Webfejlesztő & linux rendszergazda munkát keresek

Fórumok

Linux rendszergazdaként 2002 óta dolgozom, általában közepes méretű (20-50) fős cégeknél. Webfejlesztőként négy éve, de előtte is dolgoztam fejlesztőként teljes időben vagy rendszergazdai állás mellett. A kétezres évek előtt többféle informatikai munkával foglalkoztam. A legjobb lenne, ha részben vagy egészben távolból (is) végezhető vagy részmunkaidős munkát találnék, mert akadnak rendszertelen megbízásaim, amiket nyolc órás munkavégzésben nehezen lehet megoldani.

Lelkiismeretes munkaerő vagyok, tehát amit elvállalok, azt teljesítem (sajnos a megbízók már korántsem mindig ilyenek, főleg a fizetési hajlandóság terén, ami elég komoly pénzügyi zavart okozott az utóbbi két évben).

Készítettem webshopokat Magentoval és Prestashoppal, Drupal (6, 7) alapú portálokat, többféle PHP frameworköt is ismerek, legjobban a Yii-t és a Symfonyt. Jelenleg elsősorban Symfonyval dolgozom. MySql és MongoDB adatbázisokkal is dolgozom, Symfonyval Doctrine-t használok. Jól ismerem a javascriptet, ajax technikákat, javascript ui-kat, JQuery-vel és Dojo Toolkittel szeretek dolgozni, a feladat jellegétől függően. Grafikai terv alapján felépítem a portál, weboldal kinézetét is. Fejlesztettem még Pythonnal, készítettem kisebb Flash alkalmazásokat (régebben Delphivel, Javával, C++-al is). Készítettem webszervízt is, például az idei Mobil Weekenden első díjat nyert alkalmazáshoz is készült.

Rendszergazdaként elsősorban LAMP szervereket üzemeltetek, de kiépítettem céges VPN hálózatot is vagy Windows szervereket is üzemeltettem. Sok egyéb dologban is otthon vagyok, például Photoshop, Illustrator, régebben 3d grafikákat is csináltam.

Hozzászólások

MobilWeekend: Nocsak, csak nem Viktor csapatában ténykedtél? :) Vagy volt másik első helyezett? (nem voltam jelen, csak Viktor mesélte)

Én meg az előző éviben keltettem fel csapatommal Viktor és társai figyelmét, lehet még összefutunk...

Szimpatikus a hozzáállásod, és valószínűleg hasonló tapasztalatokat jártál meg, pár észrevétel, mint alapvetően kommunikációs (valaha volt és hobbi szinten ma is kóder :) )

- A fentit aki munkaadó, kapásból nem olvassa el. Az a kevés aki hupra jár, és profi, az talán, de az ő idejük is drága.

- Én végigolvastam, és akárhogy elvi szinten jó dolog, ha sok dolgot ismersz, rettenetesen időpazarlás "minden projectre új gépparkot" kipróbálni. Még ha így is hozta az élet, érdemesebb ferdíteni a teret és a forgalmat arra, hogy a meglévő irányt, eszközöket tudd használni.

- Ennek megfelelően, szerintem írj egy rövidebb listát, tapasztalatokról, cégekről, önéletrajzszerűen, és sorold fel a technológiákat, két csoportban, amivel magabiztosan kódolsz, és amivel volt dolgod, lásd flash és photoshop, mégse konyhakészre pucolsz egy site-ot, de ha odavágnak egy PSD fájlt, akkor kiszeded belőle ami kell.

- Ez kicsit startup hozzáállás, ha már érdekelt vagy abban a világban is: dobd be, hogy mivel foglalkoznál szívesen. Néha pont az indítja be a kapcsolódásokat fejben, nekem is nyitott már ajtót az, hogy benyögtem mi az, amit még kevés pénzért is csinálnék. Nem mellesleg abból van azóta is a legstabilabb bevételem.

(Ejtsd: túlkínálat van a piacon vérpistából, meg muszájból kóderkedőkből, akiknek hót mindegy, hogy indiai vagy üzbég szintű kódot tolnak ki magukból, és hogy az admin felület egy hulladék. Mond mi az, amit azért csinálsz majd jól, mert élvezed, és akkor nem aggódnak majd kifizetni. Arra én se bízok munkát, aki ért hozzá, de már a munka végét várja.)

- Dobj be minnél több élő munkáról linket. Azt megnézik, designer ha jó volt, még jó is lesz az érzés, ami kialakul bennük.

- Legfőképpen: döntsd el mit akarsz kommunikálni: munkaadót keresel, tanácsot kérsz szakmabeliektől, ...

És hajrá.

Nem volt másik első helyezett és nem is lenne gond, ha a startupok beindulnának, de igazából semmi sem indult meg, jó magyar szokás szerint.

