Banra került a Twitter Brazíliában

A Brazília vs. Twitter (újabban X) saga már jó ideje megy. A Grok által összefoglalt, ChatGPT által fordított összefoglaló a következő:

A kezdet: Alexandre de Moraes, a braziliai legfelsőbb bíróság bírája, aki hírnevet szerzett magának az álhírek, különösen a választások körüli félretájékoztatás elleni küzdelemben, konfliktusba keveredett Elon Musk-kal, az űrutazásban és elektromos autók gyártásában érdekelt, majd később közösségi médiamágnássá vált üzletemberrel. A konfliktus akkor kezdődött, amikor Moraes elrendelte, hogy X blokkolja bizonyos fiókokat Brazíliában, részeként annak a szélesebb körű fellépésének, amelyet álhírnek ítélt meg.

A fokozódás: Musk, aki soha nem riad vissza a harctól, különösen, ha úgy érzi, hogy a szólásszabadságról van szó, kijelentette X-en, hogy nem fog engedelmeskedni Moraes utasításainak. Ez a dac nem csupán egy tweet volt; ez digitális hadüzenetnek számított. Musk azzal vádolta Moraes-t, hogy túllépte a hatáskörét, elárulta az alkotmányt, sőt, kevésbé hízelgő módon Darth Vaderhez hasonlította. Moraes nem volt szórakozott, és nyomozást indított Musk ellen az igazságszolgáltatás akadályozása miatt, azzal vádolva őt, hogy engedetlenségre buzdít és tiszteletlenséget tanúsít Brazília szuverenitása iránt. A tét emelkedett: napi körülbelül 20 000 dolláros bírságot szabtak ki minden újraaktivált fiókra, valamint az X alkalmazottainak Brazíliában történő letartóztatásával fenyegetőztek.

A dráma kibontakozása: Az internet, ahogy az lenni szokott, kárörvendő volt. Az X-en közzétett bejegyzések között voltak, amelyekben Musk támogatói diktátornak nevezték Moraes-t, míg mások Moraes mellett álltak, azzal érvelve, hogy ő a demokráciát védi a külföldi milliárdosokkal szemben. A konfliktus globális látványossággá vált, Musk bejegyzései nemzetközi figyelmet keltettek, és a helyzetet a szólásszabadság és a cenzúra közötti harcként ábrázolták. Musk, hűen önmagához, nem állt meg a dacolásnál. Nyilvánosságra hozta Moraes összes követelését, javasolta a felhasználóknak a VPN-ek használatát, sőt, X brazíliai tevékenységének bezárására is utalt, ami végül meg is történt, az alkalmazottak biztonságának védelmére hivatkozva.

A legújabb fejezet: Nemrégiben X bejelentette, hogy bezárja tevékenységét Brazíliában, amely lépést sokan ennek a jogi és ideológiai csatának a betetőzésének tekintik. Musk ezt a szólásszabadság elleni támadással szembeni kiállásként keretezte, míg a kritikusok túlreakcióként vagy stratégiai visszavonulásként értékelték.

A saga legújabb fejleménye, hogy Brazíliában néhány órája már nem elérhető az X:

Musk szerint az X az első számú hírforrás Brazíliában az App Store ranglistája szerint:

A ban azért is problémás lehet például egy egyszeri linuxos számára is akár, mert például a Linux kernel kiadásokat a Twitter-en követő brazil állampolgárok már csak kerülőmegoldással juthatnak a legfrissebb hírekhez:

Musk azzal fenyegette meg Alexandre de Moraes-t, hogy elkezdik nyilvánosságra hozni bűneit és törvénysértéseit:

(A cikk nyomokban Mesterséges Intelligencia által szolgáltatott adatokat tartalmaz, így a tartalmát érdemes duplán ellenőrizni!)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 08. 31., szo – 10:49

Moraes bíró azzal fenyegeti azokat a brazilokat, akik VPN-t használnak az X eléréséhez, hogy akár napi 9000 dolláros bírságot is kiszabhat rájuk.

