( csabka | 2010. 05. 21., p – 12:41 )

pls linkelj be egy Word view-ert linux alá, köszi.

élteszerű példánál maradva... nekem mindegy hogy Toyota vagy Ford... csak használni szeretném. Egyszer pl a sajátot egyszer a cégeset. Amikor pedig vásárolni szeretnék én választom meg. Megnézem nekem melyik a megfelelő. Ezt akkor lehet "érdemben" megtenni, ha mind a kettő "használható", nem kell attól aggódni, hogy nem tudom megtankolni az egyiket...

kicsit elvonatkoztatva... tegyük fel a kocsiknál a Ford 96%-os piaca van. A Ford fejlesztette és meghatározta a piaci üzemanyagot legyen pl 95s, ami mindenhogy be van védve, nehogy más is azt használja. Világszinten minden benzinkútnál csak az van. Le van írva milyen összetevői vannak "nagyjából", de helyenként nem pontos vagy épp szabadalom védi az eljárást. Úgy gondolja, hogy a Tempomatra, Szervók-ra az embereknek nincs szükségük a felmérések alapján ezért le sem fejleszi, mert minek így is fogy a termék.

Ekkor Jön a Toyota, aki ezt másképp gondolja, s beleteszi a szerinte gondolt pluszokat, ami esetleg népszerű is lenne.
Igen ám, de mivel menjen az autó... megpróbálja analizálni a piacon már elérhető üzemanyagot 95s (azt az egyet logikailag -most ne akadjunk fenn a bioetanol és dizel vagy egyében meghajtáson-) de az zárt szabadalmaztatott stb. Valamennyire működik az autó de közel sem tökéletes, minden baja van a kocsinak vele.
Megpróbálhat nyomást gyakorolni hogy az általa fejlesztett 95c -t használja mindenki ami szabad bárkinek még a Fordnak is, de a benzinkutaknak ez plussz munkát jelentene így ellene vannak. A Fordnak sem áll érdekébe, így messziről örül.

A végén pedig a felhasználó jár a legrosszabbul. Egyik az akinek nincs tempomat, szervója a másik pedig azzal, hogy mindenhol elgáncsoltnak érzi magát mégjobban eltávolodva és megutálva a Ford-ot...