Új tápegység elpukkant

 ( segabor | 2011. május 19., csütörtök - 9:20 )

Adott egy több éves Dell desktop gép, amelyben elfáradt a táp ventillátora (igen hangosan zúg) és egy csere táp, melyet annak rendje és módja szerint szépen kicseréltem, ügyelve arra, hogy minden csatlakozó a helyére pattanjon.

Tápkábel bedugása után egy oltári nagyot csattant a táp, a gép ezek után el sem indul. Szaga nincs a dolognak.

És a kérdés:
- mi lehet(ett) a baj? Rossz bekötés (elszúrtam?), esetleg a tápban levő biztosíték durrant el (nem szokott ilyet csinálni)? Vagy egyéb alkatrész, kondi? Por? :)
- esetleges kihatás az alaplapra? Szerintem minimális az esély, mert még a ventillátor sem pörgött fel.

Időm nem volt kiszerelni az új tápot, hogy megnézzem, mi baja van. De rendelünk egy másik cserét.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Evek ota fsp tapokat hasznalok,nagyon meg vagyok veluk elegedve,ar-ertek aranyban verhetetlen.A multkor pont ugyanigy jartam egy zsir uj darabbal.Elotte evekig es azota sem volt problema vele.Visszavittem,kicsereltek es orom-bodotta mindenkinek.Megesik az ilyen.Felrekotni nem tudsz semmit,ha nem eroltetted a csatikat egybe(marpedig azt eleg nehez) akkor gyarilag volt rossz.

Erről a "nehezen megy bele" dologról mindíg egy régi - talán hwsw fórumos - topik jut eszembe, aholis a DDR/SDRAM vagy DDR/DDR2 memória került felcserélésre: "Kicsit nehezen ment a helyére, de aztán bepattant. A bekapcsolás után viszont szikrázott és azóta nem indul a gép."

Igen, meg az usb aljzat polaritás cseréjével is lehetett jó kis pendrive-temetőt csinálni. Volt hogy jött az ürge, hogy ő ezt nem érti de egyeltalán nincs szerencséje a pendrive-okkal, már a harmadikat próbálja az előlapba bedugni és egyik sem működik. Ja és furcsa szag is van. :)

szamtech boltos meselte, hogy nagydarab ficko visszavitte az uj gepet, hogy nem mukodik a monitor. a ket elado alig birta leoperalni a vga-ra forditva dugott d-sub csatlakozot...

meg amikor osztalytarsam a slot1-es procit az isa slotba applikalta. kicsit nehezen ment bele, es megrepedt az alaplap, meg nem indult el. de utana mukodott!

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Nekem is a rossz táp a tippem, ugyanis még a ventillátor sem pörgött fel. Márpedig egy elegáns alaplap leégésnél a ventillátor vígan pörög, a gép meg csendben megsül. Esetleg némi szaggal párosulva.

Itt ilyen nem volt.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Mivel gondolom garis a táp, ne foglalkozz a problémával, vidd vissza azt adjanak másikat. Én inkább a gépet félteném.

A héten érkezett a csere táp. Most kérünk egy másikat.
Ha lesz időm, visszarakom a régit és megnézem, mi maradt a gépből.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Mennyire regi az a regi gep? Mert, volt idoszak amikor a dell nem szabvany atx vezetekelest hasznalt a tapcsatlakozonal.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

A gép már jópár éves, garija is lejárt már. Épp ezért rendeltünk a Delltől csere tápot, hogy biztosra menjünk.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára