Felturbóztuk legsikeresebb termékünket! (x)

Címkék

Microcloud E-2100 NVMe - Kibővített tárterület, még gyorsabb működés, magas processzor frekvenciával. Akár Hybrid kialakítással is elérhető: nagy tárterület a fájlrendszernek + NVMe az adatbázis gyors működéséért. További részletek »

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 02. 25., k – 10:35

Tetszene egy bérlős megoldás sok okból (hw szerviz, finanszírozás, etc...), DE:

Engem egyedül mindenféle idegen tulajdon esetén a jogbiztonság hiánya aggaszt. Vagyis nincs felette hatalmam mi történhet a vassal, így az adataimat is bukhatom. Láttam már szerver lefoglalást, "laktam" olyan hosztingnál akit lekapcsoltak, szóval aggodalmam tapasztalat alapú. 

Kérdezem a tisztelt ittenieket, nektek mi a véleményetek erről?

 

ps.: RackForest fasza cég, fasza pénzügyi mutatókkal: 178/580

Összevissza nem foglalnak le, sőt már a diszk klónozás dívik, ha jól hallottam. A blade jellegű megoldásnál egy fokkal jobb lehet a dedikált gép, ott magán a gép csak te ügykezelsz.

Az adataidról, illetve mindenkinek a sajátjáról, saját helyen lévő mentéssel rendelkezni kell. Sokakban merül fel az hogy egy másik fél majd vállalja az adataiért  a felelősséget, meg hogy biztosan meglesz, node Te tudnál ilyet vállalni másnak garanciával?

Mi is foglalkozunk szerver bérbe adással meg elhelyezéssel, ha gondolod keress meg, bár jóval kisebbek és egyszerűbbek vagyunk, mint a hírdető. :)

Nem gúnyolódok. Ha a HUP-ot elviszik, akkor kezdhetsz aggódni. De miért vinnék el?  A HUP lassan 20 éve szervertermekben van. Én fizikai vas képében kb. 2001-ben láttam utoljára, amikor bra betette egy kocsi csomagtartójában Győrben. Mégsem aggódok :D

trey @ gépház

fixme, de a hupnak sajat vasa van. azt max akkor viszik el ha mellete sms warezt uzemeltetsz. de ha a vpsben van a cuccod, masik vmben meg pistike haxxolja a fbi-t, aztan amikor kiszall a hatosag lefoglalni a dolgokat, konnyen lehet hogy nem a vm imaget viszik hanem az egesz gepet ("viszunk minden majd a szakerto kivalogatja" alapon) tapkabelostul (nem vicc!!!). na az azert nem olyan vicces

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Általában akik olyan tevékenységet folytatnak, aminél szeretik lefoglalni a gépeket, ott kb csak az ár számít, semmilyen más hozzá adott érték és technikai részlet nem (pl.: redundáns áram, hűtés, normális saját uplinkek, értelmes és elérhető support stb). Ebben az RF nem jó, hiszen nem a piac legalja árban, szolgáltatásban és technikai háttérben sem, ezért nem hiszem hogy lenne ilyen ügyfelük. És mivel kicsi ez a szakma hallottuk volna, ha lett volna valamilyen lefoglalás, ami vétleneket is érintett volna a közös chassis miatt.
Salgó polcos termük ha jól tudom nincs is, sőt a VH-ban még álpadlójuk sincs ahova gépet lehetne tenni:) Egy Pistike Bt.-nél sokkal nagyobb erre a lehetőség, ahol nincs saját szerverterem, hanem valakitől bérelnek 1-2 szekrényt/polcot és vesznek mellé valamilyen vonalat, amit bármikor lecsaphatnak, ha van valamilyen konfliktus a főbérlő felé, mint anno a hostoffice vs T között. Ami egy szép hosszú hétvégét okozott :)

Az adatokkal kapcsolatosan mindig legyen backup másik helyszinen, de ez gondolom alap. Ami pedig a jogbiztonságot érinti, valószínűleg követik ezt a hirdetést és írnak majd valamilyen állásfoglalást ezzel kapcsolatban.

Reg webeztem mar (hw-hez kapcsolodo fejlesztesnel ugye ez maskepp megy), de nem epp erre lenne jo a microservices architektura? Mindbol tobbet peldanyositasz (pl. masik teremben/orszagban), ha felfele skalaznod kell, akkor beallitasz mellejuk tobbet, es ha a rendorseg lefoglal belole 1-2 node-ot, eszre sem veszed (mar felteve, hogy nem pont rad palyaznak, es visznek mindent). Ja, es mindezt virtualis gepeken termeszetesen.

+backup nalad az adatokrol, ahogy masok mar elmondtak

Persze tobbet kell hozza kodolni, az igaz.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?