Docler - NAV

Hemzsegtek a NAV ellenőrök a Docler központjában, úton útfélen ezt lehet olvasni a nagyobb hírportálokon. Van valakinek valami kis pletyije esetleg? Vagy titok övezi az óriást?!

Hozzászólások

Kamu az egész. Valamiből az ATV-nek és a HVG-nek is élnie kell.

ok, kossz. Ebbol mar ertem, hogy a hvg tulajdonosai miert irigyek a doclerre, es most hogy linkelted, mar latom is azt a rosszindulatu hvg-s cikket.

Mondjuk kb. ilyen alapossagra szamitottam, miutan a linken szereplo riportot a Hetek c. ujsag riportere keszitette. Ami pedig az esetleges rossz fenyt illeti, ugy van ez, mint a tukornel: ha tenyleg kover vagy, ne a tukrot hibaztasd erte, LOL...

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

ok, voila!

A: kamuzik az atv es a hvg (merthogy elniuk kell) http://hup.hu/node/117757#comment-1505714
B: szerintem nem kamuzik a hvg, kifejezetten korrekt cikkeket irnak benne

A: a hvg / atv paros pletyizik, meg irigyek a doclerre, es az osszes ilyen hiruk atveres vagy fel van fujva http://hup.hu/node/117757#comment-1505788
B: igazold a vadakat!

A: keress a google-ben! ugyis van egy csomo, hiszen folyamatosan megprobaljak lejaratni oket http://hup.hu/node/117757#comment-1505889
B: kerestem, de nem talaltam _ilyen_ cikket, mutass egy parat

A: itt van (egy!) atv-s cikk http://hup.hu/node/117757#comment-1505939
B: de ez nem is atv-s cikk, hanem a Hetek c. ujsage!

A: nem tudod osszekotni a szalakat http://hup.hu/node/117757#comment-1505958
B: itt max. egy szal van: a te rosszindulatu sardobalasod

A: vezesd le, mert nem ertelek... http://hup.hu/node/117757#comment-1505972
B: LOL....

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

Aki már dolgozott 10 milliárdnál nagyobb forgalmú cégben, és látta már közelről a pénzügyi osztályt, az pontosan tudja, hogy az ilyen cégeknél majdnem mindig laknak vagy az APEH-től, vagy az auditor cégtől "valakik". Az nem hír, hogy most is épp valakik vizsgálnak valamit. Ha találnak "valamit", nos, még az sem akkora hír, ezt meg mindenki tudja, akinek van saját cége. Ha egy ellenőr valamibe bele akar kötni, akkor fog találni valamit.

Az a nem mindegy, hogy kap egy ötvenezres csekket a társaság a szokásos ellenőrzésen, vagy találnak egy milliárdos áfa-csalást, és elviszik a vezérigazgatót (ld. az S-betűs tőzsdei cég esetét az ezredfordulón).
De erről meg nem a nézegetés közben kéne hírt adni, hanem akkor, ha találnak valami érdemi ügyet. Addig ez bizony bulvár-szarkavarás.

Ezért szerintem kár lenne abbahagyni költözést. Ha hosztinggal lenne bajuk akkor azt tegnap észrevetted volna (lásd sok magyar zugszolgaltató nav ellenőrzéseivel járó leállások).
És ahogy hivatalos közleményben is áll csak adatmentés történt amiben a teljes cég minden alkalmazottja együttműködött. Semmilyen eszközt nem foglaltak le.
Így szerintem kár mérlegelni. Ha eddig elégedett voltál ne ez befolyásoljon, mert ekkora cégnél 1-1 ellenőrzés bármikor előfordulhat csak felfújják.

Szia tompos!

Mint azt sajtóközleményben is kiadtuk, nem vittek el szervereket és számítógépeket.
Ez most a szokottnál nagyobb ellenőrzés volt, de a Docler cégcsoport fennállása óta nem kapott elmarasztalást egyetlen korábbi APEH illetve NAV vizsgálat során. Ezt szerintem kevés cég mondhatja el magáról.

Üdv,

-logor-
DoclerWeb

"Docler cégcsoport fennállása óta nem kapott elmarasztalást egyetlen korábbi APEH illetve NAV vizsgálat során"

Pontosabban a szokásos büntetéseken kívül más ügye nem volt.:)
Ahogy az ex-adórevizor unokaöcsém fogalmazott: "Teljességgel lehetetlen, hogy egy cégnél minden szabályos, mert mindegyik adószabálynak megfelelni logikai képtelenség."

No offense, en nem vadaskodom, csak reagaltam a fentiekre.

A sajtokozlemenyeteket mar nem vette at a 'sajto' vagy en legalabbis nem lattam sehol.

Masreszt gratulalok a sikeres apeh/nav szereplesekhez, valoban szivderito. Annak plane orulok, hogy feltehetoen ezuttal is tisztanak talaltak benneteket.

udv,
tompos

ahogy a cikkben is írva vagyon, egy ilyen és ekkora cégnél egy ellenörzés valahol a napi rutin környékén jár (mint a reggeli kv, megszoktad, van, létező jelenség, de van hogy kimarad valamilyen okból). Itt inkább az lenne a hír: A hónapban még nem ellenőrizték a doclert!

