( dorsy | 2021. 09. 24., p – 19:31 )

Nekem meg az a velemenyem, hogy az alapveto higieniai szbalyok betartasa a hatekony eszkoz a virus terjedesenek kordaban tartasara.

Mert: az oltott is elkap/fertoz, az oltatlan is

Raadasul a "bizonyitvany" hamis biztonsagerzetet nyujt es nem veszi figyelembe a lenyeget, miszerint vedett vagy-e vagy sem egy sulyos lefolyas ellen (leszarjak, ha pl. bizonyitottan atestel a dolgon) vagy, hogy fertozol-e vagy sem (teszt) csak voltal-e szurva/nem voltal.

Ertem en, hogy arra nem lehet penzt elkolteni aki csak ugy elkapta, kifekudte es onnantol a szervezete tudja mit kell tenni.

Ez igy demagog es kontraproduktiv.

Ahogy az is, hogy az influenzat mindenki telibeszarja, pedig ugyanugy felsoleguti es a megfelelo egyuttallasban (gyengebb szervezet, egyeb betegseg/sulyosbito tenyezo) ugyanugy halalos/korhaz a vege es ugyanugy kiesel a munkabol miatta (ha nem vagy kreten es nem jarsz meloba/kozossegbe ugy, hogy taknyod/nyalad egybefolyik).

disclaimer: nem vagyok oltasellenes, senkinek nem mondom, hogy ne vegyen fel vedooltast, sot, igen, tessek elmenni es felvenni, sot tessek influenza ellen _is_ felvenni ha meg nem voltal covidos/influenzas