Mennyivel jobban mennek a dolgok, amióta nem Bolsonaro az elnök 🤭

🍿

trey @ gépház

Musk világnézete (amit vagy meghatároz a pénztárcája vagy nem, ez az ő dolga és lelkiismerete) nem egyezett a Twitter által képviselttel. Mivel a problémája orvoslásához volt elég pénze, megvette magának ezt a játszóteret, ami most az ő igazsága szerint működik (egyben próbálja formálni a használói világnézetét pont úgy, ahogy korábban is, csak akkor más volt az igazság).

Aztán, hogy ez az ő igazsága megfelelő igazság-e mindenki másnak is, az már más kérdés.

Mondjuk olyan úgy sem lesz, hogy mindenki mindenben egyetért, de a túltolt woke és a kirekesztő és/vagy másokat hülyének néző vélemények között azért csak lehet találni valami középutat, ahol nem az ilyen vagy olyan oldali idióták megnyilvánulásai formálják a jelen és jövő nemzedékét.

A bolond egy napja c. lengyel film már régen rámutatott erre...

https://m.youtube.com/watch?v=_ZWKuRAPz1s

"Mivel a problémája orvoslásához volt elég pénze, megvette magának ezt a játszóteret" - Azért emlékeim szerint volt itt egypár vargabetű a történetben. Hogy ő (Elon) nem is gondolta komolyan, azt csak viccből írta, az nem is számít vételi ajánlatnak, a Twitter nem ér annyit amennyit ő (hencegésből) részvényenkénti vételi árként ráírt és amire az eredeti tulajok rábólintottak. Aztán bíróságnak kellett köteleznie, hogy akkor legyenszíves perkálni és elvinni a céget. A "volt elég pénze" is eléggé relatív volt, ezután kezdett könyörögni, majd zsarolni az USA kormányát, hogy fizessenek már neki pár milliárd $-t, azért mert ő nagy jótékonyságában Starlinket adott az ukránoknak...

Persze - ahogy mondod - utólag már az "ő igazsága" az hogy mindig is így tervezte... :)

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Hogy a Twitter azóta is a leginkább botokkal fertőzött platform

Erről van valami statisztikád?

Mennyivel fertőzöttebb a többi platformnál a Dead Internet Theory-t figyelembe véve?

Szerk:

Dead Internet Theory ... is an online conspiracy theory...

Imádom, hogy a wikipedia woke(?), lilahajú(?), nem bináris(?) szerkesztői minden alátámasztás nélkül Conspiracy Theorynak minősítették azt, ami nyilvánvaló annak, aki a technológiában jártas...

Tetszik ez a fordítási részlet: "Moraes nem volt szórakozott" :D

Fűzzük tovább az AI-centipede-t: beadtam a már magyar szöveget a Google fordítónak, lefordította angolra, majd azt vissza magyarra. Az eredmény: 

A kezdet: Alexandre de Moraes, a brazil legfelsőbb bíróság bírája, aki az álhírekkel, különösen a választásokkal kapcsolatos dezinformációkkal küzdve szerzett hírnevet, összetűzésbe került Elon Muskkal, az űrutazásokkal és elektromos autókkal foglalkozó üzletemberrel, aki később a közösségi média moguljává vált. A konfliktus akkor kezdődött, amikor Moraes megparancsolta X-nek, hogy blokkoljon bizonyos fiókokat Brazíliában, az általa álhíreknek tartott írások elleni szélesebb körű fellépés részeként.

Az eszkaláció: Musk, aki soha nem riad vissza a harctól, különösen, ha úgy érzi, hogy a szólásszabadságról van szó, X-en azt mondta, hogy nem engedelmeskedik Moraes parancsainak. Ez a dac nem csak egy tweet volt; ezt digitális hadüzenetnek tekintették. Musk azzal vádolta Moraest, hogy túllépte hatáskörét, elárulta az alkotmányt, sőt kevésbé hízelgően Darth Vaderhez hasonlította. Moraes nem szórakozott, és vizsgálatot indított Musk ellen az igazságszolgáltatás akadályozása miatt, azzal vádolva őt, hogy engedetlenségre bujt, és nem tiszteli Brazília szuverenitását. A tét megemelkedett, naponta körülbelül 20 000 dollár bírságot szabtak ki minden újraaktivált fiókra, valamint X alkalmazottak letartóztatásával fenyegetőztek Brazíliában.

