XEROX Phaser 3250DN

Fórumok

Szemezgetek egy új XEROX Phaser 3250DN lézernyomtatóval,
ennek kapcsán érdeklődnék ki ismeri és mi a tapasztalat vele kapcsolatosan?

Elvárásaim, amiket ez a típus teljesít, a következők:

  • Hálózati nyomtatás,
  • Laser nyomtatási technológia,
  • Ha lehet kétoldalas/duplex nyomtatás,
  • Nagyobb méretű lapadagoló,
  • Linux kompatibilitás,
  • Kedvező üzemeltetési költségek

Ha esetleg tudtok ennél kedvezőbb típust ajánlani, megköszönném.

Hozzászólások

Nekem ilyen van itthon. 4 kliensről nyomtatunk rá. Ubuntu+Debian. A nyomtatóhoz adott linux beállító progi felment szépen és teljesen jól kezeli. Egy-két oldalas nyomtatás is rendben van. Még az eredeti festék készlettel használjuk. Itt nincs nagy igénybevétel. Max 500 lapot ha nyomtatott eddig, vegyesen egy és kétoldalasakat.

c

Nekem Xerox Phaser 3250D van, így a hálózatos részről nem tudok semmit mondani. Szerintem kiváló nyomtató, én már legalább 2000 oldalt nyomtattam, de alig volt apró gond vele, egy kezemen meg lehetne számolni.

Szépen nyomtat, kétoldalas nyomtatás jól működik, bár olyankor fele olyan gyors, de ez igazából nem probléma, mert egyoldalasan villámgyorsan dolgozik. Érdemes még tudni, hogy minden lapot megfordít ilyen módban. Tehát ha páratlan számú oldalt nyomtatsz, az utolsó lapot akkor is visszarántja és fordít rajta egyet.

Nagyobb méretű lapadagolóm nincs.

A nyomtatóhoz kapott CD-n van Windowsos, Linuxos és Maces driver is, de a Xerox oldaláról is le lehet tölteni ezeket, sőt onnan az újabb változatot és firmware frissítést is. A Linuxos driver nem szép, viszont jól működik. Néhány ritkán használt funkció viszont hiányzik belőle (ilyenek mint vízjel vagy poszternyomtatás).

Üzemeltetési költségek: nem tudom, kéne már új tonert vennem... Gondolkodom rajta, hogy eredetit vegyek-e, vagy valami utángyártottat jóval olcsóbban.

Én most szereztem egy ilyet pont, teljesen rendben van. A kétoldalas nyomtatás teljesen beavatkozás mentesen megy. Az alap kazetta 2000 oldalt tud elvileg. A olcsók általában 700-at. Az Ubuntu nyomtató beállítója felismerte jól. Igaz 3200-nak, de ezzel is megy a kétoldalas nyomtatás. A Xerox oldalról leszedett viszont nem működött nekem.

Hasonlo adottsagu nyomtatot, de ket talcast keresek en is mar egy ideje. Ha valakinek van tapasztalata egy olcso es jo nyomtatoval aminek ket talcaja van, A4-es es A3-as papir reszere, kerem ossza meg.

A ketoldalas nyomtatas es az emailbe scanneles nem fontos. Meg a Linux tamogatottsag is hanyagolhato.

Jelenleg ketto darab Canon iR1018-asunk van de ezeket mar tobbet javitjuk mint nyomtatunk rajtuk.

--
FeZo

Második tálca ehez is van opcionálisan, de az A3 az már más kategória.

Nekunk is van egy ilyen. Mi ugyan csak azert vettuk, mert arban megegyezett nagyjabol a network nelkuli verzioval. Igazabol USB-n megosztva hasznaljuk 6 gep kozott Windows kornyezetben es eleg sokat nyomatunk vele. Ilyen szempontbol 1+ eve megbizhato es semmi gondot nem tapasztaltam. Talan csak annyi van, hogy a rossz minusegu lapra kicsit erzekeny (pontatlan behuzas, ketto egyszerre behuzasa, stb.), de szerintem ez minden nyomtatora igaz. A network es a Linux kerdesben nem tudok rola nyilatkozni viszont.