Torrent oldal üzemeltetők

 ( kovacsakos | 2011. november 12., szombat - 15:28 )

Miért érdemes valakinek torrent oldalt üzemeltetni a kockázat ellenére? Miért éri meg?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Felteszem ez a kérdés nem pl. az Ubuntu, Fedora és hasonló projektekre, hanem a wareztorrent oldalakra vonatkozik. A wareztorrent oldalakat minden bizonnyal jószívűségből üzemeltetik.

--
trey @ gépház

Szerintem pusztán önzetlenségből.

Az oldalon található reklámok miatt megéri szerintem :)
~~~~~~~~~~~~~~ Ubuntu User ~~~~~~~~~~~~~~
=============> Fail Blog <=============

Szerintem meg a mögötte nem publikusan üzemelő 0-day ftp vagy SMS-warez miatt éri meg. Viszont gondolom vannak páran akik szeretnék a modern kor Robin Hood-jának érezni magukat, és üzemeltetnek egy alacsonyabb látogatottságú site-ot.

Nem elsőkézből, de voltak információim arról, hogy milyen banner-árakat adnak a torrent oldalak, hát hogy is mondjam, a banner amúgyis (hatékonyságához mérten) túl drága, nagyon túl, de ezeknél az oldalaknál még több lehet, vagy a látogatottság napi szinten x00 000 méretű. Napi, mondom napi.

A másik, hogy az sms-warez szinte minden torrent oldalon ott van már, isntant download, vagy akármi néven, külön emule, néha DC alapú hálózatokat is felhúznak ezekre, nem csak FTP-t.

Maradjunk annyiban, hogy amiért megérte valakinek milliókat ölni egy PS2 feltörésébe (hogy el tudja adni a másolt lemezeken a játékokat, közel nulla költséggel), azért éri meg torrent-et is üzemeltetni. És legtöbbször ezek az emberek a te-és-én törvényi szintje felett vannak. Nem kapcsolnak le hetente torrent tracker-t, ftp warez-t azért.