A dráma kibontakozása: Az internet szokás szerint áldozat volt. Az X-en közzétett bejegyzések között Musk támogatói Moraest diktátornak nevezték, mások pedig Moraes oldalára álltak, azzal érvelve, hogy a demokráciát védi a külföldi milliárdosokkal szemben. A konfliktus globális látványossággá vált, Musk bejegyzései nemzetközi figyelmet keltettek, és a helyzetet a szólásszabadság és a cenzúra közötti harcként ábrázolták. Musk, hűen önmagához, nem állt meg a dacnál. Nyilvánosságra hozta Moraes összes követelését, azt tanácsolta a felhasználóknak, hogy használjanak VPN-eket, és még az X brazíliai működésének leállítására is utalt, amit végül az alkalmazottak biztonságának védelmére hivatkozva meg is tett.

A legújabb fejezet: A közelmúltban X bejelentette, hogy leállítja brazíliai tevékenységét, és ezt a lépést sokan ennek a jogi és ideológiai harcnak a csúcspontjának tekintik. Musk a szólásszabadság elleni támadás elleni kiállásként fogalmazta meg, míg a kritikusok túlreagálásnak vagy stratégiai visszavonulásnak tekintették.

A Google Translate lehetőséget ad arra, hogy minden mondat fordításánál megtekintsünk egy B verziót is. Ha azt jobbnak látjuk választhatjuk azt a fordítást. Mind magyar>angol, majd angol>magyar fordításnál használtam ezt a lehetőséget a jobb szövegminőség elérése érdekében. 

Hát ez annyira ötletes, mintha a Facebook betiltásától azt várnánk, hogy majd kevesebb lesz a hülye.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

🤡

valamint az X alkalmazottainak Brazíliában történő letartóztatásával fenyegetőztek.

míg mások Moraes mellett álltak, azzal érvelve, hogy ő a demokráciát védi a külföldi milliárdosokkal szemben.

Aki a világot (vagy a Linux kiadásokat) a Twitter alapján követi, az meg is érdemli 😎

Azert jo lenne valahogy jelolni (mas hatterszin, idezet) az AI agymeneseket, mert ez igy olyan, mintha egy hanyasbol kellene az eredeti receptet kitalalni.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2024. 08. 31., szo – 15:12

A szolasszabadsag harcosa, aki tiltja ami nem tetszik neki, de az orosz felretajekoztatast valamitn a sajat vilegnezetet siman raerolteti a platformra (mert csakis az a szolasszabadsag), a hit vedelmezoje, az uzletember, aki a szabadsagjogok harcosakent bepereli azokat akik nem hirdetnek nala, most megmondta, hogy csakis az o vilagnezete (az orosz propaganda miniszterium ajanlasaval) szerinti demokracia a demokraci...okkkee :D 

Majd megzsarolja egy orszag megvalasztott hivatalnokat, hogy az "igazsagot" (ugyan mar, Musknal?) nyilvanossagra hozzak (az orosz proganda minisztierum ajanlasaval) rola. 

Jiobb demokraciakban a zsarolasert buntetes jar. Ez is mutatja hogy Musk mennyit is ert a demokraciabol. Majd ha akarjak akkor a Brazilok levaltjak a kormanyukat/tisztsegviselojuket stb. Nekunk pl. pont megfelel hogy a csuti pothos torpemangalica emberei korbebetonozzak a balcsit, vagy hogy eroszakkal elveszik masok foldjeit, erdejeit, vagy hogy emelegellenes torvenyt hoz, aki bevandorlo fiijukkal gangbangel. Merthogy bezony ez is a demokraciahoz tartozik :D

akkor minden fisz-faszra nekem kellene rakeresnem jelyetted? Persze tudom a kulfoldi lapok akik megirtak szinten miond libsik. Meg a tenyek ugyis libsi szarakodasok. Csak csukd be a szemed, dolj hatra es mehet a pocaksimi :D...ez a hozzaszolas nem azoknak szolt akik vakok akarnak lenni, nyugi

Azt mondod "Meg a tenyek ugyis libsi szarakodasok", igaz? 

