Mac OS X vs. Windows 7 [2]

Fórumok

Az előző 600+ kommentes kalozradio által teleszemetelt csodatopikban sajnos kevés szakmai dolgot sikerült kitárgyalni és az is nehezen volt átlátható az időugrások miatt.

Ellenben engem érdekelne a topiknyitó vita, ezért adnék még egy esélyt ennek a megvitatására. Ugyanis el nem tudom képzelni, hogy mi vesz rá valakit, hogy egy Macen Windows 7-et futtasson, kb. olyan, mintha kondibérletet vennék, hogy lejárjak a konditerembe földön fekvőtámaszozni.

Tehát röviden: melyik jobb, és miért szerintetek?

Hozzászólások

Nos, én szemmel láttam, hogy ennek mi volt az oka:
Mivel NEM ismeri KICSIT SEM a Mac OS rendszert, ÉS ő DOLGOZNI akar a gépen, nem pedig TANULNI, neki kényelmesebb volt egy win7-et felrakni rá, semmint megtanulja kezelni a MacOS-t.

Nekem is Mac-em van ezekkel én is tisztában vagyok. :)
De valahogy szentségtörésnek érzem, hogy legyalulja valaki az OSX-et.

Egyébként meg hasonló árkategóriában vannak hasonlóan igényes gépek. Igaz nincs Magsafe, meg vannak ledek, de vannak más szép igényes gépek is.
_________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05

> Egyébként meg hasonló árkategóriában vannak hasonlóan igényes gépek. Igaz nincs Magsafe, meg vannak ledek, de vannak más szép igényes gépek is.

Maris csak hasonlo, es maris van rajta par dolog, amiert pont a mac a jobb. Persze, van hasonlo, szep es igenyes, de minek keressen az ember alternativat, ha a listavezeto is elerheto? Le kell cserelni az OS-t valami ismerosre... na es akkor mi van? Nem egy nagy cucc.

Maris van egy jo hardvere, ismeros OS-el, es boldog. Az ember egyszeru :P

--
|8]

Bar en egyiket sem hasznalnam, tobb okot is el tudok kepzelni, hogy valaki miert akar Macen Win7-et:

* Par dolog (pl jatekok) jobban tamogatottak Winen. Es hogy akkor miert mac? Hat mert jol nez ki, tobbek kozt!
* Egyeb !game softwarek, amiket $user hasznalni akar, nincsenek OSXre. (Es akkor miert mac? Mert jol nez ki, meg konnyu meg jo meg minden. Egy MacBook Air ellen pl en sem tiltakoznek, ellenben az OS-t azonnal kidobnam rola)
* Mert nem ismeri, es nem is akarja az OSX-et ismerni, mert megszokta a Windowst. Ellenben a HW tetszik neki, es megteheti, hogy aldoz ra egy valag penzt.

ES a konditeremben a foldon fekvotamaszozassal sincs semmi gond, mert konditeremben emellett lehet szocializalodni, es a dagado izmaim (haha... :P) magneskent hathatnak a szebbik nemre. Otthon a szobaban ez elegge eselytelen.

Hogy melyik a jobb, ahhoz nem szolnek hozza, mert szerintem egyik sem jo. Ellenben tobb okot is el tudok kepzelni, hogy miert akarna valaki Macen Win7-et hasznalni OSX helyett (harom ok fentebb, de van meg jopar).

--
|8]

A Macek dizájnosak és stabil a hardver, ennyi. Bármilyen oprendszer meghálálja a stabil és viszonylag korszerű hardvert, főleg, ha beállítja magának valaki, és nem gányolja szét aztán. Én nem misztifikálnám azért az OS X-et, jól meg van csinálva az tény -mondjuk azért nem nehéz ha viszonylag szinte csak egy hw típusra köll konfigolni-, de azért SSD-ről, sok mega RAMmal, pörög akármelyik OS. Arról nem is beszélve, hogy ha egy valag hardvert nem lehet használni, ami adott pl.

Nem akarlak meggyőzni, azt csinálsz amit akarsz.

Én sok oprendszert használok párhuzamosan, vmware imageket futtatok w7 alapon, linux, osx, xp, vista, opensolaris.

Miért?
Mert ennyi platformon kell fejleszteni.
Melyik tetszik?
Egyik sem, mindegyiknek megvan a nyűgje, baja, keserves szenvedése. Addig mindegyik eljutott, hogy zenét, filmet webet lehessen rajta nézni, látni hallani. A többi csak külcsíny, amit nem is látok, mert a fejlesztőeszközt nézem nem az ikonokat.

Sebességkülönbség?
Uazon a hardveren, ugyanannyi memóriával, ugyanaz a hdd, proci, érezhető különbség nincs, és nem is lehet.

Melyik tetszik fejlesztésre?
VS + MsWin, gyors hatékony, produktív. A többi le van tőle maradva rendesen.

Ezt a kérdést én is feltettem egy embernek, akinek Windows volt a Macbookján. Azt válaszolta, vannak olyan programjai, amelyeknek nincs Mac OS X-en futó megfelelője. Hogy miért nem virtualizált inkább, nem tudom.

Ave, Saabi.

PC/Win -re sem jön ki az összes játék, már régóta konzolra fejlesztenek, azt portolják winre, ha portolják, de már egyre kevésbe.

OSX/linuxra az idgames opengl kombo kivételével nagyon kevesen portolnak, inkább csak a kivétel, nagyon nagyon kevés cucc jelenik meg.

Tehát summa summárum, az osx nem game platform, persze flashes játékok még mennek rajta.

Nálam a régi macbookon a mai szemmel gyenge teljesítmény miatt nem jöhetett szóba hogy virtuális gépen fusson a windows 7 visual studioval, mssql-lel, stb nagyobb gépigényű program elviselhető sebességgel, ezért inkább bootcampre fel volt pakolva az egész, és ha kellett használjam akkor windowst bootoltam.
Most tulajdonképpen már minden megy rendesen vm-en is, csak azért van fent a windows hogy tudjunk lanpartyzni néha egyet (a windowsos játékokkal).

Változatlanul azt mondom, hogy a felhasználási specifikum, és/vagy egyéni szubjektum kérdése a dolog.
azon az eeepc 1000H-n amit használok, olyant vett egy régi cimborám, és ő OSX-el használja. MErt azt szereti. Én sokáig ubuntuval, most w7.
Most is azt mondom neked, amit az előző topikban: Igazán ütős szakmai érvet ne várj, mert nincsen.
Viszont állitólag az OSX igazán egy apple gépen mutatja meg az erejét. (ezt mondják a szakik, én nem tudom megitélni)

Én úgy állnék hozzá a dologhoz, hogy a max gép esélyes, hogy jobban össze van pakolva, és lássuk be, külcsinyre is szebb. hw szempontjából nem nagyon tudsz mellényúlni, ha powerbook-ra költesz.
Ellenben ha jól megnézed milyen egyéb lapost veszel, akkor azt meg már windows-al hozzád vágják valszeg olcsóbban is, és azzal sem lesznek gondjaid.

A helyedben nem dilemmáznék. Megnézném, hogy milyen vas kell, megnézném a kinálatot, és az alapján döntenék.Főleg, hogy az apple gép is valójában egy almás x86 pc, igy tényleg nem ordenáré dilemma.
--