( Addam2 | 2020. 11. 18., sze – 13:29 )

a kinai piac/nagyedben legalabb kicsit dolgoznak...a torok is legalabb csinal egy kebabot, stbstb reggelig lehetne sorolni.

Az adózási hajlandóság hiánya és a szürke foglalkoztatás miatt erősen a kínai "vállalkozó" felé lejt a pálya. A kínai kaja alapanyaga sem épp annyiba kerül mint a gulyáshús a magyar étteremben (vám trükkök, minőségileg ellenőrizetlen nyersanyag, szavatossági idővel való csalás, feldolgozóegység higiéniai hiányosságai stb. miatt). És akkor még csak a jogtalan előnyszerzésről írtam, arról nem, hogy önként vállalják külföldi munkavállalók az alacsonyabb bért vagy a megaláztatást, csicskáztatást. Minél több ilyen eset van, annál inkább átszűrődik a többségi társadalomba, félreértés ne essék, szarházi magyar vállalkozóból is van elég.

Az EU 4 szabadságelve (a tőke, munkaerő, szolgáltatások és személyek szabad mozgása) miatt mi nagyrészt lemondtunk a szuverenitásunkról, ők megkapják ezeket a jogokat annak ellenére, hogy nem tagállamból jöttek.

Szóval én nem mentegetném a kínait, se az albán pékséget, se a török dönerest. A néger, arab "menekült" pláne nem kell, de talán az nem is marad olyan helyen, ahol havi 60 EUR a segély.