Mit szólsz ahhoz a tényhez, hogy Musk tulajdonában álló Starlink nélkül az ukránok legfeljebb füstjelekkel tudnának kommunikálni egymással és a nagyvilággal? Sőt egy olyan fenyegetés is elhangzott Moszkva felé a háború elején, ha le merészelnék lőni a Starlink műholdjait, akkor gyorsabban fogják pályára állítani helyette az új Starlink műholdakat, mint ahogy a moszkoviták lelövik a már fentlevőket. Természetesen ezt is Musk rakétái hajtanák végre, mivel a Nasa-nak nincs mivel. 

Elnézést kérek, ha tények közlésével megzavartam volna a flamet!

Természetesen ezt is Musk rakétái hajtanák végre, mivel a Nasa-nak nincs mivel. 

Cöcöcö... Van még vagy féltucat cég az USA-ban, aki rakétákat fejleszt, nem csak a SpaceX létezik. NASA-nak meg ott a saját rakétája, csak épp nem kereskedelmi műholdak lövöldözésére, hanem mélyűr kutatására. NASA-nak nem az a feladata, hogy kereskedelmi műholdak fellövését végezze, innen kezdve elég fura azt számon kérni rajta.

Kicsit olyan, mintha azt kérnéd számon a KFKI-tól, hogy miért nem termel áramot, ha már van atomreaktoruk.

Tegyük azért hozzá, volt, hogy Musk a kritikus pillanatban lekapcsoltatta az ukránok alól a Starlinket, "ne hergeljük fel a Medvét" alapon. Szóval Musk nem tolja fullba az oroszt, de azért az egy előre, kettő hátra táncot elég jól tudja járni.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

A NASA-s részre reagáltam egyedül. Eléggé unom már a "fos NASA, zárjuk be az egészet és adjuk a SpaceX-nek" mentalitást, mert pontosan jól tudom, hogy az összes cég (beleértve a SpaceX-et is) a NASA-hoz rohangál minden szirszarért, hogy hogyan is kellene megcsinálni.

Konkrétan még a Polaris Dawn esetén is végzett munkát a NASA Johnson a Dragon átalakításával kapcsolatban, pedig az aztán tényleg egy low-effort marketing küldetés volt, ha egy kicsit mögénézel, hogy mi az ami ténylegesen megvalósult és nem csak a média felszopkodását olvasod.

Tehát nem tudná a NASA pótolni a kilőtt Starlink műholdakat. Az állítás lényege abban állt, hogy Musk visszatérő rakétái annyira olcsón tudnak alacsony pályára műholdat feljuttatni, valamint olyan nagy számban állnak rendelkezésre, hogy az oroszoknak többe kerülne egy Starlink műhold lelövése mint annak pótlása. 

(Off: épp mostanában ragadt fent két amerikai asztronauta az ISS-en, mert a Boeing űrhajó amivel feljutottak nem eléggé biztonságos a visszatérésre. Musk már felajánlotta, hogy ha kell visszahozza a két asztronautát. Ez vérciki a Boeing-re nézve, de a NASA-ra is, hogy nem rendelkezik saját emberi utazásra alkalmas űrjárművel) 

Tehát nem tudná a NASA pótolni a kilőtt Starlink műholdakat.

Tudná, nem feladata. Ellenben ott van egy csomó másik cég, amelyik ugyanúgy tud rakétákat indítain.

Az állítás lényege abban állt, hogy Musk visszatérő rakétái annyira olcsón tudnak alacsony pályára műholdat feljuttatni

Annyira azért nem olcsó és ugyanúgy kell nekik egy második fokozatot legyártani. Az első fokozat sem egyből megy vissza a padra, némi tatarozás kell nekik. Másrészt általában nem a rakéta a nagy költség, hanem a műhold, igaz Starlink esetén előny, hogy sorozatban gyártott. Viszont még mindig töredéke egy ASAT rakéta, mint egy Starlink start, tehát nem, nem olyan olcsó.

