is, ilyesmi - látszik, hogy működik-e a kártyaolvasó vele)
Ezekből a pcscd-t kell futtatni, ehhez kapcsolódik majd az OSCAM.

OSCAM-ot letöltöttem a repository-ból. Itt annyi "trükk" kellett, hogy make USE_PCSC=1 kapcsolóval kellett fordítani a PCSC támogatásához, a konfigurációban nincs rá külön opció.
Ehhez még fel kellett tennem a libpcsclite-dev csomagot is, hogy le tudjam fordítani.

A működő konfigurációs fájlok így néznek ki jelenleg:

oscam.conf:

[global]
logfile = stdout

[monitor]
port = 0
serverip = 127.0.0.1 # debugger connected from ip
monlevel = 0

[dvbapi]
enabled = 1

[webif]
httpport = 8888
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255,255.255.255.255
httpuser = webuser
httppwd = password
httprefresh = 10
httpreadonly = 1
httphelplang = en

[newcamd]
mgclient = 1
key = 000102030405060708090A0B0C0D
port = 15050@0B00:000000
allowed = 127.0.0.1
keepalive = 1

oscam.server:

[reader]
label = CardReader
protocol = pcsc 
device = 0 
aeskey = 0102030405060708090a0b0c0d0e0f10 
group = 1
caid = 0B00
detect = cd
ident = 0B00:000000

oscam.user:

[account]
user = vazso
pwd = mindigtv
disabled = 0
uniq = 0
au = 1 # 1 emm fogadas
group = 1
keepalive = 1
caid = 0B00
ident = 0B00:000000

Az oscam elindítása után megtalálja a kártyát és ki is ír néhány info-t. Ilyesmiket:
13:01:42 EAB300 r CardReader [conax] Package: 1, id: xxxx, classes: yyyyyyyy, date: xyxy/xy/xy - xyxy/xy/xy, name: xyzxyzxyz

Ezután a TVHeadend konfiguríciójában a configuration/CSA menüpont alatt, a Code World Client fülön kell egy bejegyzést létrehozni a következő adatokkal:
Port: 15050
User: vazso
Jelszó: mindigtv

Tehát a [newcamd] és oscam.user szekcióban megadott adatok alapján.
A DES key szintén a fentiek szerint kitöltendő: 00:01:02:03:04:05:06:07:08:09:0a:0b:0c:0d

Ezután a TVHeadend nyitja a kódolt adásokat is a kártyaolvasóban lévő kártya segítségével.

Ha valami nem működik, érdemes pl. az OSCAM logját megnézni - kapcsolódásokat kiírja, hibás felhasználónév/jelszó, ill. a TVHeadend próbálkozásai látszanak.

Nálam így tökéletesen működik kora délután óta. :)

Tegnap beállítottam az Oscam-et pcsd felment, és elindultak a kódolt csatornák.
Ma telepítettem néhány dolgot a gépre és újra kellett indítanom párszor.
Bármit nézek, nem látom, miért nem megy most a kódolt adás.
Mit keressek? Hol nézzem?

pcsd fut, oscam-nek csináltam egy szkriptet az /etc/init.d-ben hogy automatikusan induljon...
Nem értem.

Megoldódott.... Én balga csak a kódolt csatornákat teszteltem, de mint kiderült késő este, a 7 kódolatlan sem ment. Megnéztem a Webes beállítást, és a tunernél 49% jelet mutatott a PVTV 74e-nél.
A próbléma nem tudom mi volt csak sejtem... Esti kikapcs után ma reggel visszakapcsoltam és tökéletesen megy minden. Most a jelszint 87%

Lehet, hogy a Picostick besokall ha pár napot megy és melegszik? Ugyanis elég meleg.

Az a tervem, hogy 4 kártyával megyek neki, (2 db ITE 9135, AF9013 és a Picostick) de ha a Picostick ilyen instabil, nem tudom a többi mit fog csinálni...

A fájó pontom még mindig az, hogy az IPTV streameket hiába veszem fel, nem küld IGMP üzeneteket és így 2-3 perc után leszakad. Pedig ebben lenne nagy fantázia.
És a fejlesztő nemrég azt nyilatkozta, hogy időhiány és érdektelenség miatt nem igazán fejleszti tovább a TVHeadend-et...

AF9013 nekem stabil. Egy baja volt, hogy ha beállítottam mindkét tunerjét a kártyámnak (valami LifeView), akkor nem nagyon ment. Tvheadend hibának tűnt, azóta se foglalkoztam vele, elég az egy tuner is.

