SMS alapú kiadáskezelő Androidra

Fórumok

Olyan költség nyilvántartót keresek, ami a banktól érkező SMS-ek alapján kategorizálná az egyes tranzakciókat. Funkcionalitás tekintetében a Curve-ben működő automata kategorizáláshoz hasonlóra gondolok. Sok alkalmazást megnéztem már, de az alapja mindegyiknek a kézi felvitel. Ők ígérnek ilyen automatizmust: http://www.handwallet.com/expensemanager/ , de nem mondhatnám, hogy meggyőztek. Ingyenes és fizetős alkalmazások is érdekelnének. Van olyan, ami nektek bevált?

Hozzászólások

minden kártyás tranzakcióról kapsz sms-t? melyik banknál vagy? ingyen van, vagy bírod pénzzel?

FYI: Ujabb Androidokban valtozott az interface, nem kerheted le az SMS-eket olyan egyszeruen, mint korabban.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Melyik banknál vagy? Lehet már van olyan budgeting alklamazás, ami OpenAPI-n le tudja kérni a számlatörténeted, és kategorizálni.

OpenAPI-t magánemberként is használhatom?

Illetve ez ugyanaz, mint az Open banking?

Amit olvastam róla (Open bankingról), abban mind az szerepelt, hogy majd valami cég szolgáltatásként az összes bankomból egy helyre gyűjti a számlatörténetemet, hogy nekem az jó legyen. Még véletlenül se láttam olyan példát, hogy pl. X könyvelőprogram majd magától lekéri az összes tranzakciót a banktól/kártyatársaságtól.

Ha nem ugyanaz, akkor dobj egy linket, hogy el tudjam olvasni, miről beszélsz!

Köszi

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Akkor tehát sibike kolléga ötlete nem működőképes. Ugye?

Azért kérdem, mert nekem is ez volt a benyomásom, mint amit te írsz, viszont nem bánnám, ha tévednék, és a gnucash le tudná húzni a bankoktól a tranzakciókat ügyesen.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Semmi értelme...fokozatosan vezetik ki a bankok az SMS alapú szolgáltatásokat.

Helyette pedig jönnek a különféle API-ra épülő megoldások, ahogy a többiek írták.

Szerkesztve: 2020. 09. 26., szo – 18:39

Ez működik Erste-vel és Transferwise-al is, de online szinkronizációval (OTP-t is próbáltam vele kb. 1.5 éve, akkor ment):

https://web.budgetbakers.com

Elfogadhatóan osztályozta a költségeket. Erste esetén manuálisan kell engedélyezni minden alkalommal a hozzáférést, szinkronizációt. Transferwise esetén minden automatikusan megy napi egyszer.

4.5USD havonta, 27USD az éves, 55 USD körül van a "lifetime" licenc.

Erre inkább egy sms alkalmazást állítanék hadrendbe. A banknak egy külön telefonszámot adsz meg és a szolgáltató pedig https-en keresztül elküldi az sms-t az alkalmazásodnak. Bónuszként küldhetsz is vele...

Használj minden vásárláshoz revolut bankkártyát és reszelés nélkül olyan reportokat kapsz majd, aminél nem kell jobb.

De van egy alternatív javaslatom is: felejtsd el az egészet a francba, és a vásárlás előtti időben gondold át, hogy kell-e ez most neked vagy sem. Én egy időben sok adatot gyűjtöttem a vásárlásainkról, kiadásainkról, aztán volt egy nagy halom adatom, később szépen feldolgozott grafikonom és kimutatásom (revolut) és pont nem csináltam vele semmit.

Szerintem a spending management olyan embereknek való, akik nem látják át a saját büdzséjüket, vagy egyszerűen képtelenek megfontoltan költekezni. A többiek csak az idejüket vesztegetik vele.

Szerintem a spending management olyan embereknek való, akik nem látják át a saját büdzséjüket, vagy egyszerűen képtelenek megfontoltan költekezni. A többiek csak az idejüket vesztegetik vele.

+1