forras csomagok

 ( nagyi | 2002. július 27., szombat - 9:59 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!Egy olyan kerdesem lenne,hogy ti hogy oldjatok meg, hogy forrasbol felrakott csomagok ne keverjek osze egy picit a rendszert(fuggosegek,mit hova rakott,..)?a masik,hogy tudtok egy kis segitseget adni,hogy a forras deb csomagokat hogyan tudom hasznalni.

Addig ok,hogy apt-get source csomagnev -el leszedem.Utana hogy tudom az en igenyeim szerint configuralni,illetve utana debkent felrakni?Elore is koszonom

Nagyi

[quote]

On 2002-05-18 13:04, nagyi írta:

Sziasztok!Egy olyan kerdesem lenne,hogy ti hogy oldjatok meg, hogy forrasbol felrakott csomagok ne keverjek osze egy picit a rendszert(fuggosegek,mit hova rakott,..)?Elolvassuk az fsh-t (van magyarul is), es akkor tudjuk, hogy a /usr/local ala kell pakolni, mindent, ami nem .deba masik,hogy tudtok egy kis segitseget adni,hogy a forras deb csomagokat hogyan tudom hasznalni.

Addig ok,hogy apt-get source csomagnev -el leszedem.Utana hogy tudom az en igenyeim szerint configuralni,illetve utana debkent felrakni?Konfiguralasra nincs altalanos szabaly, altalaban a debian/rules vegzi, de nem minden esetben. Kiindulasialapkent a mindig a rules filet kell megnezni.

Leforditani a debuild parancs fogja, gpg kell, ha ala is akarod irni, de anelkul is elkeszulnek a csomagok. dpkg -i felrakja.

Szia !Miért nem csinálsz bel?le debian csomagot?

Nézz utánna a következ? parancsoknáldeb-make

dpkg-buildpackageÜdv

kagy