épp mostanában ragadt fent két amerikai asztronauta az ISS-en,

Jó, mondjuk ha csak a média által szajkózott hülyeséget tudod idepapagájkodni, akkor talán esetleg menj, aztán tájékozódj egy picit.

mert a Boeing űrhajó amivel feljutottak nem eléggé biztonságos a visszatérésre

Mint kiderült, a kétségek egyáltalán nem a NASA Starliner CCP csapatából jöttek. Az a csapat elégedett volt a White Sandnél és az űrben elvégzett tesztekkel - mint ahogy az azóta megtörtént sikeres visszatérés mutatja, működött a rendszer. Ahhoz képest egy teljesen sima repülés volt, ez a "fennrekedtek" meg egy teljesen baromság volt, amit a média citált. Eleve a küldetés nem 8 napra volt tervezve, hanem minimum 8 napra. Érdekes módon, a SpaceX Demo-2 esetén valahogy senkit nem zavart, hogy az is minimum 34 napra volt tervezve, aztán 63 nap lett belőle.

de a NASA-ra is, hogy nem rendelkezik saját emberi utazásra alkalmas űrjárművel

Akkor ez meg mi a faszom? :) https://media2.spaceref.com/wp-content/uploads/2022/11/19163605/3162800…

De amúgy nem értem mi a picsogás tárgya, az ISS ellátására a NASA-nál az az irány, hogy kereskedelmi alapon lássák el az ISS ellátását és az űrhajósok felvitelét. Erre készült NASA pénzen, NASA segítséggel a Cygnus és a Cargo Dragon űrhajó, illetve a Crew Dragon és a Starliner. Szintén NASA pénzen, NASA támogatással. Az meg, hogy mekkora médiahisztit kerítettek a Starliner köré (azon túl, hogy tényleg kurva sokat csúszik), teljesen nevetséges. Főleg, amikor már azt is a Boeing nyakába varják, hogy az ULA rakétáján kellett egy szelepet cserélni, vagy a launch sequencer számítógépek nem szinkronizáltak össze rendesen. Ha még legalább egy Delta 4-en lőnék fel még so-so, azt legalább tényleg a Boeing kezdte el fejleszteni, mielőtt az ULA-t összehozták, de nem, Atlas V-n, ami meg Lockheed Martin...

Musk már felajánlotta, hogy ha kell visszahozza a két asztronautát.

Mondjuk én annak is örülnék, ha Musk nem rejtené NDA-k mögé az összes elkefélését. Szinte nem tudok olyan hibát mondani a Starlineren, ami ne lett volna a Dragonon is valamikor, és akkor még mindig csak a lista felénél járok. Persze, ezekből nem lesz médiahiszti valahogy.

felajánlotta

És egyébként még csak nem is Musk ajánlotta fel, hogy visszahozzák, hanem a NASA döntötte el, hogy a CTF legénységét átcsoportosította az Expedition 72 legénységéhez.

Ez vérciki  [...] de a NASA-ra is

Egyébként kb. annyira vérciki, mintha azon picsogna valaki, hogy miért nincs saját busza a BKK-nak... De tudod mi az igazán vérciki? Polaris Dawn. Egy kibaszott IVA ruhát eladják, mint EVA ruha. Hogy mozogni sokkal nehezebb benne, vagy, hogy teljesen napárnyékban 33+ fokos a ruha, mert egy EVA-ra alkalmatlan léghűtés van benne? Amit annyira sem csináltak meg, hogy a felesleges levegőt visszavezessék és ne az űrbe eresszé ki? hogy 1965-ben a NASA a Gemini 4-el gyakorlatilag többet ért el űrséta terén? Jó, tudom, nagyon menő, hogy ilyen slim fit, az, hogy szarabb, mint az 50 éves orosz technika, az már kit érdekel. Lényeg, hogy Musk megint jól megmarketingelt egy low effort küldetést. Hogy még ehhez is NASA segítség kellett, arról persze már nem beszél. ¯\_(ツ)_/¯

