( Dolphy | 2021. 01. 16., szo – 08:06 )

Elfogadom a véleményedet, csak néhány gondolat a leírtakkal kapcsolatban.

ez megint azt feltételezi, hogy a szubjektív beavatkozás engedjük.

Ez nekem kicsit nyitott kérdésnek tűnik anélkül, hogy ismerném a részleteket. Ez mégiscsak egy tech-cég döntése volt, nem egy választott testületé. Valaki eldöntötte egyszemélyben, esetleg egy csoport, egy bizottság? Nem tudjuk. Kik ők? Ki választotta őket? A szabályzatot nem ismerem pontról pontra, de gyanítom, hogy nem egy egzakt jogi szövegről van szó.

Kettős mércét is sokan felhoznak, én nem tagadom, lehetnek ilyen esetek, de a konkrét példák hiányoznak

Az általam fentebb idézett cikkben vannak konkrét példák, elég a címét elolvasni.

Ha van valami, ami társadalom ellenes, akkor a kioltott emberi élet biztosan az.

Sajnos tényleg nem ismerem a részleteket és nem is érdekelnek, mert ahogy írtam én a tágabb értelemben vett filozófiai kérdésre akartam reagálni, de nem rendőr gyilkolta meg az egyik ostromlót? Nem volt egy (kamu?) videó arról, hogy rendőrök engedik és integetnek a tűntetők egy csoportjának, hogy hajrá-hajrá?

Csak azért mondom ezeket, és tényleg jelzem, hogy nincs határozott véleményem a témában, de szerintem a kép jóval árnyaltabb annál, hogy egy sima gyorshajtáshoz lehetne hasonlítani, ahol a bűnősség és a felelős személye is kétséget kizáróan megállapítható. Te itt Trump bűnösségét veszed alapvetésnek, de ez nagyon nem ilyen egyértelmű (szerintem).