Android, SGS, IDE keresgeles erlanghoz, emacs kerdesek

Udv

Mivel a telefonom (Samsung Galaxy S) kezett lassu lenni, illetve egyaltalan nem tudott media fajlokat lejatszani, tovabba jatek kozben fagyott, ezert ugy dontottem, hogy a Darky ROM-nak mennie kell. Fel is kerestem a masik nagyobb ROM oldalat Doc-et, es lehuztam a zip-et. Nemi backup utan konnyeden felment a ROM. Valtozas a Darky 9.5-hoz kepest:
- sebessegjavulas, most kb ott tart, mint a kollegam 3GS-e
- media fajlok lejatszhatoak, bar neha visszajon a bug, de ilyenkor reboot utan megjavul... keresem az okat, hogy mi triggereli
- jatek kozben teljes szetfagyas helyett egyszer csak elszall a grafikus felulet, fekete kepernyo, bejon ujra a launcher, vissza is toltodik minden, de a touch-os dolgok nem mukodnek -> reboot, megjavul

Vegulis javulast ertem el, de azert ez meg igy mindig keves. Sot, eddig akarmelyik androidos ismerosommel beszeltem, mindenki iPhone-t tervez venni kovetkezo telefonkent.

Masik tema. Elkeztem valami normalis IDE-t keresi Erlang-hoz, mert a PhpStorm raszoktatott egy csomo jo dologra, es hianyoznak vim alol. Erlanghoz az ajanlott IDE az emacs, de ebbol igy hirtelen hianyzik sok minden. Megneztem a harom nagyobb IDE erlang tamogatasat:
- IDEA-hoz van ErlGray, amit ha bekapcsolok, akkor betoltodik a plugin, de mas nem tortenik.
- NetBeans-hez van ErlyBird, ami fel sem telepul, mert olyan regi verziohoz keszult (tehat abadoned)
- Eclipse-hez van Erlide, aminel minden mozdulatomra NullPointerExceptiont kapok.

Igy akkor kizarasos alapon marad az emacs. Wishlistem:
- syntax highlighting (ezt az erlang-mode adja)
- code completion (ez nagyjabol jo)
- directory browser (speedbar)
- navigator
- project kezeles (ez lehetne valami konyvtar, es az ezen beluli modulokra is menne a code completion)
- refactor: rename (nem regexes replace, hanem rendes, es projekten belul)
- refactor: introduce variable (egy kifejezest kijelolve kirakja valtozokent, es beirja a valtozot a helyere)
- refactor: surround with...
- refactor: extract function
- expand selection: a kuzor benne van a kodban valahol, es kiterjeszti a kijelolest a kovetkezo ertelmes reszre (pl ha egy string kozepen van, akkor az egesz stringre, utana a kifejezesre, a fuggvenyre, az egesz fajlra)
- ha kijelolok valamit, es megnyomom a '-ot vagy "-et, akkor korbeveszi vele, ha a (, [, { valamelyiket, akkor is; ha mar korbe van veve mondjuk '-fal, es nyomok egy "-et, akkor kicsereli

Eddig a CEDET-et probalgattam, de az nem tud mindent, raadasul eleg keves dolgot tamogat erlang teren.

Hozzászólások

Milyen média fájlokkal volt/van gondod? nekem gyári ROM-mal semmi problémám velük, amivel a beépített lejátszó nem bírkózik meg, arra nagyon fasza más playereket lehet találni. Sosem kellett azért rebootolni a telót, mert valamit nem játszott le.
Játékokkal sem voltak gondjaim, csak a warezoltak némelyikével, azok tudtak csuda dolgokat művelni, ezért sürgősen le is szoktam róluk. Egyáltalán minek erőltetni az alternatív romokat, elég a gyári alá egy módosított kernel, ami ext4-et támogat, meg egy lagfix, és kész. A 3g-hez képesti sebesség különbség megállapítása tapasztalati úton történt, vagy valamilyen objektív tesztprogrammal? Erős a gyanúm, hogy a készülékedben van a hiba, mert ezeket a problémákat egyik SGS-ses ismerősöm telefonja sem produkálta. Egyébként ha gyors, megbízható romra vágysz, próbáld ki a kínaiak MIUI romját.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Media: youtube videok, mp3

Nincsenek warez jatekaim. Alternativ ROM azert kell, mert a gyari hasznalhatatlanul lassu.