Ott dolgoxtam osszesen tobb mint 5 evig, de egy darab ekkora ellenorzest se lattam es nem is hallottam rola.
Az hogy bemegy 1-2 ellenor nyilvan mindennapos, de hogy 100an elozonlik az irodat, es kihallgatjak a vezetoket nem hiszem hogy az lenne. Bar teny hogy sosem vezettem meg tobb szaz fos ceget
------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Kint voltak, az már biztos. De ez is csak azért érdekes, mert poresz. Ha mondjuk kézműves tárgyakat gyártana, akkor nem lenne akkora szenzáció, hogy cikket írjanak róla. Lerágott csont, unalmas.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

LiveJasmin helyett LiveKozgep-et szeretnenek.

-w-

Tudom, hogy a mediában felfújnak mindent. Ez nem kérdés, hisz üzleti érdekük.
Pl. "Szexóriás"-nak, "pornósok"-nak nevezték, holott technológiát, infrastruktúrát szolgáltatott valamihez, amit legtöbben fizetős erotikus tartalmak közvetítésére használtak és ebből nőtte ki magát. Szóval ez is ferdítés. Én becsülöm, amit a Gattyán és csapata elért és sok sikert kívánok a folytatáshoz.

A hír akkor is szokatlannak tűnt -már ha ez a része nincs túlfújva- hisz ekkora erőkkel jellemzően nem vonulnak csak úgy ki a hasonló méretű cégekhez sem.

Azt ugye nem nehéz kitalálni hogy a bevétel nagy része egy portugál offshore számlán marad. Azt hogy infrastruktúrát szolgáltatnak lehet hogy igaz, de amikor indúltak "performerek" hiányában saját stúdiókat hoztak létre ott a VH környékén. És leszögezem ismerem a társaságot az indulásuktól fogva. Gattyán az autókereskedővé lett műszerész, pornószinész barátjával indította a jazmint. Azt hogy sikertörténet -e nézőpont kérdése. Egy kutatás alapján a netezők 1.5% néz rendszeresen pornóoldalakat, és ennek nyilván töredéke fizet érte. Egy szűk rétegnek szánt szolgáltatás a 2000-es évek technológiájával. Mindenki döntse el hogy ez szakmailag mennyire vállalható? És nem a pornó vonalat rágcsálom itt magamba, hanem azt hogy mennyire nem esnék hasra attól ha azt olvasom a Cv-ben hogy a Doclernél HA rendszereket üzemeltetett rendszergazda.

A NAV akciórol meg annyit, hogy nyilván semmit sem fognak találni hiszen a Docler maga is a sok cég könyvelésének alakítására van kihegyezve. Az aktuális hatalom az erejét fitogtatja aztán nem lesz belőle semmi. Én csak az ott dolgozókat sajnálom mert elég stresszes egy ilyen eljárás számukra. Mindazon által nem értem ezt az aggódást a részedről jogilag mi köze a Docler elleni dolognak a DoclerWeb-hez?

értő olvasás: aláírás megtagadva.

"Egy kutatás alapján a netezők 1.5% néz rendszeresen pornóoldalakat"
de nehéz...

1. forgalomról volt szó, nem netezőkről mint személyről
2. az egész internetről van szó, nem az inkriminált cég inkriminált szolgáltatásáról

Az igaz lehet, hogy egy ember 1.5% pornót néz és 98.5% minden mást. Viszont az is igaz lehet, hogy a férfiak nagyon nagy százaléka néz pornót.

2006-ban a netezők 42.7%-a látogatott pornó oldalt és a válsággal ez szám csak nőtt.

*** link a linkelt oldal kérésére eltávolítva ***

http://www.alexa.com/siteinfo/livejasmin.com
http://www.alexa.com/topsites/category/Top/Adult

Ha tényleg a 2000-es évek technológiáját használják és így is a legnagyobbak, akkor a cég vezetői és az alkalmazottak is ügyesebbek, rátermettebbek, mint a többi cégé, ahol már újabb, jobb technológiával sincsenek sehol.

Másik érdekes statisztika:
Gattyán György és top100 legfaszább magyar listáján:
2011-ben 15. (33 mrd)
2012-ben 5. (98 mrd)
A számok alapján 2013-ban első lesz.

Gattyán György mellett szól az, hogy ő nem a magyarok pénzét menekíti külfüldre offshore cégekbe, hanem külföldi pénzt, hoz Magyarországra.

Ezek fényében furcsa, ha valaki a Doclert vagy az ott dolgozók képességeit kérdőjelezi meg.

Az meg megint érdekes, hogy anno a cégből kivált a magukat legjobbnak tartó kb 30 ember, hogy majd ők megcsinálják a tutit és lenyomják a jasmint. :)
Most ők commentelnek minden egyes Docleres témára és fikázzák, ahogy tudják és közben élik középszerű életüket. Ilyen az irigység. :)

Ajaj. Pénz beszél kutya ugat... Azokat akiket kirúgtak már régen felhagytak a fikázással, és boldogan élik középszerű életüket a NAV kínos kérdései nélkül... Te agyadat meg gyúrmázzák Gatyán szientológusai tovább. Más cégek nem a bűnügyi rovatokban tünögetnek fel nemde?

