orvosi rendelőbe milyen nyomtató kell?

Fórumok

Nyilván lézer, "naon occo", és megbízható.
jó lenne ha a vények keresztbe mennének bele, hogy a tonert egész széltében használja, ugyanakkor pedig néha azért kell A4 oldalakat is nyomtatni.

nos a kérdés adott, melyik lehet az a nyomtató, ami megfelel a célnak szerintetek?

Hozzászólások

Milyen "op. renccer" alá (vagy nem számít)?

Tapasztalatom alapján egy gyors tintasugarast javaslok, full eco / max sebesség beállítással.
A laser még el sem kezd bemelegedni itt már kint is a recept. A nyomtatás sebessége kb. 1,5 - 2 mp.
Sajnos nagyon tipusfüggő, hogy melyik milyen gyorsan kezdi el a nyomtatást.

ui:
ja, és olyat, amihez olcsón lehet utántöltött patront kapni.

Szia!

En a rendelokben meg mindig matrix nyomtatokat latok amerre jarok - mint beteg. :)

Udv. bnv

amiket az 5-6 darab akreditált háziorvosi szoftver támogat amik a windows-on futnak....azaz tulajdonképpen mindegyiket. Kolléga felesége háziorvos, receptre mátrixot(EPSON LQ590) használ, minden másra lézert.

körülbelül én is ezt írtam, meg a kolléga is ezt mondta. AZONBAN:
Ő azt mondja hogy a receptek nyomtatására nagyon nem jött be a lézer, mert csak a toner egyik felét használja a progi amit ők használnak és egy idő után maszatol. Nem lehet látni a vonalkódot, ami meg ugye kellene a gyógyszertárban. Én csak leírtam, hogy nekik az EPSON vált be. Nekik havi 1500 Ft a költségük rajta, ismerősüknek 15000 Ft a lézeren. Persze ha sok a beteg, akkor kipörgeti az árát. :)

Ráadásul ismerősnél a HP1020-as lézer égetőhengeréről levált a borítás, mert nem bírta a keskeny (recept) nyomtatást... egyszer gariban cserélték, de gari után drágább lett volna ezt cserélni, mint a gép maga újonnan. Azóta tintasugár, amihez relatíve olcsó a festék...

Bocs, hogy upolok, de végülis mi lett a vége?
Isermősömnél ugyanez a probléma adódott, ők eddig lézereztek, de most bemondta az unalmast a masina.
Nézelődöm, van-e jobb megoldás, itt havonta kb 4000 vényt nyomtatnak, szintén a VIKI nevű programból (nem láttam még, de asszem windows alatt).

----------------
...egyébként az SP nem is egy énekes bénabéla, hanem a stackpointer / de utálom ezeket a déli b*zikat...

egyenlőre semmi.

az kiderült hogy az orvosi program képes keresztben nyomtatni, de bizonyos okok miatt a régi spricces nyomtató marad egyenlőre.

azonban még nem zárult le az úgy.

szerk.: és ami azt illeti találtam olyan nyomtatót ami megfelelne a kívánalmaknak:

epson aculaser m2000d: 25-28 rugó de sajnos ez kifutó széria, és nem is túl megbízható, utódja pedig 2 1/2szer drágább, az utángyártott/újratöltött toner sem olcsó.

hp 1200 rég nem gyártják, utódai pedig nem képesek arra amire az 1200as:)

Szia!
Nekem konkrét tapasztalatom van. Lézer nem jó, mert az első lap kinyomtatása időigényes. Mi elvetettük. Olcsón fenntartható tintás kell, de nem ez a lényeg, hanem: 2 tálcás - 1 az a4-nek, 1 pedig a recepteknek. Itt egy Canon Pixma ip3600teszi a dolgát. Jól megvan vele a körorvos dokink :)!

Mátrix? Epson LX300 pl. Idétlen idők óta ilyen van nálunk az irodában. Strapabíró darab, leporellóra is jó, mondjuk vonalkódra lehet hohy nem az igazi. (A "takaró"
műanyagfüle hajlamos letörni sajnos)

Samsung vmelyik ML sorozatú darabjánál adtak garanciát a recept nyomtatási képességre, talán az 1610 volt, sajna az újabbaknál már nem megy a dolog. Ha pontosan kell, holnap megnézem. Nálunk bevált, de újonnan már nem fogsz kapni.

Szerk.: pontosan ML-2571N. Ez garantáltan tudja, 2 szakrendelésünkön is ilyen van.

> BERUS
Motor: Kororaa Linux 14.

azért írok, mert látom még nincs semmi kézzel fogható eredményetek.

sajnos azt kell mondjam, hogy program függő. vittünk rendelőbe olyan nyomtatót, hogy nem lehetett beállítani pl ProDoki alá rendesen: vagy ott volt jó receptnyomtatásra, vagy azon kívül rendes A4 papírra (valami Xerox volt azt hiszem, de később valami HP-val is szívtunk). a program nyomtatási modulja volt a ludas.

végül felhívtuk a program supportját és azt mondták: szállítsunk Kyocera FS1300(?D?) nyomtatókat. Kyo hallatán megkérdeztük a HRP-t, hogy ő mit szól ehhez: ~"igen, tudjuk, hogy ezt ajánlják. kifejezetten kérjük, hogy töltsétek le ezt a doksit, töltsétek ki a rendelő megfelelő adataival, orvossal írassátok alá, majd rendelés után azonnal küldjétek postán, mert így nagy kedvezmény van rá" (valami pályázat volt kiírva rendelőknek, így olcsóbbat vehettek nyomtatót. most nincs ilyen lehetőség?)

ui. a printer azóta is köszöni jól van, néha megyünk karbantartásra, szállítunk ki tonert stb enni nem kér. azóta más programmal is tök jól megy. szóval biztos ami biztos hívjátok a (program) support-ot és akkor nem szívtok, felelősség kb az övék lesz. legalábbis el tudod mondani az orvosnak akinek szállítotok, hogy mi a pálya.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

+1 a Kyocerának erre a típusára.
FS1300D-k mennek szegeden a kettes kórházban elég sok helyen, és jól teszik a dolgukat. Igaz, hogy csak egy tálcája van, de a receptet berakod a lehajtható adagolóba, a tálcába az A4-es papírt, és ha recept nyomtatás kell, akkor egy mozdulattal picit kijjebb húzod a tálcát, és a receptre nyomtat :) Kicsit fapados megoldás, de jóval egyszerűbb, mint klikkelgetni.
Ott pont a medsol nevű förmedvényt használják, és még az is jól működik vele, pedig a medsolt egy hálózaton megosztott nyomtató is kiakasztja... :S Borzalom...
Az pedig, hogy tudsz-e vízszintesen receptet nyomtatni, sokban függ a programtól. Medsolnál például nem sikerült rájönnöm, de szerintem nem megoldható.

Tegnap olvastam, most fog kijönni egy új epson nyomtató. Tintasugaras, de veri a lézereket, mind árban, mind gyorsaságban, mind pedig minőségben.