the great hupmeme vote

[ szöveg innen ]

Nos, kiírtam egy szavazást a HUP-on (trey természetesen nem tette ki), a szavazo.net engine használatával. A kérdés az volt, hogy szeretnék-e olvasóim, illetve a HUP olvasói, hogy tovább gyűjtögessem a notórius hupperek eltévelyedett beszólásainak gyűjteményét, azaz a hupmeme-t.

Jelenleg ugyanis 40 oldalra rúg. Negyvenre. (!)

Arra számítottam, hogy felháborodott népek tömegei fogják megragadni az alkalmat, hogy a “ne, útállak” gomb használatával kifejezzék mély nemtetszésüket, és végre abbahagyhatom a fárasztó cutpaste-elést. Ehhez képest óriási meglepetésemre szolgált az eredmény:

72 :: Igen
4 :: Ne, útállak
4 :: Ne, point taken

Természetesen bele kell számolni, hogy az “igen” szavazók egy része úgy értelmezte, hogy különben leveszem az oldalról (nem), vagy egyszerűen csak tetszést nyilvánítottak. Micskó Gábor (trey) is megszólalt a kérdésben (természetesen az eredményt nem kommentálta), és következetesen “hazugsággyárnak” nevezte az oldalt, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy a tartalom elsöprő többsége csupán idézet. Követve ezt a logikát, a HUP-on folyamatos hazudozás folyik ami mondjuk szomorú dolog, de erről talán nem pont én tehetek, akinek (dacára a behazudott “amnesztiának”) saját felhasználója sincs oda. Szintén ezen okból kell elutasítanom a felhívását, hogy az én “pancserségeimet” is tüntessem fel az oldalon, elvégre felhasználó nélkül ugye nehéz ilyesmit a nevem terhére elkövetnem. :(

Volt már arra is pár példa, hogy valaki nehezményezte, hogy csak 1-2 “elrontott” beszólása miatt már fel is került a mémlistára, ezeket gondos mérlegelés után töröltem is (vélhetően ők a “point taken” szavazók). Ezek után elég nehezen tudnám elfogadni azt a gondolatot, hogy én lennék a gonosz overlord. Bármily’ csábító is számomra e cím.

A hupmeme tehát folytatódik \o/

Hozzászólások

Elmehetnél politikusnak is, éppen még jövedelmezőbb és tartalmasabb is lenne, mint egy zugportált monitorozni.

Egyáltalán nem értem miért foglalkozol ennyit a HUP-al, de láthatóan rá vagy szorulva a közösség figyelmére. Az elszántságod miatt bárkiben jogosan merülhet fel, hogy nem vagy normális.

Magamat nem mentegetném, a hupmeme mindettől függetlenül szórakoztató (még a tőlem származó idézetek is, ezért is szavaztam az igenre), afféle droidzóna, de Trey-nek igaza volt abban, hogy hiteltelen (az elfogultságod okán), egyoldalú és ezt a szavazást elnézve meglehetősen érdektelen is.

A logikai okfejtésed ezúttal is meglehetősen sajátos.

Attól mert nem vagy normális még lehetsz szórakoztató, a hupmeme márpedig szórakoztató, függetlenül attól, hogy normális-e, hogy annak találjuk-e vagy sem, és függetlenül attól, hogy normálisak vagyunk-e vagy sem.

Szerintem nem érdemes a személyedet sértő idézeteket szerepeltetni, ahogy másokat sértegetni sem, ellenben a hupmeme-n gyakran járatsz le másokat (előszeretettel Trey-t), ahelyett, hogy mindössze önlejáratásokat közölnél.

Lehetne ezt elfogulatlanul, függetlenül is, szakmai alapon, meg más stílussal, meg hitelesen is (tartózkodva az igazság megmásításától), de mint mondtam nekem nincs semmiféle ellenvetésem.

