Ez a jó megoldás!

Raymond Chen mai blogbejegyzése: https://devblogs.microsoft.com/oldnewthing/20200115-00/?p=103329

Na jó, bevallom, nem néztem utána a részleteknek, csak pusztán intuitíve mondom, hogy ez a SHSetKnownFolderPath egy igazán jó megoldás, két okból is: egyrészt, mert nincs hozzá probléma (tehát önmagáért a megoldás öröméért született), másrészt, mert bonyolultabbá, hibaérzékenyebbé teszi a rendszert, és így újabb megoldásokhoz vezethet el.

Hozzászólások

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/api/shlobj_core/nf-shlob…

Valami olyan csodamágia lehet, ahogy én elképzelni vélem, amit Unixban move+symlink-kel csinálnál; hogy mondjuk a /home/teve mappát rendszergarázda áthelyezi a /mnt/disk5/home/teve helyre, de a régi helyén otthagy egy symlink-et az új helyre.

Namostan RC blogbejegyzése arról szól, hogy ezt a függvényt mégsem lehet biztonságosan megcsinálni  egyes folderekre (pl. LocalAppData), mert azokban folyamatosan használt fájlok vannak. Most jó kérdés, hogy ez az éppen be-nem-jelentkezett, processeket nem futtató userekre is vonatkozik-e, azt nem tudom, de simán el tudom képzelni azt is.

Poettering megcsinálja nekünk a systemd-homed-t és előbb-utóbb linux-on is előfordulhatnak hasonló eufóriát kiváltó anomáliák :-D

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Én akkor kezdtem gyanakodni, mikor a gnome-terminal nem volt hajlandó elindulni, mivel az ő kliens-szerver architektúráját(!) megvalósító dbus(!) LC_CTYPE=hu_HU.ISO-8859-2 beállítással futott, amit már az  ő birkatürelme sem bírt elviselni.

 

Szerk: no, visszakerestem: https://hup.hu/node/147125