Hátha valakit érdekel: Antennát úgy érdemes beállítani, ha már valamilyen szintű kép van, hogy bekapcsolod, és nem a képet figyeled, hanem a status tabon az "bit error rate"-et. Ez maximum olyan 100 lehet felette már elkezd kockásodni (nyilván jó vételi körülmények között jóval alacsonyabb a cél, hogy esőben is menjen).

Build: 3.4.27~gfbda802~raring. Bár a gépet már vagy fél éve telepítettem, csak pár napja foglalkoztam az Oscam-mel. Most nekiállok egy másik gépet telepíteni, mert nekem is gyanús, hogy van benne eg funkció, ami alaphibás...
Te is két ethernet-kártyával használod? Mert nálam az első a LAN-on van, a második pedig az IPTV hálózaton. Az feltűnt, hogy mivel az Ubuntu alapból 0 beállítást használ (IGMP v3), át kell állítani 2-re ami IGMP v2. A szolgáltató L3 routere csak v2-öt támogat.

echo "2" > /proc/sys/net/ipv4/conf/eth1/force_igmp_version

Ellenben ez után is megáll, a tcpdump -i eth1 igmp ezt írja ki:

root@Headend:~# tcpdump -i eth1 igmp -v
tcpdump: listening on eth1, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 65535 bytes
21:37:28.411806 IP (tos 0xc0, ttl 1, id 0, offset 0, flags [DF], proto IGMP (2), length 32, options (RA))
Headend.local > all-routers.mcast.net: igmp leave 239.1.1.56
21:37:34.293952 IP (tos 0xc0, ttl 1, id 0, offset 0, flags [DF], proto IGMP (2), length 32, options (RA))
Headend.local > 239.1.1.56: igmp v2 report 239.1.1.56
21:37:37.431098 IP (tos 0x0, ttl 1, id 7397, offset 0, flags [none], proto IGMP (2), length 32, options (RA))
192.168.1.1 > all-systems.mcast.net: igmp query v2
21:37:43.476751 IP (tos 0xc0, ttl 1, id 0, offset 0, flags [DF], proto IGMP (2), length 32, options (RA))
Headend.local > 239.1.1.56: igmp v2 report 239.1.1.56
21:37:46.302802 IP (tos 0xc0, ttl 1, id 0, offset 0, flags [DF], proto IGMP (2), length 32, options (RA))
Headend.local > 239.1.1.56: igmp v2 report 239.1.1.56
21:38:18.826242 IP (tos 0x0, ttl 1, id 7450, offset 0, flags [none], proto IGMP (2), length 32, options (RA))
192.168.1.1 > 239.1.1.56: igmp query v2 [max resp time 8] [gaddr 239.1.1.56]
21:38:19.826326 IP (tos 0x0, ttl 1, id 7451, offset 0, flags [none], proto IGMP (2), length 32, options (RA))
192.168.1.1 > 239.1.1.56: igmp query v2 [max resp time 8] [gaddr 239.1.1.56]
^C
7 packets captured
8 packets received by filter
0 packets dropped by kernel
root@Headend:~#

Egyébként Adam írta valamelyik bejegyzésében, de az oldal is downban van 3 napja, szóval lehet, hogy komolyan gondolja... Remélem meggondolja magát.

Nekem egy Alcor Duo (2db AF9013) megy tökéletesen lassan 1.5 hónap uptime-al a 3.4.27 TvHeadend-el. Oscam is fut szépen, bár kezdettől fogva képtelen vagyok a webfelületét elérni, de ez nem is érdekes igazából.
Mindkét tunerja használatban van külön-külön stream.et nézve. Lekopogom, de semmi baj. Bár melegszik rendesen, de üzemel 55-65% jelszint mellett.

Üdv!

Én MuMuDVB-vel játszok hasonlót csak olyan problémával küzdök, hogy magasak az ecm idők a mindigtv-s kártyán és emiatt egyszerre több csatornát már nehezen tud kibontani. Tud esetleg valaki erre megoldást? Nektek hány ms alapbol 1 csatornánál?

Szia,
mivel hajtod a kártyát? Milyen olvasó, milyen órajel, milyen alkalmazással?
Nálam annak idején oscammal 5 MHz-es órajellel vezérelve a smargo olvasót és a kártyát, 6-800 ms-es válaszidők voltak.
Szóval ez tényleg ilyen lassú vagy nem 5 MHz az eredeti órajele...

Valaki kísérletezett már a 3.9.470 verzióval?
Hogy lehet ott multicast groupokat megadni? Kicsit túl komplikált lett az én borsóagyamnak.

Linux-on flottul megy az oscam - tvheadend - xbmc kombináció.
Most viszont kellene egy hasonlót csinálnom win-re is. Létezik valami működő oscam - tvheadend-et helyettesítő kombináció arra is?