Rendszergazda tanuló keres szakmai gyakorlathoz munkahelyet. HELP!

 ( CJ_HUN | 2012. augusztus 30., csütörtök - 17:05 )

Kezdő rendszergazda keres munkahelyet szakmai gyakorlat elvégzésének céljából(Budapest és környékén)! A gyakorlat ideje nagyjából két hónap, a juttatásokról a munkáltató és a munkát végző tanuló külön szerződésben megegyezik.

Képzettség:
- Linux szerver üzemeltetés (Apache,MySQL stb.)
- Windows szerver üzemeltetés alapszinten( Active Directory stb.)
- Felhasználói rendszerek alapszintű ismeretei (Oracle Solaris 11.)
- hálózati protokollok valamint az OpenWRT hálózati OS haladó szintű ismerete.
- Angol középszintű nyelvvizsga

Linux környezetben szeretek dolgozni de amennyiben Microsoft illetve más egyéb rendszeren kell valamit elvégezni akkor azt is igyekszem legjobb tudomásom szerint abszolválni.
Bármilyen nemű segítséget szívesen fogadok! Kérem aki tud valamilyen információval szolgálni ne habozzon. Felmerülő kérdésekre készséggel válaszolok!

Köszönöm, hogy benéztél. :)

Tisztelettel:

Darvas Roland

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Troll: mi az az OpenWRT protokoll?

A "hol" lemaradt.

--
trey @ gépház

Ahol lenne lehetőség. Van esetleg ajánlatod? :)

Ezt kifejtenéd bővebben ? Felhasználói rendszerek alapszintű ismeretei (Oracle)
Mert ha az amire gondolok akkor nálunk nemsokára lesz junior pozi rá. Ha nem húzzák soká akkor pár hét ha igen akkor pár hónap, de az akkor nem 2 hónapos munkavizsonyra.

Sajnos ez nem munkaviszonyról szólna hanem csak szakmai gyakorlatról.

Azt meg az egyetem/főiskola/szakmai sulinak kéne biztosítania.

így van.KÉNE. Csak nem megfelelő az a színvonal hogy így mondjam. Ezért remélek segítséget innen...Ha valaki esetleg tud azt meghálálnám, utolsó esélyként élnék csak az iskola által nyújtott lehetőséggel.

ÉS miért nem jó neked a rendes munkahely ? Azzal többre mennél, de még mindig nem tudom mire utaltál ez alatt: Felhasználói rendszerek alapszintű ismeretei (Oracle)

Oracle rendszerek pl. MySQL kezelése illetve karbantartása hasonlók.Windows és Linux platformon egyaránt. Érdemesnek tartottam külön pontban megemlíteni.

Oké csak így, hogy Felhasználói rendszerek alapszintű ismeretei (Oracle) eléggé nehézkes megérteni, mert pl csak az oracle-nek van 600 különböző rendszere (oracle db, weblogic, golden gate, mysql, oracle linux, ias, oid, oam, soa, stb) és teljesen mást jelent, hogy tudsz egy oracle db-t kezelni mint egy weblogic-ot. Ezt a részt a helyedbe kibővíteném/átfogalmaznám.

Igazad van. Meglesz. ;)

off: solarist kihagyatad :D

oracle linux alatt gondolom a solarist értette. ^_^

Vagy csak tudja, hogy az Oracle-nek van saját Linux disztribúciója.

hint: semmi koze egymashoz a kettonek azon kivul, hogy oracle

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Nem; ahogy fentebb is utalnak rá: a Solaris _nem_ egy Linux-disztribúció, hanem egy kereskedelmi UNIX rendszer, létezik ellenben Oracle Linux is, szintén kereskedelmi licensz-konstrukcióban.
(Egyébként nem Te vagy az egyetlen, akit láttam ugyanebbe a tévedésbe esni.)

/etc/lib/lu/plugins/lupi_bebasic

Ebbe ne menjünk bele miért :)
De az oracle linux != solaris.

Mert a helyes képlet:
oracle linux = redhat :)

Ez se teljesen igaz de 90 %ban igen :)

Ne vedd sértésnek, de én a helyedben örülnék, hogy egyáltalán biztosít az iskola szakmai gyakorlatot. Nálunk (SZTE) bizony mindenki magának keresi. Becsüld meg amit kapsz!

Én is magamnak keresek épp. :) Teljes mértékben megértem álláspontod. De én olyat szeretnék ahol sokat tanulhatok és még meg is fizetnek (minimálbér). Természetesen minden erőmmel és tudásommal megdolgoznék mindezért.