A tőlem származó idézetek pl. jogosak, visszanézve az időnként fellángoló iPhone ellenességem (fogalom nélkül, mert sohasem volt iPhone-om), az AMOLED kijelzők iránti elfogultságom (fogalom nélkül, mert nincs AMOLED kijelzős készülékem), a PowerPC-s kifakadás és a direct rendering / indirect rendering témakörben elkövetett hozzászólások méltó részei a hupmeme-nek és annak is kell maradjanak.

nem értem miért foglalkozol ennyit a HUP-al, de láthatóan rá vagy szorulva a közösség figyelmére

szerintem a zaklatott es sanyaru gyermekkora lehet a hatterben, na meg az, hogy az egyetlen no az eleteben egy fikusz, ami csak "no" a cserepben. Talan egy intenziv csernus-terapia segitene rajta, ha be merne vallalni...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Nahát, ha valakivel együtt élsz az máris azt jelenti, hogy párkapcsolatban éltek? Mert én nem erre gondoltam. A lakótársak is együtt szoktak élni.

Persze másképpen is kiismerheted, nem ragaszkodom az együttéléshez mindössze azért mert elsőre ezt írtam le.

Pszichoanalízis, az.

"örülsz hogy fent vagy"

Éppen annyira, mint egy jégverésnek (ez vonatkozik a politikusi pályafutásodra is, mindössze a hazai viszonyok közé illenél), de ettől még jogosnak tartom, bár nem minden idézetet, pl. amikor egy PPC és egy x86-64 architektúrás subnotebookot hasonlítottam össze használhatóság szempontjából vagy amikor azt írtam, hogy az iPhone webböngészésre kompromisszumokkal alkalmas (meg tudja már jeleníteni a Flash tartalmakat? Mi a helyzet a HTML5 gyűjtőnéven ismert technológiák átfogó támogatásáról?), esetleg amikor azt, hogy az Amigákban fellelhető PPC-k nagy felbontású H.264 tartalmak lejátszására kevésbé alkalmasak a mostani smartphone-ok ARM processzorainál / system on chip megoldásainál akkor mindössze és kizárólagosan az elfogultágod miatt idéztél, lévén Amiga, PPC és Apple.

Apubogár, már megint magad ellen beszélsz. :) Amiket felhoztál, az pontosan azt példázza, hogy az általad felsorolt dolgok közül egyikről sincsen semmilyen haloványlila segédfogalmad sem. :) Tapasztalat depláne nincs. :) Akkor meg miért szóltál hozzá? :)
Ettől még biztosan érthetsz egyéb dolgokhoz, de a legtöbb idecitált hozzászólásodnak azért erőteljesen wikipédia szaga van. :)
(És igen, én veled ellentétben használok Morphos-t, PPC-n, PPC-s mekintócsót, igazi Amigát, sőt, c64-et is, armhoz is volt a wikipédiánál több közöm, köszönöm, nem vágyom rá többet, az iphone fikkantás meg nálad alap - mondjuk én sem kedvelem, meg úgy általában az okostelefonokat sem értem, mondjuk van, de valahogy rohadtul nem érdekel, hogy .h264-et tud-e lejátszani, vagy nem, számomra rohadtul nem ez a lényeg - ja és egyébként az iphone nekem nem tetszik. Nem azért mert nincs rajta fless, vagy nem tud html5-ot.).

Vadász, vadász, te tényleg szopni jársz ide. :D

Most lényegében leírtad, hogy velem ellentétben a smartphoneokat sem érted, az ARM processzorok képességei és a system on chip megoldások sem érdekelnek (ahogy a DSP megoldások sem ha már H.264 és hardveres videógyorsítás), valamint az Apple készülékeire elérhető böngészők HTML5 képességeivel sem vagy tisztában.

Ellenben használsz MorphOS-t PPC-n, sőt még C64-et is, ami nem sokat mond, mindez meglehetősen irreleváns.

Márpedig az elméleti tudás elengedhetetlen a gyakorlatihoz.

Én szeretek átfogó képet alkotni egy-egy témáról, pl. a smartphone-okkal kapcsolatos iparági híreket technológiai és piaci vonatkozásokban napi szinten követem.

