( juliusk | 2019. 05. 08., sze – 10:36 )

Valami %-os határ van a hústartalomra? Ha igen, mennyi?

Csak mert teljesen húsmentes cuccokat kis hazánkban se adhatnak el húskészítményként. 50% húst kénytelenek belepakolni a tömegnövelők mellé a virslibe pl, sőt, még a "mechanikusan lefejtett" szutyok tartalomra is van felső korlát, amit ha nem tartanak be, nem adhatják el "virsliként" (vagy jön a bünti). Ha bemész hazai boltba és megnézed az alsó polcot a felvágott osztályon, nem véletlenül futnak "sertésrudacska" meg hasonló ínycsiklandó fantázianeveken a virsli utánzatok.

Mondjuk engem annyira pont nem zavar, ha csak 50% hús van benne (vagy akár kevesebb), amíg jó az íze, illetve nem jár egészségügyi kockázatokkal. Sajnos az ízük ezeknek nem szokott jó lenni, a mechanikusan lefejtett dzsuva, tömegnövelő "adalékanyagok" hosszútávú hatásaival kapcsolatban meg sok azért a kérdőjel, úgyhogy mi ezért messze kerüljük ezeket a termékeket.