Polaris Dawn-t én is néztem, mikor közvetítették, hogy 4.8 PSI-re ment le a nyomás az űrruhákban (ez kevesebb, mint a Mount Everest-en mérhető nyomás... tiszta oxigénnel még "elmegy", de hosszan akklimatizálódni kell hozzá). De igazán a kapszula újra nyomás alá helyezése közben kerekedett ki a szemem, mikor a közvetítő az magyarázta, hogy a kabint csak nitrogénnel töltik, mert az űrruha "nyílt rendszerű" és az oxigéntartalom onnan töltődik a kabinba. Wat?! És nem, nem arról van szó, hogy elkezdték volna terv szerűen kiengedni az űrruhából a nyomást, mert vagy 20 percig fixen tartották a kb 5 psi nyomáskülönbséget (a végén 8psi kabinban, 13psi a ruhában - ez utóbbi majdnem a tengerszinti légnyomás). Utána viszont már vége lett a közvetítésnek, úgyhogy nem derült ki hogy egyenlítik ki.

Azt tudtam én is, hogy ezek "nem komoly" űrruhák, de hogy ennyire...

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ja ertem. Kozben mondjuk csavartal egy kicsit a velemenyeden, mert az eredeti hozzaszolasodban ugy hangzott, hogy "az orosz felretajekoztatast valamitn a sajat vilegnezetet siman raerolteti a platformra (marmint Elon Musk maga)", most pedig az orosz propaganda hasznalja a platformot es ok terjesztik az alhireket.

Egeszen addig amig torvenytelen dolgot ez nem jelent, Musk szerint torvenytelen dolgot tovabbra sem engednek a platformon, szoval amennyiben ez igaz es az un. orosz propaganda nem lepi at a torvenyesseg hatarait, addig te itt egeszen egyszeruen a cenzurat hianyolod.

Igen, tudom, mert meghalnak a nagymamak, ukranok, transzok, kisbabak, kiscicak, stb.

Azt is meg tudod mondani, hogy miért jó nekünk az, hogy valódinak tűnő profilok mögött orosz botok terjesztik, hogy

- szavazz Trumpra

- miért kell "nácimentesíteni" Ukrajnát

- mekkora szar Nyugat, mert <random indok> (migrik jellemzően jól eladható téma)

- Azovsztali acélművek alatt titkos NATO Covid labor, stb. (Szerencsére ez már nem jellemző annyira).

- Link-in-bio pornó hírdetés (ez mondjuk épp Holland szoftveripari termék)

Oke, szoval Musk nem tol orosz propagandat, jol van.

A masik tema, amire rakerdeztel a cenzuraval kapcsolatos, egyreszt en ezeket magamtol is ki tudom szurni, masreszt jol mukodo cenzura nem letezik. Lasd Facebook/Youtube es tsai milyen szepen szurtek, hogy a vakcinaknak komoly mellekhatasaik vannak, laborvirus esatobbi. Ez utobbi viszont kurvara zavar engem.

A konteok pedig sajnos olyanok (reszben), hogy a ma konteoi a holnap tenyei. Egy szo mint szaz a cenzura atbasz es hamis biztonsagerzetet kelt. Kell a fasznak.

tehat tomeget ferhelgelni a fennalo rendszerrel szemben alhireket terjesztve nem torvenytelen. Tehat a szlsojobbos csocselek aki autokat gyujt fel, boltokat foszt ki torvenyesen vegzi a feladatat. Ehhez hozzatartozik, hogy Musk maga repostolta az alhireket. Sot radobott meg egy lapattal amikor azt mondta, hogy forradalommal kell megdonteni a fennallo angol rendszert, mert tarthatatlan ami most van. Szerinted ez is torvenyes. Az angol parlamenet mashogy gondolta. Es en is. De mi buzi libsik vagyunk, nem tudjuk ugy vedeni a szolasszabadsagot, mint Te :D

Ennek azert, ha jol emlekszem, volt nemi elozmenye. Valami olyasmi, hogy az angol rendorseg letartoztatasokat es hazkutatasokat kezdemenyezhet, ha valaki olyat posztol a neten amit nem kene. Letrehoznak valami apparatust, aki ezt figyeli. Nem tudom, nem emlekszem pontosan. Ez azert sokkal-sokkal problemasabb, mint hogy ki mit fecseg a neten.

