Falhasználók vs. Informatikai Rendszer

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én a közös jelszó adatbázis híve vagyok, amiben minden komponens tudja autentikálni magát. Igazából jó lenne erre még valami 2-factor authot építeni, csak se időm, se energiám nem volt az ezzel kapcsolatos kísérletezésre.

El kene jutni odaig, hogy 2011-ben a statikus jelszo az nem hitelesitesi megoldas.

Ez egy egesz jo, egyszeru dolog volt amig 1-2 dolgot kellett vedeni, meg volt a bolygon 3 szamitogep, es azok se voltak osszekapcsolva, es rendszergazdak hadan kellett keresztulverni magad a rendszer barmilyen szintu hozzaferesehez.

De teljesen ertelmetlen elvarni atlagos kepessegu emberektol, hogy a microsoft biztonsagos jelszavakat (3 karakterosztaly, nem kezdodhet szammal, legalabb sok karakter, 3 havonta cserelje) tenyleg meg is jegyezze (es a "generaloalgoritmust" se lehessen kitalalni egy regebbi jelszobol), innentol pedig kevesbe biztonsagos, mint ha hagynad, hogy 1234 legyen a jelszava, mert b.szottul fel fogja irni az egerpadra vagy a monitor szelere.

Engedj meg egy virtuális kézrázást...
----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

+1

+1

Nekem is fel van irva a Pearson VUE jelszavam, a BME AUT portal jelszo pedig bongeszoben van elmentve. Ha masik geprol kell AUT portalhoz hozzafernem, akkor megszivom, mert a jelszo emlekezteto ritkan mukodik.