3GS: a felulet gyorsasagra. Tehat ha megnyitok valamit, akkor nem fagy be a telefon 1-2 mp-re, ha a vissza gombot nyomom, akkor azonnal ugrik. Nyilvan szintetikus benchmark mast adna.

Muhhhahaha. Mihez képest? :) Nekem a blade (igen) a gyári rommal sem volt _ANNYIRA_ lassú. Oké, értem, hogy egy 100k+-os teló legyen _ELKÉPESZTŐEN_ gyors, de akkor megkérdezem: mihez képest? :) Az elképzelhetetlenhez képest, minden lassú. Az asztali pécém, amin ezt a hozzászólást írom, nagyon lassú a teszt gépemhez képest (330-as atom, vs 2500k core i5), cserébe sokkal halkabb és tizedannyit fogyaszt. :)
Sikerült rajta? Igen. :)

"Media: youtube videok, mp3"

Gyári rommal semmi gondom velük. Mindent lejátszok pöpecűl.

'Nincsenek warez jatekaim."

Akkor nem értem. Nálam egyik játékkal sem volt baj, amiket idáig próbáltam, vagy megvettem.

" Alternativ ROM azert kell, mert a gyari hasznalhatatlanul lassu."

A lassúságot az adja első sorban, hogy az SGS rfs fájlrendszert használ. Egy ext4-re való áttérés nagyot dob a rendszeren, a laggolás is megszűnik. Nem kell feltétlenül alternatív rom, elég, ha csak kernelt cserélsz az adott droid verzió alatt, meg alápakolsz valami lagfixet. Itt lehet turkálni ez ügybe: http://project-voodoo.org

"3GS: a felulet gyorsasagra. Tehat ha megnyitok valamit, akkor nem fagy be a telefon 1-2 mp-re, ha a vissza gombot nyomom, akkor azonnal ugrik. Nyilvan szintetikus benchmark mast adna."

Felejtsed el a TochWiz felületet, mert tényleg eléggé lassú. Használj alternatív launchert, én a Go Launchert favorizálom. Gyors, mint az olajozott villám.

De még egyszer javaslom, tegyél egy próbát a MIUI rommal is: http://www.miuiandroid.com

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Voodoo kernelt nem szeretem, mert nagyon eszi az akksit. A speedmod is olyan gyors, csak kb fel nappal tovabb megy vele a telefonom.

Zeam launchert hasznalok.

Media fajlok: mivel nezegetve a ROM-ok forumait, senki sem panaszkodott, ezert szerintem nem a ROM. 300+ alkalmazas van telepitve, lehet, hogy valamelyik kavar be. Eszerint a thread szerint a Twitter app az. De van olyan is, hogy teljesen uj telefonnal sem megy az mp3 lejatszas.

Azt en is eszrevettem, hogy bizonyos mennyisegu app telepitese utan latvanyosan belassul a telefon. En ugy vagyok vele, hogy max. 200 app-ot szoktam csak felrakni, a ritkan hasznalatosak mennek backupba. Az allando media fajl pasztazas is sokat fog, ezt is ki lehet loni. Utoljara a samsung marketjebe megjelent taskmanager kavart be rendesen, fogta a telefont derekasan, es meritette az aksit. Kb. Egy het kellett, mire rajottem, hogy az az alkalmazas a ludas. Viszonta a mediafajlok lejatszasaval eddig meg nem volt gondom, biztos nagyon bosszanto lehet.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nem kell, de az ember ugy van vele, hogy mivel az SGS-nek nagy a belso tarhelye, amit folrakok, az elfer, nem kell jatszani a memoriakartyara torteno telepitessel, enni meg nem kernek. Igy meg hamar foltorlodik ket-haromszaz app. Viszont egy ido utan nagyon lassitja a rendszert, ezert esszel kell csinalni.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.