Amugy ezzel egyutt vagy enelkul sem erzem problemasnak Musk kijelenteset.

a "nem kene" volt az, hogy "gyerunk dontsuk meg a jelenlegi hatalmat". Nem akarkikhez csongetett be a rendorseg, hanbem ismert szelsojobbos agitatorokhoz. Akik mellesleg tovabb szitottak a kedelyeket fals hirekkel. A rendorseg par oraval a keseles utan lehozta hogy mi tortent, ki az elkoveto, ennek ellenere a fent nevezett szolasszabadsag harcosok harsogtak tovabb azokat a "tenyeket" amik miatt a hiveik elkezdtek emberekre tamadni es gyujtogatni, torni-zuzni. Ertem en hogy a szolasszabadsagba barmi belefer, de azert a direkt felretajekoztatas azert, hogy zavart keltsenek talan nem fedi le. Illetve szamomra nem. Neked mas a velemenyed es en ertem is, de nem kell vele egyetertenem. Elfogadom, hogy neked nem tetszik. Ennyi, lezarhatjuk. Nem fogunk megegyezni, mert szamomra a te "szolasszabadsag" ertelmezesed elfogadhatatlan.

Ezt igy, ebben a formaban, szorul-szora teljesen kizartnak tartom. Abbol nem lesznek zavargasok meg Angliaban sem, mert szelsojobbosokat kapcsolnak le. Pedig ok aztan tenyleg nem egy olyan hereltfaszu birka nepseg mint a magyar, ok ki mernek allni a jogaikert.

De mindegy, tenyleg nem akarok belemenni, mert nem ismerem a tenyeket es utananezni sincs kedvem. Viszont azt, hogy Musk-ot baszogatjuk mert jajjistenkem a tweetjei emberek millioira hatnak es haborut szit egy idegen orszagban, uristen! Tenyleg. Ne mar. Rohej.

Lassuk azt a tweet-et, ha mar, engem sem erdekelnek az un. "elemzesek".

"mert nem ismerem a tenyeket es utananezni sincs kedvem" - hu baszod, te olyan vagy mint anyam nagybatyja volt, hiaba repult el a repulo felette ot nem erdekelte es valtig allitotta hogy az nem letezik, hogy a vasmadar repuljion, utana nezni meg nem akart, hiaba mondtuk neki hogy akar budapestre is felvisszuk a ferihegyre...detto ugyanaz vagy cicafiju..de azert vitatkozni van kedved a tenyek ismerete nelkul amiknek nem akarsz utananezni, priceless  :D

Az a velemenyem, hogy kizartnak tartom. Nyilvan velemenye pedig ne legyen senkinek a tenyek maradektalan ismerete nelkul, ugye kis libsi kocsogom? (ha meg cicafiju ugye)

Muskrol azert kideritettuk, hogy semmifele orosz propagandat nem tol, amire ugye eredetileg reagaltam. A tobbi legbol kapott fassagodnak meg majd utananezel te meg a pereputtyod Ferihegyen.

...es olbvasd el az elemzeseket...

Na jó, de én nem "elemzéseket" olvastam, ki tudja kinek a tollából, hanem Elon tweetjeit közvetlenül.

Azért kérdeztem, hogy melyik volt az, amelyik fennálló angol rendszer forradalommal való megdöntésére buzdított, mert az nekem kimaradt.

Azért a zsarolás szó itt kicsit erős, mert ebben a jelentésében használva (valaki egy bizonyos feltétel teljesülésekor tesz valamit), előbb a brazil legfelsőbb bíróság egyik bírája zsarolta meg Muskot, hogy tiltólistára rakja az X-et, és letartóztatja az ottani dolgozókat, ha musk nem változtat az X működésén.

Szerintem az nem "zsarolás", ha valaki feltételekhez közve tesz valamit, amit amúgy is megtehetne, legfeljebb az "ultimátumot ad" kifejezés használható rá.

