Házi bundáskenyér

Házi bundáskenyér, én valahogy így csinálom:

Ami kelleni fog:
5 szelet kenyér (picit szikkadtabb jobb, de nem feltétel)
4 tojás
5dkg sajt

1 gerezd fokhagyma
1-2 fej lila hagyma
friss olaj a sütéshez
1 sör

Elkészítés:
Először is kinyitjuk a sört, és belekortyolunk, felkészülve a nagy munkára :)
A fokhagymát megtörjük.
A tojglikat beleütjük egy mélytányérba, kis sóval megszórjuk.
Az olajat felforrósítjuk, kb 160-170 fokra, amikor kellően forró az olaj, a tojásba forgatjuk a kenyeret, és belerakjuk az olajba, addig sütjük az egyik oldalát amíg aranybarna nem lesz, ekkor fordítunk egyet, és azt szintén aranybarnára sütjük.
Kiszedjük, forrón megkenjük a fokhagymával, majd ráreszeljük a sajtot.
A hagymákat felvágjuk hozzá, és lehetőség szerint még melegen megzabáljuk az egészet :))

Hozzászólások

esetleg egy nagy bögre forró kakaóval kísérjük sör helyett... :D

azt hiszem megvan a mai vacsorám :D

TY ;)

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Házi? Miért, van bolti bundás kenyér is?

--
trey @ gépház

Ha bolti nem is, de messze nem olyan egy otthon megcsinált fasza kaja, mint egy étterem/kifőzde/* által kreált valami szvsz.. :(
Ez érvényes a legegyszerűbb ételekre is, pl erre
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Ez egy nagyon alattomos támadás mindazoknak, akik este 6 után már nem próbálnak enni... :)

Én mustár + piros arany + majonéz kombóval szoktam enni, illetve néha simán csak tejföllel.

Én szeretem teába mártogatni. (A tea legjobb ha Sir Morton Garzon 1 l vízbe egy filter, ahogyan nagymamám készítette.)
Ha ilyet eszem mindig eszembe jut a nagymamám.