"Én szeretek átfogó képet alkotni egy-egy témáról, pl. a smartphone-okkal kapcsolatos iparági híreket technológiai és piaci vonatkozásokban napi szinten követem."

Ezen most nagyon felröhögtem. :)

(Tudod én meg kurrensnek mondott technológiákat szoktam tesztelni, használni, hobbiból, mert engem érdekel hogy milyen valójában, és kialakul a saját véleményem... nem hírek, és datasheetek alapján szajkózok orbitális marhaságokat :D).

Az elején felhozott dolgokról meg már elmondtam a véleményemet. Számomra irreveláns, nem ezeken a dolgokon múlik az életem, mondhatnám azt is, hogy leszarom. :)

Na, olvasgassál még, meg kövessed a híreket, legyél naprakész a SoCDspArmH264HTML5Smartyfón témából. Részemről a dolog lezárva.

Igen, azért kaptad fel a vizet ennyire, mert számodra irreleváns.

Datasheetek, szakkönyvek, publikációk, mint mindenki én is ezekből szerzem az ismereteimet, egyelőre nem tehetem meg, hogy mindent használjak, teszteljek (ha megtehetném iPhone-om is lenne), emiatt csak részben gyakorlatiak az ismereteim.

Ezzel a legtöbben így vannak.

Az ARM architektúra mostanában kifejezetten érdekel, főleg a piaci lehetőségei, de mostanában készülök egy BeagleBoard-ot megrendelni.

Latod itt a differencia. Amig te papirokat tologatsz mi ezeket az eszkozoket napi szinten hasznaljuk es az elmeleti kepessegeik mellett a valos hasznalhatosagukrol is velemenyt tudunk formalni. En nem vagyok sem gyujto, sem fan, de meg nekem is otthon figyel nehany ppc, sparc[32|64], arm cucc tobb fele os-sel. Ezenkivul egyesek cseszegetese miatt meg az osf1/alpha is kepbekerult ha mar egzotikus hw-rol van szo az android/ios/linux/whatever mellett.

---
pontscho / fresh!mindworkz

1. nem kaptam fel a vizet. :)
2. alapvetően én is, de a felét hiszem el a negyedének ami azokban van leírva.
3. ami igazán érdekel, azt megszerzem és megnézem, ma már ez nem is olyan bonyolult, sőt, nem is drága igazán. Ha meg nem jön be, csak találok valami lelkes fiatalt aki átveszi tőlem a számomra érdektelennek talált ipari hulladékot. :)
4. akkor én nem vagyok a többség. Elég régóta így működök, pedig voltam már ennél is sokkal roszabb anyagi helyzetben (pl. voltam ám közalkalmazott is tíz évig, de közben mégis lett alpha, vax, sparc, sgi, rohadt sok miggy, sőt az első ppc-s macem is akkortájt lett).
5. ARM? A másik szemétdomb az x86 mellett. Fordítanád inkább valami értelmesebbre a szabadidődet. :)

Nnna, ezzel tényleg ezt befejeztem. :)

Én oké vagyok ezzel. Csak annyi bajom van, hogy már kezd nehéz lenni megtalálni a friss bejegyzéseket. (tudom, full statikus meg minden, de valami pici dzsávaszkript + cookie segítségével meg lehetni oldani, hogy ki legyenek emelve az új bejegyzések, így nem kéne dinamikus oldalt hosztolnod továbbra sem)

Jee, ezt meg mindig nem unod? Nyaff.. te tudod.
Apropo, point taken:
A gimizos threadem tenyleg gaz volt.
Igen, mifelenk beismerjuk, ha faszok voltunk. Don’t faint!

Egyszer teljesen meglepodtem, hogy gabutol relevans valaszt lattam egy topikban. Masnak is feltunt.
Az ilyeneket is erdemes lenne gyujteni, mert ritkasag szamba megy, es sokan el sem hiszik hogy van ilyen.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.