Gyöngyszemek a vateráról

Ezt a gyöngyszemet most találtam, mivel informatikai oldalon vagyunk, gondoltam közérdekű lehet :-)

Először lássuk a készítő weboldalát: mestersegeselme.hu

Megjegyezném, hogy nem néztem meg milyen programról van szó, az akár teljesen profi munka is lehet, de a weboldalt megnézve nem éreztem késztetést, hogy belemélyedjek. A "marketing" anyag minőségére értettem a gyöngyszemet, nem a programra. A szoftverek szakmai elemézésének a lehetőségét másra hagyom, aki járatos a titkosítás és a mesterséges értelem fejlesztésében :-)

A vaterán ezzel a szöveggel hirdetik a programot:

Számítógépes program, ami tökéletesen mintázza az emberi elme adatbázisának mesterséges számítógépes program általi felépítését. Az elme hang,- kép alapú adatokat is rögzít. Ennél a programnál ezeket a funkciókat karakteres adatfelépítésekkel kell helyettesíteni.

Már az első mondantnál végtelen ciklusba került az értelmezőm.

Ugyanez az illető árul a vaterán "Email titkosító szoftver"-t is. Ha így rákerestek, meg fogjátok találni. Nem linkelem. Viszont álljon itt az ismertetője a vateráról:

Köszöntöm a titkosítás szoftver ismertetőjében. Ez a szerzői joggal védett szoftver teljes biztonságot nyújt Email üzenetek titkosítására.

Hecker se tudja feltörni. A szoftver kifejlesztésében az emberi gondolkozási alapokra hagyatkoztam.

Átfogóbban!

A titkosítás szándékától függően,- maximálisan még a fizetett kódfejtők sem képesek a professzionális változat feltörésére. Lehetőség van a program megvásárlására is.

Kérdezzen!

1) Működésében feltelepítjük a programot.

2) Megnyitjuk azt.

3) Megjelenik a kódoló - dekódoló menü ablak.

4) A kívánt szöveget beillesztjük a szöveg ablakba.

5) Kódolás gombra klikkelünk.

6) Várunk, míg a szöveget a program bekódolja.

7) Ekkor a kódszámokat kimásoljuk és küldhetjük.

8) A fogadó állomáson a kódokat beillesztjük a kód ablakba.

9) Majd az olvasás gombra klikkelünk.

10) Várunk, míg megjelenik a küldött levél, titkosított tartalma.

Biztonság.

- Egyik biztonsági lépcső, ha a belépést titkosított kóddal védjük. Ez akkor ajánlott, ha nem szeretnénk, ha a környezetünkben valaki használná a szoftvert. Fiataloknak ajánlott.

- A másik lehetőség teljes biztonságot nyújt, még Heckerek ellen is. Ekkor a kódolást és dekódolást internet kapcsolattól független számítógépen végezzük el. Az internet kapcsolattal rendelkező gépre mindig csak a kódokat visszük. Ez a használati megoldás cégek, és üzletemberek közti biztonságos levelezést szolgálja.

Megjegyzés.

Minden egyes szoftverhez tartozó kódsorrend más és más.

A magyar változatban számos pénzügyi kifejezés és latin kifejezés is van.

A szoftver külön igény szerint elérhető még angol, német, francia, olasz, spanyol nyelveken is.

Hozzászólások

Nincsenek szavak. Ez annyira péntek, hogy nagyon.

O M F G ... ennéltöbbetnemt'ok elmondani, kérem kapcsolja ki...

------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

A minden felhő időszakból átléptünk a minden MI időszakba.

"Minden egyes szoftverhez tartozó kódsorrend más és más.
A magyar változatban számos pénzügyi kifejezés és latin kifejezés is van."

Ebből feltételezem, hogy valami szótári elven működik.
Ennek biztonsága, hát... hagyjuk.

Sok résznél felmerülhet a leírás kapcsán, hogy "mire gondolhatott a költő"? Szerintem arról próbált meg írni, hogy minden programban egyedi kulcs van, ezért ha te megveszed, akkor úgy használhatod, hogy mindenkinek elküldöd akivel titkolózni akarsz és így a két program tudja egymás üzeneteit dekódolni. Ha ez tényleg így van, akkor szerzői jogi kérdés is lehet, mert ez azt jelenti, hogy a vásárlónak joga van ingyen odaadni mindenkinek akivel titkos üzenetet akar váltani. A biztonság megőrzése miatt (khm...), gondolom feltételezik, hogy úgysem adják oda rengeteg embernek ugyanazt, mert akkor mindenki tudja mindenkiét olvasni.

Úgy érzem a szoftver kipróbálása a tervezőjével (a vaterán írja, hogy van erre lehetőség) szintén tanulságos és hasznos lehet mindenkinek aki kicsit is ért a titkosításhoz, a biztonsági kérdésekhez vagy látott már számítógépet :-)

Az YT videoban bemutatja a cuccat: https://www.youtube.com/watch?v=ncoF0feEwNg

Az input szoveg (amugy innen https://index.hu/tudomany/til/2018/03/15/nehany_ember_ugy_latja_a_szine…) 306 karakter.

A szamokbol meg 106 darab van.

