[MEGOLDVA]Ubuntu kernel patch

Fórumok

Már korábban említettem hogy az i915 driverrel vannak gondok. A külső monitor plug and play csatlakozója (ha jól tudom) olyan sok megszakítást küld, hogy néha laggol tőle a rendszer. Le lehet tiltani a megszakítást, van rá patch. Ekkor nincs gond, hiszen a külső csatlakozót úgy sem használjuk(workaround).

Reménykedtem benne hogy az új kerneleknél megszűnt ez a hiba, de kiderült hogy nem megszűnt, hanem csak ritkábban jelentkezik , és kiszámíthatatlan mikor.

A gond csak azzal van hogy az Ubuntu rendszeresen frissíti a kernelt, és nem akarom ezt befagyasztani, csak azért hogy tudjak alkalmazni egy patch-et.

Nincs arra valami megoldás, hogy Ubuntu automatikus kernel frissítéskor az i915 driver is automatikusan újraforduljon a patch alkalmazása után?

Hozzászólások

Hack: Init szkript tölti a modult, ha nem jön neki össze, akkor fordít egyet? (a wmware tools-ból loptam az ötletet)

igen, ismerem a dkms-t. Tényleg valami ilyesmi megoldásra gondoltam. Csak abban reménykedem, hogy nem kell felforgatnom a fél világot ehhez.

Szerk2:
Lehet kicsit sokat problémáztam, úgy tűnik itt a kész megoldás?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1589390

Jó lenne ha működne is.

Lefordult végül dkms-sel az i915 mudul. Csak kétszer kellett ehhez kézzel belegányolni a forráskódba.

Egyszer van benne egy olyan include hogy keresztbe állt a szemem, ilyen "../../../xy/z.h" típusú.

Másik hogy a module_param_name nem akarta elfogadni a paraméterezést. Ezért fogtam és beégettem a paramétert a kódba. Most nem érdekel.