Nálunk volt ilyen emberke. Az első dolog, az az volt, hogy nem két hónapra, hanem hosszabb időre kértem hogy jöjjön, mert már egy közepes cégnél is minimum az első hónap elmegy a helyismeret megszerzésére. De lehet hogy több. Így ha érdemben akarsz tanulni, akkor az - szerintem - kevés. Persze megtanulhatsz rj45-öt krimpelni egy nap alatt, meg lehetsz tedd ide - tedd oda ember, de ahhoz, hogy rádbízzák pl. egy szerver telepítését, a két hónap kevés.

Gondolom ezért marha nehéz gyakorlati helyet találni, mert mire hasznát vennék az embernek, máris lelép a cégtől.

Van benne valami. De én nyitott vagyok a hosszabb megoldásra is, nyilván van lehetőség hosszabb távú együttműködésre is. :)

+1
Nálunk fél évig nem kapsz éles rendszerhez jelszót/ssh kulcsot, stb (ez igaz a seniorra és a juniorra is). Addig dev és act rendszerekhez tudsz hozzáférni, ahol lehet tanulni, de mire be lehet fogni annyira, hogy önállóan tudjál dolgozni az is legalább 3 hónap (folyamatos megismerése, üzemeltetési követelmény betartatása, stb). Továbbá a gyakornokok nálunk csak exceleznek, meg idióta administrációs munkát végeznek amiből semmit sem lehet tanulni, a gyakornoki állás nálunk nagy szopás :)

Ha email-ben megkereslek akkor ott tudjuk folytatni a beszélgetést Akela?

Megkereshetsz, de ha gyakornoki pozi kell az nálunk szopás lesz, azt tényleg nem ajánlanám. Viszont ha a junior pozi érdekel, az még hivatalosan nincs, de mivel az oracle alatt te solairt értettél én meg inkább alkalmazás rg-t, esetleg DBA-t, így az se teljesen fog találkozni, de ha ez is érdekelne akkor amint mondják, hogy nyitva a pozi lehet embert keresni szólok és ha küldesz CV-t elküldöm a HR-nek, aztán csak rajtuk meg rajtad fog múlni :)

Jézusom, hol dolgozol te? Ha fél évig nem tudnék munkát végezni egy új cégnél, szerintem lelépnék a francba, és keresnék valamit, ahol lehet.
Mundjuk ha van elég munka a dev/teszt környezetben, akkor persze más a helyzet.

Ez nekem úgy volt, hogy anno elmentem fél éves gyakorlatra egy céghez, aztán ott maradtam. Az az egy dolog volt csúnya, hogy fél év ingyen meló után még három hónapig próbáaidőznöm kellett félpénzért, de ha belegondolok, megérte.

Egy ismerős maga fizeti a járulékait azért, hogy szakmai gyakorlat címszóval alkalmazzák.
Szóval ezt a minimálbért fizetnek elvárást tedd lentebb, mert necces.
Környezetemben kapásból van 5 olyan szakmai gyakorlatos, akinek nem fizetnek, kevesebbet fizetnek, vagy nem fizetnek + maga fizeti a járulékait (de leggalább sokat tanul). Ugye a nagykönyv szerint ingyen munka nincs, a munkáért bér jár (vagy legalább állambácsinak járulék), amit a cég nem akar kifizetni egy pár hetes gyakorlatosnak.
És ezek még csak nem is ügyvéd, jogász szakmák, ahol evidenseknek számítanak ezek a dolgok.

+1. Nekem anno technikumban volt 1 hónap gyakorlatom nyáron, amiből 2 hetet töltöttem cégnél, 2 hetet az iskola igazol mivel épp akkor újították fel az infrastruktúrát és ott voltunk.

A 80 óra munkámért a cég fizetett 6800 Ft-ot. Szóval ne álmodj itt minimálbérről, még a feléről se nagyon. Én jártam a legjobban, mert az osztálytársaim egy petákot sem kaptak, csak az igazolást, hogy letöltötték a gyakorlatot.

De hogy ontopic is legyen: kérdezz rá a HumanSoft HR-esénél, ott szoktak gyakorlatosokat is foglalkoztatni.
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Hat nemtom, en gyakornokkent, mint linuxpiszkalo, netto 80-at kertem es kaptam is. Ennyi kellett, hogy pesten tudjak lakni, egy fillerrel sem tobb, de nem is kevesebb. (Csoporttarsam 120-at kapott a nokiaszimensznetworksznel, valami XML-robotmunkat csinalt.)
Az igaz, hogy nem is szigoruan 2 honapra alkalmaztak, hanem nekem ilyen projektszerzodesem volt, es osszesen 7 honapig dolgoztam ott.