Ha pedig Musk tud valami bűnt, amit Moraes elkövetett, akkor azt joga van nyilvánosságra hozni, sőt, jó lenne, ha feltételek nélkül, és azonnal így is tenne. 

Nagy Péter

Ha valaki tud egy jiogsertesrol akkor azt a rendorsegen jelentenie kell. Kukonben bunreszes lesz. Azt viszont amikor tudok a bunodrol, a rendorsegnek nem jelentem, de elvarok toled ezert valamit ugy hivjak zsarolas. De ahogy Te is irtad o azt mondta nem hozza nyilvanossagra ha azt csinaljak amit o akar. Ismet, ez a zsarolas.

Mégis mit várnak a szoksásos fújolók? Hogy majd űrhajókról levadássza a diktátort és elviszi a demokráciát? Ha meg nem vonul ki egy diktatórikus országból, akkor meg az a baj. Szokásos proli hiszti trigger.

Hogy majd űrhajókról levadássza a diktátort

Milyen diktátort?! Itt a haverod éppen felszopta Lulát, a szegény családból jövő, tisztakezűt, aki a diktátor Bolsonaro-t elűzi. Vagy már váltott a lemez? Már ez is a Patás haverja?!

https://hup.hu/node/179554

Ezt írta erről a jóképességű:

Az a Lula, akit anyja egyedül nevelt fel, aki a szegénységből vasgyári munkásként, majd szakszervezeti vezetőként, a katonai diktatúrában a dolgozók jogaiért küzdve tört ki, hogy végül Brazília elnöke legyen.

Az a Lula, akit pár éve korrupció miatt perbe fogtak és elitéltek, hogy később a bíróság megsemmisítse az ítéletet. Aki emiatt nem tudott 4 éve indulni, és aki már kétszer volt Brazília elnöke. Akiről Obama mondta, hogy a világ legnépszerűbb politikusa, amikor elnökként 80% fölötti volt a népszerűségi mutatója. Aki elnökként brutálisan csökkentette a szegénységet, az irástudatlanságot, az egyenlőtlenséget Brazíliában, felszámolta az ország külső adósságát, és a világ 13. legerősebb gazdaságából a ciklusa végére a világ 6. legerősebb gazdasága lett Brazília.

:D

Hát ez nem a ti haverotok?

(PS: különdíjas, ahogy írástudatlanságot említi, "elitéltek / irástudatlanságot" rövid i-vel :D)

trey @ gépház

És az, hogy a SpaceX kivonja a dolgozóit Brazíliából?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 09. 17., k – 23:13

A Facebook már a nem konform művészeket is üldözi, cenzúrázza, ellehetetleníti.

After 5 million views on our private page, Facebook took down our "The Dope Show" video because of "Bullying & Harassment."

Apparently, it's okay for politicians to cause the death and suffering of millions, but a silly little video MUST be suppressed at all costs!

We're also preparing for the possibility that our Instagram and Facebook pages will be forcibly shut down soon. If that happens, take it as a sign that your thoughts are being controlled by stronger forces, and that the truth is being written by those more powerful than you.

When the video was removed, our marketing team panicked and suggested pausing any further uploads for the next month.

(This is the 'Good Boy' strategy, showing Meta that you’ll behave in exchange for keeping your social media accounts up.)

But that's not how we roll.

Our next video is f***ed up, and it's dropping in a few hours!  We'll happily keep creating our art without censorship on X🤘

https://x.com/thedorbrothers/status/1835965082695573656?s=61

Amit a Facebook cenzúrázott:

https://x.com/thedorbrothers/status/1831363443657736591?s=61

Az új videó:

https://x.com/thedorbrothers/status/1836076959723303170?s=61

----

Azt döntsétek el ti, hogy a Facebook cenzorai helyesen jártak-e el.

Ha nem, akkor lehet, hogy érdemes a Facebook, Instagram helyett elkezdeni az X-et látogatni és ott támogatni a kedvenc művészeiteket.

Én már megtettem. És nem bántam meg.