"Dobj be minnél több élő munkáról linket."
Hát ha ezek mostanában nem haltak volna meg, akkor nem is keresnék munkát, mert már csak a karbantartásból megélnék. Amik meg élők, azokra azt kéne mondanom, hogy "ők nem fizetnek", amit nem akarok, majd privát megmutogatom.

startup : jelenlegi startup scene Magyarországon még csak kevesek megélhetését adja, a mi projectünk is folyamatosan tolódik, mert megélhetésre több erőt fordítunk. ettől még nem azt jelenti, hogy nem érdemes velük dolgozni, csak azt, hogy bőven nem a megélhetési, inkább az úri-muri kategóriában kell ezeket kezelni.

referenciák : dobj át privátban párat. én most is keresek programozót, de egyrészt főleg számlaképeset, másrészt partnernek, nem alvállalkozónak, tehát amit épp csinálok napi szinten, az nem az, amiből 100%-os bevétel van, hanem az, amiből ha van, akkor jó pénz, ha nincs, akkor meg lesz :).

Csak kíváncsiságképpen kérdezem, hogy úgy nagyjából te mekkora havi jövedelmet szeretnél realizálni? Mert az én minimális tapasztalatom azt mutatja, hogy ilyen szakmai háttérrel max. 3 hét alatt munkába állhatnál valamelyik multinál vagy középvállalkozásnál aki webfejlesztőt keres. Ezért csodálkozom azon, hogy itt keresel melót. És itt jön az az opció, hogy valójában nem kenyérre kell, és válogatni szeretnél az ajánlatok között :) Jól értem?

Mint látszik, néha van munkám. Nem tudom, akarok-e multinál dolgozni még, ha nem jön össze a részmunka, akkor bármi lehet, de most gyakorlatilag a nulla közeli a jövedelmem, a kinnlevőségeim meg tetemesek, most vagy béna vállalkozók vagyunk vagy ez Magyarország, ezt nem látom, majd csak ha megy a szekér. Sok ígéretünk volt és kevesen hajlandóak fizetni a végén. Nincsenek jövedelmi terveim egyelőre, a nulláról könnyebb elstartolni. Azt a három hetet meg majd meglátjuk, jelentkeztem máshová is, persze.

Hasonló cipőben járok én is a vállalkozás tekintetében. Én azt látom, hogy sajnos ez most Magyarország. Az ügyfelek olyanok, hogy minden kéne, tegnapra és lehetőleg ingyen. Ráadásul elképesztő hogy mennyire lefelé nyomják az árakat ebben az országban, amikkel nem lehet versenyezni ha rendesen adózol és keresni is szeretnél, nem csak tengődni. Még a vállalkozó kedvű emberek kedvét is elveszik az egésztől, beszéltem olyanokkal akikről jól tudom, hogy az országban szakmailag eléggé a topot képviselik, és ők is inkább abba az irányba mennek, hogy elmennek külföldre vagy itthon egy multihoz, mert ott jobban ki tudnak teljesedni szakmailag, és még pénzt is kapnak érte, viszonylag kockázatmentesen.

Ár ügyében lásd fentebb. Azok a hülyék, akik még mindig lefelé gondolkodnak, nem is lesznek sose visszatérő ügyfelek, nem is fognak ajánlani, mert valahol tudják, hogy olcsó szart kaptak tőled, még ha nem is. Egyszerűen hagyd abba a lefelé spirálozást, és mutass felfelé irányt. Kevesebb, de jóval fizetőképesebb lesz az ügyfeled, ha megmutatod, hogy válság ide vagy oda, nálad a minőség nem csökkent. És igen, ennek az ár is mérője. Ha te nem becsülöd a terméked, ő hogy becsülje?

Mind írtam, igen, csicskáztatás-ugráltatás-harácsolás megy, de csak addig, amíg hagyod. NEkem is volt munkám amit tegnapra, féláron, mármint az akciós feléért, és hja ezt nem fizetnénk ki, és 15x hívunk egy héten hogy hiba van, közben csak nem figyeltek a betanításon...ez ilyen, vagy okosítod az ügyfeled, vagy keresel okos ügyfelet.

Ez egy olyan része a munkánknak (ha vállalkozóként csinálod), amit meg kell tanulni, egyáltalán nem része az informatikának, ahogy említetted, a szakma legfelső rétegéből jövők közt is van, aki egyáltalán nem tudja managelni és fenntartani magát azon a szinten, amit objektíven kérhetne. Persze, mert nem jól kommunikál.

Íííígy van. Hihetetlennek hangzik, de a dolog működik és pontosan így. Ha kihúzod magad és azt mondod, márpedig nem megyek le kutyába, attól még nem szaladnak el a megrendelők, sőt.
Ha emellé teszel még nem-nulla (tényleg minimális) marketinget, akkor meg aztán győzd fogadni a megrendeléseket.

--
Gábriel Ákos
http://i-logic.hu

Voltam ott ahol te, még mostanában is vannak kifizetetlen munkáim, egy megoldása van: ügyfeleket szűrni kell. Lehet előleget kérni, komolyabb fajta nem problémázik, ha igen, akkor ócskán mutattad be magad, nem tart megbízhatónak, ennyi. Utóbbi pár hónap tanulsága, hogy nagyban lendít a munkakedven és a pénzügyeken az, ha válogatok az ügyfelek közt, és megtanulok árajánlatot adni, céget/csapatot bemutatni. És az is, ha a megszokottnál többet kommunikálok az ügyféllel, láttatom, hogy dolgozunk, és hogy neki dolgozunk.

De lásd alább, nem mondom, hogy minden jó itthon.

Up.
Több ajánlatot is kaptam, de még van kapacitásom.