Traz: Én is azért szeretnék fizetést kapni mert én is abból élek. :) Esetleg megtudnád mondani, hogy melyik cégnél voltál gyakornok?

En a Gyumolcstarhelynel voltam, akkor meg Lantennak hivtak. De ok mar Fehervaron vannak.
Szerintem erdemes megprobalni mindenfele IT-s ceget egy jol iranyzott emaillel, akkor is, ha nem keresnek senkit. Sose lehet tudni, nekem is igy lett a fenti "pozicio".
Az en idomben vett fel 2 sracot a Budapestbank, meg egy budaorsi ceg is (nem jut eszembe a neve) gyakornoknak csak ugy. Esetleg van az Alkotmany utcan egy Kronos nevu bolt, ok rendszeruzemeltetessel is foglalkoznak, es ahogy en lattam, mindig rajuk fer a segitseg. (Foleg windows van, de akad linux is)

Köszönöm szépen. :)

Milyen településen keresel?

Budapest és vonzáskörzete

Sztakiban keresnek ilyen embert.

tompos

Ha Vác megfelelne, érdeklődöm a főnöknél.
Ez a hozzászólás nem minősül ajánlattételnek.

Megfelel. Várom jelentkezésed.

Végre összefutottam vele.
A lehetőség nincs kizárva, de céges (értsd: nem ő dönti el) regulák folytán azzal kell számolni, hogy fizetést csak Penzumon keresztüli munkáért, hallgatói jogviszony ALATT kaphatsz; azután "csak" szakmai tapasztalatot.

Ha mégis megfelelne így is, összeboronállak titeket a részleteket tisztázandó.
Ha nem, akkor sok sikert a további kereséshez!

Oké köszönöm. Megkérdezem az iskolát hogy mit szól ehhez.

Ment a mail. Várom válaszod emailben.

Szia!

Írtál a váci szakmai gyakorlatról, hogy nálatok lenne rá lehetőség. Kérlek a részleteket írd le!

Válaszod előre is köszönöm.

Darvas Roland

Megtudod adni az elérhetőséged mert már írtam e-mailt de nem érkezett válasz..?

- Felhasználói rendszerek alapszintű ismeretei (Oracle)
- OpenSource hálózati protokollok ismerete (OpenwRT)

nekem ez a 2 ragadta meg a figyelmem. Az 1-rol mar szoltak fentebb, de a 2. alapjan szerintem te nem tudod, mi az, hogy open source es/vagy halozati protokoll es/vagy openwrt...

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

Updated. Köszönöm a korrigálást, próbáltam átfogóbban körül írni a témát. Bocsánat a helytelen fogalmazásért.

ha megengedsz meg egy aprosagot, akkor a solaris-hoz egy kb. verziot is odairhatnal. Nem mindegy, hogy a 2.5.x-et ismered vagy a 11-et, mert azert van 'par' elteres a 2 kozott...

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

2.: ld. elso hsz-em. :-)
Viszont javitotta, helyes :-).

Szakmai gyakorlatot nem konnyu intezni, sok sikert! Nekem anno fizetes nelkul ment csak.

Kiket várunk?

Cégünk rendkívül dinamikusan fejlődik az utóbbi években, ezért folyamatosan keresünk új munkatársakat. Amennyiben szívesen dolgozna a HUMANsoftnál, tekintse meg aktuális állásajánlatainkat. Ha nem talál a lapon megfelelőt, kérjük akkor is küldje el önéletrajzát e-mailben (allas@humansoft.hu), melyet rögzítünk adatbázisunkban és amennyiben tapasztalatainak megfelelő állásajánlatunk lesz, felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Beer Nagy Andrea (andrea.beer@humansoft.hu), HR munkatárs

-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Mikortól kell megkezdened és befejezned a gyakorlatot?

Legjobb lenne ha szeptemberben eltudnám kezdeni és legkésőbb december-január környékén be is kell fejeznem.

na hogy allsz?

Eddig két munkáltatóval mennek az egyeztetések és várom a visszajelzéseket. De ha esetleg te vagy valaki más is tud ajánlani helyet azt szívesen fogadom. :)
Kösz a kérdésed.

en egyenlore nem tudok, de hajra ;)

up....