[Solved] Nem működik a Szundi (snooze) Androidban

Fórumok

Helló,

Van egy SE X10 Mini Pro-m, 2.1-es androiddal.
Ébresztés után nem működik a szundi funkció, ami elvileg 10 perc után ébresztene ismét, de nem csinál semmit. A képernyőn furcsaságok vannak, tehát egyértelműen bug. Ezt le is fényképeztem amúgy, röviden annyi, hogy miután megnyomja az ember az ébresztés után a szundi gombot, egy analóg óra jelenik meg, amin egy fehér "pizzaszelet" mutatja, mennyi idő van még az új ébresztésig. Ez a szelet egyre csökken, ahogy a percmutató halad előre. Igen ám, de amikor eljön az idő, akkor nem ébreszt, hanem az egész óra egy pizza lesz és kezdődik elölről az egész. Ha ilyenkor várok még egy órát, akkor sem ébreszt, hanem ugyanúgy egész pizza lesz.

Az a kérdés, hogy hogyan lehet ilyen bugokat jelenteni? Meg kinek kell? Sony Ericssonnak? Googlinak? Tmobilnak? Tud valaki linket?

Egy szálat találtam erről a neten, de ez nem sok:
http://talk.sonyericsson.com/message/15832

Elég szar ilyen miatt elkésni melóból.

Update: srácok, be kell vallanom, hogy ez valamennyire user error is volt. Megoldódott a probléma. Fel volt rakva nekem egy task killer, DE beállítottam, hogy az ébresztőt ne lője ki. Az a probléma, hogy szundit már nem az ébresztő csinálja, hanem az időzítő. Hát fene se gondolta volna. (A kirajzolt órát az ébresztő csinálja, de a visszaszámlálást az időzítő és utána megint az ébresztő ébreszt?) Beállítottam, hogy az időzítőt se lője és most már nyolcszor ébresztett egymás után, tehát jónak tűnik. Legalább más nem fog így járni véletlenül, ha megtalálja ezt az threadet.

Hozzászólások

Telepíts egy másik ébresztő alkalmazást. :)

--
maszili

A Task Killert ne használd, ha nem ismered az Android platformot. Az ébresztő meg a szundi meg ilyneek csak 1-1 application, ami a Timer service szolgáltatását használja. Röviden összefoglalva az ébresztő app csak UIt-t ad arra, hogy a Timer service felé kéréseket csinálj. Az appot kilőheted a háttérben (az Android addig nem zár be egy appot, amig expliciten back gombokkal ki nem lépsz belőle vagy kevés a RAM), de a servicet ne lődd ki. Ha Home gombbal térsz ki egy alkalmazásból (valójában Activityből), akkor az még nem szűnik meg.

amig expliciten back gombokkal ki nem lépsz belőle

Attól se feltétlenül, ahhoz úgy kell írni a programot, hogy bezárja magát, a legtöbb alkalmazás a back gombra csak az activity-t zárja be, de ő maga ott marad a háttérben.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home