A dekolasnal furcsa, hogy
- eltunnek a kis/nagy betuk
- random spacek kerulnek bele?

Erdekes, hogy adott szamok aranylag sokszor ismetlodnek, pl 41907, 5719, 96582.

A megoldas az, hogy a fazon csinal egy szotarat a gyakori szavakkal, es amit abbol ki tud irni azt kiirja ugy, amit nem azt osszepakolja a szotarban elerheto darabokbol es spacet rak kozejuk.
Szerintem a kodolas azert tart ennyi ideig, (YT videobol 23 masodperc!), mert minden szora kb bruteforce-al keresi meg, hogy hogyan bonthato fel plusz meg belerakott egy kis sleepet is, hogy komolyabbnak tunjon.

41907 -> 'a'
13549 -> 'tudós'
5719 -> 'o'
96582 -> 'k'
12089 -> 'úgy'
62890 -> 'sejt'
66846 -> 'i'
96582 -> 'k'
40754 -> ','
49928 -> 'hogy'
41907 -> 'a'
83906 -> 'két'
76458 -> 'x'
87643 -> 'kr'
5719 -> 'o'
49195 -> 'm'
5719 -> 'o'

mivel mar talaltunk legalabb 3 ismetlodest, ezert valoszinuleg helyes az elemlet.

Nagyon nagy! :D
"Hecker se tudja feltörni."

Az "elmés" weboldalon nagyon nehéz olyat találni amire ne csettintene bármelyik designer elismerően. Az image map használata régi időket idéz amikor még menő volt (ez egy nagyon rövid időszak lehetett, mert én nem is emlékszem, hogy lett volna ilyen).

Külön érdekesség, hogy a weboldal a program fejlesztőjének a munkája, aki ezek szerint nem akart lesüllyedni az alapvető HTML tag-ek zűrzavaros szintjére ahol az óvatlan webhentes ki van szolgáltatva a böngészők szeszélyének. Kereshettek volna egy ingyenes template-t is, de nem akartak besimulni a fősodratú weboldalak tengerébe, ahol a weboldalak úgy néznek ki mintha rengeteg munka lenne bennük, ezzel kétségbe kényszerítve a látogatót, hogy milyen lehet maga a termék, ha láthatóan minden erőforrást a weboldalra fordítottak? A cél láthatóan minden hasonló kétség kizárása volt: náluk pontosan annyi munkát fordítottak a webodalra mint a szoftverre. Ha a látogató úgy gondolja, hogy talán még kevesebbet, az még jobb.
A végeredmény egy egyedi weboldal, amihez hasonlót nehéz találni és ami minőségben, igényességben, kidolgozottságában megfelel a szoftvernek amit reklámoz.

Nem erdekelt csak megneztem a videot es atyagatya.
Ami a vicc/gaz/szomorú , hogy veszik...
Szerintem.

Ez is egy gyöngyszem a "weboldal"-ról

http://bekoferenc.fw.hu/magyar.pdf

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

"A kutatónak nagy tisztelője vagyok. Sajnos ebben az értekezésben leírtakkal semmilyen módon nem ért egyet. Ezértnem járult hozzá nevének ebben a munkában való leírásához."

Ezen felsírtam!

Csak néhány oldalt voltam képes olvasni a PDF-ből de már a fejemet fogtam közben.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Sok tudós véleményével ellentétben megállapítom, hogy az üzletekben kapható számítógépek alapjaiban sokkal többet tudnak már első bekapcsolásukkor, mint az „emberi intelligencia” "

Mi a helyzet a nem üzletben kapható számítógépekkel? ;-)

Nekem kezd az a benyomásom lenni, hogy ez az illető egy meg nem értett zseni.
Mint tudjuk a zseni és az őrült között igen vékony a határ és ő erősen döntögeti a határokat és szabályokat minden mondatával. Különösen a magyar nyelvtan szabályait hágja át és meg.

Én már ott kezdtem csodálkozni, amikor megtudtuk róla, hogy nem vallásos, de hisz Istenben. Aztán több helyen is vehemensen támadta a darwinizmust, és kihámozható a szövegből kreacionista felfogása. Kár, hogy az agykutatás legújabb eredményeiről nem hallott (ajánlanám pl. Michio Kaku: Az elme jövője c. könyvét), különben nem ilyesmivel foglalkozna. Tudományosnak látszó zagyvaság.

> A szoftver kifejlesztésében az emberi gondolkozási alapokra hagyatkoztam.

Nekem ez a -kooperatív szövegértést próbára tevő- mondat a kedvencem :)

Én ezeket az embereket sajnálom... A másik ilyen a weblapos.

Valahogy tipik úgy képzelem el, hogy egy 50-55 éves forma, aki a rendszerváltás és az elmúlt 30 év technológiai fejlődésének a vesztese. A rendszerváltás hajnalán senki nem készítette fel arra hogy az élet mennyire meg fog változni, s egyszerűen eltűnt alóla a stabil élet. S valahol képes rájönni arra, hogy aktuálisan miben van a technikai lehetőség, csak nagyon szarul használja ki...

Egyszerűen csak sajnálni tudom őket, mert mindannyian tudjuk, hogy jobb lenne neki az Aldiban eladónak, de már az is elment mellettük...