ser2net probléma

Lenne egy kicsit speciális kérdésem.

Egy Tp-link 1043nd router usb portjára egy usb-rs232 átalakítót raktam, felraktam hozzá a drivert, és a ser2net-et. Beállítottam, működik is szépen, egy androidos programot írok hozzá épp, ami már tud adatokat küldeni wifin erre a soros portra, de itt lenne egy gondom.

A ser2net, csak 1 kapcsolatot tud kezelni egyszerre, és ez nekem gond, mivel itthon több mindennel szeretném használni ezt a soros portot, egyszerre is akár. Van arra valami megoldás, hogy több készülék is írhassa/olvashassa egyszerre ezt a portot?

Tehát magyarul a ser2net helyett vagy mellé kellene nekem egy olyan program, amit több kliens is el tud érni.

Gondoltam hátha ismer valaki ilyen programot.

Előre is köszönöm.

Hozzászólások

Irsz proxyt a ser2net ele magadnak?

A parhuzamossaggal elojon egy csomo EGYEDI! problema, igy nincs olyan program, ami neked jo lenne.

Értem. Kicsit elszomorodtam, mert akkor nem tudom megoldani, amit szeretnék.
Egy lakásautomatizációs rendszernek lenne ez az alapja, amit én építgetek, és mobiltelefonnal, számítógéppel, táblagéppel szeretném irányítani, és a hardver amit tervezek az erre a soros portra lenne kötve. Ki kell találnom valami mást akkor.

Azt hitem hogy egy socket szerver szerűséget kell telepítenem fölé, és ekkor én ezt a szervert elérve tudok adatokat küldeni és fogadni a soros porton. A lényeg az lett volna, hogy több eszköz is hozzáférjen az adatokhoz, és tudjon parancsokat küldeni. De akkor ki kell valami mást találnom, hogyan tudom wifi-n elérni a tervezett panelt.

Én egy queue-t csinálnék és szépen sorba rendezném a "kéréseket"!

Több óra keresés után arra a döntésre jutottam, hogy valamit kitalálok a dologra. Mert meg akarom valósítani az ötletem. Bár ez most nem hiányzott, hogy openwrt alá is progit kell kreálnom, eléggé el vagyok veszve az android hülyeségaiben is. :(

http://www.jbprojects.net/projects/wifirobot/

Ezen az oldalon van egy carserver nevű kis programocska, kiindulási alapnak jó lesz.

Konkrétan ez:
http://www.jbprojects.net/projects/wifirobot/package/carserver/src/cars…

A ser2net-et elfelejtem, és stty + setserial párossal operálok.
Minden kliens kap feljelentkezéskor egy azonosítót, és így nem lesz semmi baj. Csak ezt megírni, elfog tartani egy darabig, még környezetet is telepítenem kell, mert itthol csak a szerveremen van linux, és azt nem ekerom erre használni.

Ha valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne egyszerűbben megvalósítani, akkor szívesen fogadok bármilyen tanácsot.
Vagy ha valaki tud olyan oldalt, ahol találok hozzá felhasználható forráskódot, azt is megköszönném.

Maga az USB tud több eszközt kezelni, azok címezhetők, stb. Épp ezt szúrod el az RS232-vel. Miért?

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudom, hogy régi topik, de hátha segít valakinek: én a helyedben az RS-485 és a BenBus környékén néznék szét. Bár mindkettőnek lehet alternatívája, de kezdésnek jó és egyszerű páros. Pár szóban: előbbivel kb 32* eszközt fűzhetsz fel 1 érpárra soros porton**, vezetékhossz max 1250m, utóbbi pedig biztosítja, hogy kinek szól az üzi a 32 eszköz közül. Persze ettől sokkal többet is tud, de ez érint téged leginkább. Sok, Ethernetből is ismert ütközésdetektálás, CRC, és hasonló nyalánkságok vannak benne. Persze lehet, hogy mindezt neked kell leprogramoznod. :-)
* állítólag eszköz függő, korábban 255-ről tudtam
** kell egy RS-232/RS-485 konverter, ~5-20e, de csinálhatsz is

Amúgy engem a 1043ND és az USB-Serial házassága hozott ide, örülök neki, hogy nem kell egy 30k HUF-os kütyüt vennem. Hogy kell feltennem a drivert? Simán apt-get install-al? Nem használtam még openwrt-t, jelenleg őskövület Edimax router gyári firmware-rel+ ATC-2000 (igaz ez csak 20k, de nem az igazi) port forward-dal + DynDNS-el. Ha jól választok routert, akkor kifelejthetem az ATC-t? Prolific PL-2303 kompatibilis kábelem van.

Eddig még nem hallottam róla, csak 433-ról, megnézem. 3.500 Ft egy kábel, de van is egy a polcon elfekvőben, nem hinném, hogy ettől olcsóbb lenne. :-) Ha viszont úgy nézzük, hogy meg kell vennem a routert is, akkor már ~15-16k a költségkeret, de ebbe 4+1 UTP + wifi kell. Mert a routernek van ám más funkciója is jelenleg... :-) Ha nem fér bele, akkor marad a 1043ND + meglévő USB-2-Serial kábel, + néhány hét szívás, mert még soha nem openwrt-ztem.

Ui: a vaterán találtam lezárt aukcióban 4.500-ért, 1000Ft-os kikiáltással, tehát jóval olcsóbb, mint gondoltam. Viszont attól tartok, csak 1 UTP csatlakozója van, tehát van egy olcsó Soros-Ethernet konverterem, de egyszerűbb még nem lett, csak olcsóbb. És a beszerzése sem tűnik egyszerűnek, csak használtban találtam eddig.