Azokat akiket kirúgtak már régen felhagytak a fikázással.
Nem hagytak fel. Nem mind.

Durva, hogy mennyire bosszús vagy még, mert a hulladékot kilapátolták a cégtől.

Te agyadat meg gyúrmázzák Gatyán szientológusai tovább
Engem nem gyurmáznak semmilyen szcientológusok. Gattyáné biztos nem, mivel nem a Doclernél dolgozom. Az információim viszont olyanoktól vannak, akiket nem rúgtak ki és megbecsült tagjai cégnek. Az is biztos, hogy jelenleg nincs semmi szcientológia a cégnél, vagy pont az ismerőseimre nem vonatkozik.

Más cégek nem a bűnügyi rovatokban tünögetnek fel nemde?
Az meg, hogy 2 havonta ellenőrzi őket a NAV nem egy nagy hír, csak az atv, hírtv és a többi bohócmédia számára.

Mivel nem voltam soha alkalmazásban jasminnál (szerintem ez nekik is szerencséjük) bosszús sem lehetek. Téged viszont fizetnek azért trollkodj a pornós cég érdekébe. csak címszavakban: szólás szabadság, szabad véleménnyilvánitás, sajtószabadság ezek amiket a jasminnál nagyon nem tolerálhatnak :)

Erre a „..., hanem külföldi pénzt, hoz Magyarországra.” dologra tudnál valami további információt adni.

Gattyán pénzügyeibe nem vagyok beavatva, de miután külföldön él, és a bevételek jelentős része is külföldön keletkezik, így meg lennék lepve, ha a pénzét itthon tartaná.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

A pénzt, amit külföldről kap, azt fekteti be https://www.doclerholding.com/hu/about/companies/ ezekbe a cégekbe. Esetleg abból a pénzből vásárolta anno őket.
Magyar munkaerőt alkalmaz szinte mindenre, tehát a fizetéseken keresztül is Magyarországra kerül a külföldön megtermelt pénz.

Megnéztem a linkelt oldalt, de nem találtam információt a keletkező nyereség valamint a cégekbe befektetett pénzek tekintetében. Az hogy a nyereség valamekkora részét befektesse, elengedhetetlen a további növekedéshez. Az is kérdéses, hogy a magánvagyonában bekövetkezett kb. 60 milliárdos növekmény itthon van-e, vagy külföldi bankban.

Egy másik probléma, hogy az eddigi nyilatkozatokban többször volt szó arról, hogy a bevételek jelentős része a pornó üzletágból származik. Viszont a hivatalos közleményekben azt szokták hangoztatni, hogy a pornó oldalak számára csak a hosztingot biztosítják. Azonban nem olvastam még Gattyántól olyan nyilatkozatot, amelyben egyértelműen kijelentené, hogy a tartalom előállításához sem közvetlenül, sem közvetetten nincs köze. A linkelt oldalon nem található egyetlen cég sem, amely -- az ott leírtak alapján -- köthető lenne a tartalom előállításához. Azonban az nehezen hihető számomra, hogy a hosztingból ért el ekkora vagyonnövekedést.

Ebben a szálban ez off, de tévedés ne essék, semmi bajom nincs azzal, hogy -- esetleg -- a pornóüzletágban dolgoznak, és nagy nyereséget érnek el vele. A bajom azzal van, ha valaki olyannal „keresi a kenyerét” amit szégyell.

Kiegészítés: A külföldi tulajdonú bankok, vállalatok is többségében magyar munkaerőt alkalmaznak, és az itt kifizetett fizetések után itthon adóznak a dolgozók, illetve itthon költik el a keresetük nagy részét. Ebből a szempontból lényegtelen a tulajdonos állampolgársága.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

[Off]Mi az a HA? :D[/Off]

[NemOff]
Hozzáteszem, hogy már többen leírták és a cikkekben is szerepel, hogy az oldal elég nagy forgalommal rendelkezik ergo elég sok pénzt termel (nemcsak a Doclernek, hanem pl a modelleknek is). Szerinted mennyit bukhatnak azon, ha mondjuk 5 percet áll az oldal? Ehhez képest nem esnél hasra egy HA megoldástól? Itt nem arról van szó, hogy játsza a flash a nénit/bácsit/mindkettőt/egyiket sem a weboldalban, ez attól sokkal több, csak erről az oldaláról keveset látsz. Másrészt 2000-es évek technológiájával? Van egyáltalán halvány fogalmad arról, hogy mi folyik ott bent és mit használnak? Kicsit érdekes a felfogásod.
[/NemOff]

Szerk.: Egyel feljebb akart menni
-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ez max akkor lenne nagy hír meg akkor lenne érdemes beszélni róla, ha mindent vittek volna NAVosok.De így nem értem mit foglalkoztok a témával:p